pondělí 16. března 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Už došlo i na nás:

Džihádisté chalifátu unesli v Libyi několik pracovníků nadnárodních firem, mezi nimi i českého občana.
Premiér Sobotka se vyjádřil, že ČR s teroristy vyjednávat nebude. Chybí mu ovšem druhá polovina Zemanova výroku: "... s teroristy se bojuje".

Chalifát

zvraždil na severu Iráku další tři muže, tentokrát za obvinění z homosexuality.

Jordánský král

se vyjádřil v tom smyslu, že islámské radikály musejí potlačit sami muslimové. Problém je, že na to měli skoro jeden a půl tisíce let a nikdy to nedokázali (na rozdíl od křesťanů. kteří tot náboženství zvládli alespoň částečně zcivilizovat). Jednoduše proto, že ti radikálové hlásají skutečný islám v jeho podstatě. Proto hlásání nějakého "neradikálního islámu" nemá žádnou reálnou perspektivu. Přesně tohle je věc, kterou si musejí uvědomit sami muslimové a zařídit se podle ní.

Pákistán

vyhlásil ukončení moratoria na trest smrti pro případy spojené s terorismem. Může se týkat až osmi tisíc odsouzených.

Další

sebevražedný atentát islámistů z Boko Haram na tržišti v Nigérii (tentokrát rybím) má 34 obětí.

Chalifát

se chlubí další vraždou zajatce na videu. Vrahem má být tentokrát nezletilý francouzský občan. Údajně ho na videu poznali spolužáci ze školy.

Třináciletý

"Francouz" abú Bakr Faransí se stal nejmladším padlým v řadách chalifátu.
Asi nejdrsnější (leč zcela reálný) komentář, který jsem k této kauze zachytil, byl v tom smyslu, že když se deratizuje, tak holt zařvou i potkaní mláďata. Faktem je, že už Hitler posílal (a alespoň částečně úspěšně) hochy tohoto věku do boje. Dokázali i odstřelit tank panzerfaustem.

Irácká armáda

dobyla na chalifátu část města Tikrít.

Francie

identifikovala jednoho z vrahů chalifátu jako příbuzného vraha židovských dětí v Toulouse. Ten zavraždil tři vojáky, tři židovské děti a rabína, než se ho podařilo zlikvidovat.

Boko Haram

složila slib věrnosti chalifátu. Navzdory blábolům našich podporovatelů islámu, podle nichž se tyto skupiny vzájemně nenávidí a vlastně ani nemají s islámem nic společného

Podle sluníčkových reportérů

se údajně irácké síly dopouštějí "stejných zvěrstev" jako islámističtí džihádisté. To je výsledek školství, které nedokáže žákům vysvětlit pojmy, jako jsou "příčina" a "následek".

Islamizátoři postoupili

v Německu, kde prosadili rozsudek, znemožňující zákázat učitelkám nosit "muslimský šátek". Proč by pak nemohly nosit i haknkrajc, tedy symbol ideologie s islámem přinejmenším srovnatelné?

Buňku džihádistů

rozbili ve Španělsku.

Další komplicové

teroristy z košer obchodu byli zadrženi ve Francii.

Útok dronů

zlikvidoval džihádistickoho vůdce ze Somálska, který organizoval masakr v keňském nákupním středisku Westgate. Zcela jistě budeme slyšet dobrosery vřískat, jak jsou drony nehumánní.

Němečtí saláfisté

uspořádali shromáždění před synagogou, aby Židům připomenuli, co bude, až se dostanou k moci. Zlí "radikálové" saláfisty napadli, ale policie je statečně bránila.
Naproti tomu se Německo dostalo do vcelku výjimečné kontraverze se Saúdskou Arábií v souvislosti s odsouzením Raífa Badávího za ateismus (deset let vězení a tisíc ran bičem + pokuta), dokazujícím humanismus a tolerantnost islámu.
Podobně se "pochlapilo" i Švédsko v souvislosti s vývozem zbraní.

Kurdové
ohlásili, že proti nim chalifát použil chlor a dodali materiální důkazy.

V Pákistánu

se staly obětmi teroristických útoků další křesťanské kostaly.

Tři "britové"

byli zadrženi v Turecku a vráceni ze své cesty do řad džihádistů chalifátu.

Ukrajina

Krym bude

opět ukrajinský, nechal se slyšet president Porošenko.

USA

hodlají dodat Ukrajině drony a terénní auta.

Separatisté

dali vládě v Kyjevě ultimátum ke stanovení samosprávných oblastí.

Kyjev

má problém s tím, že Rusko patří k jeho nejvýznamnějším věřitelům.

President Zeman

uvítal 35 krajanů, kteří reemigrovali z Ukrajiny.

President Porošenko

konstatoval krach dohod z Minska. Ukazuje se, že jejich úspěch v podstatě nikdo neočekával.

Obecné

Sběrači kovů

v Polsku odcizili olovněné kontejnery s izotopem Co60. Jedná se o silný gamazářič, schopný prozářit i ocelovou trubku. Několik sekund v blízkosti tohoto zářiče (pokud by ty kontejnery otevřeli) může vést k letálnímu ozáření.
Řekněme si to upřímně: Pokud se to stane samotným "sběračům", žádná škoda. Mohou být ale ohroženi lidé, kteří se získáním tohoto materiálu neměli nic společného. V průšvihu je i firma, z jejíhož areálu byly kontejnery s radioaktivním materiálem ukradeny.

Výjimečné sucho

s neúrodou a následným hladověním obyvatelstva propuklo na Madagaskaru.

Lékaři

z frýdecko-místecké nemocnice řešili průšvih u soudu. V noci přijaté pacientce s akutními bolestmi břicha byly naordinovány opiáty a ráno, když byla v kritickém stavu, absolvovala sérii nezdařených operací, po níž zemřela.
Faktem je, že nám už jako medikům někdy od třetího ročníku (propedeutika) vtloukali do hlavy, že analgetika se na akutní příhodu břišní nesmějí aplikovat, že se vše musí vyšetřit a akutně řešit v analgezií nedotčeném stavu.

Obama

rozšířil sankce proti Venezuele, protože se mu nelíbí, jak tamní vláda potlačuje politickou (= proamerickou) opozici.

OSN

odložila opět rozhodnutí o schválení prodeje zbraní mezinárodně uznávané Libyjské vládě, která je potřebuje pro boj s teroristy, mj. i džihádisty chalifátu.
Libyi přitom v současnosti hrozí rozpad na jednotlivá kmenová území, případně areály, kontrolované zločineckými tlupami typu džihádistů.
Nigérie nakonec podobnou situaci řešila (k obrovskému kvilu dobroserů) nákupem žoldnéřů a zbraní na černém trhu. To stojí za několika úspěšnými akcemi proti zločinecké islámské skupině Boko Haram.

Církve

zatím dostaly jen vcca 1/4 jimi pořadovaného majetku.

Úsvit

a další strany vyhrožují "velmi dlouhými diskusními příspěvky", pokud nebude do diskuse o energetickém zákonu připuštěna předsedkyně Energetického regulačního úřadu (tedy člověk s největší mírou znalosti problematiky).
Zákon obsahuje zlodějiny typu placení "obnovitelné" energie podle síly jističe, nikoli podle reálné spotřeby energie. Zákon prosazují především šmejdi, napojení na solární tuneláře.

Kontraverze

mezi Hradem a ČT narostla poté, co ČT odmítla vysílat živě tiskovku mluvčího presidenta. Tedy dělat to, zač bere své "veřejnoprávní" poplatky.

Policie přiznala,

že k obvinění ze sexuálního zneužívání, které skončilo po udání agilní pseudologopedkou (a "odbornicí", ordinující po telefonu) sebevraždou nařčeného, nedokázala nalézt prakticky žádné validní důkazy.

Myslivec,

který v opilosti zastřelil na poli "pod širákem" nocujícího trampa, dostal potvrzených 3,5 roku nepodmíněně a bylo mu uloženop šestimilionové odškodné rodině zabitého.

Polovina našich občanů

by podle průzkumu umožnila adopci dítěte homosexuálním partnerem. Adopci cizího dítěte homo párem by povolila cca třetina. Souhlasící převažují mezi mladšími.

Polská učitelka

lepila prvňáky k lavicím ve třídě a tem, kteří ji vyrušovali, lepila ještě ústa izolepou.
Děti měly v podstatě štěstí, v podobné situaci učitel v Egyptě žáky rovnou utloukal k smrti.

Orbán

požádal maďarský parlament o schválení vyslání maďarských vojáků pro operace proti džihádistům z chalifátu.
Holt "fašoun". Dobroserové ze starých zemí EU se místo toho snaží prosadit zákony, které by zakazovaly šíření informací o zločinech muslimů, včetně teroristů a džihádistů. Což je, i podle našich "sluníčkářů", ten jediný správný přístup k problému.

Zadržený Dadajev

začal prohlašovat, že z něho přiznání k účasti na zavraždění B. Němcova vymlátili.

Ústavní soud

nařídil policii, aby dořešila stížnost rodičky, u níž byly v souvislosti s porodem "prováděny zdravotnické úkony bez jejího souhlasu".

Lysohlávky

a několik dalších halucinogenů se podařilo omylem legalizovat Irům, kteří zrušili celý paragraf jednoho zákona, aniž si povšimli tohoto side-effectu.

President Zeman

podpořil vznik dobrovolné domobrany, která by absolvovala několikaměsíční výcvik.

EU

nám vyhrožuje za to, že nemáme v zákonbě stanoven explicitní zákaz tělesného trestání dětí. Je zajímavé, že to prosazují především zástupci zemí, které na základě uzákonění tohoto nesmyslu mají s mládeží a jejími kvalitami největší problémy. Prostě: "Chcípla mi koza, pane Bože, dej ať chcípně i sousedovi!"

Ve Fergussonu

(USA) byli postřeleni dva policisté. Útok je dáván do souvislosti s rasovými bouřemi, které zde před časem propukly po zastřelení několika afroamerických zločinců.
Policie střelce po několika dnech dopadla. Hájil se tím, že střílel na někoho jiného.

President Zeman

se vyjádřil, že v přištím roce hodlá jmenovat guvernérem ČNB Jiřího Rusnoka, který patří mezi odborníky, odmítající inflační aktivity současného vedení ČNB.
K velké nelibosti proamerické části naší politické scény také potvrdil účast na přehlídce v Moskvě k 70. výročí porážky nacistického Německa.

Doprovázen Smrťem

odešel autor knih o Zeměploše (Discoworld) Terry Pratchett. Jeho život ukončila Alzheimerova choroba. K Česku měl nadstandardní vztah, protože zde má kongeniálního překladatele J. Kantůrka, který jeho příběhy převypráví tam, kde existují do češtiny nepřevoditelné slovní hříčky, nebo narážky na u nás neznámé britské a americké reálie. O divadle v Dlouhé prohlašoval, že zdejší inscenace podle jeho románů jsou nejlepší na světě. Sám jsme měl tu čest ho vidět na jedné z v tuzemsku pořádaných autogramiád.

Epidemie eboly

v Africe podle WHO skončila. Zanechala po sobě cca 10 000 obětí.

Island

stáhl žádost o přijetí do EU. Jedním z hlavních udávaných důvodů byly pro něj nepřijatelné EUnijní předpisy ohledně rybolovu, umožňující drancovat loviště v islandských vodách.

Soud EU

se vyjádřil proti diskriminací lidí obezních či nadváhou. IMHO správně, protože hranice mezi obezitou, "za níž si může postižený sám" a obezitou nezaviněnou je tenká a recentní vědecký výzkum ji neustále posunuje.

Francie tvrdě zkritizovala

belgický návrh na EUrominci, připomínající 200 let od bitvy u Waterloo. Je to velice pěkná ukázka toho, že "bratření" evropských národů má své hranice a ačkoli sdílíme stejné dějiny, lišíme se, mnohdy o 180 stupňů, v jejich hodnocení.

V Rumburku

se konečně pohnuly věci správným směrem. Lékař, který upozornil na vraždící sestru a byl briskně obviněn ze spolupachatelství, byl nakonec nejen osvobozen, ale i povýšen do vedení nemocnice. Naopak ředitel, pod jehož vedením k vraždám došlo, byl odejit.

Nový ministr spravedlnosti

se omluvil třem studentům, kteří se léta soudili s bývalým předsedou komunistické organizace na fakultě architektury, který po nich za vyslovení nedůvěry coby komunistickému kádrovi považoval omluvu. Soudy nakonec rozhodly, že se nakonec omlouvat nemusejí, ale vzhledem k průtahům přiznal studentům Evropský soud pro lidská práva odškodnění 5000 euro.

Papež František

vyhlásil od 8. 12. 2015 do 20. 11. 2016 mimořádný Svatý rok, zaměřený na "milosrdenství. Už teď se lze obávat, že tím budou mj. kryty akce na podporu džihádistů, včetně vrahů křesťanů z muslimských zemí.

Úspěšnou transplantaci penisu

provedli v JAR. Důvodem byla ztráta penisu po mrzečení obřízkou, což je dosti častá komplikace tohoto barbarského rituálu.

Kus lebky

vytisklý ve 3D tiskárně bude nosit jedna indická pacientka po úrazu. Není to první případ, kdy byly tato technologie využita.
Milovníci Verneovek si vzpomenou na vynálezce děl a výbušnin, který měl místo kusu lebky gumu a místo pravé ruky protézu, zakončenou železným hákem. Při rekci bouchnutím se do hlavy při nalezení vlastní chyby to byla ovšem kombinace dosti drsná...

Z Antarktidy

se vrátila expedice MU, která strávila část antarktického léta na stanici na ostrově Jamese Rosse. Sledovali flóru, faunu a pohyb zamoření cizorodými látkami, především rtutí.

Egypt

chce postavit novou "supermetropoli" v prostoru mezi Káhirou a Rudým mořem. Architektsko - urbanističtí sociální inženýři jsou prostě nepoučitelní. Krach podobně "geniálního" města, Brazília, odkud všichni utíkají a jsou tam je na dobu nezbytně nutnou, je nijak z jejich bludů nevyléčil. Podobné "urbanisticky geniální" město jsem mohl vidět na Sibiři, tam ovšem obyvatelé jinam odejít prostě nesměli (a asi ještě nesmějí).

Slovenští nacionalisté

oslavili výročí vzniku "Slovenského štátu" pochodem s vlajkami a obrazy J. Tisa, jeho púrvního presidenta. A také posledního - pokud za toho nepovažujeme G. Husáka, který ke Slovenskému štátu připojil podle normalizačního vtipu Čechy a Moravu.

Proti islámu a islamizaci

se demonstrovalo v sobotu v Českých Budějovicích. Účasníků bylo několik stovek. Sluníčkáři pořádali "antidemonstraci", na níž se podle fotografií sešlo do dvaceti šaríjafilů.

Vlci

se na Českolipsku dostávají až k lidským obydlím a ohrožují lidi i hospodářská zvířata. Jsou ovšem "sluníčko - zeleně" přísně chráněni, takže až někoho zabijí, bude to vlastně správné.

President Zeman

konstatoval, že "jednobarevné" vedení ČSSD má, vzhledem k monopolu na moc v této organizaci, také veškerou odpovědnost za aktivity této strany.

Došlo k požáru

zvonice u Novoděvičího kláštera. Pravděpodobně v souvislosti s prováděnými rekonstrukčními pracemi, protože první snad chytlo lešení kolem stavby.

V Nigérii

došlo k dalšímu krvavému střetu s cca 45 oběťmi. Tentokrát však šlo o boje o půdu, nikoli útok islamistů.

1 komentář:

  1. "Krym bude opět ukrajinský, nechal se slyšet president Porošenko."

    Nejsem s tím tak jist. Armáda je na povstalce, podporované z Ruska slabá, vojáci dost často nechtějí bojovat a NATO se do boje nepustí - III. WW není na pořadu dne - Ukrajina v NATO naštěstí není.
    Realistická úvaha praví, že by se Ukrajina měla pokusit hlavně o zamezení DALŠÍCH ÚZEMNÍCH ZTRÁT. To je asi tak maximum možného.

    OdpovědětVymazat