úterý 18. dubna 2017

Co uplynulý týden (s pondělím Velikonočním) dal

Islám

Londýnský terorista

"který neměl nic společného s islámem" byl kontaktní osobou islámského centra v Lutonu. To asi také nemá nic společného s islámem.

Egyptský policista

bránil při teroristickém útoku křesťany vlastním tělem a zahynul. Tolik legenda.
Realita: Zadržel u bezpečnostního rámu muže, kterému "to houkalo" a on to byl opravdu terorista (a ne falšný poplach) a opravdu se odpálil.

Putin varoval

před snahami diskreditovat Rusko a Asada dalšími chemickými útoky.
Turci potvrdili, že oběti skutečně usmrtil sarin. Problém je, že nejsou s to vyvrátit verzi, že byl sarin aplikován až ve zdravotnickém zařízení lidem, postiženým jinou látkou.

V Čečensku

byly postaveny koncentráky pro homosexuály. Panují tam podobné poměry, jako v nacistických lágrech. Od muslimů se nic jiného čekat nedá.

Útok

na fotbalisty Dortmundu má podle prvních zpráv patrně islámské pozadí. Islám hry a sport (včetně fotbalu) zakazuje. Jednou z prvních akcí Talíbanu, když se zmocnil vlády v Afghánistau, byla přeměna sportovišť na popraviště.
Bylo potvrzeno, že bomby obsahovaly kovové částice pro zvýšení účinku. Byl také zadržen první podezřelý, iráčan. Později byla jeho vina zpochybněna a vyšetřováníé se ocitlo ve slepé uličce.
Dále byli zadrženi tři podezřelí z napomáhání tomuto útoku.
Objevila se ale kontraverze kolem dopisu na místě útoku, který podle některých z vyšetřovatelů nenapsali islamisté.

Evropský soud

pro lidská práva uložil Rusku náhradu škod obětem islámského teroristického útoku na školu v Beslanu, protože mu prý mohl zabránit. Problém je, že jakákoli preventivní opatření proti islámským teroristickým útokům jsou terčem "rozsudků" této instituce také.

Sheila Abdusová-Salaamová

byla první černosškou a první muslimkou v Nejvyšším soudu státu New York. Její mrtvola, oblečená a beze známek násilí, plavala v řece Hudson.

Rusko,

Sýrie a Írán se shodli na tom, že útok USA porušil mezinárodní právo. Je třeba připomenout, že USA v Sýrii intervenují bez jakéhokoli mandátu.

Palestinský islamista

ubodal v jeruzalémské tramvaji k smrti britskou turistku.

V tureckém referendu

podle oficiálních výsledků těsně vyhrál islamista Erdogan. Problémem jsou miliony neplatných lístků v jeho prospěch, doručené od Turků, žijících v evropských zemích, které byly do referenda započteny. Před referendem to vypadalo, že u zahraničních Turků má Erdogan podporu relativně nízkou, podle oficiálních součtů hlasů naopak referendum v Erdoganův prospěch rozhodly korespondenční hlasy (což poněkud připomíná presidentské volby v Rakousku) od Turků v zahraničí.
Podle znalců tamního prostředí mají cizinci nejvyšší čas opustit zemi, protože budou v dohledné době vystaveni bezuzdnému teroru.
Mezinárodní pozorovatelé si troufli konstatovat, že referendum neodpovídalo mezinárodním normám.

Američané

shodili v Afghánistanu "superbombu", nejsilnější nejadernou bombu ze svého arsenálu, zabila 90 džihádistů.

V Mosulu

padl hlavní politruk chalifátu "velitel pro náboženské otázky".

Sebevražedný atentátník

napadl evakuační konvoj několika desítek autobusů se šíity v nákladním autě, naplněném výbušninami. Obětí je přes sto, včetně obyvatel vesnice, jíž konvoj právě projížděl.

V Petrohradu

zadrželi další osobu podezřelou z podílu na teroristickém útoku v metru.

Imigrace


Většina Němců

si začla uvědomovat, že další nápor imigrantů stát nebude s to zvládnout.

Šestnáctiletého Syřana

odsoudili v Kolíně nad Rýnem za přípravu teroristického útoku. Bohužel jen na dva roky, protože je mladistvý.

Po útoku

ve Stockholmu se nechal švédský premiér slyšet, že s masívním přijímáním imigrantů je konec. Problém je, že mezi takovými prohlášeními a realitou je zpravidla mnohaletá pauza. Vládnoucí fašisté potřebují migranty k terorizovaní obyvatelstva a potřebují z nich nadělat co nejvíce voličů, jinak prohrají další volby.
Útočník se před soudem k činu doznal.
Ukazuje se, že Švédsko bylo o osobě pozdějšího atentátníka od Uzbekistánu varováno, nicméně úřady nekonaly co konat měly.

V Lybii

jsou imigranti z jihu Afriky prodáváni na trhu jako otroci. Islám otroctví legalizuje.

Byl zadržen

Maročan, který v Německu chystal útok na ruské zastupitelství. Připomínám odsouzení Wilderse za kritické poznámky, směrované právě na Maročany.

Město Freiberk

poslalo Merkelové vyúčtování za (naprosto neúčinné) pokusy integrovat islámské imigranty.

Trump


Donald Trump

se nechal slyšet, že "NATO už není zastaralé".

Ostatní


V jihočeském kraji

se rozpadla koalice ČSSD a ANO, byl sesazen primátor Zimola. Údajným důvodem byly primátorovy aktivity, velmi podobné těm Babišovým. Šušká se o snaze Sobotky a lidí kolem něj zlikvidovat všechny schopnější lidíá ve vedení ČSSD.

Epidemie spalniček

probíhá v Moravskoslezském kraji. Obecně ovšem po celé Evropě. Důležitým příčinným faktorem jsou odmítači očkování, kteří způsobili, že proočkovanost populace klesla pod 95 procent, která by měla zajistit, že se nákaza v populaci nebude lavinovitě šířit. Další příčinou je nízký věk vysoké části pacientů, předcházející věk při prvním očkování proti spúalnničkám (teoreticky by to mohal být i adaptace viru na poměry v proočkované populaci).
Bude tedy nutno snížit věk první dávky vakciny a tvrději šlápnout na kuří oko odmítačům očkování (včetně toho, že by byli evidováni a pokud by se jejich neočkované děti staly zdrojem infekce, bylo by po nich exekutivně vymáháno odškodné).

Ekologie v praxi:

Německý majitel malé vodní elektrárny na Šumavě nechal načerno zatrubnit cca půl km dlouhý náhon, protože oprava stávajícího by byla příliš náročná. Hájí se tím, že nahrazuje spalování uhlí v 80 domácnostech.

Maďarský president

přes jekot placených "demonstrantů" podepsal zákony, které přibližují Maďarsko civilizovaným poměrům. Ty znemožňují (mj.) činnost CEU "Sorosovy university", jako ji zmemožňují obdobné zákony, přijaté za premiérování V. Klause, u nás.

Vědci

zkoušejí vakcínu na zhoubný melanom. Něco obdobného je k dispozici již desítky let, jmenuje se to nekrotizace tumoru, nicméně jedovarecká lobby, vyrábějící naprosto neúčinná cytostatika a prosazující jejich naprosto beznadějné plošné nasazování, tento objev potlačila. S tou vakcinací to dopadne buď tak, že nebude účinná, a pak proti ní nebude zasahováno, nebo účinná bude, a pak bude rovněž potlačena.

Na Slovensku řeší obrovský problém:

Novináři mají psát o "Spojeném království", případně o "Spojeném království Velké Británie a Severního Irska", nikoli o Velké Británii.

Na Cínovci

jsou jedny z největších světových zásob lithia. Jejich cena roste s nástupem spotřeby tohoto lehkého kovu v elektronice. Je snaha tyto zásoby "zašmelit" předáním těžebních licencí zahraničním firmám za naprosto směšný obnos.

Senát

kriticky hodnotil "kvality" České televize.

Na období Velikonoc

byla v Česku přijata mimořádná opatření s mobilizací policie a části armády. Inu, máme tu muslimy.

Vojáci OSN

na Haiti sexuálně zneužili stovky dětí. Toto je problém, který je navázán na prakticky všecny aktivity vojsk OSN.

Kazachstán

přejde od azbuky k latince. Původně se tam psalo modifikovaným arabským písmem, po ruském záboru modifikovanou azbukou. Přechod na latinku je logický.

Zemědělci

blokují výstavbu dálnice D35.

Křesťanský primitivismus

slavil hody: Některé obchody byly v době připomínání si údajné smrti podvodníka Krista uzavřené od pátku do pondělí včetně.

Vědecká studie

odhalila, že umělá sladidla vedou spíše k obezitě než hubnutí. Může za to (mj.) narušení sacharidového metabolismu a narušení střevní mikroflóry.

Žádné komentáře:

Okomentovat