pondělí 9. března 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

V Nigérii

ubili dívku, která se nenechala prohlédnout na vstupu do tržiště a měla, když ji prohlíželi násilím, pod šaty láhve s neznámou tekutinou. Faktem je, že se chovala velmi podivně. Mohlo jít i o cílenou provokaci, snažící se diskreditovat občanské sebeobranné akce, jako jsou ty prohlídky na vstupu do tržiště.
Série sebevražedných útoků v tomto státě na konci tohoto týdne má zatím 58 obětí.

Podle zpráv dezertéra

je "džihádista John" zvláštní i na poměry v chalifátu.

Vraždu dvou mužů

stětím hlavy zveřejnila na videu skupina muslimů Boko Haram. Nechala se inspirovat podobnými aktivitami duchovně totožného chalifátu.
Boko Haram také pasralelně s bojem "za islám" provádí etnické čistky.

Češky,

unesené v Pákistánu by prý, podle nezaručených zvěstí (protože zaručené by je údajně mohly ohrozit), mohly být v Afghánistánu. Problém vidím v tom, zda jsou, vzhledem k podmínkám svého zajetí, vůbec ještě na živu.

Občanská válka v Sýrii

byla dle klimatologa z Kalifornské unverzity, Colina Kelleyho, zaviněna změnami klimatu, hlavně oteplováním. Tak nějak soudruh nereflektuje, že začala v době, kdy se několik let neoteplovalo, a že oteplování naopak vede k vlhčímu počasí z důvodu vyššího odparu vody z oceánu. Za posledních teplých období byla např. Sahara podstatně mokřejší oblast než je nyní.

Irák postupuje

proti chalifátu. Postup vojsk brzdí výbušné nástrahy kolem komunikací.
Nakonec se vládním vojskům podařilo dostat na dostřel k Tikrítu a začít město ostřelovat.

Saúdové

tlačí USA do pozemního boje proti chalifátu, protože se údajně bojí, že to provede Irán a tím získá v regionu silnější pozici.

Nově

otec teroristy, považovaného za "džihádistu Johna" obrátil a tvrdí, že si není jistý, že maskovaná osoba na videích chalifátu je jeho syn.

Džochar Carnajev

čelí sedmnácti trestům smrti za atentát na účastníky maratonu před dvěma lety. Mohl by dostat alespoň jeden.

Dvě miliardy muslimů

mohou porazit euroamerickou civilizaci, konstatoval president Zeman. Zejména, když se nebude adekvátním způsobem bránit, dodávám já.

Teroristický útok

spáchali protivládní radikálové vůči sídlu syrských bezpečnostních sil v Halabu na severu země. Jejich organizace následně utrpěla škody náletem vládních vojsk.

Ve Francii

zatkli skupinu muslimů, která údajně plánovala útok na Elysejský palác.

Terorista

v Jeruzalémě napadl a ztranil čtři policistky a civilistku.

Rusko

ohlásilo kontakty severokavkazských islamistů s chalifátem.

"Džihádista John"

sám sebe označil na audionahrávce pro západní sdělovací prostředky za "umírněného muslima". Ano, jsem toho názoru, že mu musíme věřit, protože přesně to, co dělá, je ideální chování této skupiny muslimů.
Tanzánie prohlásila, že ho vypověděla pro opilství.

Bezcenní barbaři

vyznávající islám ničí další starověké památky v Iráku. Opravdu se nenajde nikdo, kdo by to tam protáhl nějakým moderním nervovým plynem (třeba v rámci testování jeho účinnosti)? Vždyť cena těchto tvorů je proti ceně jimi ničených památek naprosto zanedbatelná.

V Egyptě popravili

prvního z odsouzených členů zločinecké organizace Muslimské bratrstvo. Účastnil se "demonstrace", jejíž účastníci vyhazovali z oken děti.

Ajatolláh Chamenejí

údajně trpí pokročilou a po těle rozlezlou rakovinou prostaty. Diskutéři na Novinkách mu to vesměs silně přejí.
V souvislosti se zprávami o svém zdravotní  stavu sde následně ukázal v Íránské státní televizi a vyzval věřící, aby se za něho modlili.

Chalifát

pověsil před vjezdem do města Havíja těla zajatců a snad i dezertérů, pověšená za nohy. Předvádí tím "kvality" islámu.

Ukrajina

17 000 dezertérů

má údajně ukrajinská armáda. Jedná se ovšem pouze o osoby, které jsou jako takové stíhány prokuraturou. O dalších se neví a další, kteří mají "jen" velmi mizernou bojovou morálku, jsou zcela mimo jakoukoli evidenci.
Prostě se ukazuje, že ukrajinská armáda je v rozkladu, a to je hlavní strategický faktor dalšího vývoje. Buď dojde k nějaké dohodě s povstalci, nebo dá Kyjev volnou ruku zjevně fašistickým silám (nechá je např. střílet dezertéry za bojujícími jednotkami, jak to za Stalina dělali příslušníci NKVD), a tím se ještě dále zdiskredituje.

Boje u Mariupolu

podle očekávání z minulých dní zesílily.

Babiš

přirovnal oddělení východu Ukrajiny k záboru Sudet v roce 1938. Problém je, že Ukrajina žádné jasně historicky a přírodními útvary definované hranice nemá.

Separatisté

oznámili ukončení stahování těžkých zbraní z frontové linie.

Obecné

Za nepříčetnou

označil soud žďárskou útočnici. Na druhé straně ovšem posudek znalce, který upozorňuje na dlouhodobou a systematickou přípravu útoku takto jednoznačně nevyznívá. Přesto byla přemístěna z věznice do zdravotnického zařízení.

Vydavatelé Hitlerových projevů

nyní, po vítězném rozsudku, požadují od státu kompenzaci sedm milionů Kč + necelý půlmilion na náklady obhajoby. Souhlas, ale hlavní část by měla jít z kapes horlivců, kteří zapracovali na jejich udání a souzení.

Přijetí eura

údajně české ekonomice nepomůže, tvrdí soudruh Singer. K tomu lze říci, že je to sice pravda, ale lidé nebudou okrádáni partou vykuků, uměle snižujících hodnotu koruny.

Ústavní soud

rozhodl, že neočkované děti nemají být umísťovany do školek. IMHO rozhodle zcela správně, protože ne každé očkování má stoprocentní účinnost a přítomnost dítěte, které může mít příslušnou chorobu "naplno" kvůli nulové imunitě, je může ohrozit i v situaci, kdy by při letmém kontaktu neonemocnělo. Je také dobré připomenout, že u řady chorob, proti nimž se očkuje, je vrchol intenzity vylučování choroboplodných zárodků před nástupem klinických příznaků, takže maximálně infekční dítě je zdánlivě zcela zdravé.

President Zeman

měl obrovský sukces se svými projevy v USA, což bude pražská kavárna přežvykovat ještě velice dlouho. Ukazuje se, že tento spolek pseudointelektuálů je odtržený od reality mnohem více než jím kritizovaný president.

Přeměnu nadbytečné světelné energie

rostlinami na teplo vysvětlili vědci z JČU. To, že se tak děje, se ví již delší dobu, ale úspěch pracovníků z JČU spočívá v objasnění přesného mechanismu, včetně toho, jak může rostlina poměrně rychle (např. při střídavé oblačnosti) mezi oběma typy užití světelné energie přepínat.

Velký třesk

zpochybnila nová studie nová studie vědců z Kanady a Egypta. Podler nich naopak vesmír "existoval vždy". Je otázka, jak dopadne oponentura jejich teorie vědeckou obcí.

Výhrůžku bombou

obdržela poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Protože se tak stalo krátce po masakru v Uherském Brodu, byla opatření rozsáhlejší než obvykle.

V Severní Koreji

se opět ztratil misionář, tentokrát evangelický pastor z Kanady.
Je mi líto, ale pokud chce někdo obdržet "palmu mučednictví" za šíření náboženství (konkrétního) tam, kde o ně nestojí, tak mu budiž přáno. Druhou věcí je, že korejská iracionálně komunistická ideologie s uctíváním "Velikého Vůdce" má v podstatě náboženský charakter a chová se přibližně stejně, jako se chovalo křesťanství ve středověku a ne o mnoho lépe, než jak se chová islám tam, kde je u moci.
Severní Korea podsléza zadržení patora přiznala. Důvod není jasný, podle církve žádnou misijní či podobnou činnost provádět neměl a s místními poměry byl obeznalý.

Zastřeleného politika

Borise Němcova pochovali v Moskvě. Faktem je, že jeho smrt nemusela být pro Putina nijak presantní záležitost. Měl podporu cca 1 procenta obyvatel, což je na nějakou konkurenci u následujících voleb strašně málo. Pak měl u sebe seznam osob, jimž by se měly obstavit účty a zakázat vstup do EU a USA, ovšem v případě, že by byl zavražděn kvůli němu, by tento seznam zmizel. Nechci si hrát na kněžnu Libuši, ale tak nějak z toho mám pocit, že ho mohla zlikvidovat vnitřní opozice uvnitř Putinova režimu. Prohlášení novorosijských radikálů o jeho likvidaci může být buď kec, nebo může souviset právě s tím, že část lidí okolo Putina nesouhlasí s jeho v podstatě velice uvážlivou politikou vůči Ukrajině a separatistům.
Následně ovšem separatisté pravost videa popřeli a přisoudili ho spíše radikálům z řad ukrajinských sil.
Putin mezi tím vyzval policii, aby "smyla hanbu" z Ruska a dopadla pachatele. Ta následně zadržela několik podezřelých.
Jeden z policií zadržených mužů se k účasti na vraždě přiznal.

Clintonová má problém:

v době svého vládního působení vyřizovala část pracovních e-mailů přes svou soukromou schránku. Tahle věc má ovšem dva aspekty: Na jedné straně jsou vládní e-maily lépe zabezpečené, na straně druhé ovšem jsou útoky vůči nim kvalifikovanější a sofistifikovanější, nehledě na možné insidery, jako je Snowden. Takže poslat nějaká citlivá data přes mail s vládou nijak nesouvisející by za určité situace mohl být dobrý nápad. Poslat ho ovšem přes svůj veřejně známý soukromý mail je IMHO ovšem pitomost.

Bobříka mlčení

si uložila policie ohledně vyšetřování uherskobrodského masakru do konce března.
Tento masakr také připomenulo přesunutí pravidelné zkoučky sirén z první středy v měsíci na čtvrtek.
Poslanec Huml se ovšem nechal slyšet, že zákrok policie měl být do 15 minut.
President Zeman zase kausu glosoval tím, že jsme příliš benevolentní vůči bláznům.

Soudruh Snowden

se chce vrátit do USA. Patrně předpokládá, že v tamním vězení mu bude lépe než v Rusku na svobodě.

Podle Úřadu

pro mezinárodně právní ochranu dětí sourozencům Michalákovým adopce nehrozí, a snad se budou moci i učit česky.
Podle právníka Michalákových si ovšem prý Norové ze zástupců úřadu dělali legraci a nic slíbeno (závaznou formou) nebylo.
IMHO se ČR dávno měla spojit se zeměmi, jejichž občané mají v Norsku stejné problémy. Jsou to řádově desítky zemí a jejich společný a koordinovaný tlak (např. na úrovni bojkotu norského zboží, zastavení vývozu do Norska i jakékoli kulturní a jiné spolupráce apod.) by mohl být norskému státu daleko nepříjemnější, než izolovaně a nekoordinovaně prováděné aktivity.

Poslanci TOPky

navrhli, aby odpovědnost za negativní vedlejší účinky při očkování dětí měl stát. IMHO v zásadě rozumná idea, jde jen o to, aby za negativní vedlejší reakci nebyly vydávány běžné následky očkování (protože imunitní systém svým nastartováním nějaké příznaky vyvolá vždy, je-li očkování vůbec účinné).

Zákaz hovězího

vyhlásili za západě Indie. Opatření je považováno za protimuslimské.

Záhadné drony

přeletují nad Paříží. Neví se komu patří ani za jakým účelem vlastně létají.

ČT bylo vyhrožováno,

nyní její objekty na Kavčích horách střeží policie.

BMW

prohlásila, že může své logistické centrum postavit v Česku místo v Bavorsku, kde nastaly problémy s majiteli pozemků. Může jít jak o záměr, tak o formu tlaku na bavorskou vládu, aby přitvrdila vůči odpůrcům výstavby.

Volby by,

podle posledního průzkumu, vyhrálo ANO.

Francouzský soud

vydal zatykače na muže, kteří se v roce 1982 účastnili masakru v židovské restauraci v Paříži.

Satelit

zachytil přelet saharského písku do Amazonie. Písek obsahuje významné množství biogenních prvků a slouží jako "hnojivo" pro rostliny. Podobnou funkci má i ten, který napadá do moře.

Cílem ekoexperimentu

se stanou některé uprchlické tábory. Budou jim zamontovány latriny, vyrábějící "ekologickou" elektřinu z moči.

Část Landsmanšaftu

se nesmířila s rezignací na získání další kompenzace za zabavené majetky. Vypadá to, že se sdruží v nové organizaci.

Byli dopadeni

bezdomovci, kteří umístili na koleje divnou konstrukci, dle původní teorie k vykolejení vlaku. Podle verze dopadených ji tam dali v domění, že ji vlak rozbije a oni ji budou moci zpeněžit jako kov.

Soudní dvůr EU

rozhodl, že snížená daň, platící pro papírové knihy, nemůže platit pro knihy elektronické. Soudci perfektně předvedli rozsah svých znalostí, když e-booky označili za "službu".

V Tanzánii

bylo vyneseno několik trestů smrti nad skupinou, která zavraždila 22letou albínku (ve skupině vrahů byl i její manžel). V zemi platí pověra, že tělesné pozůstatky albínů jsou kouzelné a používají se k lidovým magickým rituálům.

Milence Němcova,

která byla přítomna jeho zavraždění, bylo vyhrožováno a je pod policejní ochranou.

Siamská dvojčata

se podařilo oddělit v Číně. Dívenky byly srostlé břichem od hrudníku po pupky a měly společná játra.

President Zeman

by zrušil "veřejnoprávní" koncesionářské poplatky s tím, že občané by získali možnost dát své peníze jinam. Navrhl také osvobodit od poplatků všechny, o nichž ČT uveřejnila nepravdivé údaje.

Sonda Down

doputovala k Ceres a úspěšně se umístila na oběžné dráze kolem ní.

Malajsie

hodlá dál pátrat po zmizelém letounu. O letounu se rok nic neví. Navíc se provalil typicky "třetísvětový" šlendrián: Letadlo lítalo rok s nefunkčními bateriemi do podmořského lokátoru, který má umožnit potopené letadlo najít (a záchranářům toto sladké tajemství nikdo nesdělil).

Dva mumifikované horolezce

našli ve sněhu a ledu na mexické nejvyšší hoře, Pico de Orizaba. Patrně se jedná o dva ze skupiny tří horolezců, které zavalila lavina před 56 lety.

Strana práv občanů

uspořádala demonstraci u Pražského hradu na podporu presidenta u příležitosti druhého výročí jeho nástupu do funkce.

Novinky

referují o noži, který projde skrze bezpečnostní rámy a rentgeny. Jedná se přitom o ocelový výrobek. Plastové zbraně jsou detekovatelné daleko hůře. Prostě myšlenka na totální odzbrojení společnosti za účelem "zvýšení bezpečnosti" je od začátku postavená na hlavu.

Statiny zvyšují riziko cukrovky

prokázala studie finského týmu, který zřejmě není napojen na výrobce a distributory těchto "důležitých" léků. Ti minulý týden obdrželi ránu od americké lékařské asociace, která zpochybnila cholesterol jako "hlavní zlo" při nemocech tepen.
Navíc už dávno existují podezření, že statiny přímo svým hlavním účinkem (zvyšují přeměnu cholesterolu na žlučové kyseliny, které odcházejí žlučí do střeva) přispívají ke vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku, protože právě žlučová kyselina je přeměňována některými bakteriemi na látky, zodpovědné za karcinogenní ataky vůči buňkám střevní sliznice.

Úbytek spermií

je podle embryologa Pavla Trávníka jen humbuk, daný porovnáváním výsledků nekompatibilních metod ke stanovení jejich množství v ejakulátu. Reálně spermií za poslední léta (kdy se používají srovnatelné metody) nijak neubylo a 92 mužů ze sta je plodných.

1 komentář:

  1. Carnajev - ač ho odsoudí k smrti několikrát, popravit ho mohou jen jedenkrát. Škoda.

    Snowden - už asi vyslepičil vše, co věděl a bylo mu naznačeno, že se mu odebírá ochrana. Takže v americkém lochu bude jeho život možná bezpečnější.

    Colin Kelly - globální oteplování asi může za "fšecko". A my "fšichni" můžeme za globální oteplování. Dokonalé!

    OdpovědětVymazat