čtvrtek 22. listopadu 2018

Co uplynulý týden dal

Imigrace

Bezdomovce

Michaela Rogerse oslavují v Austrálii, protože neohroženě zaútočil samobsluhovým vozíkem na islámského atentátníka ze Somálska Hassaina Khalifa Shire Aliho, který pobodal nožem tři lidi, z nichž jeden zemřel. Ukazuje to jasně, že lidé jsou ochotni a schopni se bránit, pokud jim v tom nebude překážet "protizbraňová legislativa", kterou prosazují např. spojenci islámských teroristů v orgánech EU.

Vláda

odmítla "imigrační pakt OSN".

Imigranti

ze střední Ameriky dorazili do města Tijuana na mexicko - USA hranici.

Babiš

chce v Sýrii postavit dětskou vesničku pro 150 sirotků.

Merkelová

zcela planě blekotala o tom, "že jsme udělali chyby v imigrační politice". Problém je, že dále zastává přijímání naprosto neprověřených osob a je i zastánkyní imigračního paktu OSN, který definuje imigraci do jakékoli země jako "základní lidské právo".

Obecné

Celým Českem se snažila hýbat "reportáž" (ve skutečnosti manipulace včetně toho, že nahrané scény, tzv. dotáčky, nebyly odlišeny od samotné reportáže) párku novinářských hyen o synovi A. Babiše, který žije ve Švýcarsku. Hyeny také porušily místní zákony na ochranu soukromí.
Svůj názor na celou problematiku jsem už zde napsal.
"Reportáž" byla podle všeho natočena cca měsíc předem a její zveřejnění bylo záměrně načasováno na období před 17. listopadem. Zasvěcení o ní s vysokou mírou pravděpodobnosti věděli předem, protože "spontánní" reakce v rámci ani ne hodin nejrůznějších kavárníků a pravdoláskařů (včetně opozičních stran) neposkytuje prakticky žádný čas na seriózní analýzu a konzultace.
Na 17. 11. pak svolali "antibabišovci" protestní shromáždění, která zřejmě podle jejich představ měla vést k pádu vlády, jak se to podobným antidemokratickým živlům podařilo na Slovensku. Zeman ovšem není pochybný podnikatel Kiska, takže Babiše jednoznačně podpořil. Mimo jiné i prohlášením, že pokud se podaří vládu "shodit", pověří jejím sestavením opět Babiše. A kdyby ten neuspěl, tak z ústavy další pokus má předseda sněmovny, který je z ANO a pak by následovaly předčasné volby, po nichž by v PS PČR zřejmě chyběly pochybné strany typu STAN či TOP a patrně by mimo sněmovnu zůstala i ČSSD.
Babiše navíc podpořil i Okamura, který může svými hlasy substituovat ČSSD, pokud by se ta rozhodla k parlamentní sebevraždě.
Došlo i k hyenistickému vyhazování kytic k 17. 11. od premiéra, presidenta a Okamury. Něco takového se naposled v tuzemsku dělo o "Palachově týdnu", kdy si takto počínali příslušníci STB, VB a na ně navázaní "političtí aktivisté", jimž ti dnešní jakoby z oka vypadli. Alespoň vidíme, na jaké tradice "antibabišovci" navazují.
Nejdůležitější je, že se na "protibabišovských" demonstracích sešly stovky, maximálně (Praha a Brno) tisíce lidí. "Probabišovci" sice vesměs zůstali doma, či spíš na chalupách. To je logické, oni, na rozdíl od profesionálních kraválistů pracují, takže mají nárok i na odpočinek. Nicméně, pokud by dal pár po hubě každý volič Babiše některému z antibabišovců, moc by jich k dalším kraválům nezbylo.
Jinými slovy, záměr vyvolat nějaký "český majdan" či "barevnou revoluci" se nezdařil a navíc byly tyto snahy silně zdiskreditovány.

Saúdská Arábie

začala hrát ropnou kartou a vyhlásila na prosinec snížení těžby ropy. Dokud nezačneme těžit břidličné uhlovodíky, budeme takovémuto vydírání vystaveni neustále.

Kauza jehel v jahodách

(Austrálie) se vrbí k závěru, že pachatelkou byla vietnamská imigrantka, nespokojená s podmínkami práce v poškozené firmě. Uprchlice na vratké loďce před komunistickým peklem. Patrně se s ní ovšem svezli i další "zapichovači".

Někdo na Praze 7

vtipně paroduje volební hesla zelených proti výstavbě nových bytů a proti parkování, nucenou podporu bezdomovců apod. Zelení zuří, ovšem prakticky všechno tohle podporují.

V Letech

pátrají archeologové po hrobech obětí. Jsem zvědav, co najdou, protože alespoň v době, kdy byl tábor pod protektorátní správou (a nebyl určen jen pro Romy), byli zemřelí pochováváni na normálním hřbitově. Co se tam dělo posléze za přímé vlády Němců, těžko říct, ale ani bych se nedivil, pokud by se ukázalo, že zemřelí vězni skončili jako surovina na výrobu mýdla.

Předsedou

Senátu PČR se stal "kontraverzní" J. Kubera z ODS. Kdyby nic jiného, tak se zasloužil za zrušení nevolnictví majitelů a nájemců nemovitostí, nucených odstraňovat sníh na přilehlých cizích pozemcích. Toto zavedli do naší legislativy nacisté a od nich to radostně převzali jak komunisté, tak i pravdoláskaři.

Babiš

se vyslovil zdrženlivě k přijetí eura.

Pravdoláskaři

a ČOI atakují restauratéra, který zakázal vstup osobám pod 18 let. Nejde jen o obtěžování hostů malými spratky, které nelze nijak ukáznit (hovadství "nenásilné výchovy", procpávané s podporou EU), ale i o riziko, že se tam dostanou k alkoholu (může jim ho i někdo zletilý koupit) a v důsledku opět hovadské legislativy je vinen hostinský. V některých státech EU přitom mají buď plošně nebo od určité hodiny vstup mladistvých do hospod zakázán a nikdo to jako "nedemokratické" neřeší.

Ekologové

pořád nejsou schopni odchytit medvěda, který představuje potenciální riziko pro normální lidi.
Medvěd byl viděn v Beskydech. Není ovšem jasné, zda se jedná o dlouho honěný exemplář této šelmy, nebo o nějaký jiný.

Řeší se

pseudoproblém, totiž zda Kundera má nebo nemá dostat české občanství. Faktem je, že tato kontraverzní osoba (včetně udavačství v 50. letech) v emigraci přetrhala spojení s vlastí a nesnažila se je obnovit ani po Velké Sametové.

Velká Británie

má "dohodu nedohodu" o brexitu. V podstatě nejhorší možnost - bude formálně mimo EU, ale všechna EUrohovadství by měla v tomto státě platit dál.

Soudce

Kamil Vacík předčasně propustil drogového dealera, muslima z Kosova Alberta Aliu. Ten pak hned zavraždil expartnerku. Dokud soudci neponesou za takováto selhání bezprostřední odpovědnost, budou se takové věci zákonitě dít. Když doktor z blbosti zabije pacienta, může i přijít o diplom; nevím, proč by právníci měli mít v porovnání s doktory nějaké výsady.

Probíhala diskuse

o možností manželství pro gaye a lesby. Své jsem k tomu minulý týden uvedl.

Německo

se rozhoupalo a v souvislosti s násilným útokem provedlo rozsáhlou policejní razii v bytech ultralevičáků.

Podařilo se odsoudit

dva z vysokých představitelů Rudých Khmerů za genocidu.

Rozumná

poslanecká iniciativa se snaží narušit idiotství povinné maturity z matematiky tím, že pro některé obory by nebyla zapotřebí a v jiných by byla zjednodušena.

Myslivec

na Tachovsku postřelil kolegu. Ten druhý den zemřel. Jsem zlý, ale říkám "jen houšť a větší kapky", protože pokud se ta agresívní lůza bude střílet navzájem, o to větší bezpečí z toho plyne pro ostatní občany.

6 komentářů:

  1. Idiotství povinné maturity z matematiky?
    Vzhledem k tomu, že jde o maturitu z počtů na ZŠ (pro zdárné absolvování zkoušky nejsou zapotřebí jiné znalosti než ze ZŠ), není důvod, proč takovou zkoušku do maturity nezahrnout.
    VŠedivý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste si dohledat sérii článků na toto téma na tomto blogu
      Můžete se odpíchnout od tohoto postu:
      http://upergilla.blogspot.com/2016/05/matematiku-odbornici-dodnes-nepochopili.html

      Vymazat
    2. Dávám za pravdu panu Šedivému. Povinná maturita z matematiky (ve skutečnosti cca 90-95% počty) není idiotství. Idiotství je povinná "jednotná CELOSTÁTNÍ maturita", a to z čehokoliv. Tento blud, žel se odvíjí již od 80-tých let, kdy bylo státem řečeno, že i dělník ze šroubárny si může udělat na učňáku maturitu. Ale proč by to dělal? K čemu to společnosti je? Proč mu nestačí mistrovská zkouška, aby dokázal, že je mistrem svého oboru?
      Maturita má být důkazem všeobecného(!) vzdělání střední úrovně. Pokud budeme snižovat její úroveň, povede to jen k vysokému podílu blbců s maturitou ve společnosti.
      JH

      Vymazat
  2. Ad "kauza" Babišovi. Nevím nakolik je vážná psychická porucha Babiše ml., nejsem psychiatr. To, že byl během rozhovoru evidentně mimo (ať už vlivem čehokoliv) je pravda a etická stránka zveřejnění reportáže padá zcela na hlavy autorů. Nicméně to, že psychiatrický posudek na Babiše ml. (že není schopen vypovídat na policii) vypracovala osoba v podstatě placená(=protlačovaná na nevolená místa státní správy) Babišem st. a dokonce kandidující za jeho hnutí (jako lídr!) víc než smrdí.
    A druhý postřeh - prohlášení prezidenta "pokud by byla vyslovena nedůvěra vládě (kvůli premiérovi-dodávám já) pak bych jej znovu pověřil sestavením vlády" + výrok premiéra "Nikdy neodstúpim. Nikdy! Zapíště si to. Nikdy!" svědčí o tom, že s vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou máme ve dvou vysokých funkcích psychopatické osoby. U Babišů jde evidentně o rodinnou anamnézu.
    JH

    OdpovědětVymazat
  3. Kdo nemá maturitu z matematiky, nemá maturitu vůbec.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém vidím v totální nekvalitě současné SŠ matematiky. Než maturitu z matematiky pojaté jako "paměťový předmět", pak raději nic.

      Vymazat