pondělí 18. srpna 2014

Co uplynulý týden dal

Islám


Australan

s typickým jménem Khaled Sharrouf zveřejnil na webu fotografii svého syna, držícího v ruce uříznutou hlavu syrského vládního vojáka (tady "kacíře proti islámu"). Australský premiér pípavě protestoval.

USA

začli vyzbrojovat Kurdy, kteří po vsáknutí výzbroje předvedli, že jsou schopni "chalífátu" vojensky oponovat. Je to i proto, že sotva jsou infiltrováni "pachateli dobra", kteří by jim bránili proti tomuto absolutnímu zlu účinně bojovat, jak je to u armád států NATO a dalších civilizovaných států.
Těžko půjdou do drsného prostředí kurdských bojovníků agenti AI, aby je následně obviňovali z "válečných zločinů".

V Kosovu

zahájili zátah na islámistické žoldáky. Co z toho bude dál, se uvidí.

V Sýrii

bojovníci islámského státu předvedli reálnou tvář islámu: Stínání a křižování zajatců. Skutečně chceme, aby zrůdy tohoto typu vládly i u nás? Nebude lepší tuto zrůdnou ideologii v náboženském hávu postavit mimo zákon a její stoupence posadit za ostnatý drát?

Human Right Watch

kvílí nad "masakrem" 817 podpůrců islamistů. Nějak pomíjejí dvě skutečnosti:
1. I v tom Egyptě bylo obětí islamistů poté, co se dočasně dostali k moci, víc.
2. Pokud by teď vládli v Egyptě islamisté, zcela jistě by táhli na pomoc "chalífátu", čímž by dostali do problémů méně islámistické státy na Středním Východě, zcela jistě by mohli přispět i svým souvěrcům a politickým souputníkům z Hamásu
3. A nakonec by antiislámistický Egypt netvořil bariéru mezi "chalífátem" a islámistickými režimy na severoafrickém pobřeží.
Nehledě k tomu, že islamisté jsou v podstatě nenapravitelní a jejich fyzická likvidace je jediný způsob, jak se jich bezpečně a trvale zbavit.

Bojovníci chalífátu

naopak za výmluvného mlčení HRW a dalších podobných "užitečných" organizací prováděli genocidu náboženské menšiny jezzídů, jejichž víra spojuje prvky zoroastrismu a některých křesťanských heretických kultů (ne islámu, prostě proto, že je starší, než islám). USA poslaly jezzídům na pomoc 130 vojáků. Pokud nebudou vybaveni instrukcemi typu "žádnému musulmanovi nesmíte zkřivit ani vlásek na hlavě", tak je to významná posila. Pokud tam nějaké podobné instrukce budou, tak to bude tým pro operetu.
Stále je ovšem třeba zdůrazňovat, že bojovníci chalífátu jsou naprosto typičtí muslimnové, chovající se přesně tak, jak se má muslim dle základních dokumentů islámu (Koránu, hadithů a sunny) chovat, pouze bez ovlivnění ohledy na nemuslimskou společnost, ať vnitro nebo zahraničně politickými. Proto poskytuje relativně přesný onraz toho, jak by se muslimové chovali u nás, pokud by se dostali natolik k moci, že by nebyli vázáni žádným i podobnými ohledy (což je po kolapsu Evropy a patrně i USA, který by tomu předcházel, dosti pravděpodobné). Jejich aktivity by měly mít co nejširší publicitu nejen v souvislosti se snahou muslimů o vyšší stupeň registrace, ale i se snahou o zavádění lživého vychvalování islámu do školní výuky. Místo bezcenných výmyslů o (neexistující) islámské kultuře by měly být dětem promítány necenzurované záběry stínání, křižování, zahrabávání za živa, kamenování a podobných projevů té skutečné islámské kultury.

Nevraždí jen muslimové

V Číně se objevila sekta "Církev mocného boha", která vraždí lidi, které z různých důvodů považuje za démony. Nicméně řada odborníků konstatuje, že islám, vyjma počtu přívrženců, naplňuje všechny znaky osobnostně destruktivní sekty.

Boko Haram,

islámská sekta, řádící v Nigérii, unesla tentokrát asi stovku chlapců a mladých mužů. Za dva dny jich větší část osvobodila čadská armáda.

Kurdové

za pomoci USA dobyli přehradu v Iráku, obsazenou minulý týden islamisty z chalifátu.


Ukrajina


Ukrajinská armáda postupně dobývá pozice separatistů. Putin provedl geniální tah s konvojem humanitární pomoci, protože pokud ho Ukrajina do země pustí, budou Rusové ti hodní, pokud ne, budou Ukrajinci ti zlí. Obě řešení jsou tedy špatná pro Ukrajinu. Ta se bude zřejmě muset celá desetiletí potýkat se separatistickými tendencemi, což ji bude celkově a dlouhodobvě oslabovat.
Nicméně Ukrajinci si za to mohou sami, viz kontraverzní jazykový zákon, fašistické živly v pomajdanské vládě i další aktivity, které rozhodně srdce ruskojazyčného obyvatelstva nezískají. Obávám se, že je již pozdě i na nějakou formu federace či autonomie.

Stavbu plavebního kanálu

z ústí Visly do Baltského moře prosadila polská vláda. Současné (přírodní) spojení ústí řeky a Baltského moře je na území ruské enklávy kolem Kaliningradu a je kontrolováno Ruslem. To v minulosti již průjezd polských lodí touto cestou zablokovalo. Podařilo se potlačit i protesty "zelených", bojujících za ochranu "přírodních hodnot", které by kanál narušil. Protože problémy Polska se spojením Visly a Baltu jsou dlouhodobé, je tím pádem jasné, v čích službách "zelení" pracují. Je to stejné, jako u nás protesty "zelených" proti průzkumu ložisek břidličného plynu.

Zaplavení EU

polskými jablky (vyvážejí jich ročně do Ruska kolem 3/4 megatuny) hrozí v souvislosti ruskou s odpovědí na embargo EU. Naši ovocnáři by nejraději "pálili laciné žito v peci, aby zdražil chleba". Představa, že by se to (třeba dotovaně) vyvezlo do zamí, kde nemají co do huby, je prostě mimo jimi vnímanou realitu.

Ebola


První oběť eboly

v současné epidemii byla dohledána. Byl jí dvouletý chlapec, jehož příbuzní se stali dlšími nakaženými. Zřejmě nekde vyšmejdil opičku nebo netopýra, což jsou zvířata, představující přírodní ohniska této infekce.

Na ebolu

se připravuje speciální armádní nemocnice v Těchoníně. Je to obrovský zdravotnický komplex, určený jednak k armádnímu výzkumu, jednak pro případ války s použitím biologických zbraní. Je dobré, že přes protesty pacifistů i různých šetřílků nebyl zlikvidován, ale udržen v částečně funkčním částečně zakonzervovaném stavu. Z tohoto pohledu přišla epidemie eboly zrovna včas, protože likvidace tohoto komplexu by byla v reálném čase v případě potřeby nevratná.

Dalších 128 lidí

se nakazilo na začátku týdne. Hrozí číření epidemie do dalších zemí, ohrožena je Keňa, která je významnou turistickou destinací.

Podle Lékařů bez hranic

se podaří epidemii dostat pod kontrolu až po asi šesti měsících. Můžeme jim to začít stopovat.

K napadení nemocnice,

jejmu vyrabování a útěku nejméně dvou pacientů nakažených ebolou došlo v Libérii.

Nigerijský duchovní a milionář

poslal do Sierra Leone zásilku lahví se svěcenou vodou ke zvládnutí epidemie. Obávám se, že zásilka krumpáčů a lopat na zakopávání mrtvol (ani by nemusely být posvěcené) by měla hlavu a patu podstatně víc.

Ostatní


Juraje Thomu

zmlátili nějací občané (dva byli zadrženi). Faktem je, že problémy s tímto soudruhem řeší naše soudnictví už dlouhou dobu, takže jde po luzích a hájích webových hlas, že občané vzali spravedlnost do svých rukou sami.

Rasové nepokoje vypukly v USA

po zastřelení "neozbrojeného" afroamerického lupiče  Michaela Browna, který úspěšně ukončil střední školu a chystal se na universitu (patrně v důsledku affirmative action). Noviny citují podobné bouře po zastřelení rovněž "neozbrojeného" Trayvora Martina, mnohonásobného kriminálního recidivisty, zdrogovaného do necitlivosti, členem dobrovolné hlídky (o cca půl metru a padesát kilo lehčím). Ten jej odstřelil poté, až mu začalo jít o holý život, pravděpodobnost čehož při hmotnostním a velikostním rozdílu, chápe každý normální člověk, vyjma jedinců s mozky vymytými multikulturou a politickou korektností. "Vrahem" TM byl hispánec (který byl ihned multikulturalisty "povýšen na bělocha") a soud ho nakonec zprostil viny. Obama se vyjádřil, že "by mohl mít takového syna" - čemuž věřím - tedy, že pokud by měl Obama syna, byl by to už jako středoškolák kriminální recidivista, závislý na drogách.
Policista, který zastřelil MB si dovolil narodit se jako bílý, prostě rozený zločinec. Afroameričané organizovali a organizují opakované "protesty" s vyvoláváním rasistických hesel a potyčkami s policií.
IMHO pokud se v těch USA někdo nepochlapí a prostě ty bouře nerozežene střelbou do živého, tak tam hrozí podobný průšvih, jako maji v JAR, kde se z civilizované země propadli na úroveň země rozvojové.
A možná ještě něco: Afroamerických kriminálníků je zastřeleno "při výkonu povolání" v USA poměrně dost. Současné bouře nejsou typickou reakcí na podobnou událost. Rozhodně bych nevsadil ani zlámanou grešli proti možnosti, že tyto nepokoje vznikly na objednávku ruských tajných služeb (které mají afroameričany infiltrované minimálně od dob M.L. Kinga), aby rozbili zázemí nepřítele (podporujícího Ukrajinu).

Kvo kvo

kvóty v ČSSD prošly sice těsnou většinou, ale může se stát, že budou muset "přiohýbat" výsledky stranických primárek, aby naplnili své kandidátky.
Pokud tato 3,14-ina opravdu projde, jsem za sebe rozhodnut kroužkovat prvních x (tj. počet kroužkovatelných míst) mužů v kandidátce strany, kterou budu volit. I kdyby se mezi nimi vyskytovaly nakvótované nějaké 24 karátové světice.

EU se milostivě

rozhodla ukončit deformaci trhu s cukrem kvótami na jeho výrobu. Přes vřískání EUrohujerů, že vyrábět cukr z řepy se nevyplatí, ekonomické ukazatele naznačují, že budeme s to jít na světové ceny cukru. Pro spotřebitele bude tento krok znamenat větší či menší pokles koncových cen podle toho, jak moc se podaří udržet další deformace volného trhu.

Svrabem

se nakazilo jedenáct zaměstnanců domova pro seniory. Svrab je běžným rizikem zaměstnanců sociálních ústavů a LDN, v klasických zdravotnických zařízeních je riziko o něco menší, protože se na nemoc s větší pravděpodobností přijde při příjmu pacienta a jsou prováděna příslušná bezpečnostní opatření.

Z výrobku rullepölse

se v Dánsku nakazili strávníci bakterií Listeria monocytogenes a 12 jich zemřelo. Naši islámofilní (či židofilní) soudruzi novináři ihned nezapomenuli dodat, že výrobek je "z vepřového".
To jednak není tak úplně pravda, vyrábí se to i z jehněčího, tedy "halal" i "košer" masa. Problémové zde není maso. ale zelenina a bylinky, které jsou zdrojem listerií a dostanou je do výrobku. Druhým problémem je dlouhé zrání v chladu (podobně jako u sýrů), při němž se listerie (patří mezi chlad tolerující bakterie a dobře se množí i v chladničkových teplotách) mohou pomnožit.
Listeriózu lze dostat i ze zcela "košer / hálal" sýrů a zeleninových salátů. Jediný způsob, jak se listerióze vyhnout, je vyhýbání se všemu, co je dlouhodobě uchováváno při chladničkové teplotě a nebylo (všechny komponenty) před tím tepelně opracováno. Což je doporučováno těhotným ženám, osobám pečujícím o malé děti (pro jejich chovance) a seniorům.

Ukázalo se,

že Gustáva Husáka na pozici generálního tajemníka a presidenta prosadila KGB. Opět jedna věc, za kterou bychom měli být Rusům "vděční".
KGB rovněž monitorovala normalizační kulturní scénu a její agenti brečeli jak vysloužilé sexuální pracovnice nad tím, jak nízká byla např. návštěvnost sovětských filmů v porovnání s americkými.

Soudruh Žirinovskij

se prokecl ve smyslu, že by nechal pobaltské státy a Polsko "vymazat z mapy".

Rusů

přibývá na českých VŠ, kde studují zdarma, pokud studují v češtině.

Unikátní operaci

provedli na Slovensku, kdy pacientovi nahradili zdracený kus lebky (po úraze) implantátem, vytištěným na 3D tiskárně.

Kumulaci trestů

podpořil president Miloš Zeman. V praxi by to znamenalo sečtení trestů za jednotlivé kriminální aktivity a tudíž snížení rizika, že kriminální recidivisté s řadou takových aktivit na krku budou "za dobré chování" po pár letech venku a smát se svým obětem.


Exekuční požadavky

společnosti Diag Human zamítl soud v USA.

Novou rekordmanku

máme na Znojemsku. Přežila 6 promile alkoholu.

Bohuslav Svoboda,

lékař a poslanec za ODS, vytáhl proti domácím porodům. Ty výrazně ohrožují životy dětí a jsou jen zájmem matek, chtějících cosi "módního". Většinou se jedná o silně alternativně myslící dámy, s nimiž rozumná domluva není možná, protože je mimo paradigma jejich vnímání světa. Opravdu rozumná iniciativa a pan poslenec a kandidát na primátora za sebe i svou stranu u rozumných lidí patrně zaboduje.

Organizace SNAP,

bojující proti hříchům pedofilů v sutanách, začala působit v sousedním Polsku. Tamní církev má problém v tom, že tato organizace vcelku drsně vymáhá značné částky odškodného pro oběti (a má v tom docela slušnou praxi) a může zatnout této organizaci docela hluboko do měšce.

Zákaz kouření

v hospodách by se neměl týkat e-cigaret. Tuto novelu chtějí fašistoidní aktivisté prosadit tak, aby platila od začátku roku 2016.

Záchranáři buzerovali

s autolékárničkami. Vrcholem je doporučení, aby automobilisté lékárničku ihned po nakoupení rozbalili a nevozili ji originálně zabalenou. Problém je, že v tom případě budou ozbrojení šimpanzové kontrolovat nikoli číslo (datum expirace) na originálním obalu, ale budou prohrabávat jednotlivé léky. Součástí problému je i fakt, že autolékárnička se nevozí pro poskytování pomoci, ale jako obrana proti policejní šikaně.

Židovští aktivisté

by rádi změnili od středověku persistující název francouzské vesnice La Mort aux Juifs (smrt Židům). Ten se vztahuje ke středověkým pogromům z 11. století (pro představu: toto století začíná u nás za vlády vnuka Boleslava Ukrutného, Boleslava III., a končí za vlády Břetislava II., syna prvního českého krále Vratislava I. (který ovšem titul získal jen pro svou osobu).
Tihle aktivisté si buď neuvědomují, nebo na to z vysoka kálejí, že se snaží zlikvidovat součást evropského kulturního dědictví, a že se to zcela jistě dříve nebo později obrátí proti nim daleko drsněji, než existence historického názvu vsi, v níž žije pár desítek lidí. Přitom je v reálu ten název žijícím pomníkem jejich zavražděných předků.

1 komentář:

  1. Problém Kurdů, jako antidota IS je, zdá se, podobný, jako neutralizace kyseliny silným louhem. Musí se to přesně dávkovat, protože jinak popálení kyselinou dokončí louh.
    A tak jako tak zbude nejen voda, ale i sůl.

    La Mort aux Juifs - pokusy o opravu historie jsou přece kolem nás stále přítomny. Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost! - nepamatujete A.S.P.??

    OdpovědětVymazat