pondělí 9. června 2014

Co uplynulý týden dal

Situace na Ukrajině
je stále nepřehlednější. V některých oblastech už běží plnohodnotná občanská válka, srovnatelná co do intenzity s boji v bývalé Jugoslávii. Tady se ovšem jedná o bezprostřední sousedství Ruska a to by patrně na nějaké "humanitární bombardování" reagovalo silněji než na takovéto akce ve vzdáleném a nepřátelským územím odděleném Srbsku.

Útok na fotbalové fanoušky
v Nigérii provedla pravděpodobně islámská sekta Boko Háram, která prosazuje život přesně podle islámských pravidel (jaký by muslimové zavedli po celém světě, pokud by se dostali k moci). Islám zakazuje jakoukoli zábavu, tedy i sport.

Další hromadnou vraždu
(cca 200 lidí) spáchali muslimové z Boko Háram na severu Nigérie.

Ve Francii
zatkli muže, kteří verbovali "na džihád" francouzské muslimy. Problém vidím v tom, že jedinci kteří jsou ochotni na ten džihád jít se budou kriminálně chovat i při jiných příležitostech. IMHO nejlepší by byla státem zřizovaná verbířská centra, jejichž zverbovanci by putovali rovnou na nucené práce, a to hodně dlouhé.

Mírumilovnost islámu
názorně předvedli egyptští muslimové, vypalující obchody, patřící křesťanům. Inu, islám má blízko k nacismu a "Kříšťálová noc" ...

Vraždit vojáky,
vracející se z Iráku plánoval Jemenec, naturalizovaný v USA. Názorná ukázka toho, že vůči imigrantům je třeba se mít dlouhodobě na pozoru. Což US policie dělala, a tak ho chytla včas.

Extrémisté
z organizace "Islámský stát v Iráku a Levantě" obsadili univerzitu a drží studenty jako rukojmí.

Asi jediný rozumný přístup k islámu
předvedla Čína: 81 teroristů z řad ujgurských muslimů bylo odsouzeno, z toho devět k smrti.

Podmořské mikrofony
údajně zachytily "žuchnutí" malajsijského Boeingu do vody. Může ovšem jít i o zvukový projev zemětřesení.
Podle pozdějších analýz nastal zvuk v místě, které je daleko od oblasti, v níž bylo letadlo hledáno. Možná právě proto ho nenašli, dodal bych, kdybych chtěl být zlomyslným. Ale já nejsem, takže prosím laskavé čtenáře, aby předchozí větu zapomněli.

Jachtařka Teeová
údajně viděla letící hořící letadlo. Protože nad ním letěly dvě další a na jachtě s manželem řešili manželskou krizi, ozvala se až teď v domění, že kdyby bylo její pozorování pravdivé, ohlásily by to samé letadla, která viděla spolu s tím hořícím.

NKÚ
kontroloval akci "Ryba domácí", organizovanou Ministerstvem zemědělství za účelem zvýšení konzumace rybího masa (a hlavně doma vyrobeného) obyvatelstvem. Vytýká hlavně to, že i během akce konzumace rybího masa klesala.
IMHO jsou zde dva problémy:
1. Nejsme schopni bránit svůj trh dotovanému masu mořských ryb (protože EU)
2. Je otázka, zda by bez této akce nebyl pokles ještě daleko strmější
Faktem také je, že pokud se toto maso nebude nějakou formou dotovat (třeba dotace na jeho předúpravu "spotřebitelům přátelskou", jaká je běžná u mořských ryb), tak budeme mít problémy i nadále.

Soudruzi z brusele
kritizovali Česko za malý počet školek a jeslí. Na začátku 50. let minulého století totéž dělali i soudruzi moskevští. Heslo je to samé, "ženy do fabrik". Zatímco soudruhy z Moskvy motivovala údajná starost o plnění pětiletek, bruselské soudruhy žene zase starost nad relativně menšími příjmy žen, které by se tím měly zvýšit.
Hlavní statostí obojích soudruhů je ovšem likvidace tradiční rodiny, která je dost významnou překážkou pro realizaci "pokrokových" sociálně inženýrských vizí.

Zato nějakým omylem doporučili něco pozitivního: Zjednodušení daní.

Bude abdikovat
španělský monarcha Juan Carlos I. Předá žezlo a trůn synovi.

Památkáři kvičí
z představy, že má na Klárově stát socha lva jako pomník našim letcům z doby druhé světové války. Opravdu nevidím důvod, proč by tam stát neměla, mimo důvody ryze politické.

Zemřel
Jiří (George) Kukla, přední klimatolog a současně tvrdý kritik "lidmi způsobeného globálního oteplování". Na IPCC mohou slavit.

Lidské ostatky
vyplavila v Bosně a Hercegovině velká voda. Současně ovšem vyplavila i spoustu zbraní, dokazujících, že místní komunitu myšlenky na boj za islám rozhodně neopustily.
Právě zdejší oblast obohatila češtinu na sklonku Rakousko-Uherské éry o nové slovo: "maglajs", které vzniklo na základě negativních zkušeností našich vojáků z bojů s místními náboženskými fanatiky. Podle města Maglaj, v jehož blízkosti voda vyplavila ty lidské pozůstatky.

Problém lékové polypragmasie
(tedy nadměrného užívání mnoha léků současně) se snaží řešit pojišťovna MV ČR. Lékař má mít k dispozici (přes internet pojišťovny) přehled všech léků, které pacient dostává od různých odborníků. Tohle se řešívalo parare a pokud se to psalo poctivě, tak problémy nebyly. IMHO zapadl již před mnoha lety rozumný návrh pozdějšího profesora psychiatrie V. Vondráčka, aby na lékařských fakultách při katedrách farmakologie byly zřizovány kliniky, které by prováděly péči právě o pacienty s rozsáhlými, neobvyklými a případně potenciálně interferujícími lékovými kombinacemi.

Čtrnáctiletou dívku
vylákali dva mladíci (15 - 17) do bytu jednoho z nich a tam ji znásilnili.
Blbá holka a blbí kluci, co si vybrali z Kámasútry polohu "na medvěda" (= přefiknout nezletilou a jít bručet).

Eko Francie
zavádí příplatky k platu pro ty, co dojíždějí do práce na kole. Od kilometru. Kdy začnou platit těm, co do práce chodí pěšky?

Dvanáctileté dívky v USA
naplánovaly a provedly "pokus o" vraždu své stejně staré spolužačky ubodáním nožem. Inspirovaly se horory.
IMHO začne zase kampaň proti hororům, internetu apod. Kdyby holky měly smysluplnou náplň života, tak by neblbly. Zcela jistě hraje roli i religiozita američanů. Konec konců za vyslovení hesla "pobijte je všechny, však si je nahoře přeberou" padlo i jedno svatořečení (Simona de Monfort), takže křesťanství rozhodně k úctě vůči životu, jako něčemu naprosto jedinečnému a nenahraditelnému, nevychovává.

Hasiči Správy železničních dopravních cest

ukázali na figurínách, že vlak roztrhá lidské tělo už při čtyřicetikilometrové rychlosti.
Faktem je, že jako student na praxi jsem viděl na ARO paní, která hupsla pod lokomotivu svému exmilenci - strojvůdci, a ta držela pohromadě, bilo jí srdce a na jedné ruce měla bicipitální a na druhé tricipitální reflex (tj. po poklepu na příslušnou šlachu sval škubl). Protože se jednalo o projevy (částečné) funkce míchy, žinýrovali se ji odpojit od přístrojů. Prostředky na stanovení mozkové smrti tehdy nebyly dostupné.
Nedávno jsem ovšem jel kolem "rozptýleného skokana", jehož kousky byly na dráze cca 150 m s těžištěm (a největšími kusy) mírně za polovinou.

V Coloradu
běží experiment s legalizací marihuany. Katastrofické vize odpůrců se nesplnily, takže ti alespoň zdůrazňují a přehánějí těch pár řidičů, co řídili "pod vlivem".

Diabetik
ležel v Praze na chodníku Na Můstku cca dvacet minut. Problém ovšem je, že toto místo je obligátním centrem distribuce drog a nikdo zřejmě nechtěl riskovat případný střet se zločineckými bossy, kteří tento obchod provozují.

Záporné úroky
chce nasadit ECB aby vyvolala inflaci.
Problém vidím v tom, že inflace znehodnocuje úspory, tedy poškozuje především kvalitní příslušníky populace, živící se vlastní prací. Naopak je vítaným zdrojem příležitosti k nejrůznějším spekulativním aktivitám, které žádné hodnoty nepřinášejí, jenom přesypávají peníze z jednoho měšce do druhého a přitom organizují "vedlejší proudění", z něhož spekulanti (většinou neevropané) žijí.

Případ "Katarského prince"
Sáního je opět před soudem. Sání má ovšem "záhadnou nemoc", která mu znemožňuje cestování letadlem, takže do Prahy nemohl přijet. Nicméně vzkázal, že nepřijede ani tehdy, až se uzdraví. IMHO by za Sáního měl jít sedět tehdejší ministr spravedlnosti Němec, a to buď do jeho návratu do Česka, nebo do odsedění přiměřené doby.

Těla mrtvých dětí
se hledají v bývalém irském katolickém sirotčinci v Tuamu. Údajně tam umíraly až dvě děti týdně a jeptišky se jich zbavovaly shazováním do septiků a podobných podzemních prostor. O problému se ví minimálně od 70. let, kdy se betonová deska nad jednou z těchto prostor propadla. Tehdy měla ještě církev dost moci, aby se (po patřičných modlitbách) díre zase zalepila betonem. Nalezeno a identifikováno bylo 796 obětí. To jsou počty srovnatelné s počty obětí občanské války v bývalé Jugoslávii (když se odečtou "oběti" pochované s kvérem).

Bašár Asad
Byl znovuzvolen presidentem Sýrie. Opozice volby neuznává.

17 let
si odseděl nevinný Američan, než se prokázalo, že klíčová svědkyně v době, kdy ho měla vidět, seděla v policejní vazbě.
V USA zřídili extra tým, který se podobnými případy zabývá. IMHO existence takových týmů, řízených zcela nezávisle na policii a justici (tedy z pozice zákonodárných orgánů) by měla být samozřejmá a hodila by se i u nás.

Na Slovensku
schválili ústavní článek o tom, že "manželství je svazkem muže a ženy". Inu těch 20 let první republiky bylo příliš málo na zcivilizování tamních bigotů.

ČSSD oficiálně vzdala
boj proti církevním restitucím. Mělo by se jí dostat patřičné "odměny" od voličů, které na slib jejich revize nalákala. Pokud se propadne do jednociferných čísel jako ODS, nic strašného se nestane.

V Polsku
zatkli a následně i uvěznili schizofrenika za krádež sušenky v hodnotě cca 6 Kč. Když ředitel věznice poznal jeho stav, zaplatil za něj pokutu a pustil ho domů. Nyní je stíhán za "pohrdání rozsudkem".
Faktem je, že za socialismu byla duševní choroba jasným důvodem k exkulpaci (pacient ovšem mohl skončit se svobodou omezenou nuceným pobytem v psychiatrické léčebně). Křesťanský světový názor ovšem takový přístup neuznává.

EU zvažuje
cenzuru islamistických webů. IMHO krok správným směrem. Chtělo by to ovšem jít dál a trestat proislámskou agitaci, snahy zavádět šaríju a podobné proislamistické aktivity.
Na druhé straně daleko cennější než pouhé mazání nebo blokování přístupnosti z EU by bylo explicitní upozorňování na tyto stránky s vysvětlením, za co vlastně tito tvorové agitují a jaký je jejich "ideální" svět. Něco takového b byla naprosto perfektní náplň občanské výchovy a rozhodně smysluplnější než aktivistický (v tom smyslu, jak se toto slovo chápalo za éry nacistické okupace) projekt "přibližování islámu školákům".

Olympiáda v Soči
i mistrovství světa v ledním hokeji v Minsku byly údajně (podle policejních zdrojů) cílem zmařených terorsitických útoků.

Studenti přemohli
útočníka na půdě univerzity v Seattlu. Stačil postřelit tři lidi, z toho jeden zemřel během převozu do nemocnice, další jsou ve vážném stavu. Použili pepřový sprej, tedy jeden z prostředků, které chce plošně v celé EU zakázat dosluhující komise, aby "zvýšila bezpečnost" obyvatel. IMHO spíš proto, aby co nejvíce usnadnila činnost kriminálním živlům, od zlodějů a vrahů až po teroristy.

Další lapsus
nového Občanského zákoníku: Je daleko větší problém odevzdat nalezenou věc (a ještě může mít nálezce nejrůznější problémy), takže se nikdo nenamáhá se zvedáním a odevzdáváním třeba ztracených peněženek.

70. výročí
dne D bylo slaveno v Normandii.

Nejvyšší soud
navrhl "nenápadnou" změnu, zákona 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě, která by zamezila jakýkoli výzkum v archovních materálech minulého režimu. Alespoň víme, bez ohledu na to zda změna projde nebo ne, kdo tam sedí.
Velmi varující je i fakt že tuto změnu měly upytlíkovat Nejvyšší a Ústavní soud zcela samy, bez řádného legislativního procesu (opět chyba, že něco takového vůbec je možné).

Nový egyptský president
složil slib a byl inaugurován. K velké nelibosti islamofašistů z Muslimského bratrstva a jejich příznivců, včetně těch evropských.

Žádné komentáře:

Okomentovat