pondělí 20. února 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Z Jemenu

úspěšně vystřelili raketu na Saúdskou Arábii. Netrefili nic důležitého, v souvislosti se saúdskoarabskou agresí vůči této zemi jednoznačně bohužel.

Rusko

zveřejnilo fotografie destrukcí, páchaných islámskými džihádisty v Palmyře. Je třeba znovu a znovu zdůraznit, že Palmyra má vyšší hodnotu než cokoli, co vytvořili muslimové od Mohameda až po současnost.

Pákistán

jasně ukázal, že soužití normálních lidí a muslimů je zcela nemožné: Zakázal slavení sv. Valentýna.

Přinejmenším pochybná

organizace Human Rights Watch (zajímají ji jen lidská práva teroristů a jiných zločinců, nikoli jejich obětí) obviňuje syrskou vládu z použití chemických zbraní při dobývání Aleppa. Problém je v tom, že islámističtí rebelové používali chemické zbraně hojně jak proti svobodným tak i čerstvě osvobozeným částem Aleppa, takže je daleko pravděpodobnější, že otrava obyvatel byla způsobena z těchto zdrojů.

Hamás

zvolil do svého čela odsouzeného vraha Jahjá Sinváíra. Příznačné.

Belgický džihádista

dostal 28 let za vraždu zajatce v Sýrii.
Problém vidím v tom, že bojoval v řadách nepřítele, takže neměl být souzen, ale měl být řešen jako nepřátelský bojovník, porušující mezinárodní úmluvy o zacházení se zajatci. IMHO ho měli předat Asadovi.

V Bagdádu

došlo k atentátu se 39 (zatím) oběťmi na životech. Dosud nejtragičtější atentát za letošek, ovšem, je teprve únor.
V Pákistánu se teroristé pochlapili víc - 70 mrvých.

Bylo prokázáno,

že islámští radikálové v Sýrii vraždí členy organizací, označovaných za "umírněné".

Slováci

se stavějí na stranu extrémních islamistů.
Slovenská policie zadržela ženu, která pomočila a spálila Korán. Je třeba si uvědomit, že na Slovensku (zatím) nevládne islámské pseudoprávo šaríja a z hlediska civilizovaného práva je jedno, jestli někdo spálil Korán, Bibli, Mein Kampf nebo třeba stejnou váhu použitého toaletního papíru.
Pokud špína, která za tímto pronásledováním stojí, trest prosadí, pak doufám, že příští slovenskou vládu bude sestavovat Kotleba, protože bude představovat pro naši východní hranici menší zlo.

Z Rakká

údajně prchají úředníci chalifátu, prohlašují USA. Vzít nervový plyn a pořádně ty uprchlíky pokropit, říkám já.

Začala ofenzíva

k dobytí Mosulu.

Imigrace


Německá policie

prohlašuje, že útoky z naletošního Silvestra si "údajné oběti vymyslely". Problém je, že tomu dnes nikdo soudný nebude věřit, protože nacistická státní mašinérie se snaží narvat islámisty do Evropy za každou cenu, tedy i za cenu státem organizovaného lhaní.

Podle loňských statistik

bylo u nás zadrženo 5 261 ilegálů, z toho cca 1/3 Ukrajinců.

Imigranti

opět "demonstrovali" (tj. pálili auta a dělali další masové škody) ve Francii. V podstatě to pomáhá Le Penové.

Švédové

udělili imigrantovi nejprve trvalý pobyt, potom dostal doživotí za sérii vražd, které spáchalů v Sýrii. Takže ho daňoví poplatníci budou léta živit. Racionálnější by bylo ho vydat Asadovi, ten by problém jeho živení vyřešil raz dva.

Na 500 migrantů

se prorvalo násilím do španělské enklávy v Maroku.

Desítky tisíc

blbů nebo zločinců demonstrovaly v Barceloně za přijímání "uprchlíků".

Trump


Bezpečnostní poradce

Flynn opustil Trumpův tým kvůli údajným vazbám na Rusko.

Netanjahu

byl Trumpem vyzván, aby se držel zpět s podporou ilegálních židovských osad na podle mezinárodního práva palestinské půdě.

Byl ohlášen

nový US imigrační dekret.

Americké odbory

Trumpa podporují a vyzývají k bojkotu neamerického zboží, včetně aut od US výrobců, kteří provozují továrny v cizině.

Mexičané

protestují proti zdi na hranicích s USA.

Trump

opět zaútočil na média, přinášející buď falešné informace, nebo zamlčující skutečné události.

Obecné


Kapitáni průmyslu

si stěžují na velmi nízkou nezaměstnanost, která je "brzdí". Na druhé straně ovšem dávají platy naprosto nesmyslně nízké oproti odměně za stejnou kvalitu a kvantitu práce v jiných zemích EU (a zejména v sousedním Německu). Už dojíždění pár desítek km za prací (která je spojena s dalšími přímými i nepřímými náklady pro domácnost) vykompenzuje rozdíl mezi mzdou a sociální podporou, takže se nevyplatí.

Za úmyslné šíření HIV

padlo osm let nepodmíněně. Je velmi pravděpodobné, že je to v podstatě doživotí.

World Press Photo

vyhrál snímek vraždy ruského ambasadora muslimem, předstírajícím, že je normální člověk. Ihned se ozvaly politkorektní hlasy, že "takový snímek neměl soutež vyhrát".

Pokračuje spor

kolem výjezdu Muchovy Epoleje do Číny a dalších asijských zemí. Jsou vážné obavy, že se vrátí v mizerném stavu. navíc poplatky za vystavení těchto děl jsou tak nízké, že nepokryjí ani cenu restaurování jediného z pláten. Klerikál Herman zřejmě chce toto dílo zlikvidovat, odporuje totiž jak ideologii, hlásané nacisty, s nimiž se bratříčkuje (krajanuje), tak ideologii římskokatolické církve, v níž studoval na kněze.

President Zeman

podal podnět k posouzení lex Babiš ústavním soudem.

V Kuala Lumpur

byl severokorejskými agenty zavražděn bratr severokorejského Vůdce Kim Čong-Una. Obě atentátnice (zachycené bezpečnostními kamerami) byly následně nalezeny mrtvé.

President Zeman

se setkal s hejtmany a mj. lobboval i za kanál Dunaj - Odra - Labe. Ten potřebujeme jako sůl, bez ohledu na jekot aktivistů, placených vesměs Německem, které si nepřeje nezávislost podniků v české kotlině na německých vodních cestách.

Ekologický

a fašistický extrémista, která presidentuje v Rakousku, se vyjádřil, že "Evropanům bude nejlíp pohromadě". Problém je, že tuto tézi nelze nijak verifikovat, zatímco opačné ano. Navíc to hlásal i Hitler a jeho slouhové.

Robejšek

odstartoval kampaň Realistů. Na zisk 20 % hlasů, který chtějí, nevěřím.

Rusko

se vyzbrojilo novou generací raket středního doletu. Ječí se o porušování smluv, nicméně je to reakce na porušování slibů politiků z NATO a EU ohledně Ukrajiny.

Dodatečnou analýzou

poslední velké epidemie eboly bylo zjištěno, že (malá) část pacientů přežívá delší dobu bez příznaků a nakazí se od ní neporovnatelně vyšší počet kontaktů.
Výzkumníci to označují dramaticky jako "superšiřitelé", nicméně tento jev je zcela jednoznačně projevem adaptace viru na lidskou populaci (a lidské populace na virus). Ze "superšiřitelů" se budou rekrutovat ti, kteří infekci přežijí v nějaké chronické či latentní formě, a z jejich virů ty linie viru eboly, které nebudou vyvolávat smrt v několika hodinách. Naprosto podobně to vypadalo, když byla do Evropy zavlečena syfilida.

Aktivistka,

která poranila policistu a způsobila mu týdení pracovní neschopnost, byla opět odsouzena. Ovšem, nehodlá to tak nechat, protože ona je aktivistka a ti stojí (nebo mají stát) nad zákony.

V Česku

byla v některých oblastech vyhlášena smogová situace. Za socíku bychom si takového smogu ani nevšimli.

Zeman

podpořil kontraverzní návrh o placení stovky "hotelovného" denně v nemocnici. Návrh je kontraverzní proto, že pacientovi běží platby za jeho normální bydlení (což při své sociální situaci nemusí unést) a současně je nemocnice motivována ho hospitalizovat déle.

Nejvyšší soud

sjednotil, že soudy budou moci omezovat nesvéprávným i volební právo. IMHO je to správné, protože tohle vedlo v sousedním Rakousku k záplavě "korespondenčních hlasů" od různých dementů v ústavech, za něž hlasoval personál.

Moskva

vyhlásila, že odmítá diskutovat o postavení Krymu.

Dozvěděli jsme se,

že existuje (v Polsku) detektivní kancelář, která se specializuje na navrácení unesených dětí rodičům a zákonným zástupcům, ať už byl únoscem rozvedený partner, nebo zločinecká organizace typu Barnevernetu.

Nizozemský soud

odmítl uznat jako "dokladovou" fotografii parstafariána s cedníkem na hlavě. Zadělal tím na problém muslimům.

V Číně

řeší rozsáhlou epidemii ptačí chřipky.

OPEC

chce omezovat těžbu ropy a šroubovat její ceny nahoru. Je třeba vykopat zelené a mít nachystána ložiska ropných břidlic k vlastní těžbě, což by OPECu zlomilo vaz. I tak bude mít tato vydřidušská organizace problémy s USA a jejich těžbou.

VOX POPULI VOX DEI

Významná část Čechů se domnívá, že dotace jsou záměrně složité a jejich podmínky nepřehledné a nejednoznačné, aby to podporovalo korupci při jejich přidělování.

Francouzi

začali cvičit orly na likvidaci zbloudilých nebo nepřátelských dronů.

Tony Blair

zahájil tažení za zvrácení brexitu.

Zeman prohlásil,

že by neměl problém s vládou za účasti komunistů.
K tomu asi dvě věci, pochopitelně, rozporné:
  •  první je období vlády komunistů a reminiscence na ně
  •  druhá je fakt, že komunisté jsou jediná důsledně ateistická strana na naší politické scéně. Pro mě osobně je nevolitelný veškerý hnůj, který hlasoval pro církevní "restituce"

Mluvící panenka Cayla

je tak dokonalá, že může komunikovat s internetem a být tím pádem zneužita hackery.

Stopová množství

radioaktivního jodu byla naměřena na různých místech Evropy. Zdroj je neznámý. Sluníčkáři to vydávají za následek ruského tajného testování jaderných náloží (a jak to, že nikdo nezaznamenal příslušné seismické otřesy?). Blábolí také o tom, že "plynný jód vzniká při jaderných výbuších, zatímco částicový při nehodách jaderných elektráren" což je nesmysl od podstaty věci.
Můj názor je, že nejspíš "pšoukla" některá z odstavených sovětských jaderných ponorek, jejichž reaktory jsou zamořené kde čím a na vrakovištích korodují (výstižný název: "plovoucí Černobyl").

Miroslav Vlk

se "přechodně zhoršil", dostal krvácení. Není jasné, zda z tumoru, nebo vyvolané tumorem (např. narušením srážení krve).

Čína

(možná v souvislosti s atentátem na Vůdcova bratra) přestane od Severní Koreje kupovat uhlí.

Letadlová loď USA

zahájila hlídku v jihočínském moři.

Žádné komentáře:

Okomentovat