pondělí 4. srpna 2014

Co uplynulý týden dal

Tématem týdne
je invaze Izraele do pásmy Gaza, která má zamezit ostřelování izraelského území raketami. Jejich nejnovější typy mohou doletět až do Tel Avivu. Rozsah konfliktu se stupňuje, Hamás porušuje jakákoli sjednaná příměří, Izrael povolává záložníky.

V Belgii
odmítl lékař ošetřit 90letou židovskou pacientku se zlomeným žebrem. Přibývá protižidovských útoků, odkazujících na dění v Gaze.

Ajatolláh Chameneí
nazval Izrael "vzteklým psem" a vyzval muslimy celého světa, aby vyzbrojili "palestince" v boji proti němu. Proč nevyzvat nemuslimy celého světa, aby se vyzbrojili a začali bojovat proti muslimům?

Sunitští radikálové
se dali na ničení mešit, které slouží "nesprávnému" islámu. Zlikvidovali i stavby ze 14. století. Bezděky tím předvádějí pravou podstatu islámu. Jakou naději by asi měly evropské "křesťanské" památky, kdyby se tito tvorové (či jejich souvěrci) zde dostali k moci?

Zrůdy z "islámského státu"
masově vyhánějí křesťany z jejich obydlí na okupovaných územích, likvidují kostely a jejich vybavení. "Neposlušné" křesťany vraždí, někdy i ukřižováním. Přestože jejich aktivity údajně odporují "šaríje", nikdo z muslimů proti tomu nijak neprotestuje. Opět ukázka toho, co by se tu dělo, kdyby se tu muslimové dostali k moci.

"Islámský stát"
vytvořil seznamku pro svobodné ženy a vdovy, ochotné se vdát za jeho bojovníky.

Sebevražedný atentátník
zabil bratrance afghánského presidenta. Bombu měl ukrytou v turbanu. Že by se inspiroval známou karikaturou svého "proroka"?

Americký občan
se odpálil v Sýrii coby sebevražedný atentátník.

Francie vydala
atentátníka ze židovského muzea do země, kde vraždil a kde by měl být i souzen. IMHO pokud jsou tito tvorové přesvědčeni, že na "džihádu" mohou udělat cokoli a stejně se "dostanou do ráje", tak nebude mít sebetvrdší "civilizovaný" trest prakticky žádný odstrašující účinek. Americký generál Pershing tohle řešil popravou kulkami, natřenými prasečím sádlem, a pochováním mrtvoly, zabalené do kruponu. A toho se islámští teroristé opravdu báli.

V Číně
zasáhli střelbou proti teroristům z řad muslimských Ujgurů, útočících na policejní stanici. Zda si na to natřeli kulky prasečím sádlem, mezinárodní tiskové agentury neuvádějí.
Podle následné bilance bylo zabito cca 96 lidí.

Po dvaceti letech (cca)
prokázali vyšetřovatelé, že muslimové v Kosovu skutečně "lovili" Srby a další nemuslimy na orgány. Nicméně, "důkazy nestačí na obvinění konkrétních osob". Obávám se, že se bude čekat na to, až dotyčné osoby zdechnou stářím, jako v případě Německa a některých válečných zločinců.

Sebevražedná atentátnice
se odpálila mezi studenty v Nigérii. Studenti jsou častým terčem islámistů, protože snůšce blábolů zvané islám skutečně vzdělaný člověk věřit nemůže.

Ženu s nezahalenou tváří
zastřelili islamisté na jihu Somálska. Prostě - standardní islám.

Human Right Watch
se snaží lidstvu namluvit, že muslimové, sledovaní a kontaktovaní agenty FBI, by nikdy bez vlivu těchto agentů žádný zločin nespáchali. Bohužel, normální člověk, když za ním přijde někdo s nabídkou spolupráce na provedení atentátu, ho buď pošle do ..., nebo ho okamžitě udá. Pokud se muslim začne v takové situaci hrnout do páchání atentátu, tak je to IMHO známka, že by si počínal stejně, pokud by ho kontaktoval opravdový teroristický operativec.

Jakýsi arbitrážní tribunál
odsoudil Rusko k výplatě ve výši cca bilionu korun coby kompenzace za vyvlastnění koncernu Jukos, který byl ekonomicky v plusu kvůli rozsáhlým podvodům, zpronevěrám a daňovým únikům a po donucení platit vše, co zaplatit měl, zkrachoval a byl vyvlastněn státem. Obávám se, že akcionáři si měli své šéfy lépe pohlídat. Rusko prohlásilo, že se odvolá.
Další soud běžel ve Strassburku. I ten rozhodl o vině Ruska.  Zcela jistě to nijak nesouvisí se snahou navalit na Rusko co největší sankce v souvislosti s událostmi na Ukrajině.

Diag Human
zřjmě spor s ČR opravdu prohrála. Nyní se ovšem chce obrátit na "exekuční soudy", které by zabavovaly český majetek v cizině. Asi by to chtělo uplatnit princip organizovaného násilí a vynutit respekt k výsledku arbitráže pomocí ozbrojenců.

Sedmiletý chlapec
jel po silnici na tříkolce, nedal přednost a zavinil havárii. Je stíhán policií. IMHO by měly být stíhány především osoby, které ho na tu silnici pustily. Jinak opravdu směřujeme někam ke středověku, kdy byli běžně popravováni i kojenci a batolata.

Dva členy romského gangu
nařídil vrchní soud soudit podle přísnějších (tj. s vyšší trestní sazbou) paragrafů za atakování svědků, kteří podali svědectví o kriminálních aktivitách jejich příbuzných. Blýskání na lepší časy, nebo "výjimka, potvrzující pravidlo"?

K dalšímu bankrotu
spěje Argentina. Podle ekonomů se jedná o výsledek nekvalifikovaného konání vedení země.

"Odháčkování",
neboli soulož, odborně provedená guru Jaroslavem Dobešem a jeho spolupachatelkou na esoterickém semináři, se dostalo k soudu a hrozí za ně až 12 let. Problém je, že guru i jeho komplicka "studují" další esoterické praktiky v exotických zemích, které nemají s námi smlouvu o vydávání zločinců.

Zákaz dovozu ovoce
z východních zemí EU zvažuje Rusko. Oficiálním důvodem jsou nesrovnalosti těchto zemí v rostlinolékařské praxi, zcela jistě se ale jedná o odvetný krok v souvislosti se sankcemi EU vůči Rusku v souvislosti s událostmi na Ukrajině.

Vysoký výskyt rakoviny
byl zjištěn u záchranářů, kteří byli na Ground Zero v souvislosti s událostmi 11. 9. 2001. IMHO si celá tato kausa bude vyžadovat další šetření; zejména porovnání záchranářů,kterí zde byli a těch, kteří zde nebyli a měli přitom srovnatelné profesionální zatížení z jiných záchranářských aktivit. Je vhodné si uvědomit, že záchranáři jsou vystaveni zplodinám hoření a dalším podobným škodlivinám v rozsahu, který výrazně převyšuje expozici profesionálů, s příslušnými materiály manipulujících při výrobě, montáži, nebo naopak jejich odborné likvidaci.

Daň z luxusu
je jeden z námětů na další činnost vlády soudruha Sobotky.

Daň za "ropnou bezpečnost"
zvažuje ministerstvo průmyslu a obchodu. IMHO je problém v tom, že za zdražení PHM jejich spotřebitelé žádnou zvýšenou bezpečnost (= zajištění stabilního přístupu k těmto výrobkům) nedostanou. Uvedené opatření by mělo význam jen v případě, kdyby se za vybrané peníze cíleně postavilo něco, co by snížilo naši závislost na ropných státech v problematických oblastech světa. Ideální by byla výroba syntetického benzínu dotovaná jadernou energií. Za války Němci vyráběli systetický benzín s tím, že produkce vodíku a energii - tlak a teplota na hydrogenaci uhlí a následné oddestilování použitelných uhlovodíkových frakcí byly dotovány pálením hnědého uhlí. Dnes bychom mohli využít hnědé uhlí (ale i např. biomasu) jen jako akceptor vodíku a vše ostatní zajistit jadernou energií, přičež některé procesy (zajištění tlaku a teploty) by mohly být dotovány přímo horkou párou ze sekundátního okruhu, tedy bez přeměn tepelné energie na elektřinu.

Odškodnění od Ruska
hodlají požadovat členky skupiny Pussy Riot.

Byla propuštěna
k nejdelšímu trestu odsouzená aktérka "Kuřimské kauzy". Faktem je, že policie i soudy v průběhu kauzy stále více mlžily a zatloukaly, takže dodnes není jasné, nakolik byla celá kauza dílem nějaké sekty či zda se jednalo o natáčení extrémního pedofilního porna, či zda tam nebylo ještě neco dalšího. Nejasná je i úloha tehdejší kanceláře ombudsmana, včetně jeho nynější šéfky, která se v kauze také omočila. IMHO hlavním problémem je skutečnost, že je nám násilím předkládáno náboženství jako cosi pozitivního a je tendence cenzurovat fakta dokazující, že tato ideologická téze je naprosto nesmyslná.

Japonská středoškolačka
s psychyckými problémy se přiznala k zabití a rozporcování své spolužačky.

Zemřel
Theodor Van Kirk, polední dosud žijící člen posádky letounu Enola Gay, který svrhl na Hirošimu první operačně nasazenou jadernou bombu.

Kriminalisté
došetřují restituční vydání majetku hraběnky Czerninové, která o něj přišla na základě Benešových dekretů, protože během války získala německé občanství. Trest hrozí úřednicím, které majetek patrně neoprávněně vydaly.

Euro kleslo
na historické minimum v souvislosti s očekávaným negatvním dopadem sankcí vůči Rusku na hospodářství EU. Názorná ukázka, proč EUro nemít.
ČNB bude ovšem tlačit korunu dolů, což prospívá úzké skupině finančních spekulantů, ale poškozuje všechny ostatní.

Působení nekvalifikovaných pedagogů
i nadále v našem školství schválila sněmovna. Jde o to, že pokud by platil zákon o kvalifikaci bez výjimek, školství by se zhroutilo nedostatkem učitelů a dalších pedagogických pracovníků. Námitka, že na příslušná místa hromadně čekají absolventi pedagogických fakult, je poněkud mimo: Řada z nich studuje učitelství jen pro vlastnictví relativně "levného" titulu a do školství se nehrne.

Coby genderově velmi nevyrovnaná
se rýsuje budoucí EK. Vypadá to, že tam budou jen jedna nebo dvě ženy. To je jednak voda na mlýn opozice, která patrně doporučí parlamentu EU takto složenou komisi odmítnout, jednak to diskredituje i Dienstbierův paskvil ohledně kandidátek politických stran.

Ebola
se stále více vymyká kontrole. Podle virologů hrozí zavlečení do Evropy, kde v jižních oblastech a v letním období mohou být podmínky pro šíření této virózy příznivé. Ebola se šíří jak kapénkově, tak dotykem, inkubační dobu má od dvou do 21 dnů a přeživší nemocní vylučují virus ještě někilik týdnů, byť v menších densitách než akutně nemocní.
Sierra Leone vyhlásila kvůli ebole krizový stav.
Ředitelka WHO charakterizovala dosavadní opatření proti epidemii jako nedostatečná.

Oboustranný kochleární implantát
byl voperován v Brně pětileté holčičce, která přišla před krátkou dobou v důsledku virózy o sluch. Implantáty budou po ukončení hojení postupně aktivovány a holčička si bude muset zvykat na dost odlišný sluchový vjem, nicméně by se měla bez problémů domluvit a měla by si i sama korigovat řeč (což je problém zcela neslyšících, kteří sice mohou mluvit, ale bez pravidelné korekce odborníkem "utíkají" do tónů a přízvuků, které činí jejich řeč normálním lidem nesrozumitelnou). S kocheárním implantátem se dá i používat telefon - neslyšící jsou odkázáni jen na SMS.

Žalobu na presidenta Obamu
podala Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu. Žaluje ho z překročení kompetencí v souvislosti se zákonem o zdravotním pojištění.

Ombudsmanka
začala bojovat za právo homosexuálních párů adoptovat děti.

Opencard
byla podle znaleckých posudků značně předražená a aktérům této kauzy, pokud to akceptuje i soud, hrozí několikaleté tresty odnětí svobody.

První kolo presidentských voleb
ve Francii by podle průzkumů vyhrála "extrémistka" LePenová.

Trest 30 let
potvrdil Nejvyšší soud Albánci, který úmyslným vyvoláním požáru zavraždil jedenaosmdesátiletou stařenku, aby se zmocnil jejího majetku a současně ji zlikvidoval coby svědka.

Bioplynky konkurují kravám
pokud se krmiva týče. Nebylo by to poprvé, co "ekologie" v reálu znamená ohrožení zemědělství a produkce potravin; v naprosto stejném duchu působí i biopaliva.

Významný pokles věřících
i praktikujících věřících hlásí Polsko.

Nová vyhláška
redefinvala autismus tak, že mnoho rodičů takto postižených dětí přichází o příspěvek, nebo musejí projít mašinérií odvolávání a nových posudků. Je to dáno tím, že socialistická vláda rozhazuje peníze po lopatách svým příznivcům a potenciálním voličům, ale pro skutečně potřebné se jí nedostávají.

Piráti
změnili vedení strany. Je otázka, zda to povede k dobrému nebo zda dojde k propadu preferencí.

Exekutoři
mají novou fintu: Pokud neuspějí u "profesionálních dlužníků", hojí se na těch, v jejichž prospěch zní soudní výrok o exekuci, která se jim "nezdařila". Prostě chtějí mít příjmy jako podnikatelé, ale nehodlají je mít spojené s riziky, které podnikání zákonitě provázejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat