pondělí 3. dubna 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Válka v Jemenu

vede k ohrožení civilního obyvatelstva včetně dětí.

Chalifát

ztratil letiště u Tabaky.

Američané

zlikvidovali jednoho z významných velitelů Al Kajdy, který měl na svědomí teroristické útoky v Pákistánu a útok na autobus se Srí Lanskou kriketovou reprezentací, při němž přišlo o život osm lidí.

Útočník z Londýna

se zajímal o džihád, jeho vazby na islám jsou i nadále zpochybňovány. Navíc se prokázalo, že o něm policie věděla, ale pro nesoulad mezi svou kapcitou a počtem podezřelých osob ho nebyla s to sledovat, protože ho považovala za menší hrozbu než ty, které sleduje. Současný islámistický starosta Londýna patří k osobám, které se snaží co nejvíce paralyzovat ty části britské policie, které se zabývají problematikou islámského extrémismu a terorismu.
Podobné spekulace se vedou i o berlínském útočníkovi Amrimu. Navíc se provalilo, že ten se na svůj čin připravoval několik týdnů.

Pokračuje

dobývání Mosulu. Chalifát přichází o stále další části města a jeho okolí.

Byl osvobozen

britský voják, který "dorazil" raněného talíba. Problém vidím v tom, že je vysoce rizikové brát fanatiky do zajetí. US vojáci na Guadalcanalu nakonec odhodili humanitu. Stačilo pár dodělávajících Japonců s ručním granátem v ruce, čekajících na US saniťáky. Nakonec US vojáci každou hromadu japonských kadáverů na dobytém bojišti v Tichomoří systematicky prostříleli z kulometu.

Ve městě Rakka

drží chalifátníci kolem 300 000 rukojmí, které hodlají použít i jako živé štíty. Islámská realita.

Palestinská muslimka

ohrožovala izraelské policisty nůžkami a ti ji zastřelili.

Nejméně 22 obětí

měl teroristický útok v Pákistánu proti mešitě v Parančinaru.

Neformální parlament

krymských Tatarů obžaloval Rusklo za to, že porušuje jeho "lidská práva".
Tato organizace za ukrajinských časů nutila Tatary k dodržování nařízení islámu v extrémní podobě a blahosklonné či impotentní tolerování jejích aktivit (minimálně na hranici terorismu) bylo jednou z příčin, proč se krymští Tataři většinově vyjádřili pro připojení k Rusku. Takovéto organizace prostě v civilizovaných zemích nemají co dělat (a to, že podobné organizace podporuje, nebo alespoň nepotlačuje EU, znamená jen důkaz, že tato organizace jako celek spěje k necivilizovanosti).

V Německu
zadrželi exstudenta původem ze Sýrie, který plánoval teroristický útok.

Čína

zakázala Ujgurům náboženské (=islámské) svatby. V EU se je aktivisté snaží naopak zavést.

Správce

súfistického chrámu (=kryptický název mešity) v Sargodha (Pákistán) zavraždil dvacet lidí. Pikantní je, že v Pákistánu, jakožto islámistickém státě, jsou tito lidé státními zaměstnanci.

Imigrace


Rakousko

se začalo oficiálními ústy svého ministra obrany stavět proti přísunu ilegálů. Rakouský kancléř oznámil, že se bude snažit vyjmout Rakousko ze systému kvót na uprchlíky (to je to, co se nám snaží bruselisté vnutit např. výhrůžkami o zastavení dotací).

Ve Středozemním moři

utonulo podle proiislámistických nevládek přes sto migrantů. Tato zpráva byla po několika dnech vyvrácena jako nepravdivá.
Migranti se už dávno netopí, protože je aktivisté, placení mj. Sorosem, je vozí v pohodlí od afrických břehů až do Itálie, která praská ve švech.

Rakousko

zakázalo burky a nikáby na veřejnosti. Zavedlo také povinné roční školení imigrantů v jazyce o "evropských hodnotách". IMHO tomuto říkal Lenin "chvostismus", protože tohle je jízda na chvostu událostí. To se mělo dělat tak před deseti, patnácti lety. Tehdy to ovšem navrhovali pouze "extrémisté".

V Německu

jeden z poslanců navrhl to, aby muslimští duchovní směli kázat výlučně německy. To je tak dobré, že to zcela jistě neprojde.

Typický Němec

jménem Saleh hodil molotovovy koktejly na nákupní středisko. Jeho sestra, opět typická Němka, chodící v nikábu, je souzena za útok na policistu.

Merkelová

vyzvala imigranty amby ctili zákony a odešli z měst raději na venkov. Pokud by imigranti již byli obeznámeni s evropskými reáliemi, zvolali by sborem:  "Apríl!".

Trump


Na dluh

upozornil Merkelovou za zavřenými dveřmi Donald Trump. Německo "visí" NATO stovky miliard.

Začala

revize ekologické politiky USA, která by měla efektem odrazu dopadnout i na nás (některá opatření bez zapojení USA postrádají jakýkoli smysl). Trump začal ukončovat "válku s uhlím", která vzala v USA řadu pracovních míst.

Američené

nevěří moc ani jedné ze stran konfliktu Trump versus média.

Soud na Havaji

pozastavil platnost Trumpova dekretu o nepřijímání imigrantů z islámských zemí. Zbytky obamovské administrativy prostě dělají vše, aby USA zlikvidovaly jako civilizovanou zemi.

Bílý dům

konstatoval, že presidentství Asada v Sýrii je realita, kterou bude muset přijmout.

Obecné


Zemřele

Zpěvačka Věra Špinarová, která se minulý týden zhroutila přímo na pódiu.

Šlechtova restaurace

ve Stromovce se zase rekonstruovat nebude, byť se s tím na pevno počítalo a podnikatelé, kteří provozovali provizorní občerstvení v jejím sousedství, z tohoto důvodu dostali výpověď. Jeden z nevybraných uchazečů výběrového řízení se obrátil na soud.
Tohle je výsledek socanské ekonomiky, kdy se nesmyslně dělají "výběrová řízení" a řeší se, proč byl kdo vybrán nebo nevybrán. Kapitalismus (který nemáme) funguje tak dobře právě proto, že je na vlastníkovi balíku, komu ty peníze dá.

Merkelová

se zapřísáhla, že koelice s AfD nebo Linke nepřipadá po volbách v úvahu.

Na východě Ukrajiny

se nadále bojuje.

Soud

zrušil vyhazov učitelky, dohlížející na hygienu žáků. Je pravděpodobné, že se ředitel školy odvolá.

Japonský koncern

Asahi koupil Prazdroj.

Policisté,

kteří poprvé zadrželi vražednici z Anděla byli shledáni vinnými, že o incidentu neinformovali lékaře. IMHO je to snaha "shodit" vinu na o ničem nerozhodující pěšáky. Propuštění této dámy z psychiatrie bylo silně nestandardní (normálně jdou pacienti ze "silně uzavřeného" oddělení na "méně uzavřené" a teprve po několika dnech na nšm na svobodu). Psychiatři taky mohli reflektovat, že je léčena testosteronem, což se zřejmě na jejím chování podepsalo také.

Řeší se

kontraverze kolem dotací, které vybral šéf poslanců ANO Faltýnek a které by se měly vracet s pokutou do brusele. Faltýnek a spol. chtějí peníze tahat z kapes daňových poplatníků.

Exšéf ČAV

profesor Drahoš oficiálně vyhlásil kandidaturu na presidenta.

EUroposlanci

se snažili zvrátit brexit, Británie o to nestojí a dobře dělá. Byl doručen oficiální dopis o brexitu a GB by měla být do dvou let z bruselistické žumpy venku. Nezbývá než závidět.
Socan Hollande se hned nechal slyšet, že "Brexit bude Británii bolet". Nicméně všichni jemu podobní chápou, že ta bolest bude na úrovni bolesti způsobené vyřazáváním zhoubného nádoru.
České firmy se budou naopak snažit o co nějtěsnější vztahy s GB, pokud to bruselisté ovšem umožní.

Ve Dvoře Králové

uřezali jednomu z nosorožců roh. Pokus dopadl dobře, takže dojde k "okupírování" všech nosorožců. V některých ZOO byli už nosorožci zabiti pytláky právě pro tuto část těla, která má významné užití v orientální medicíně (jako náhražka Viagry).

Jaderná firma

Westinghouse oznámila bankrot.

Zálohované výživné

prošlo sněmovnou. Přestože je to socialistická a sociálně inženýrská vymoženost (a proto se k tomu staví "ideologicky negativně" některé méně levicové strany), je to opatření jednoznačně pozitivní. Matka malých dětí nemá čas ani prostředky suplovat (a ani dozorovat) práci policie a soudů, aby vymohla výživné na expartnerovi, který jí cíleně uniká. Stát tyto prostředky (a mnohem účinnější) má.
Rozhodně je to méně nemravné než nákup dluhů některými pochybnými firmami, které pak k jejich vymáhání používají "rusky hovořící odborníky".

Dvanáctiletá

Izabela Jefimova a jedenáctiletá Sára Bukovská vytáhly v lednu ze Svitavy dvouletou holčičku, čímž jí zachránily život. Dostaly za to nejvyšší krajské ocenění a budiž jim čest a sláva, plně si je zaslouží.

Hrad Bouzov

zůstane státu. Snad ...

ČNB

nás bude dál okrádat udržováním netržně nízké ceny koruny.

Savčenková,

která je ukrajinskou hrdinkou a takto sluníčkáři opěvována, se pustila velmi neurvale do Židů (protože prakticky všichni "oligarchové", kteří způsobili současný ukrajinský rozvrat, jsou Židé).

Tusk

bude údajně 19. dubna svědčit v Polsku ohledně neschválené spolupraáce polské tajné služby s ruskou při vyšetřování incidentu ve Smolensku.

Byl uzavřen

důl Paskov. Nemáme Trumpa.

Pokračuje

kontraverze mezi záchranáři a VZP, která jim odmítá proplácet výjezdy.

Na německé

vracení mýtného německým řidičům hodlá podat žalobu Rakousko.

Skotsko

se dožaduje referenda o odchodu ze svazku Velké Británie.

Američan

zachránil umírající medvídě, buď opuštěné medvědicí, nebo medvědici někdo zastřelil. Ochránci zvířat se ho snažili nechat odsoudit za "zasahování do přírody". Naštěstí zvítězil zdravý rozum a ne ekologie.

Český velvyslanec

končí kvůli tweetům své ženy. Velice pěkně to komentuje JXD v Reflexu, když uvádí, že žádný z drezůrních postupů, které se aplikují např. na psy, není na manželky povolen, a proto manželé nemají možnost aktivity svých žen usměrňovat.

Německo

se dožaduje českého zásahu proti náboženské sektě "Dvanáct kamenů", která byla v Německu pronásledována kvůli normální výchově svých dětí (tj. i výprask, když zasluhovaly).

K odbojářskému výročí (75 let)

byla zprovozněna replika vysílačky Libuše, která mj. sloužila i atentátníkům na Heydricha.

Jen tisíce

podpůrců vyšly na demonstraci na obranu Sorosovy Středoevropské univerzity, která se vyznačuje ideologickou indoktrinací, podporou nevládních a protispolečenských organizací a podobnými destrukčními aktivitami, a Maďarsko hodlá její aktivity v Budapešti (a Maďarsku vůbec) stopnout.

1 komentář: