pondělí 23. března 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Trest smrti

potvrdil egyptský soud vůdci muslimského bratrstva a dalším 13 představitelům této zločinecké organizace.

Únos filipínských sestřiček v Libyi?

Prosákla informace o únosu několika filipínských zdravotních sester džihádisty chalifátu. Filipíny zatím vše popřely.

Radikální džihádisté

v Iráku se "maskovali" tím, že v autech, určených k pumovým útokům, měli naložený alkohol.

Chalifát

organizuje hromadné znásilňování zajatkyň, rituální vraždy a další zvěrstva. To jsou informace od těch, kterým se podařilo coby zběhové utéct.

V Pákistánu

zavraždili advokáta, obhajujícího muže, který přivedl americké komando na spopu arcilotra Usámy bin Ládina. To, že se vůbec proces s někým takovým koná, je názornou ukázkou neexistence nějakého "mírumilovného", "umírněného" či "civilizovaného" islámu.

S Asadem

USA nepočítají, prohlásil americký zmocněnec John Allen. Jinými slovy, USA se snaží opět zlikvidovat jedinou sílu, důsledně bojující proti džihádistům z chalifátu, jak to už udělali v řadě zemí s výsledkem následného rozlezení islámského moru. V zásadě se tomu ale nelze divit, když v jejich čele stojí musulman.

19 mrtvých

si vyžádal útok džihádistických teroristů v dosud bezpečném a pro turisty atraktivním Tunisku. Džihádisté byli následně postříleni, nicméně řada cestovek ruší zájezdy do Tuniska. Ukazuje se, že žádná islámská země není civilizovaná a pro civilizované lidi bezpečná.
Tunisko povolalo do ulic armádu.
K útoku se přihlásil chalifát a označil ho za "útok na brloh neřesti".
Následně se podařilo v Tunisku zatknout přes 20 podezřelých z podílu na tomto útoku.
Na konci týdne zveřejnila tuniská vláda video záběry z masakru.

V Afghánistánu

byla žena nařčena ze spálení Koránu a následně ubita a spálena místím davem. Opět příklad mírumilovnosti, tolerantnosti a civilizovanosti islámu. Žena snad byla duševně chorá.
Vzhledem k situaci v této zemi USA přehodnocují plánované stažení vojsk z ní.

V jemenských mešitách

zmasakrovali džihádisté z chalifátu přes 120 lidí. Někteří optimisté se to snaží vydávat za důkaz, že vlastně "islám neexistuje" a to, co mylně považujeme za "islám" je konglomerát různých vzájemně nepřátelských směrů, který nás tudíž nijak neohrožuje.
USA se z Jemenu stáhly.
Povstalci v Jemenu obsadili třetí největší město, Táizz.

Chalifát

povraždil stětím další zajatce, tentokrát Kurdy, a video dal na youtube.
Posléze po vraždili přes 70 syrských vojáků.
IMHO by se se zajatci z řad chalifátských džihádistů mělo jednat naprosto stejně. Tak to svého času dělal princ Eugen Savojský a dosáhl toho, že se Turci začali k zajatým křesťanům chovat +- civilizovaně a vydrželo jim to do jeho "odchodu do důchodu".

Rychlou porážku

džihádistů z Boko Haram přislíbil v rámci své kandidatury nigerijský president. Obávám se, že tento slib padne mezi nesplněné sliby politiků.
Problém s Boko Haram akcentoval nález masového hrobu se 70 těly s uřezanými hlavami.

Britský muslim

připravoval stětí britského vojáka. Dostal 22 let. Je otázka, kdy reálně vyřvou dobroserové jeho propuštění.

Ke složení zbraní

vůči Turecku vyzval kurdské separatisty jeden z vůdců, Abdullah Öcalan.

Chalifát

zveřejnil seznam US vojáků, které hodlá zavraždit.

Chalifát zajal

čtyři lidi z posádky syrského vrtulníku. Pátý člen posádky se při nouzovém přistání stroje zabil, osud šestého není znám.

Ukrajina

Situace se zhoršuje a oproti minulému týdnu byla nasazena těžká vojenská technika.

Kyjev

dál porušuje příměří sjednané v Minsku. Včetně schválení statutu Donbasu, který je s těmito dohodami v rozporu. Problém se statutem konstatovali i separatisté.

Ukrajina

údajně demobilizovala 35 tisíc vojáků, kteří byli mobilizováni v období částečných mobilizací.

"Rusko nelze urážet",

prohlásil vysoký činitel z okruhu V. Putina v Praze.

Separatisté

se pokusili vybudovat stanoviště na území ovládaném Kyjevem v blízkosti Luhanské oblasti a byli střelbou zahnáni.

Britové

začali cvičit ukrajinské ozbrojence, Moskva protestuje.

Sankce proti Rusku

mají zůstat v platnosti do naplnění Minských dohod, vyhlásil summit EU.

V Doněcku

se vyostřily boje mezi separatisty a kyjevskými ozbrojenci tím, že separatisté použili rakety Grad.

Obecné

EU nám milostivě schválila

služební zákon. Ten cestou tzv. politických náměstků petrifikuje vměšování politických stran do chodu státní správy, která by měla být apolitická.

71 letou jeptišku

znásilnilo v Indii během loupeže v křesťanské škole 8 lupičů. Část z nich byla zadržena, vyšetřuje se, zda jejich akt neměl náboženský podtext.

Protonové centrum

a VZP se dostaly do sporu v situaci, kdy PC odmítlo začít ozařovat desetiletou školačku proto, že za předchozí pacienty nedostalo od VZP zaplaceno. Jiné pojišťovny toto mají vyřešeno a platí.
Protonová léčba je šetrnější vůči okolním tkáním a v případě některých typů nádorů (zejména zhoubné nádory mozku) je jedinou léčbou se šancí na úspěch.

Andrej Babiš

by se měl omluvit za svůj výrok, že "Vietnamci, jak známo, neplatí daně". Žádá Česko - vietnamská společnost. Termín - do 10. 5., kdy tu bude státní návštěva vietnamského presidenta.
Na konci týdně se Babiš omluvil.

Na začátku týdne

propukla tvrdá kontraverze kolem US vojenské kolony, která se bude vracet z Polska a Pobaltí do Německa a bere to oklikou přes ČR.

Zaplacení realitce

podle NS stačí k tomu, aby byly splněny povinnosti kupujícího. Pokud realitka peníze zpronevěří, je nutno se hojit na ní, nikoli požadovat od kupujících novou platbu.

Microsoftu

se opět povedla "aktualizace", která zcela znefunkční postižený počítač, jsou-li na něm W7 nebo W Server 8. Potom se nedivme uživatelům, že mají aktualizace permanentně vypnuté.

Barmský soud

uložil 2,5 let vězení za "urážku náboženství" spočívající v tom, že pachatelé vytvořili pozvánky, na nichž byl Buddha se sluchátky na uších. Názorná ukázka toho, že každé náboženství je škodlivé.

Hrob

autora Dona Quijota byl identifikován. Leží v něm směska pozůstatků více lidí, ale některé z nich alespoň antropologicky odpovídají pozůstatkům Miguela de Cervantese. Některé pozůstatky jsou v tak špatném stavu, že je nelze identifikovat.

Koruna posiluje,

ale ČNB ji nechce pustit pod 27 Kč za euro. Na to si budeme muset počkat, až budou současní šmejdi v souladu s ohlášením presidenta vyměněni.

Osm poprav

vykonal Pákistán. Mezi popravenými nebyli jen teroristé, ale také vrazi.

V Maďarsku

začli zavírat v neděli nákupní střediska a velké obchody. Občané chtějí o této věci referendum. Tohle se prostě začne dít, když se dostanou ve státě k moci méněcenná hovada, věřící v boha.

Netanjahu

vyhrál parlamentní volby v Izraeli. V závěru volební kampaně velmi přitvrdil proti etnickým menšinám, žijícím v Izraeli, což mu vyneslo další hlasy nad očekávání podle průzkumů. Je velice zajímavé, že Židé všude v Evropě (i jinde po světě) zuřivě bojují za "práva menšin", včetně ilegálů, ale ve svém státě menšiny utlačují a toto jednání má vysokou míru podpory obyvatel. Připomíná to známé úsloví o kázání vody a pití vína.
Palestinci hodlají "přitvrdit" svůj odpor proti židovskému státu.

Kavárníci,

požadující sesazení presidenta Zemana, shromáždili celých 11 000 a něco podpisů na petici. Vzhledem k tomu, že president Zeman dostal v druhém kole 2 717 405 hlasů, je to tak trochu nepoměr.

Byli zatčeni

přímí účastníci "masakru" ve Srebrenici. Za problematické považuji především to, že "ubohé oběti" byli mnohonásobní vrazi, kteří vybíjeli obyvatele vesnic v širokém okolí a do "bezpečnostní oblasti" se chodili schovávat.

President Zeman

jmenoval 30 nových soudců. Při té příležitosti prohlásil, že "extrémně vysoký plat není zárukou nezkorumpovatelnosti".

Kvůli restitucím

se už začínají soudit i státní instituce mezi sebou v případech, kdy je církvím vydáno něco, na co by neměly mít nárok.

Na letiště v Adenu

zaútočili stoupenci vyhnaného jemenského presidenta.

Zákon o teplotních měřidlech

navrhují senátoři zmírnit v situacích, kdy je toto měření nesmyslné, případně je zatíženo více než stoprocentní chybou.

875 euro

dali radnici v Nafpliu dva němečtí turisté, kteří tím protestovali proti průtahům se splácením válečných reparací Řecku Německem. Je to částka, která případá na jednoho Němce.

Ministerstvo práce a sociálních věcí

vyzvalo paní Michalákovou, aby dala soudní spis k nahlédnutí Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí.

Senátor Kubera

tvrdě zkritizoval novelu školského zákona, která má zakázat ve školách prodávat "nezdravé" potraviny. Obávám se, že má pravdu minimálně v tom, že nelze dost dobře označit nějakou potravinu za "nezdravou". Včetně toho, že názory na zdravost a nezdravost potravin se dramaticky a poměrně často mění, i toho, že co je nezdravé např. pro seniory, může být pro děti zdravé, nebo alespoň indiferentní, protože jako organismus v růstu se s řadou nutrientů vyrovnávají jinak a v některých případech přímo potřebují nutrienty, které jsou pro starší "jedovaté".
Další věcí je, že reálně hrozí obsazení školních bufetů šílenými vegoši, makrobiotiky a podobnými extrémisty a donutí to rodiče, aby připravovali dětem "nezdravé" svačiny doma.

Energetickou unii

schválil summit EU. Preoblém je, že unie nezajistí pro EU novéí zdroje, přinese nanejvýš byrokratické komplikace při využívání těch stávajících.

Lotyšsko

spustí ruskojazyčnou televizi, který by měla čelit propagandě, vysílané z Ruska.

Novináři vyhrabali

vyhrabali kauzu, podobnou Nýrské. V ní byl obviněn otec malého chlapce z jeho sexuálního zneužívání, což první znalec potvrdil. Další znalec ovšem při vyšetření dítete došel k závěru, že díte bylo k výpovědi o zneužití instruováno matkou a babičkou. Problém spočívá podle soudců v tom, že znalci mají nulovou odpovědnost za kvalitu svých posudků.

Dva měsíce otálela WHO

než vyhlásila stav ohrožení v souvislosti s právě proběhlou epidemií eboly. Obávala se především politických reakcí zemí, kterých by se toto vyhlášení týkalo.

Proběhlo zatmění slunce

V Německu měli problém s výpadkem "ekoelekřiny" od solárníků, u nás jsme díky mixu s vysokým podílem jaderných elektráren fungovali normálně. Závist Němců se zcela jistě časem projeví v nějaké směrnici EU proti jaderným elektrárnám na území cizích států.

V Idaho padaly z nebe mrtvé husy

(stěhovavé husy sněžné). Nemohli za to ufoni, ale nákaza ptačí cholerou. Ochránci zvířat makali na sběru mrtvých těl, aby zabránili sežrání jejich těl dalšími zvířaty, která by se mohla nakazit.

Google

falšoval výsledky vyhledávání tak, aby preferoval vlastní služby. Provalilo se to v USA. Z toho důvodu už řada lidí používá ruské (yandex) nebo čínské vyhledávače.

Letošní zimu

byl údajně v Arktidě nejměnší rozsah ledu, ovšemod začátku měření v roce 1975. Míjí se to tedy s historicky doloženými teplejšími obdobími, i hlášeními o volném moři ve vysokých zeměpisných šířkách, např. od velrybářských lodí.

US obrněná technika

nebude na dálnicích v ČR platit mýto. Kdo o tom rozhodl, jen přilil do ohně animozity vůči této akci.

Severní Korea

oficiálně vyhlásila, že má rakety a jaderné hlavice a nebude váhat je použít.

IKEA

zastavila dodávku svého časopisu do Ruska, protože se tam mezi "vzorovými domácnostmi" občas vyskytují domácnosti homo párů.

Řada politiků

negativněkomentuje záměr presidenta zúčastnit se oslav ukončení války proti Německu v Moskvě. Zeman kontruje tím, že padlí sovětští vojáci za Putina nemohou.

Krev sv. Januária

zkapalněla v rukou papeže. V reálu se jedná o to, že krev vytvoří rosol, který se vhodným natřepáváním dá dočasně změnit na kapalinu vlastností +- hořčice nebo kečupu.

Polská a

US armáda cvičí u Varšavy společné akce.

Sarkozy

zvítězil v prvním kole voleb do místních zastupitelstev ve Francii (29,2 procent hlasů), druhá je Le Penová (26,3) a třetí socialisté presidenta Hollanda (21,4). Předpokládá se, že druhé kolo proběhne v duchu "všichni proti Le Penové".

Žádné komentáře:

Okomentovat