čtvrtek 4. října 2018

Probuzení evropského "tribalismu".

Neomarxisté a další antiodemokratická svoloč si stěžují na aktivizaci "tribalismu", klidně u toho názvu zůstaňme, u evropských národů. Ten je, pochopitelně, šíleně špatně, protože začíná ohrožovat hladké navození novodobé totality pod praporem EU.

Stížnosti neomarxistů

Typické jsou texty Bohumila Kartouse "Anatomie "Anobudelíp", aneb politická pornografie" a "Strategie přežití malého českého zvířátka nefunguje, predátor trik "jsem mrtvý" prohlédl" a Marka Beneše "Strategie přežití malého českého zvířátka" z Britských listů, nicméně podobné bláboly vidíme na levičáckých serverech tohoto typu poměrně často a hojně.
Neomarxisté rozumově či instinktivně tuší, že lidé, shromáždění pod něčím jiným než je ohvězdičkovaná šlechtičnou použitá vložka, a holdující něčemu jinému než neomarxistickým ideologickým výblitkům, jsou pro ně principiální problém. Proto tolik blábolů, které se snaží takovéto chování co nejsilněji dehonestovat (aniž by si soudruzi uvědomili, že jejich kritika toto chování v očích normálních lidí spíše chválí).
Podobně se jinak jakž takž rozumný Jakub Beznoska šíleně diví tomu, že voliči považují za problém muslima na radnici, protože dotyčný konkrétní kandidát, Mohammed Ghaleb je úspěšným primářem v nemocnici a dobrým doktorem (alespoň podle něj, ale nehodlám to nijak zpochybňovat). Problém vidím v islamistické extrémistce Eman Ghaleb, která je podle článku ústecké verze idnes jeho dcera. Ta chodí v šátku a propaguje islám v jeho extrémních podobách. Přinejmenším to ukazuje na určitou dvojakost kandidáta a na to, že poměry v jeho domácnosti nejsou takové, jaké bychom rádi viděli u muslimské rodiny, skutečně zaintegrované do civilizované společnosti.

Věda dává úder

Ze zcela nečekané strany se objevil údaj, který ukazuje poněkud jiný pohled na ono posilování tribalismu. Článek se sice tváří nábožensky "Krev, násilí a evoluce víry", ale v jeho textu se jednoznačně píše, že krev a krvavé události povzbuzují vedle náboženství i tribalismus. Přičemž v nábožensky vlažné až sekulární společnosti se dá předpokládat, že ten tribalismus se uplatní jako agregační faktor semknutí společnosti spíše než nějaké náboženství.
Lze tady důvodně předpokládat, že právě krvavé aktivity muslimů, četné atentáty se střelbou, masakrováním lidí auty i bodáním nožem, mohou být právě onou "krví", zmiňovanou ve článku, která povede k semknutí lidí jako na tam uváděných diagramech.
Můžeme tedy proponovat hypotézu, že právě nástup krvavých atentátů, které (spolu) zavinilo vedení EU a některých jejích "starých" států, především Německa a Francie, vyvolaly a vyvolávají ono pudové semknutí se dohromady proti společnému nepříteli. Navíc úlohu Německa ještě akcentují krvavé orgie, které jeho státní příslušníci organizovali na většině evropského území v první polovině 40. let minulého století, jejichž pamětníci sice vymírají, ale pořád ještě nějací žijí (a zbytek populací jednotlivých evropských zemí se s nimi většinou seznámil pomocí historických dokumentů, učebnic i uměleckých děl). Zcela jistě to nikdo nebude explicitně formulovat ve smyslu "krvaví vrazi zatáhli do Evropy krvavé vrahy", nicméně podvědomí řady Evropanů začíná přesně v duchu takto formulované téze pracovat.

Světlo na konci tunelu?

Ve článku na Oslovi popsaná reakce na krev je čistě podvědomá, pudová. To znamená, že je velice dobře chráněna před nějakou politickou indoktrinací. Ta by musela nastupovat jako naprosto drsné vymývání mozků, daleko drsnější než jak mají mozky vymyté islámští sebevražední atentátníci, nebo měli třeba japonští piloti Kamikadze, protože obě tyto skupiny byly a jsou svým náboženstvím hluboce přesvědčeny o tom, že samotná akce nepředstavuje konec jejich existence, ale odchod do ráje.
Faktem je (z trochu jiného soudku), že je doloženo od první světové války "kamikadze" chování pilotů beznadějně poškozených letadel v kombinaci s nemožností se z nich dostat pryč (první světová válka to akcentovala absencí padáků, protože ty by údajně "podrývaly morálku pilotů"). Nicméně stejným, i když méně známým faktem je neúspěch německého projektu pilotovaných letounů V1, které měly provádět právě kamikadze útoky. V této souvislosti je zajímavé, že akce s velmi vysokým (ale ne stoprocentním) rizikem piloti (i němečtí) akceptovali, takže zájemci o zařazení do letky raketových letounů, které měly, byť s velkou ztrátovostí, atakovat spojenecké bombardovací svazy, byli v počtu dostatečném. A byli i zájemci o pilotování "pekelných vajíček", prvních německých proudových stíhaček, které "vybuchovaly při startu, při přistávání a i bez jakékoli viditelné příčiny během letu".
Tím jsem chtěl ukázat, že politickoideologická indoktrinace má v případě překonávání hluboce vrozených pudových reakcí významná omezení, která lze překonat jen velmi obtížně a patrně dlouhodobým monopolem na vymývání mozků, který EU (a hlavně její představitelé) prostě nemají k dispozici.
Sovětští vojáci se za bojů během druhé světové války do sebevražedných akcí pouštěli, ale tam jednak můžeme předpokládat dlouhodobé, desetiletí trvající, totální vymývání mozku, jednak musíme vzít v úvahu, že se nebili "za komunismus" nebo "za SSSR", ale "za vlast". Čili Stalin geniálně zapojil do boje proti německým agresorům právě ten tribalismus (schopný vyvolat sebeobětování), proti kterému bolševičtí ideologové léta bojovali.

Jinými slovy, jestli je to, co se v uvedeném článku píše pravda (a není důvod nevěřit alespoň částečné pravdivosti toho, co hlásá), pak dovoz krvavých islamistů do Evropy byl něco horšího než zločin, a totiž chyba, jejíž důsledky mohou neomarxistům a dalším antidemokratům z EU zlámat krk. Což by bylo jen a jen dobře. A může nás hřát pomyšlení, že si tento problém tito antidemokraté vyrobili sami.

1 komentář:

  1. Děkuji, že jste mne donutil zjistit si, co znamená slovo "tribalismus". To jsem dosud neznal.
    Překvapilo mne též, jak je v daném článku wikipedie ideologicky demagogická. (Což zvětšilo můj pohrdavý postoj vůči těm antropologům a psychologům a filosofům a podobným humanitárcům, kteří nezvládli ani množiny).
    Milan

    OdpovědětVymazat