pondělí 13. června 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Chalifát

postupně oslabuje ve Fallúdži, Rakká i v dalších oblastech a vede to k podobným úpadkovým projevům jako pády jiných totalit.

Začal Ramadán

Řiťolezové k němu muslimům gratulují, i když není sebemenší důvod, proč. Gratuloval někdo z nich třeba k popeleční středě?

V Jordánsku

asi chalifát (ale zatím se nikdo nepřihlásil) napadl policisty v Jordánsku a zabil 5 lidí.

V Istambulu

došlo k dalšímu pumovému útoku s 11 mrtvými. Vláda obviňuje Kurdy, nicméně to mohl být klidně i chalifát. Další den následoval další atentát, "jen" se třemi mrtvými.

Před tureckou ambasádou

proběhlo řetězové čtení projevu paní Samkové ze semináře na parlamentní půdě o tom, zda se máme bát islámu. Paní Samková na závěr vyslance rituálně proklela.

President Zeman

se vyjádřil v tom smyslu, že vraždění Arménů by za genocidu měl prohlásit i český parlament.

Ve Francii

napadli muslimové barmanku za to, že servírovala alkohol. Pak se islamofilové strašně diví, že narůstají po celé Evropě nálady proti muslimům.

Somálští muslimové,

sdružení do teroristické organizace Aš Šabáb napadli základnu vládního vojska a povraždili přes 60 obětí.

V Libyi

postupují vládní síly proti teroristům z místní části chalifátu. Jeho velitelé ustupují (až prchají) do pouště.

Chalifát

přišel o další trasu do Turecka, což mu výrazně zkomplikuje zásobování. Jeho vůdce měl být také (podle irácké televize) raněn při jednom z náletů - těch "antihumánních", proti kterým zuřivě prostestují levičáci.

V Belgii

zadrželi v islámské čtvrti další osobu, která je pravděpodobně účastníkem bruselských teroristických útoků.

Zničení pyramid

proponoval chalifát. Egypt kontruje, že je to nereálné.

Typický američan,

Omar Mateen (rodiče imigrovali z Afghánistanu) vystřílel v Orlandu na Floridě gay club Pulse. 50 mrtvých, 53 raněných. Pachatel je muslim, k činu ho jednoznačně inspiroval islám (který vraždění gayů nařizuje), ale "nemá to nic společného s islámem". Nic na věci nemění ani to, že pachatel se sám přihlásil k chalifátu a chalifát se náhledně přihlásil k masakru. Zbraň měl legálně, protože pracoval v bezpečnostní agentuře. Dokonce opakovaně prošel bezpečnostními prověrkami. Inu, dokud u těch proverek nebude jednoznačně "muslim = nedávat", tak budou na houby (nebo na cosi jiného, taky od "h").
Stalo se to v USA, takže bezcenná hovada, sdílející s pachatelem podobnou víru, křesťanství, případně judaismus, vrněla veřejně blahem.

James Howell,

také antigay aktivista, byl zadržen policií s arsenálem, patrně se chystal vystřílet gay pride pochod v Los Angeles.

Imigrace

Ve Středozemním moři

hynou další imigranti, za jekotu "lidskoprávníků", ochotných bojovat za práva barbarů nacpat se do Evropy až po smrt posledního civilizovaného Evropana.

Německá televize

vyrobila falešné a nahrané záběry imigrantů, pomáhajících při úklidu po povodních. Imigranti údajně skutečně pomáhali, ale skončili s touto činností dříve, než dorazil televizní štáb. Inu, soudruzi si vzali příklad z Ruska, od jakéhosi knížete Potěmkina.

Turecko

dosud neratifikovalo dohodu s EU ohledně vracení ilegálních migrantů.

V Düsseldorfu

vypukl velký požár ubytovny s migranty. Nakonec se ukázalo, že šlo o důsledek hádky mezi uprchlíky, ohledně velikosti porcí o Ramadánu. Už si z toho lidé dělají srandu ("xenofobní a rasisitické" požáry versus "sluníčkově islámské" požáry).

Evropský soudní dvůr

rozhodl, že uprchlíci nesmějí být v souvislosti se svými ilegálními aktivitami zadržováni. Jak to psal Orwell?: "Všechna zvířata jsou si rovná, ale některá si jsou rovnější."

Wolfgang Schäuble (CDU),

německý ministr financí, prohlásil, že bez imigrantů "zdegenerujeme". V podstatě se jedná o rasistickou tézi, plně konzistentní s tím, co se hlásalo v Německu za Hitlera.

Rodiny

se chystají za imigranty, kteří již zakotvili v EU.

Obecné

Virus Zika

už má osm Čechů. Rychle vyexpedovat na lékařské fakulty, ať si je studenti ještě před koncem semestru prohlédnou!
Když se mě lidé ptají na exotické infekce, tak vždy říkám, že potěší kolegy z exotických chorob a pokud bude jejich případ zakončen pitvou, tak bude odborný přínos z jejich kauzy vysoký.

Ukrajinci

zadrželi po zuby ozbrojeného Francouze, který údajně plánoval útok na mistrovství ve fotbale.

Rusko

pohrozilo v souvislosti s rozšiřováním NATO na východ. Faktem je, že dostalo v souvislosti s rozpuštěním Varšavské smlouvy garance, že NATO se na východ rozšiřovat nebude. Tato organizace (a politikové jejích členských zemí) se jeví jako stále méně věrohodný partner pro jakékoli dohody.

Začaly stoupat

ceny uhlí.

Začaly pokusy

o vytváření lidských orgánů v prasečích embryích. Tyto orgány by představovaly zdroj možného materiálu pro transplantace a byly by po mnoha stránkách bezpečnější než lidské.

Brexit

podporuje stále více Britů, pořád ale, i na konci týdne, zůstala "nevyhraněná" skupina, která kdyby hlasovala celá proti, tak by mohla poměr hlasů zvrátit.

Clintonová

získala dostatek hlasů pro nominaci za demokraty, Sanders se ještě nevzdává a může jí na závěrečném předvolebním shromáždění demokratů zkomplikovat situaci.
Obama Clintonovou podpořil.

Cenzura internetu

pod záminkou boje proti ilegálnímu hazardu půjde k Ústavnímu soudu.

Českem hýbe

slučování policejních útvarů k vyšetřování různých typů organizovaného zločinu do jednoho. Já se v tom moc neorientuji, ale protože ministr Pelikán je silně proti, tak to zcela jistě nebude jednoznačně špatná věc.
Druhou věcí je, že se odstavený Šlachta siln angažoval za postavení policie typu "stát ve státě", což považuji za nepřijatelné.
Nakonec to vypadá i na napnelismy ve vládě. President Zeman kontroval, že předčasné volby nejsou na poředu dne, KDU-ČSL se vyjádřila, že si představuje i vládu bez ANO (asi s klerikály B a C týmy, tj. TOP a ODS).

Ruští komunisté

navrhli, aby vojáci z okupace 1968 dostali statut válečných veteránů. Inu, proč ne? Jiní nasazovali život, tito ztratili čest, a té si opravdový muž cení více než toho života.

Ústavní soud

napadl rozsudek Nejvyššího soudu o vině řidiče, který nacouval na parkovišti před nákupním centrem do dítěte, které prokazatelně nemohl vidět. Zpochybnil, že by řidič měl "předjímat", že dítě hlídané dvěma dospělými osobami jim uteče, ani že by měl jednoznačnou povinnost zajišťovat couvání další osobou. Nejvyšší soud měl zřejmě představu exemplárního rozsudku, protože Češi jsou podle jeho neodborné představy "bezohlední".

Rakouští Svobodní

napadli výsledek presidentských voleb. Upozorňují na řadu nesrovnalostí v souvislosti s hlasovacími lístky.

Česko odmítne

EUrokomisní požadavek na totální odzbrojení obyvatelstva ve prospěch teroristů, ale zločinci, hlásající "dobro" je (a další státy V4) mohou přehlasovat. Podle očekávání se našlo dost proislamizátorů, kteří zákaz, byť v podobě změkčené mnoha výjimkami, podporují.

Proběhl skandál

kolem výchovného ústavu v Chrastavě. Soudružka ombudsmanka kritizovala tamní režim bez reflektování skutečnosti, že se jedná o těžce narušené jedince, s nimiž nelze zacházet jako s normálními. Na druhé straně je to pochopitelné, protože se jedná o typické budoucí voliče levice a patrně se někteří z nich budou moci uplatnit i jako různí levicoví kádři. Mohli by dělat třeba i bachaře v uranových dolech, které pro nás plánují trockisté, k nimž má ideově i osobně blízko.

Slovenský premiér

v Praze skvěle charakterizoval EU: "Unie je nesrozumitelná. Pak do funkcí nastupují blázni a poloblázni."

Byla iniciována

další studie o smyslu kanálu Dunaj - Odra - Labe.

Ministerstvo zdravotnictví

hodlá do systému prevence zařadit další skupiny chorob. U dospělých s diagnózami, které jsou z tohoto hlediska rizikové, zařadit preventivní laboratorní testy na ledvinové funkce, u dětí dotazník pro rodiče, který by detekoval některé případy autismu.

Zeman

v Lidicích varoval před neonacismem. Jmenovitě se zmínil o Kotlebovi a DSSS.

V Oslo

byla další demonstrace proti Barnevernetu.

Královna

Alžběta II slavila 90. narozeniny. Přejmě jí dlouhá léta a dle možnosti i zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat