pátek 3. dubna 2015

Vrátily se!

Hana Humpálová a Antonie Chrástecká se vrátily z věznění teroristy. Jsem velice rád, že jsem se v odhadu jejich osudu mýlil. Opravdu jsem podle videí, na nichž byly předváděny, nepředpokládal, že dlouhodobý pobyt v prostředí barbarských primitivů přežijí.
Rozhodně si nedělejme iluze, že jejich návrat byl zadarmo, a to ani v případě, pokud se skutečně nic neplatilo (a zcela jistě něco stál přinejmenším čas státních úředníků a náklady na jejich činnost). Už jenom to, že jsme byli nuceni poskytnout podporu teroristické "humanitární" organizaci IHH, která se silně angažovala a angažuje v oblasti dodávek vojenského materiálu palestinským teroristům, je něco, co se nám dříve nebo později negativně vrátí.

Důležité ovšem je, co bude dál.

JXD vyjádřil přesvěděčení, že by měly, podobně jako třeba vyléčení narkomani, jezdit po školách a vyprávět o svých "sluníčkově multikulturních" zážitcích a jak je obohatily.
IMHO by dotyčné dámy měly být velice důkladně vyslechnuty o tom, kdo jim dával typy na trasu, kdo je ujišťoval o její bezpečnosti atd. Lze předpokládat, že právě tito lidé nesou za jejich únos větší míru odpovědnosti, než oběti únosu samy. Ti by měli nést za poskytnuté informace odpovědnost (včetně materiálních důsledků, tj. podílení se na nákladech, které stát vynaložil za osvobození obou dívčin).
Neměla by být zapomenuta ani epizoda, kdy bezprostředně po únosu bylo za jejich osvobození požadováno propuštění teroristky, která si odpykává trest v US věznici. Přinejmenším v první fázi se tedy v případě jejich únosu jednalo o ryze teroristický čin jako takový. Až posléze, kdy se ukázalo, že žádná výměna za teroristku nehrozí, se celá situace (k dobru unesených, mohly taky skončit podřezané někde ve škarpě a s videem z téhle akce vystaveným současně na youtube) rozvinula směrem ke klasickému únosu (opět: nedělejme si iluze, ať už bylo placeno penězi nebo nějakými protislužbami, zcela jistě šla významná část tohoto benefitu od únosců do kapes teroristických organizací).
Zmíněná epizoda by neměla být zapomenuta především proto, že bych vážně očekával propojení některého z poskytovatelů informací o "pohodovosti a bezpečnosti" jimi zvolené (nebo jim tímto individuem dokonce doporučené) trasy právě s těmi teroristy, kteří se ozvali bezprostředně po jejich únosu. Tady by to chtělo i možná více než prostý výslech. Odhaduji, že i ten "příšerný" waterboarding je málo. Že nezbývá, než litovat (byť je to opravdu hodně ošklivá představa a jsem si toho vědom), že nemůžeme vytáhnout z nějakého hibernákula sadistické vyšetřovatele STB z 50. let, kteří by potřebné údaje z podezřelých vytloukli. (Jak by patrně řekl jistý politik, kterého podporuji, vyhýbám se slovnímu spojení "vykopali by to z nich i s jejich střevy".)

Druhý aspekt této věci

spočívá v tom že benefit, který teroristé nějakým způsobem získali, by měl být vhodným způsobem zase zvrácen.
Dokážu si představit, že by náklady na akce kolem propuštění unesených dívčin (dtto další unesení) hradili formou mimořádné daně čeští muslimové (ať už jednotlivci, nebo islámské instituce). Rozhodně bych neplakal nad tím, kdyby byl obstaven a zčásti zabaven majetek různých islamistických nadací, zdaněny mešity (pod hrozbou jejich likvidace) apod.
V zásadě bych se nebránil ani plošnému zatížení muslimů speciální daní, už proto, že v islámských zemích (téměř ve všech) jsou běžně zdaňováni nemuslimové. Ti buď musejí platit speciální daň navíc za to, že nejsou muslimy, nebo (v případě některých dalších islámských zemí) jsou jedinou složkou obyvatelstva, která vůbec platí daně.
Takovéto opatření by mělo za výsledek nejen navození symetrie v našich vztazích s islámem, ale přes finanční úřady bychom mohli získat výrazně přesnější (proti současnému stavu) informace o zastáncích této zločinné ideologie, o struktuře příjmů jejích příznivců, vyznavačů a šiřitelů a také o oblastech, v nichž se ekonomicky angažují. Informace tohoto druhu budou mít za pár let, zejména pokud dojde k občanské válce s islámem (a k této krizi naši politikové stát jednoznačně vedou), cenu zlata.
Zcela jistě bychom měli s odkazem na tento únos a náklady s ním spojené zastavit nebo alespoň silně zredukovat humanitární pomoc, jejímž cílem jsou islámské země (a zejména muslimské obyvatelstvo v nich), včetně státních příspěvků organizací, které v těchto zemích působí. Jistě by stála za úvahu redukce objemu státních stipendií a podobných benefitů pro islámské studenty na našich vysokých školách.
Rozhodně by měla být navozena situace, v jejímž důsledku by podobné únosy našich občanů byly pro islám jako celek spíše ztrátové a negativně se promítly do možností jeho expanze v našem státě.

9 komentářů:

  1. Není to špatný nápad Pergille. Až na to, že bez revoluce v Kotlince je zcela neuskutečnitelný. Už jenom pro postoj EU. Ten řev multikulťáků bych při prezentaci takového návrhu raději slyšet nechtěl.
    Tyhle skupiny "našich" bych možná zdanil jako první. Víceméně jsou to oni, kteří tenhle špinavý status zavinili a udržují. Nejen u nás, ale na celém "Svobodném Západě".Pustili jsme si je tu, dovezli, podporujeme je - a když se tady pevně uchytí, divíme se.

    OdpovědětVymazat
  2. Za daného stavu věcí není něco takového reálné, bohužel pro nás pro všechny.

    A.S.P. to ale shrnul brilantně, není k tomu téměř co dodat. Na nás všech je, začít podporovat ty politiky, kteří budou hájit naše zájmy a pokusí
    se s expansivními islamisty vypořádat i jinak, nežli jen hubou. A ano, to zdanění všech těch magorných a nereálných sluníčkářů za způsobené
    škody také není do věci, byť ty způsobené škody by asi nikdy nebyli schopni zaplatit.

    Za reálného stavu věcí ale zní něco takového jako hodně velké sci-fi. To ale nenzamená, že bychom měli rezignoavat a přestat se snažit.

    OdpovědětVymazat
  3. Je to misty uplne uchylne... zejmena ta cast "Ti by měli nést za poskytnuté informace odpovědnost" ale ten kram mi uz sezral dost dlouhou odpoved, tak na to kaslu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sežrání je mi líto. Já, pokud na to myslím (což se mi ne vždy stává), tak si příspěvek někam překopíruji, nebo alespoň naberu do bufferu příkazem Ctrl+c.
      Jinak pan Google "žere" příspěvky od určité délky, ale její překročení nijak nedetekuje.

      Vymazat
  4. THREE IMPORTANT RIGHTS


    Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
    .
    1 - The right to Mono-parenthood in Traditionally Monogamous Societies: see the blog "The Origin Of Sex-Taboo". [in English]
    .
    2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog "Fim-da-Cidadania-Infantil". [in Portuguese]
    .
    3 - The right to survival of indigenous identities: see the blog "50-SEPARATISM-50." [in English]
    .
    .
    .
    P.S.
    The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!)



    F.R.A.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosil bych příště česky, jinak to nebudu pouštět.

      Vymazat
  5. > Ti by měli nést za poskytnuté informace odpovědnost (včetně materiálních důsledků, tj. podílení se na nákladech, které stát vynaložil za osvobození obou dívčin).

    Takze kdyz vam reknu ze skokem z okna se naucite litat, tak po me pozustali budou chtit zaplatit pohreb?

    Ti radilkove mohli jednat v dobre vire, mohli jen tak kecat, mit zastarale informace nebo proste doporucit podle nich nejmene spatnou variantu. Taky mohli byt domluveni s unosci... ale mate o tom nejake informace nebo si jen tak ulevujete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nejde o tom, že by vám někdo řekl, že se skokem z okna naučíte lítat. Spíš bych to přirovnal k (vědomě nepravdivému) prohlášení, že "tenhle můstek vás určitě unese". A pokud by se prokázalo, že dotyčný se aktivně podílel na jeho naříznutí ...

      Jistěže mohli mít zastaralé informace atd., ale reakce únosců (snaha o výměnu za americkou islámskou teroristku) svědčí spíš o tom, že některý z těch poradců dal teroristům echo. Je otázka, zda se to dotyčnému podaří prokázat a zda se o to bude vůbec někdo pokoušet. Uvítal bych alespoň vážně koncipovaný pokus.

      Vymazat
    2. To pak snad jo, pak by slo o spolupraci na trestnem cinu unosu a vysetrovani by bylo namiste. Ale tak jaxte to napsal to zni silene.

      Vymazat