pátek 22. dubna 2016

Raději deset Kotlebů, než jednoho Halíka

Křesťanský apologeta Halík sepsal blábol, v němž hanobí český národ za to, že volby vyhrál český vlastenec s dlouhodobou historií boje proti totalitě Zeman proti pochybnému Schwarzenbergovi, který byl za totality za bukem a má navíc vazby na sudeťáky.

Pan Halík píše naprosté nesmysly. Není pravda, že by "téměř každá vesnice profitovala z evropských zdrojů", protože jednak významná část těchto pěněz byla naše, ať už se týká našich příspěvků do "EUrofondů" nebo povinné finanční "spoluúčasti". Důležité také je, že mnohé z onoho "rozkradení", nad kterým se pan Halík pohoršuje, bylo fakticky jen pokusem vyhnout se krajně nevýhodným podmínkám utrácení těchto "milostivě přidělených" peněz, např. nutnosti platit silně předražené (v porovnání s našimi tehdejšími, ale pořád ještě i nynějšími, tržními cenami) služby a materiály od zahraničních firem (ze starých zemí EU). Pokud započítáme, že staré země EU peníze z oněch "evropských zdrojů" dostaly cestou povinných nákupů jejich předraženého zboží a služeb z větší části zase zpět a ještě do nich byly vyvedeny peníze ze zdrojů českých, pak přijetí EUrodotací bylo výhodné jen pro stavebníky čapích hnízd a podobných ptákovin, nikoli pro ty, kdo hodlali vybudovat něco pozitivního a smysluplného. Jinak se na nás EU v podstatě napakovala, takže není důvod jí být jakkoli a sebeméně vděční. Pro zbytek Česka, včetně průměrného přínosu pro státní ekonomiku, představují dotace jednoznačné mínus (a to ještě pro jistotu nezapočítávám obrovské náklady na administrativu každého EUroprdu).
K Zemanově charakteristice: "Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt" jsem se zde už vyjádřil a platí (s nepatrnými odchylkami, které přibližnost pojmů jako "třetina", "každý sedmý" atd. s velmi výraznou rezervou pokryje) pro kterýkoli evropský národ. Tato charakteristika ovšem neplatí pro populace řady islámských zemí, kde je průměr IQ výrazně, až o desítky procent, nižší (s pravděpodobností hraničící s jistotou vlivem dlouhodobého působení islámu) oproti Evropě. Tamní obyvatelstvo má také výrazně vyšší religiozitu a přikládá náboženství ve svém životě mnohem vyšší hodnotu než civilizovaní lidé z Evropy, takže je pro podvodníky s náboženstvím téměř ideální cílovou skupinou. Z tohoto důvodu také není divu, že církevníci (jako je pan Halík) podporují náhradu evropské populace, která je na žraní jejich podvodů příliš inteligentní, migranty z těchto zemí.
Pokud se týká Zemanova potácení, tak bylo jasně řečeno, že měl zánět středního (a asi i vnitřního) ucha, při kterém jsou závratě a ztráty rovnováhy normální součástí příznaků. Jediné, co se mu dá vytknout, že s tím nešel ležet (ale mnozí manažeři přecházejí i horší stavy, nehledě k tomu, že bez něj by tu místnost s korunovačními klenoty nemohli při zachování protokolu otevřít).
Zakládání nějakých "bojových jednotek". K tomu tu ještě nedošlo, nicméně by naprosto nebyly na závadu, vzhledem k dovedení naší armády a policie předchozími vládami do naprosté impotentnosti. Pokud je mi také známo, nikdo nevolá po nějakých stranických jednotkách typu "lidových milicí" (už proto, že bojůvky pražskokavárníků na demonstracích demokratických sil se stále více podobají jednotkám SA), ale o útvarech, založených na územním principu a podřízených jednotnému celostátnímu velení, asi na způsob švýcarské armády. Lze předpokládat, že obránci v důvěrně známém prostředí budou jednak bojovat nejlépe, jednak budou (v souvislosti s tím, že hájí svá území, na nichž žijí jejich rodiny) nejvíce motivováni.
Takovouto domobranu potřebujeme naopak jako sůl. Stejně tak potřebujeme i plošný branný výcvik (včetně výcviku ke schopnosti poskytování první pomoci alespoň na úrovni dobrovolné sestry Červeného kříže). Významným faktorem, který zvyšuje rizikovost teroristických útoků a zvyšuje i počty jejich obětí, je právě nepřipravenost populace na podobné incidenty. Pak je samozřejmé, že vzniká zmatek, který záměry teroristů ještě dále podporuje a zvyšuje rozsah napáchaných škod, jak na živé síle, tak i škod materiálních.
Pochopitelně, je to mimo zájem nejrůznějších multikulturalistů (včetně pana Halíka), nejen proto, že organizovaná a branně zdatná populace by byla horším terčem útoků džihádistů, vůči nimž projevují velmi nadstandardní sympatie, ale byla by i hůře přivoditelná do područí nějaké formy totality prostřednictvím "multikulturního" nebo "proEUnijního" puče.
To, že se pan Halík v USA pohyboval mezi sobě rovnými, tedy lidmi nenávidějícími D. Trumpa, považuji za vysoce pravděpodobné. Už jsem tu napsal, že toho pána sice nemusím, ale v rámci současných presidentských kandidátů v USA je oním příslovečným jednookým mezi slepými. A slepého presidenta bych našemu hlavnímu spojenci v NATO nepřál.
Pochopitelně, stálou debilizační mantrou pana Halíka a spol. je "iracionální" strach z "uprchlíků". Co je, sakra, iracionálního na strachu z pochodu na naše území původně lidí, ale s vymytými mozky na úroveň jakýchsi biorobotů (podobně, jak to měli např. příslušníci SS) a naprogramovaných (mj. Koránem a šaríjou) na naše vybití? Naopak, tento strach je naprosto racionální. Ve prospěch "uprchlíků" hovoří a jednají jen naprostí blbové, nebo vlastizrádci, kteří si přeměnu ČR na islámistickou zrůdnost, jakou můžeme vidět ve zpravodajství z chalifátu, přejí a aktivně tomuto napomáhají.
Pan Konvička z mnoha důvodů srovnání se slovenským Kotlebou nesnese. Je příliš demokratický a humanisticky zaměřený. Jedinou jeho "výhodou" je skutečnost, že "českého nacionalistu" může udělat z česko - řeckého míšence (1:1) jen totální blb, byť na Konvičkovi to míšenectví není vidět tak výrazně jako na dalším "českém náckovi", Okamurovi. Tak nějak si ale nedovedu představit pana Konvičku, jak síťkou na motýly utlouká džihádistu (respektive tato představa je pro mě tristní tím, že je mi jasné, jak by takový střet skončil), ale dokážu si představit nějakého "kotlebovce" jak totéž dělá velmi úspěšně lešenářskou trubkou nebo teleskopickým obuškem. Pan Konvička má (bude mít) význam, pokud se dění v republice podaří udržet v rámci demokratických a civilizovaných poměrů. Pokud dojde k občanské válce, nebo něčemu podobnému, bude nutný k zajištění našeho přežití někdo daleko razantnější (nějaký "kotleba", bohužel).
Pokud bych si měl vybrat vládu halíků a další multikulturalistické verbeže, vedoucí tuto zemi cíleně někam do poměrů, jaké můžeme vidět na videích z chalifátu v Sýrii a Iráku, případně z islámistických území v Libyi nebo Afghánistanu, a vládou nějakých kotlebů, tak dám naprosto jednoznačně a velice aktivně přednost těm druhým (bez ohledu na své četné výhrady a kritické postoje, které vůči nim mám; jedná se jednoznačně o menší zlo;  raději budu držet minutu ticha za pátera Tisa, než se modlit v mešitě).
Nehledě k tomu (a to je i o té brannosti, domobraně apod.), že považuji za velkou škodu, že jsme tu neměli někoho takového (řekněme si to upřímně, nějakého "českého Pinocheta") který by toho 21. 2. 1948 ten Staromák obklíčil, pakáž na něm shromážděnou pokosil z kulometů (a třeba i přismahnul plamenomety) a odboráře a další "pokrokové" zločinecké živly rozvozil po stadionech a z nich rovnou do dolů a lomů. Nebyli bychom čtyřicet let v komunistickém pekle, do něhož (byť s formálně přemalovanou firmou) se nás Halík a spol., mávající šlechtičnou použitou vložkou a praporem multikulturalismu, snaží nahnat zpět.

3 komentáře:

  1. Zase na druhou stranu, jedině díky čtyřiceti letům komunistického pekla se u nás slunéčka (fskutečnosťy mandelinky) začala rozlézat až po roce 1989, zatímco na Západě zahájila svůj "dlouhý pochod" už koncem šedesátých let.

    Obzvláště patrné je to ve Švédsku, protože tam se ta samá pakáž, která tu dělala Pražské jaro, dostala už v sedmdesátých letech reálně k moci a okamžitě začala s importem nových voličů. Dneska se stockholmskému Rinkeby přezdívá "malé Mogadišu", v Malmö je tma i v pravé poledne a vůbec po celém Švédsku jsou oblasti, kde o blonďatou hlavu člověk nezakopne. Kdyby tu v padesátých letech nevykvetly na hranicích dráty a v šedesátém osmém nepřijely tanky, mohli jsme to mít také tak. Možná, že těch čtyřicet let pekla bude nakonec představovat nečekanou, leč vítanou evoluční výhodu. Mapa nezamuslených evropských zemí (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/34/Islam_in_Europe_by_Percentage.PNG) se nápadně překrývá se západním okrajem sovětské sféry vlivu...

    OdpovědětVymazat
  2. Bravo! Do puntíku souhlasím. Ale mám obavy, že těch lidí, kteří mají v tomto jasno jako vy (i já), nebude většina.. (koblihy.. ticka na Vánoce k důchodu atd..) :(

    OdpovědětVymazat
  3. Ja tem soudruhum snad pujdu podekovat. Jen skoda, ze jinak posr* co se da, a ze tedy zadny z tech statu neni nic moc po ekonomicke ci vojenske strance.

    Mandelinky... LOL!

    OdpovědětVymazat