pondělí 9. dubna 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Irská učitelka

si v Česku začala se severoafrickými cizinci a zvrhlo se to na skupinové znásilnění. I v zde trvalo nějakou dobu, než policie a spol. přiznali barvu.

Indonézie

trestá homosexualitu stovkou ran holí (při vyplacení najednou je to v podstatě trest smrti). To je stát, který nám soudruzi multikulturalisté předkládali jako příklad země, která je civilizovaná i pod islámem.
V tomto státě zemřelo také 28 lidí na požití podomácku připraveného alkoholu. To jsou vcelku logické a očekávatelné důsledky prohibice a dochází k nim všude tam, kde je tato hovadina prosazena. V USA v období prohibice umíralo na podobné otravy několikanásobně více lidí než před ní i po jejím ukončení.

Afghánské letectvo

provedlo nálet na povstalecká území, mimo jiné zlikvidovalo i náboženskou školu, vychovávající sebevrežedné atentátníky a podobné příkladné muslimy.

Rakousko

připravuje zákaz nikábů a burek i muslimských šátků v mateřských školách a na základních školách.

Muslimský středoškolák

v Terstu propagoval islámský stát a připravoval teroristický útok výbušným zařízením, patrně na školu, na níž studoval. Údajně projde procesem "deradikalizace" (o účinnosti něčeho takového si dovoluji silně pochybovat).

Soudruzi

zase vymysleli na Asada další obvinění z chemického útoku. Všechna předchozí se ukázala jako jednoznačně vylhaná - proč bychom jim měli věřit nyní?

Obecné

Římskokatoličtí kněží

kvičí nad skromností papeže Františka. Právem se bojí, že by ho museli následovat a ubrat ze svých hedonistických manýr. Již M. Jan Hus napsal (pokud to cituji po tak dlouhé době z hlavy přesně): "Psi rvou se o kost - vezmi jim ji a oni přestanou." Jenže ta kost je velmi chutná a voňavá a to soustíčko stojí i za vynesení rozsudku smrti, jak se MJH přesvědčil na vlastní kůži. Zatím se soudruzi kněží veřejně modlí za Františkovu smrt, ale třeba se už někteří neveřejně shánějí po slevách na dříví.

ČSSD

se zuřivě snažila při jednáních s ANO dostat vnitro. Mnozí soudí, že je tam z dob ministrů ČSSD mnoho kostlivců po různých skříních (a snad i zazděných výklencích), takže ANO by jejich exarcizací mohlo získat prostředky tlaku na ČSSD, která by si poté mohla nechat zajít chuť na kriminalizaci Čapího hnízda.

Britští experti

"propíchli" vládu když prohlásili, že nejsou s to prokázat, že "novičok" v případě otravy agenta Skripala pochází mz Ruska. I dál ovšem marxistická desinformační kampaň blekotá "o jistotě původu novičoku z Ruska".
Později se objevila zpráva, že jed byl vyroben v mysteriózním městě Šichany v Rusku (mysteriózním proto, že tam cizí nesmějí, podobně jako třeba nemuslimové do Mekky).

Masívně

selhal počítačový systém, provádějící letovou kontrolu. Řada letů musela být zrušena a u těch zbývajících se objevily různé nepravidelnosti. Je to ukázka,, jak zdánlivě banální výpadek počítačů může způsobit velkoplošný chaos.
Ukázalo se, že za průšvih mohla chyba v novém počítačovém programu.

Ekologisté

opět vytáhli škodlivý nápad se zálohováním PET lahví, který není ničím jiným než okrádáním spotřebitelů.

Rub

japonské "kultury práce", některými génii uváděné jako příklad: Japonka se musela v zaměstnání rituálně omlouvat, že si dovolila otěhotnět dříve, než její starší kolegyně. Ještě že po ní nechtěli spáchat seppuku!

Vláda

odmítla další návrh zákona o obecném referendu. Pro profesionální politiky je naprosto nepřípustné, aby občané mohli rozhodovat tak, že by přitom nebyli pod jejich kontrolou.

Vědci

z přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity objevili nový virus, který se (zatím) nepodařilo připodobnit a přiřadit k žádné z existujících skupin virů.

Zdravotní sestra Marešová,

která strávila víc než rok a půl ve vězení na základě lživého obvinění o trávení pacientů injekcemi draslíku (postaveném na vysoce neprofesionálním znaleckém posudku), žádá od státu jako kompenzaci pět milionů. Navržený milion ani nestačí pokrýt vícenáklady, které se svým vězněním měla (např. sankce za nesplácení hypotéky a další podobné ztráty, které jí vznikly).

Bude vypnuta

služba spoluzaci.cz kvůli EUroblbosti GDPR.

Stát

převzal pochybně zprivatizovanou společnost OKD.

Pokračovaly

ataky vůči Facebooku. Nakonec se provalilo, že FB dodával data pro manipulační kampaň už při volbě Obamy a podobně měla tato data pro svou kampaň k dispozici i Clintonová.

Školy

vyjádřily obavu, že by je branná výchova přetížila.
IMHO by stačilo vyházet ze škol různé multikulturalistické programy a jiné podobné hovadiny a prostoru by bylo najednou dost.

Arogantní sportovci

si vyřvali další, naštěstí dočasné, uzavření pražských ulic na sobotu, kdy běhali v centru města půlmaratón (v Praze je mnoho oblastí, kde by nikomu nepřekáželi, ale nemohli by tím buzerovat široké vrstvy obyvatel).

Viditelně plesnivé

kakaové boby zabavila na hranicich celní služba. Je vidět, že své území si musíme hlídat sami, protože toto zboží bylo dovezeno do EU zvenku; na území EU kakaovníky (mimo skleníky) nerostou. Maximálně v nějakých koloniích, oddělených od souvislého území EU.

Skripalovi

se začali z otravy "absolutně smrtícím" novičokem vzpamatovávat. Julija už dokonce kontaktovala svou setřenici v Rusku, té ovšem britská vláda zakázala vstup do země. Provalilo se také, že britská policie vyšetřovala otravu tak "odborně a intenzívně", že vůbec neprohledala byt Skripalových, v němž uhynula žízní domácí zvířata.
Už se objevily i dohady, že buď byli otráveni dvojníci Skripalových, nebo že dvojníci se místo umírajících Skripalových "uzdravují".

Německo

nevydalo katalánského premiéra do Španělska a pustilo ho z vězení na kauci.

Soudružka komisařka

Jourová se vyslovila pro další a ještě odpornější a fašističtější cenzuru internetu.
Zukerberg se vyjádřil, že Facebook bude dál šmírovat a se získanými daty si bude dál dělat, co bude chtít. Nějakou GDPR si může leda vytřít prvoústa.

US soud

nařídil vrátit rodině obrazy, které zabavili nacisté a jejich potomci je prodali obchodníkům s obrazy.

Soudruzi

vyvinuli airbag na kolo. Když vybuchne, tak se celá horní polovina cyklisty obalí nafouklým vakem. Cyklista, zdezorientovaný výbuchem patrony a ztrátou vizuálního kontaktu s okolím, zcela jistě vyjede do protisměru, kde ho v hustším provozu něco rozmašíruje - alespoň se nebude trápit s nějakou zlomeninou.

Probíhalo

soudní jednání ohledně zastřeleného řidiče dodávky, který najížděl do aut a lidí, jak bylo svědecky prokázáno. Protože se jedná o Roma, je snaha udělat vše, aby ten, kdo ho zneškodnil, byl co nejvíce potrestán.

Arizona a Texas

pošlou na ochranu hranice před nežádoucími imigranty (přicházejícími přes Mexiko) své národní gardy.

Soudruh Pelikán

ohlásil, že končí v politice. Vesměs to vyvolalo kladný ohlas.

Věřící soudruzi

protestovali v Praze "proti potratům". V reálu je štve, že přes liberální politiku v této oblasti máme potratů čím dál tím méně.

V Británii

zavedli "daň z cukru", která má "bojovat proti obezitě". Je to, pochopitelně, naprostá pitomost, jen další okrádání lidí prostřednictvím nesmyslných poplatků. Nehledě k tomu, že umělá sladidla mají vesměs účinky na zdraví ještě horší než cukr.

V Bruseli

stahují vlajky na půl žerdi: V Maďarských volbách drtivě vyhrál Orbán a má nejen prostou, ale i ústavní většinu.
Ve skutečnosti nmá EU jedinou šanci v případě, že by takto dopadly volby v naprosté většině členských států.

Podle US výzkumů

celosvětově roste spotřeba antibiotik a je to prohlašováno za alarmující.
Můj názor je ten, že se zlepšující se ekonomickou situací si více lidí můlže dovolit antibiotika zaplatit (ať už keš nebo formou státního či nestátního pojištění). Daleko větší problém je ten, že řada států třetího světa (ale i kapitalistických) nemá nějakou řízenou politiku podávání antibiotik (hlavně to, že existují rezervovaná antibiotika, která se podávají jen v případě prokázané rezistence na ty ostatní a prokázané citlivosti na některé z nich), a tak snadno a rychle narůstá výskyt, kmenů, rezistentních "úplně na vše".

5 komentářů:

  1. Zdeněk Žíkovecký10. dubna 2018 v 14:37

    Když se zálohují skleněné, tak proč ne také PET?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zálohování skleněných lahví má smysl, pokud se používají opakovaně. PET lahve se šmelcují na podřadný plast, z něhož se dělají předměty typu kabel. Někdy se i spalují.
      V Německu jsem to viděl a problém byl v tom, že láhev se dala vrátit jen do obchodu stejné firmy, a ještě jen v té dané spolkové zemi, kde si to člověk koupil. Úplně ideální pro turistiku. Navíc mají na lahvích čárkový kód, vytisknutý schválně vodorozpustnou barvou. Stačí, aby se láhev po vyndání z ledničky opotila a někdo se dotkl toho kódu a už se nedá vrátit (= dostat za ni zálohu). Čili je to systém explicitně počítající s tím, že část lahví nebude možné vrátit, a z toho je to financováno.

      Vymazat
    2. Moje zkusenosti s tim nejsou az tak negativni, ale uchylny mi to prijde dost:

      - Existuji plastove flasky "jednorazove" a "mnohorazove", na kazdou je jiny automat. To muze vymyslet jen debil. Ty "mnohorazove" se pry vymyvaji a daji se pouzit az 25x. Naprosto nelogicky je na ne i pres mnohem vyssi vahu nizsi zaloha.
      - Ten kram nekdy potrebuje vecnost a aspon 2x do mesice ho najdu v nefunkcnim stavu.
      - Nikde jsem nenasel zadnou studii ktera by seriozne ukazala, ze nejlepsim resenim neni spaleni.

      Smelcovani na podradny plast by nevadilo, pokud je po tom podradnym plastu dostatecna poptavka a pokud se tim opravdu usetri. Coz ovsem v eurodotacnim eurobordelu nelze zjistit.

      Vymazat
  2. To je mazec co se všechno děje a co teprve přijde

    OdpovědětVymazat
  3. To je mazec co se všechno děje a co teprve přijde

    OdpovědětVymazat