neděle 16. února 2014

Co uplynulý týden dal

Hromadné znásilnění
14 leté dívky, coby "multikulturní obohacení" vyšetřují v Austrálii. Naši multikulturalisté budou nejspíš kvílet především proto, že policie si dovolila násilníky popsat jako "přibližně dvacetileté mladíky afrického vzhledu". Ukazuje to totiž názorně, k čemu  imigrace je.

Další duchovní
byl obviněn z řady násilných sexuálních činů.
Je to dáno tím, že náboženství dává lidem tohoto druhu obrovskou moc nad potenciálními oběťmi a současně do relativně nedávné doby současně i moc potlačit či jinak eliminovat informace od obětí a vyšetřování celého incidentu. Dokud nebude náboženství totálně zbaveno jakékoli moci nad lidmi, dotud budou tyto zrůdnosti trvat.
Ukazuje se i další problém církevních "restitucí": Církev může blokovat výstavbu liniových staveb, pokud zrestituuje pozemky na plánované trase.

Human Rights Watch
pláče nad tím, že "ze Středoafrické republiky mohou odejít všichni muslimové". Prý se zhroutí trh s dobytkem, který v SAR ovládají muslimové. U nás po roce 1989 ovládli muslimové z arabských zemí prakticky stoprocentně směnárny a dominují i v hazardu. V řadě případů se tak stalo použitím metod za hranicemi zákona typu rakerýringu apod., za blahosklonné nečinnosti policie a soudů. Přesto jsem přesvědčen, že v případě jejich odejití ze země by se síť směnáren obnovila velice rychle a v hazardu bychom mohli daleko snadněji udělat pořádek.
Nepředpokládám, že by křesťané a příslušníci dalších konfesí v SAR obchodování s dobytkem nezvládli, když to zvládali bez problémů i před tím, než se jim tam muslimové nacpali a začali se roztahovat.
Vypadá to, že i další mezinárodní organizace jdou muslimům na ruku za začínají blokovat dodávky potravin do země, aby dokázaly (zřejmě na základě nějakého zadání), že "to bez muslimů nepůjde".
Považoval bych také za vhodné konstatovat, že dokud protivládní muslimští povstalci z hnutí Séléka "pokojně" vraždili a terorizovali nemuslimské obyvatelstvo, proskočila maximálně tu a tam o událostech v SAR kratičká a pokud možno nic neříkající, či přímo matoucí, noticka. Co se tam děje, to se člověk dozvěděl leda na specializovaných serverech (to jsou ty, co by je soudružka Šabatová, čerstvě zvolená ombudsmankou, nejraději zakázala). Jakmile se lidem podařilo se zorganizovat a postavit této zločinecké organizaci na odpor, ječí všechny zpravodajské prostředky, jako prase o zabijačce. Alespoň názorně víme, komu patří a slouží.
Další kvil přinesl alespoň jednu pravdivou větu: "Od té doby, co je hnutí Séléka na ústupu, opouštějí mnozí z nich (=muslimů) zemi. A na útěku dál napadají a terorizují křesťanskou populaci. Jenže teď je tady ještě (křesťanská) anti-Balaka, momentálně početnější, a ti zase útočí na muslimy." (André Munger, z Lékařů bez hranic).
Muslimové prostě po celém světě sejí vítr a v tomto konkrétním případě, zaplať pánbu (to uvádím, ač ateista) alespoň za to, sklidili příslušnou bouři. Jen houšť a větší kapky, nic jiného mě v souvislosti se zprávami o "hrůzách", které je postihly, nenapadá.

V Mali
zase unesli radikální muslimové zdravotníky, pomáhající tamnímu obyvatelstvu. Typický islámský přístup.

V Nigérii
srovnali muslimští radikálové z Boko Haram (ti hlásají prakticky to samé, co např. facebooková skupina shariya4cr) se zemí město Konduga. Podobnost s řáděním nacistů třeba na Ukrajině nebo v Polsku je zcela jistě zavádějící, protože muslimové jsou, na rozdíl od nacistů "ti hodní".

ÚOOÚ opět "zabodoval"
V rámci ochrany osobních dat občanů zakázal zveřejnění VIN kódů a SPZ aut, která byla v autobazarech identifikována jako podvodně zmanipulovaná (podtočené tachometry, auta, sestavená z vraků, která mají výrazně sníženou bezpečnost při nehodě apod.). Další důvod, proč tuto nejen zbytečnou, ale přímo škodlivou, instituci zrušit.

Oficiálně se provalilo,
co se v odborných kruzích ví někdy od druhé třetiny minulého století: Vitamín C může v některých případech léčit rakovinu, ale výzkum na toto téma je uměle potlačován farmaceutickými firmami. Tím "provalením" mám na mysli studii, která vyšla v prestižním časopise s impakt faktorem přes 10.
Celkově je ovšem problematika vitamínů a jejich užití ve vztahu k rakovině sporná. Řada vitamínů tak účinkuje jen tehdy, když jsou podány z přirozených zdrojů (protože v nich jsou doprovázeny řadou dalších látek, které jejich účinky modifikují, zesilují a někdy potlačují i případné účinky negativní).
Známá je studie, týkající se také antioxidantů, tentokrát vitaminu A, kdy došlo při jeho podávání ke zvýšení výskytu nádorů plic u kuřáků, dokonce tak výraznému, že studie musela být předčasně ukončena. Ovšem zase je to problém, že to byla čistá chemie, je otázka, co by udělal extrakt z mrkve (nebo jiné plodiny s vysokou koncentrací karotenoidů), kde je celý komplex přírodních látek (synergický vztah mezi konzumací karotenoidů z potravy a kouřením pro rakovinu plic, pokud je mi známo, prokázán nebyl).
Taky mě docela zajímá, jaký řev by se ozval, kdyby si někdo nechal implantovat své buňky geneticky zmodifikované tak, že by produkovaly vitamín C. Většina živočichů, vyjma velkých opic a morčete je na vitamínu C nezávislá, protože si ho vytváří z glukózy. U člověka je nefunkční gen pro jeden z enzymů, zajišťujících tuto metabolickou dráhu, a nebyl by zřejmě problém ho genetickou manipulací znovuzprovoznit.

Dětská obrna
se objevila po třinácti letech "muslimského hospodářství" v Kábulu.

Haškovo křídlo ČSSD
se snaží osekat církevní restituce. Patrně sbírají body do dalšího kola vnitrostranického konfliktu.

Očkování je povinné,
rozhodl Nejvyšší správní soud. Na netu se už začínají objevovat články o "šílené nebezpečnosti očkování".

Docela zajímavý pokus
provádí islámští extrémisté: Modlí se za to, aby Soči stihlo zemětřesení. Docela by mě zajímalo, jak by ječeli oni i jimi placené a řízené loutky, kdyby někdo v civilizovaných zemích zorganizoval modlitby za přírodní katastrofu v Mekce v době hádže (stačila by pořádná písečná bouře, třepat s Matkou Gaiou rozhodně není třeba). Pokud jim to nevyjde, dalo by se to ovšem otočit proti islámu a označit ho za falešnou či podvodnou víru. Je ovšem otázka, zda bude mít nějaká mezinárodní autorita odvahu to udělat.

Sovětští veteráni z Afghánistanu
se dožadují přehodnocení pohledu na tuto vojenskou akci bývalého SSSR, který je pro její dosud žijící aktéry dehonestující. Současný stav v této zemi jim dává více-méně zapravdu.

Porodila
Kanaďanka s odumřelým mozkem a následně zemřela.

Jako Luisa a Lotka
si musejí připadat korejská dvojčata, z nichž jedno bylo adoptováno do Francie a druhé do USA, když se o vzájemně o existenci té druhé dozvěděly ve dvaceti šesti letech.

Švýcarské referendum
zvyšuje naděje evropanů na slušnější budoucnost, zatímco antidemokraté už ztrácejí nervy a začínají na podporu multikulturalismu používat naprosto zjevně (a někdy až směšně) lživé argumenty. Roste podpora "extrémistů", např. Le Penová má podporu už více než třetiny Francouzů (když převzala stranu po otci, bylo to 22 procent).
U nás, charakteristicky, byla do úřadu obudsmana (naštěstí nemajícího téměř žádné reálné pravomoci) zvolena Anna Šabatová, která by, dle svého nejlepšího (komunisticko - trockisticko - maoistického) přesvědčení zakázala jeden z hlavních projevů demokracie v současné době - internetové diskuse a fóra.
Ve Švýcarsku zase Spolková rada prohlásila, že zákon na bázi referenda bude do konce tohoto roku, ač by ho mohla teoreticky připravovat (= otálet) až tři roky.

Nefritový králík
se krátce poté, co byl čínskými úřady oficiálně prohlášen za ztraceného, zase ozval. Má nějaké potíže, ale zřejmě bude moci v nouzovém režimu splnit alespoň omezený rozsah na něj kladených úkolů.

Ústavní soud
zrušil exekuci ve výši 11 tisíc za nedoplatek ve výši 236,5 Kč, který navíc exekuovaná nezavinila.
V současné době se také poslanci rozhoupali k přípravě legislativní úpravy, která by měla omezit nehorázné výdělky exekutorů.

Policisté vytáhli
ve čtvrtek v Táboře holčičku ze zamrzlého rybníka poté, co se probořila ledem. Takových policejních aktivit jen víc! (Ale holčičky na tající led kvůli tomu posílat nebudeme.)

Volby do Evropského parlamentu
se budou konat 23. a 24. 5. Až budeme hlasovat, měli bychom si vzpomenout na to, že poslanci ČSSD a KDU-ČSL v EP hlasovali pro zvyšování podpory OZE, která našim domácnostem v následujících letech (pokud to někdo rozumný a dostatečně mocný nezarazí) vytáhne stovky až desetitisíce Kč ročně, podle toho, zda elektřinu používají jen na svícení, nebo i na vaření, případně dokonce i na topení.

Protestující
na Ukrajině zavraždili soudce, který soudil jejich spolubojovníky.

Asteroid 86039
se přiblíží v březnu k Zemi na vzdálenost kolem 50 mil. km. Je zajímavý tím, že kdysi (snad ještě s dalšími kousky kamení) měl tvořit jedno těleso se známým Čeljabinským meteoritem.

Ve věci mačetového útoku
padl verdikt, zvyšující původní trest ze tří na čtyři a půl roku. Soud k tomu byl donucen tím, že Nejvyšší soud kvalifikoval mačetový útok jako pokus o vraždu.

President Zeman
si zase zadělal na jekot lidskoprávníků: Označil vyvraždění Arménů v Turecku po první světové válce za genocidu. Tím ovšem porušil copyright na tento pojem vlastněný jiným národem a navíc ještě těžce urazil národ, snažící se procpat do EU.

Okamura
nabídl koalici výměnu: Podporu vlády za podporu zákona o referendu.

3D tisk
byl poprvé "ostře" nasazen v medicíně: Chirurg vytiskl z titanového prášku část pánve, tu pokryl materiálem s biologickou kompatibilitou (schopným umožnit přirostení buněk a dalších struktur regenerované kosti) a implantoval ji pacientovi.
Proti 3D tisku se, pochopitelně mnozí bouří. Jedni pláčou nad snadnějším porušováním copyrightu na průmyslový a výtvarný disajn, jiní zase že se takto dají získat i střelné zbraně a jiné nástroje pro sebeobranu (ať už proti zločinným režimům nebo proti zločineckým skupinám, politickými režiny protežovaným). Jakékoli použití v kontextu výše uvedeného případu pomůže tlaku proti zakazování či omezování této technologie.

Německé úřady
zadržují v rozporu s příslušnými normami EU zásilku českých pistolí do Egypta. Je načase začít chápat, že Německo je náš nepřítel, bláboly o "partnerství v rámci EU" hodit za hlavu a veškeré zásilky tohoto (a jiného podobného) druhu směrovat jinudy. Případně zajišťovat letecky. Brusel je, pochopitelně, zcela impotentní, záležitostí se bude zabývat v nejbližším možném termínu, který výhledově nastane za cca dva roky.

Že Země obíhá kolem Slunce,
netuší čtvrtina obyvatel USA. Svědčí to o vlivu církví vůči tamní populaci (přestože oficiálně mají odluku církví od státu), i o úrovni školství.
Přisadím si ještě něco: V důsledku používání angličtiny je významná část populace negramotná nebo jen částečně gramotná. Hatmatilka bez použitelných gramatických pravidel (existující jsou znehodnocena nepřehledným kvantem výjimek), pevného a jednoznačného významu slov a ortografických pravidel (i rodilí mluvčí se učí psanou angličtinu jako sled obrázků, byť poskládaných z latinky) nepřispívá k rozvoji myšlení a rozšíření negramotnosti má význam i vsouvislosti se vstřebáváním znalostí z oborů, jimiž se člověk bezprostředně profesionálně nezabývá. Řečeno stručně: americký nebo anglický lékař bude mít podstatně větší problémy při čtení článku o astronomii než jeho český kolega.
K té nejednoznačnosti: Nejde jen o to, že "Towerští havrani" jsou ve skutečnosti krkavci (a krkavec byl patrně i hrdinou nejznámější básně E. A, Poea). Obrovský problém nastal i při překládání Asimovova stěžejního dila (Foundation), a to proto, že uvedené slovo v angličtině může znamenat jednak nadaci, jednak základnu. A protože planeta "Foundation" byla základnou Galaktické encyklopedické nadace, bylo velmi problematické určit, k jakému významu tohoto slova se název planety, tím i státního útvaru na ní a tím i celého díla, vlastně vztahuje. Tradičně (už v referencích o tomto díle, léta před jeho regulérním vydáním v češtině) to bylo překládáno jako "Nadace", a tak to i zůstalo. Až po roce 1989 byl konzultován sám autor, který odpověděl, že názvem díla je myšlena ona základna. V té době už to ovšem byl nesprávný název v českém prostředí zažitý natolik, že si nikdo netroufl vydat dílo pod správným názvem. Ten reflektuje pouze scifistický občasník Základna. Na Slovensku série pod názvem "Základňa" vyšla.
Naštěstí i v USA už začíná angličtinu válcovat španělština.

4 komentáře:

  1. Co týden dal?
    Vy jste to psal v neděli a tak Vám k uším ještě nedošla zpráva o neslýchaném násilí spáchaném ruskou policií v Soči nad Wladimirem Luxurií, občanský jménem Guadagno (výdělek).
    Zpráva došla do celého světa, viz Lidovky
    V Soči zadrželi italskou exposlankyni. Hlásala, že 'být gay je OK'
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/v-soci-zadrzeli-exposlankyni-hlasala-ze-byt-gay-je-ok-pcw-/zpravy-svet.aspx?c=A140217_092709_ln_zahranici_msl
    Tam nějaký politicky nekorektní přispěvatel napsal při pohledu na fotku.
    Co to je za odporný hybrid ?
    To by si zasloužilo samostatnou klec v ZOO ))))

    Zpráva samozřejmě vzbudila velký rozruch v italském politickém světě, ministryně zahraničí hned zaktivizovala krizovou diplomatickou jednotku, která se měla případem urgentně zabývat.
    Jenže pak ruská policie Wladimira pustila s otcovským napomenutím, ať příště nedělá vyrvál. Jo, ale kam na transgendera, který tam jel právě proto, aby vyrvál dělal. Včera se tedy vydal spolu s dvěma kumpány oblečený do vyzývavého hávu s duhovými barvami na lední stadion. Jenže tam je zastavili už u vchodu zřejmě pořadatelé, naložili do auta, a představte si tu drzost - místo na policii je odvezli pár kilometrů za Soči a tam je nechali ve sněhu.
    Tenhle falešný transgender, který je ve skutečnosti jen chlap převlečený za ženskou jen s voperovanými dvěma polštářky na prsou, aby vypadal věrohodnějc, si na tom trangenderství postavil docela slušnou existenci jako herec, televizní hvězda, politik Dokonce ultralevicová Rifondazione comunista v r. 2006 - ještě v dobách, kdy měla šance dostat určitý počet lidí do parlamentu, dala Wladimíra Výdělka zvolit svými aficionados.
    V poslední době ale hvězda jeho popularity značně poklesla, nikoho už nezajímá, jestli si opravdu nechal odstranit chirurgicky mužské atributy, téma. jemuž média věnovala stránky a stránky http://www.nonmidire.it/s/vladimir-luxuria/page/2/ a to se asi obráží na výdělcích pana Výdělka.
    A tak to zkusil v Rusku. Jenže Rusové nemají pro podobnou mediální autopromoci smysl. Barbaři!
    -----------------
    Sama ještě pamatuju jedno jeho televizní vystoupení, kde říkal, že podstoupí operaci jen když ji bude moci snímat televizní kamera a vysílat v přímém přenosu. Aby prý si mohl operaci zaplatit.
    Nechutné stvoření.


    Informace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu poslednímu odstavci: Co mu nabídnout, že to bude přebírat televize, pokud bude operace probíhat bez umrtvení?

      Vymazat
  2. S potěšením mohu konstatovat, že souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže včera poté, co mu v Soči odebrali "pass" v Olympijské vesnici, Wladimiro se svými dvěma kumpány odletěl z Ruska "za doprovodu pracovníka italského MZV", jak informuje tisk.
    Moc slávy tam nezískal. Mluvčí Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams řekl, že když chce někdo propagovat své zvláštní problémy, ať to děla laskavě někde jinde.
    O jeho neslavném návratu se už italská tištěná media moc nešířila, v televizi pak o něm ani nemukli.
    A on tam jel, aby hrdě hodil výzvu do obličeje druhému Vladimírovi.
    Wladimiro contro Vladimir, bylo jeho heslo.
    A místo aby se s ním Vladimir čestně utkal v mediálním souboji, posadili tajní zbaběle nebohého Wladimira zadkem do závěje!
    Svět jde nějak našejdro, žádná spravedlnost!

    OdpovědětVymazat