pondělí 19. ledna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Islamolog Kropáček

plakal nad "pocitem vykořenění" mladých muslimů v Evropě. Zapomenul, pochopitelně, konstatovat, že příčinou tohoto jevu je islám, a že tu nikdo ty "mladé vykořeněné" nedrží, mohou klidně táhnout tam, odkud jejich rodiče přilezli.

Křesťanské kostely

v Sýrii likvidují bojovníci chalifátu a jejich ideoví souputníci. Důkaz vysoké tolerance a mírumilovnosti islámu. Jeden z mnoha.

Vrahem Židů

se cítí být francouzský humorista a provokatér Dieudonné, který "Jsem Charlie" interpretuje Charlie = C. Coulibaly (jeden z teroristů, ukazuje se, že byl v teroristické databázi nejen ve Francii, ale i USA). Obávám se, že největší vypěnení vyvolalo to, že kdosi kritizuje stádnost a nemyšlenkovitost připojování se k tomuto sloganu.

Anonymous

vyhlásili teroristům válku na netu. Bylo kolem toho diskutováno na servrech blízkých IT technologii. Pár stránek či serverů zřejmě Anonymous už teroristům a spol. shodili. Nicméně teď se zdá, že by mohli systematicky rozklíčovávat nicky eroristů a jejich příznivců a zveřejňovat je na netu i s dalšími "osobními údaji" (bydliště, zaměstnání, fotky ...).
Z druhé strany zase hackeři chalifátu napadli server Ministerstva obrany USA a získali blíže neurčené množství osobních údajů amerických vojáků a (asi část) zveřejnili na svých webech.

V Malajsii

se naopak ozývá znechucení nad vlnou solidarity s povražděnými karikaturisty. Malajsijci v tom nejsou zdaleka sami, další islámské země je podle různých zdrojů více-méně následují.

Asi šest teroristů,

ze skupiny, která provedla přepadení redakce Charlie Hebdo (zajišťovali logistiku a organizaci) nebylo dosud dopadeno. Jejich počet odhaduje takto francouzská policie.

PEGIDA v Německu,

navzdory manipulacím proislámských politiků a novinářů, posílila.

Charlie Hebdo

vyšel s obrázkem Mohameda na titulní stránce, plačícího a držícího známý leták se slovy Je suis Charlie. Faktem je, že na některé "solidární" islámské předáky to sedí, "jako Jandák na hrnec".
Islámský klerik v GB Anjem Choudary se nechal slyšet, že tato titulní stránka je "válečný zločin", který se trestá smrtí. Typický umírněný muslim. Podobně se vyjádřila i řada dalších islámských činitelů, včetně některých z těch, co se účastnili protestních akcí proti vystřílení redakce.

Chalifát

zveřejnil video "popravy" údajného špiona malým chlapcem (pod laskavým dohleden zkušenějšího vraha). Podle následných rozborů, stavějících na tom, že "popravení špioni" jsou spíše sympatizanty opačné strany, a že nejsou vidět důsledky prostřílení jejich těl příslušnou ráží, někteří odborníci považují video za zinscenované.

Německo bude

zabavovat islámským radikálům nejen pasy, ale i občanky, aby nemohli vycestovat do chalifátu.
IMHO hrubá chyba, protože vzhledem k otevřenosti schengenského prostoru dojedou i tak minimálně do Turecka, a tam je zpřízněné duše pustí dál. Druhou věcí je, že pro nás bude lepší, když tam odtáhnou a slavně padnou za Mohameda. Ideálně, pokud si čuchnou k podhoubí atomového hřibu.

Samopal

"vraha Židů" v ramci teroru v Paříži byl český a pachatel ho sehnal v bruseli.

Francie hodlá

vyslat proti chalifátu letadlovou loď.

"Dejte Židům zbraně!"

vyzval vlivný evropský rabín Menachem Margolin. Problém zde ovšem je v tom, proč by měli mít právo se bránit jen Židé, když oběťmi teroristů je i majorita a další menšiny. Něco podobného by mohlo naopak překlopit Židy do pozice v podstatě spojenců teroristů.

Další velitel

Íránských revolučních gard, Kásem Sulejmání, byl "zatentátován" v Iráku. Je mi líto, přestože nyní tato organizace bojuje na "o něco málo správnější" straně, jsou mi jejich padlí lhostejní asi jako padlí příslušníci SS.

Turci pálí

poslední číslo časopisu Charlie Hebdo. Tím názorně, oproti blekotání sluníčkářů a dobře placených proislámských kolaborantů, ukazují, na čí straně "řadoví muslimové" vlastně stojí.

Jako sebevražedné atentátníky

využívá Boko Haram unesené děti. Přece jenom jsou o level níž než norský sociální systém, ale nedávno zveřejněné údaje o úmrtnosti dětí, unesených rodičům a předaných tzv. pěstounům, ukazuje, že zase tak moc ne.

Zavražděné karikaturisty

pohřbili ve Francii za zvláštních bezpoečnostních opatření.

Prodavač

z košer obchodu, Lassana Bathily, obdrží přednostně francouzské občanství. OK, Bismarck by to nazval "metodou cukru a biče".

K zásahu se dvěma mrtvými

došlo na několika místech v Belgii. Zasahovalo se proti navrátilým džihádistům z chalifátu. Údajně byli v kontaktu i s pařížskými teroristy a snad plánovali podobné útoky.
Džihádisté měli, v Belgii, kde je nošení zbraní restringováno víc než u nás, pušky a policejní uniformy, které plánovali použít k dalším teroristickým akcím. Názorná, a jedna z mnoha, ukázka toho, že restrikce zbraní napomáhá zločincům a ne normálním lidem.
Další zatčení proběhla i ve Francii a Německu. Ukazuje se tedy, že šlo o velice rozvětvenou teroristickou síť.
Le Penová komentovala rozprostření islámské teroristické sítě po Evrpě slovy, že "Schoengen je ráj pro teroristy".
Teroristická buňka byla údajně řízena z Řecka a její šéf prchl do chalifátu.

Vyprodáno

bylo poteroristické číslo časopisu Charlie Hebdo v Česku. Vyšlo pro celý svět v sedmimilionovém nákladu.

Italky,

unesené v Sýrii, kde pracovaly jako humanitární pracovnice, jsou zpět. Spekuluje se o výkupném 15 milionů dolarů. Takto se financuje teror chalifátu.

Plot

mezi územím svým a potenciálně ohroženým chalifátem staví Saúdská Arábie. Je důkladnější než pravdoláskaři kritizované ploty na jižní hranici USA nebo mezi Izraelem a pásmem Gazy. SA má ambivalentní postoj k radikálnímu islámu, kdy na jedné straně je jeho největším vývozcem a podporovatelem, na straně druhé ho v té exportované podobě doma nechce.

Terorista

z košer obchodu pobýval na začátku ledna ve Španělsku. Policie se nyní snaží dohledat jeho kontakty.

Demonstranti

proti Charlie Hebdo byli rozehnáni v Pákistánu. Nezabránilo to ovšem tomu, aby tamní islámští duchovní vyzvali k fyzické likvidaci francouzských karikaturistů.
Zároveň zde došlo, patrně po konzultaci s USA, k zákazu teroristické sítě Hakkání, napojené na Al Kajdu.

Páteční demonstrace proti islamizaci

na Hradčanech měla účast cca 1500 občanů. Zaznělo při ní mj., že islám by měl být postaven na roveň nacismu a stejným způsobem potlačován. Nezbývá než souhlasit.

ICC zahájil kroky

k vyšetřování izraelských "válečných zločinů" v Palestině.
Izrael se pochlapil a bude se snažit ochromit financování této instituce.

V Afghánistanu

se podařilo dopadnout část pachatelů masakru školáků v Pákistánu.

Francie

v tichosti pohřbila pařížské atentátníky.

Ruští občané

bojují i v řadách chalifátu. Jde patrně o Čečence a další islámská etnika z Kavkazu o celkovém počtu kolem 800 lidí.

Příslušník mírových sil OSN

zahynul při islámském sebevražedném atentátu v Mali. Paradoxem je, že mírové síly spíše podporují muslimy coby "utiskovanou menšinu".

V Nigeru

muslimové vypálili osm kostelů a zabili nejméně tři lidi jako odpověď na karikatury v Charlie Hebdo.

V Afghánistánu zahynul

bývalý přítel zpěvačky Britney Spearsové, který jí v minulosti pomohl vymanit se ze závislosti na alkoholu a drogách. Byl jako pilot sestřelen Talíbanem.

Daniel Herman,

ministr kultury ČR prohlásil, že "s extrémisty se musí vypořádat islám". Tak nějak nechápe, že terorismus je do islámu zaintegrován takovým způsobem, že bez něj by praktikování této ideologie ani nebylo možné.

Chalifát

propustil staré a nemocné jezzídy. Sluníčkáři budou zcela jistě ucvrkávat blahem, ale je to opět stará nájezdnická taktika: Staří a nemocní jsou nepoužitelní v boji a současně zatěžují sociální systém nepřítele.

PEGIDA

zrušila pondělní manifestaci pro výhrůžky údajných teroristů. Osobně by mě docela zajímaly dvě věci:
  1. zda to byli opravdu teroristé, kdo vyhrožoval (obávám se, že spíš ne)
  2. zda pracovníci policie a tajných služeb měli plán B v podobě teroristického útoku, pokud by byly výhrůžky doplněné policejním zákazem demonstrace ignorovány

Ukrajina

Premiér Jaceňuk

je tvrdě kritizován za svůj výrok o vpádu SSSR na Ukrajinu a do Polska, coby začátku druhé světové války. Pokud to ovšem nemyslel jako odkaz na skutečnost, že SSSR v rámci dělení Polska mezi Hitlera a Stalina vpadl na polská, nyní ukrajinská, území.

Na Viktora Janukovyče

vydal zatykač Interpol.

Ukrajinisté

opět psali presidentovi a uváděli "na pravou míru" jeho výroky o ukrajinských národních hrdinech Banderovi a Šuchevyčovi. Opravdu si netroufnu rozhodovat, která skupina odborníků je v tomto blíž pravdě.

Porošenko

již po čtvrté částečně mobilizoval.

Ukrajinská armáda

zaútočila na letiště v Doněcku a za cenu velkých ztrát svých elitních jednotek ho částečně "osvoboidila".

Putin

navrhl postup oddělení vojsk, bojujících v oblasti Donbasu.

Obecné

Rychlostní rekord

strhl Boeing 777 z New Yorku do Londýna. Příčinou jsou sezónní jet-streamy, které letadlo popoženou, když letí po větru. Podzvukový letoun cestu zvládl téměř rychlostí zvuku. Tento jev využilo NATO v době Berlínské krize, kdy jet-streamy urychlily jejich strategické bombardéry, které se přesouvaly do Evropy. Část z nich byla využita pro letecký most mezi Západním Berlínem a západními okupačními zónami, část byla připravena nést jaderné bomby na SSSR a jeho spojence. Varšavská smlouva byla tehdy rychlostí přeletu bombardérů přes Atlantik silně zaskočena. Z čehož je vidět, že i zdánlivě zcela odtažité meteorologické informace mohou mít charakter vojensko strategický.

Černá skříňka

z potopeného malajsijského letadla byla vylovena. O den později byla vylovena i druhá.

Americká média

se diví Obamově nepřítomnosti na pochodu v Paříži. Proč by měl jako muslim demonstrovat proti vlastním?

Ministr Mládek

navrhuje prolomení těžebních limitů v okolí Jiřetína.

Na začátku týdne

opět spadla koruna.

Železná konstrukce

byla nastrčena do cesty vlaku Elefant mezi Českým Těšínem a Albrechticemi.

Trhat zuby

před kremací nebožtíkům navrhuje EU. Údajně kvůli emisím rtuti. Mno, nacisté to dělali taky...

Pro držení dětské pornografie

začali stíhat klíčového svědka proti Rittigovi, Vladimíra Sittu. Přinejmenším silně pikantní na celé kauze je, že Sittův počítač má v rukou od roku 2011 policie. Opravdu si nejsem jist, zda někdo uvěří, že v počítači, intenzívně prolézaném kvůli rozsáhlé ekonomické pauze za 3 roky a něco tyto soubory policie nenašla.
Přesně o riziku takovýchto kauz se mluvilo při diskusi o tomto zákonu a jeho navrhované znění bylo pro celkem tehnicky velice snadné podstrčení DP do jakéhokoli počítače a podobného systému kritizováno.
V Polsku se pochlapili a poslali skutečně pedofilního kněze (načapán v hotelu s nezletilým, pornofotky konkrétních obětí v počítači).

Naklonovat myši

se podařilo české bioložce Heleně Fulkové. Svou práci musela dělat v Japonsku, protože zaostalost v biologických disciplínách prosazující EU podobný výzkum zakazuje. Podobná situace je v tomto ohledu i v USA. Už existují i léčebné úkony (např. vyspravení přerušené míchy kmenovými buňkami), na které movitější jezdí do asijských zemí. Evropu i USA pod taktovkou "etiků", vycházejících z víry bezcenných pouštních primitivů, čeká leda úpadek.

Otrava Chlumského roztokem

skončila rokem nepodmíněně pro sestru, která ho z nejasných důvodů (byl v řádně označené láhvi) zaměnila s roztokem glukózy, kterou měla těhotná pacientka vypít jako součást testování na cukrovku. Kauza je to nejasná, protože C-roztok silně páchne po kafru a fenolu a má i trochu jinou viskozitu. Není ani jasné, proč ho pacientka vypila, musel chutnat naprosto příšerně a dráždit sliznice.

Stát přestal

podporovat obor arabistika. Zrovna ve "vhodnou" chvíli, v době nástupu teroristů, kteří v tomto jazyce komunikují. Na druhou stranu to může být i skrytá reakce na fakt, že absolventi těchto oborů často konvertovali k islámu a jsou spíše nebezpečím než antiteroristickým faktorem.

Protonové centrum

slouží hlavně zahraniční klientele. našim pacientům jeho léčbu nechtějí pojišťovny proplácet.

Dva exempláře

Ledvinovce psího hostila ve svém těle pacientka z Krnova. Pravděpodobným zdrojem jsou ryby. Je to první nález tohoto parazita na našem území, přinejmenším u člověka.

Pro vysoký věk

odstoupil z funkce italský president.

V Rakousku

uznal Ústaví soud právo homosexuálních párů na adopci dětí. To zas bude řevu!

Tanzánie

zakázala šamanství, protože se zvrhlo na vraždění albinotických dětí, jejichž těla byla používána při rituálech.

"Mimořádné úsilí"

v kauze dětí, unesených norským státem, požaduje Senát po vládě.

Zeman

kritizoval aktivity ČNB proti koruně, a ta téměř ihned posílila. Díky, pane presidente! Skoro se mi utrhla kapsa s drobnými.

Španělský exkrál

má problém. O otcovství ho žaluje žena, s jejíž matkou se jako princ, ale už ženatý, intimně stýkal.

Soudružka ombudsmanka

vyplodila rozumnou myšlenku: o "nadspádových dětech" by nemělo rozhodovat datum a čas podání přihlášky, protože to vede ke frontám před školami od nočních hodin, jaké známe z dob socialismu od dopravních kanceláří, ani "přijímací zkouška", ale něco jiného. Sází na losování, no, budiž. Navíc správně konstatuje, že stát zaspal. Že budou nastupovat letos do škol děti ze silného ročníku se ví víc než 5 let.

Ebola

snad konečně začala ustupovat. Objevuje se jen málo nových případů, v některých zemích žádné.

Kritika včleňování

hendikepovaných dětí do normálních škol presidentem Zemanem vyvolala očekávaný jekot lidskoprávníků a pražských kavárenských povalečů obecně. K tomu připravuji kratší samostatný text.

Dva zločince popravili

v USA. Jednoho za znásilnění a vraždu jedenáctiměsíční holčičky (ideální "matroš" pro islámské kazatele, působící ve vězení), druhého za vraždu podnikatele a znásilnění jeho manželky (opět něco kompatibilního s islámem). Rozléhá se kvil lidskoprávníků ohledně "uspávací směsi". IMHO by stačil alkohol, případně následně doplněný nějakým barbiturátem na "doražení".

Blbost letního času

se projevila naplno v Austrálii. Tamní mobily si posunuly čas a burcovaly své majitele o hodinu dřív, ačkoliv ve státě Queensland, kde k tomu došlo, byl letní čas na základě referenda už v roce 1972 zrušen.

Modré světlo

z LED svítidel ("schované" ve světle bílém, včetně LED podsvícených monitorů) může narušit cyklus vylučování melatoninu. To může mít za následek kardiovaskulární choroby, rakovinu i mnoho dalších. Problém je, že toto vše dělá i letní čas. Přitom riziko z LED svítidel a dalších zdrojů je spojeno s nějakým benefitem (přinejmenším laciné světlo), zatímco letní čas žádný benefit nepřináší. Druhá věc je, zda si tuto studii nezaplatili výrobci kompaktních zářivek, jejichž výrobky začínají lidé houfně opouštět pro nízký světelný výkon i špatnou spolehlivost. Konec konců, zákaz klasických žárovek si zřejmě zaplatili také.

Stalinův vnuk

prohrál soud, v němž se ohrazoval proti označení svého děda "krvalačným lidojedem".

NS zamítl

použití DNA, odebrané z mrtvého bez jeho svolení jako důkazu u soudu. IMHO nádherná ukázka totálního odtržení justice od reality.

Internacionála

zazněla na pohřbu šéfredaktora časopisu Charlie Hebdo, zavražděného teroristy. Pro Francouze prostě tato melodie nemá tak negativní konotace jako pro nás.

Snímky Marsu

odhalily, že sonda Beagle 2 dopadla celá, ale patrně se jí v důsledku tvrdého přistání nerozvinuly dva ze slunečních panelů, které zablokovaly anténu. Sonda měla pátrat po zbytcích života v místech pravděpodobnějších, než v současnosti pracující vozítka.

Nejtepleji

za 135 let bylo údajně na Zemi loni. Věc má mnoho háčků, minimálně neporovatelnost teplot naměřených na konci 19. století s moderní technikou.

Žena se lékaři

přiznala k vraždě a skončila na policii. Nejsem si jist, zda se prominutí lékařské mlčenlivosti týká i vraždy prosté.

EUrozóna

zvažuje prodloužení cpaní peněz do krachující řecké ekonomiky. V podstatě jen houšť a větší kapky, protože tím dříve se to celé zhroutí.
Řecká levice v odhadech dále posiluje.

Roman Polanski

prchl z Polska, protože by mohl být vydán do USA kvůli 40 let starému sexu se "třináctkou", která na něm navíc byla závislá. Krátce předtím se nechal slyšet, že zůstane v Polsku a podrobí se případné extradikci.

Indonésie popravila

pět drogových dealerů. Nejde o samotný trest, ale o to, že Indonésie jako islámský stát, kde částečně platí "právo" šaríja, není s to zajistit objektivní vyšetřování a spravedlivý soud.

Římskokatolická církev

se chce soudit pro údajnou pomalost při projednávání restitucí. Faktem je, že šibeniční termíny si vyřvali sami církevníci v očekávání toho, že dostanou i nemovitosti a věci, na které nemají nárok.

Vařiči drog

nedodržovali předpisy o bezpečnosti práce a odpálili varnu (včetně poškození domu, kde byla umístěna) ve Slaném.

Žádné komentáře:

Okomentovat