pondělí 20. dubna 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Talíban

provedl další islámské rituální vraždy.

Návrh na podání obžaloby

byl podán v souvislosti se zabavenou knihou "Základy Tauhídu", kolem níž loni provedla policie muslimy kritizovanou razii v mešitách. Obžalovaným je V. Sáňka.

Až 800 000 dětí

přišlo o domovy v souvislosti s aktivitami islámské skupiny Boko Haram.

Podle komise Kongresu USA

se FBI snažila zakamuflovat účast Saúdské Arábie na útocích 11. září.

Deset tvorů,

bojovníků za islám z chalifátu, se vystřídalo na devítileté dívce z řad zajatých jezzídů, která z toho otěhotněla.

Muslimové ze skupiny aš Šabáb

zaútočili v Mogadišu na budovu ministerstva školství. Inu, vzdělaná populace se s islámem neslučuje.

Opakují se informace,

jak chalifát ztratil vlivem bombardování čtvrtinu území.
Na jiných místech ovšem chalifát postupuje a hrozí např. znovudobytí Ramádí.

Human Right Watch

tvrdí, že Sýrie používá chemické zbraně. Problém je, že chemické bomby mohli klidně použít i protivládní teroristé a zmasakrovat vlastní civilisty (nebo civilisty od konkurenční skupiny), aby to hodili na krk vládě.

U Libye

se potopila loď s imigranty a cca 400 se jich utopilo.
Další desetitisíce migrantů se ovšem, bohužel (řečeno cynicky ale reálně), neutopily a zaplavují Itálii.
Problém prý je nutno co nejrychleji řešit, pravil Brusel. Pouze nikdo neví jak, respektive to, co prosazují multikulturalisté, přes ještě pořád demokraticky volené zastupitele neprojde.

Mise OSN v Mali

byla napadena sebevražedným atentátníkem. V misi je i 40 českých příslušníků, nejsou mezi raněnými a mrtvými.

Podle Jourové

se přidal první český občan k islamistům z chalifátu. Podle ministra Zaorálka to není pravda. Problém je v tom, že ministr to ještě nemusí mít oficiálně potvrzené na stole.

Z Jemenu

bylo evakuováno dvanáct našich občanů, sedm na evakuaci ještě čeká.

30 lidí

zavraždil sebevražedný atentátník v Afghánistanu, hlásí se k němu chalifát.

Velký atentát

byl překažen v Austrálii. Měl být vykonán ve výročí vylodění australských vojsk v Galipoli za první světové války.
Skupina mladíků, inspirovaná chalifátem (ale zcela jistě nemajících nic společného s islámem), plánovala útoky sečnými a bodnými zbraněmi na australské policisty.

Chalifát

vydává identifikační průkazy, ale jen mužům. Ženy jsou v islámu otrokyněmi či domácími zvířaty, takže nic takového nepotřebují.

Další vraždění

zveřejnil chalifát formou videa.

Ukrajina

Další přestřelky

byly hlášeny z okolí Donbasu.

Podle separatistů

dochází k přestřelkám mezi vládními ukrajinskými vojáky a gardisty.

Zavražděn byl

proruský novinář Oles Buzyna. Předchozí den byl zavražděn jeden z bývalých spolupracovníků expremiéra Janukovyče.
K oběma vraždám se přihlásili Banderovci. To jsou ti, co je podporuje EU.

NATO prý nedokáže

zajistit bezpečnost Ukrajiny, zaznělo od ministra ukrajinské vlády.

Řecký ministr

se vbyjádřil na téma útlaku Řeků na Krymu v době, kdy spadal pod Ukrajinu. Může to souviset s Řecko - Ruskými námluvami.

Obecné

Z neznámých důvodů

Londýnská Metropolitní policie ignorovala alarm, který se spustil během loupeže šperků za cca několik miliard. Zloději pobyli na místě loupeže celé dva dny, aniž by byli policií rušeni.

Policista v USA

při přemáhání kriminálního recidivisty, který se pokusil policistům v civilu prodat pistoli a prodával i drogy, vytáhl omylem místo taseru pistoli a střelil ho.

Přesně dle předpovědi z minulého týdne

Turci ječí jak podsvinče o zabijačce v souvislosti s papežovým výrokem, v němž nazval genocidu genocidou.

Zvažuje se

obnova těžby zlata. Představa je taková, že by se vytěžená ruda vozila do zahraničí, kde by se zpracovávala, ekologická zátěž by se tím minimalizovala na obnaženou hlušinu (jejím větráním se uvolňují těžké kovy).

Trvá kontraverze

mezi presidentskou kanceláří a Sdružením F. Peroutky. Peroutkova vnučka chce na presidenta podat žalobu.
Mezi tím ovšem bylo vytaženo na světlo boží mnoho dalších Peroutkových textů z období Druhé republiky, které ho nijak nectí. Takže nakonec dojde k efektu rozmazávaného exkrementu, a to i v případě, pokud se Zemanem citovaný text nepodaří dohledat.

Putin

zrušil zákaz dodání raket S-300 do Íránu. Jakmile budou dodány, ztíží se tím případné preventivní bombardování íránských jaderných zařízení. Tahle odpověď na protiruské aktivity na Ukrajině bude patrně USA bolet.

Litevská televize

uvedla dokumentární pořad, v němž tvrdí, že únosy dětí v Norsku jsou motivovány genetickou degradací tamního obyvatelstva, nízkou porodností a vzestupem výskytu vrozených defektů. Příznivci Norska se to snaží popřít.

V USA byli odsouzeni

pracovníci soukromé firmy Blackwater, kteří postříleli omylem několik Iráčanů. Poněkud rozdíl oproti chování muslimů k těm, kteří zcela záměrně postřílejí "pár" nemuslimů.

65 letá Němka

Anegret Raunigková, mající již 13, dětí se rozhodla pro čtrnácté (děti si přály mladšího sourozence). Absolvovala umělé oplodnění, po němž se v děloze objevily 4 zárodky. Rozhodla se, že si je nechá všechny.

Ve Fukušimě

se podařilo dosáhnout pomocí robotů vnitřek poškozeného reaktoru. Podrobnou informaci lze nalézt ve článcích pana Wagnera na www.osel.cz. V květnu mu má o nehodě ve Fukušimě vyjít kniha.

President Zeman

kritizoval, IMHO právem, státní maturity. Demonstroval to na testové otázce: "V kolika bytech v Praze bydlela Božena Němcová?"

Kdo je blbej, je blbej,

chce se říct, když někteří lidé jsou s to naletět na nálepku na bankomatu, která uvádí, že mají zadat svůj PIN zřetelným hlasem.
Články na toto téma většinou doprovázejí dlouhodobě známé a pořád nedodržované rady, jakože se PIN nemá mít na lístečku v peněžence, nebo dokonce vyrytý do karty. Na druhé straně metodu Joeyho (ze seriálu "Přátelé"), který měl vyrytý PIN do svého oblíbeného bankomatu, označují kryptografové za geniální.

V několika případech

došlo k "téměř střetu" mezi britskými nebo US letouny na straně jedné a ruskými na straně druhé.

Ministr Chládek

má představu, že všichni prvňáci dostanou tablet, který bude současně učebnicí i sešitem.

Vláda schválila

cestu presidenta Zemana do Ruska.

Řecko

nevylučuje referendum o odchodu z eurozóny.

Národní bezpečnostní tým

informoval o bezpečnostních trhlinách ve Windows. Microsoft údajně vydal záplaty. Problém je, že jejich "bezpečnostní záplaty" mají často negativní vliv na chod jiných programů, případně jejich aplikace vede ke ztrátě dat, proto je uživatelé neradi aplikují. Inu, mají používat plnohodnotný operační systém.

Zemřel

expremiér Stanislav Gross, který se stal kontraverzní postavou i v souvislosti se svou smrtí.
Zemřel i Günter Grass, další velice kontraverzní osobnost.

Byla nalezena

či dopadena trojice dívek, které pravděpodobně mají na svědomí život seniora a policie po nich v této souvislosti pátrala. Dvě neplnoleté jsou na útěku z dětského domova, třetí (18+) v něm dříve byla.

Salmonely

našla ČZPI v kuřecím mase z Polska. IMHO je to nepřesná zpráva, protože salmonely se v tepelně neopracovaných kuřatech nacházejí zcela normálně. Nejspíš byl překročen limit, stanovený normou. To mohlo zavinit i špatné skladování nebo nedodržení teploty při dopravě.

Ministr Dienstbier

odvolal ředitele Agentury pro sociální začleňování Martina Šimáčka. Odvolání vzbudilo značnou pozornost a negativní odezvy, protože MŠ agenturu v podstatě zprovoznil a začal mít první jednoznačné úspěchy, jaké žádný z jeho předchůdců nedosáhl. Možná právě to bylo příčinou jeho odvolání, protože existuje řada aktivistických nevládek, které mají ze "začleňování" džob a skutečně úspěšné začlenění je proti jejich zájmům.

Český včelař

vyvinul geniální metodu na likvidaci varoázy. Úl se nechá sluncem zahřát na teplotu cca 47 stupňů, což roztoč nevydrží, ale včely ano.

Domažlický soud

nakonec dal dvěma učitelkám, co měly pedagogický dozor při koupání a utopil se jim 13letý chlapec, jen podmíněné tresty.
Problém (vzhledem ke svým zkušenostem v této branži) vidím v tom, že při počtech dětí na jednoho pedagoga se prostě děti reálně uhlídat nedají.

LePena

na kandidátce Národní Fronty vystřídá jeho vnučka. To už začíná vypadat jako rodící se dynastie.

Česko je kritizováno

za ústavní péči postižených (pod mostem je jim zcela jistě líp) a za to, že souhlas k jejich případné sterilizaci může dát i opatrovník.

Soudní bitva

vzplála o jednu z kopií známého Schindlerova seznamu. Soudí se o něj vdova po Oskaru Schindlerovi s památníkem Jad Vašem, kterému ji dala Schindlerova milenka, která se ho údajně zmocnila protiprávně. Jiný exemplář téhož seznamu (bylo osm kopií) byl předloni vydražen za v přepočtu 80 milionů Kč.

Brusel

nás kritizuje za nedostatečný postup proti kouření. Prý se osvědčují udavačské telefonní linky, kde je možné nahlašovat porušování zákazů. Brusel se tedy opět odkopal.

Oklahoma

povolila usmrcování při popravách plynným dusíkem. Při dušení je zdrojem dyskomfortu nadbytek CO2, nikoli nedostatek kyslíku, což bylo prokázáno na dobrovolnících už v polovině minulého století.

Protestní pochody

se konaly v místech, která jsou vybrána pro možné úložiště radioaktivních odpadů.

Poněkud švejkoidní

příhodu zažili čeští filmaři v Rusku, kteří byli zadrženi policií při filmování nádraží. Bylo to v souvislosti s přípravou natáčení filmu o legionářích. Zda nádraží říkali, aby se tvářilo příjemně, zdroje neuvádějí.

Šéf FBI

obvinil Poláky ze spoluodpovědnosti za holokaust. Velvyslanec USA v Polsku šel na kobereček.

Dva studenti v USA

přišli s převratnou novinkou: Hašení pomocí velmi nízkých tónů v rozmezí 30 - 60 Hz. Záchvěvy, vyvolané tímto zvukem, ovlivní proudění plynů kolem,plamene natolik, že ten se udusí vlastními zplodinami.

Finský milionář

zvítězil ve volbách. Se Stranou Finů (protiimigrační a xenofobní strana), která skončila druhá, by teoreticky mohl vytvořit vládní koalici.

2 komentáře:

  1. Způsob hašení požáru zvukem:
    Může být. V dřevních dobách, kdy se u nás stavěly reoprobedny jsem "měřil" výkonnost skříně v basech tak, že reproduktor musel být schopen "sfouknout" plamen plynového zapalovače (tehdy horká novinka) dvacet centimetrů před plátnem. Pro mé zákazníky byl tenhle (mnou vymyšlený) test dost průkazný. Kupovali.
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdeněk Žíkovecký21. dubna 2015 v 3:32

    Jestliže Ovčáček za těch několik měsíců ještě nestihnul prolistovat všechna čísla Přítomnosti, tak to snad si každé písmenko vyhledává zvlášť ve slabikáří. (Mimochodem, zajímalo by mne, zda ten jeho profil na Facebooku provozuje nějaký pirát snažící se ho zesměšnit (ale to by se snad o tom dozvěděl a nechal to zrušit), nebo jestli je to pravé (na téhle planetě je možné všechno.)
    V těch článcích jsem neshledal nic, o čem by se dalo říci, že "ho nijak nectí".

    OdpovědětVymazat