pondělí 26. listopadu 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Německo

zakázalo vstup do země 18 obyvatelům Saúdské Arábie, kteří se podíleli na zavraždění novináře Chášukdžího. Současně ukončilo dodávky zbraní do tohoto státu.

Zbraně Saúdům přestane dodávat i Dánsko.
USA nakonec Saúdskou Arábii (kvůli kšeftům) budou podporovat dál.

Trump

kritizoval Clintona a Pákistán za to, že bin Ládin nebyl dopaden dříve.

V Bruselu

pobodal nožem "útočník" policistu. Volal při tom "Alláhu akbar!", což soudruzi přiznali až s odstupem, kdy toho byly plné sociální sítě. Ale zcela jistě nemá útok nic společného s islámem...

President Zeman

se vyjádřil pro setrvání našich ozbrojených sil v Afghánistanu.

V Kábulu

spáchali islamisté atentát s 43 mrtvými a 83 raněnými (minimálně).
Dalších 26 mrtvých a 50 raněných si vyžádal atentát afghánských islamistů na mešitu, do níž chodí vládní vojáci.

Spojené arabské emiráty

odsoudily na doživotí doktoranda Durhamské univerzity pro údajnou špionáž. Rozsudek bude mít údajně dopad na vztahy mezi GB a SAE.

Federální soud USA

prohlásil zákon zakazující v USA ženskou obřízku za neústavní. Trump si bude muset udělat pořádek.

Íránský

president označil Izrael za rakovinový nádor. IMHO spíše připomíná rakovinu islám.

Imigrace

Mexičané

protestují proti účastníkům "imigračního pochodu do USA", se rozjel pod taktovkou nevládek proti Trumpovi.
Bílý dům vydal ministrovi obrany USA použít proti imigrantům sílu. V první fázi půjde jen o obušky.
Starosta Tijuany (mexického města, kde se imigranti shromáždili) situaci označil za humanitární krizi.

Afghánský imigrant

podřezal ve Wittenburgu (Německo) důchodce, celou akci zachytila "chůvička", na kterou byl byt oběti napojen.

Česko

má poslat do Turecka 300 000 000 dolarů jako pomoc zvládání uprchlické krize.

Stále více států

prohlašuje, že je proti přijetí "paktu o imigraci". Comingoutovala Austrálie, Izrael, dále Rakousko, Polsko a my, na konci týdne se začalo rýsovat i Slovensko (s Rumunskem by to už bylo skoro celé Rakousko-Uhersko).
Proti tomu chce Merkelová "co nejlepší podmínky pro imigranty na celém světě".
Její designovaní nástupci (všichni známí) se proti tomuto názoru vyhranili. Že by nějaké hry?

Španělé

zachránili 778 imigrantů a ještě hledali další.

Dalších

200 imigrantů zachránila Itálie.

Obecné

Tématem týdne byl pokus opozice vyslovit nedůvěru vládě. Opozice, která nemá dostatečný počet hlasů a ještě je vnitřně rozhádaná (takže Okamurovci by Babiše za určitých okolností podpořili, pokud by ho vyšplouchla ČSSD).
Zajímavé bylo, že s výjimkou pirátů tvoří tzv. "demokratický blok" strany nebo pohrobci stran, které zde procpaly tzv. církevní restituce. Nelze se divit, že mají nepatrnou podporu voličstva a troufám si předpovědět, že pokud na ně někdo dostatečně takticky vytáhne restituční kartu před dalšími volbami, mohou jít s podporou ještě dolů.
Pokud se týká Pirátů, kteří si, vzhledem ke své tehdejší neexistenci, v této kauze neušpinili ruce, ti mají na hlavě dost jiného másla. Jejich fýrer zcela jasně sympatizuje s fašistoidním hnutím ANTIFA, které je na seznamu teroristických organizací (zařadily ho tam USA a už dávno, není to tedy akce D. Trumpa). Projevuje se to jak účastí na jejich akcích, tak i tím, že byl opakovaně vyfotografován reportéry při nošení jejich symbolů.
Pro mě osobně se stali Piráti naprosto nevolitelnými tehdy, když při vnitrostranické přípravné diskusi v podstatě zvítězilo pojetí lidských práv, které si dovoluji stručně leč výstižně charakterizovat větou: "Musíme podporovat náboženskou svobodu muslimů páchat teroristické útoky a provádět útlak nemuslimů." Tím jsem s nimi skončil.
Pokud se týká Okamury, zachoval se poněkud naivně, protože v situaci, kdy Babiš měl své jisté, nemělo cenu se mu podbízet. Zajímavé by to bylo až tehdy, pokud by ČSSD buď Babiše nepodpořila odchodem ze sálu, nebo dokonce hlasovala rozpolceně. A to ani nezmiňuji situaci, kdy by práskla dveřmi koaliční vlády.
Tlupa podporovatelů náboženských extrémistů pak hrdinně prohlašovala, že přiblížila naši zemi k předčasným volbám. Jsem velice sorry, ale působila ta skupinka "demokratů" spolu s Piráty trapně a směšně. Už proto, že všude tam, kde se na nižší zastupitelské úrovni dostaly tyhle strany k lizu, tak navázaly nejrůznější "kmotrovské" stahy. Pokud by se tihle lidé dostali k moci na celostátní úrovni, nečekalo by nás nic jiného než vznik odpudivého "kmotrostánu".
IMHO Babiš takticky až strategicky odmítl imigrační pakt, proti němuž je přibližně tolik procent veřejnosti, kolik jí bylo proti zmíněným církevním restitucím, tedy cca 3/4. Bez ohledu na to, že mnoho lidí Babiše nemusí a nedůvěřuje mu, je to základ voličské přízně už proto, že vyjma Okamury by opozice tento pakt podepsala a pak nám sem narvala hordy teroristů a jiných kriminálních živlů.

Babiš

opět potvrdil, že nehodlá odstoupit z postu premiéra.

Femenky

dostaly přes zobáky když narušily vzpomínkovou akci příznivců diktátora Franca.

Francii

ochromují blokády, protestující proti plánovanému výraznému zdražení paliv (i pokud se prosadí, bude litr benzínu / nafty v přepočtu na průměrný plat ve Francii zlomkem ceny PHM u nás). Vzpoury motoristů dále gradovaly. V sobotu hořely v Paříži barikády.
Obyvatelé ČR v kupní síle předběhli Řeky a Slováky, ale pořád jsou pod průměrem EU.

Severní Irsko

se snaží komplikovat brexit. To samé dělalo Španělsko s Gibraltarem, podařilo se vyřešit před koncem týdne.

EU

se nedohodla na rozpočtu. Hrozí provizórium. IMHO se nic neděje, rozhodnout by správně měl až nový EUroparlament, vzešlý z květnových (2019) voleb.

Soudruzi žalobci

se opět snaží do kauzy Nagyová vrátit odposlechy, které už byly odmítnuty.

Maďarsko

poskytlo azyl expremiérovi Makedonie, obviňovanému z korupce a údajně ohrožovanému na životě.

V Budapešti

znepřístupní v nočních hodinách podchody, kvůli bezdomovcům.

Maďarsko

zahájilo celonárodní konzultace o snížení daně pro matky se třemi a více dětmi na nulu.

Nové Heřminovy

neuspěly u Ústavního soudu ve svém odporu proti nové přehradě.

Náboženští vypatlanci

z ústavního soudu zamítli žádost ženy o oplození zmraženým spermatem jejího zemřelého manžela (který si ho právě za tímto účelem nechal odebrat). Jinými slovy, nelze důvěřovat českým institucím, ale je dobré se v takové situaci zichrovat uložením spermatu v cizině.

ČSSD

se vyjádřila pro nové volby. Je to patrně projev určitého politického masochismu, protože je krajně nejisté, zda by se v nich do PS PČR vůbec dostala.

Facebook

cenzurující kdejakou údajnou "nekorektnost", umožnil dražbu dívky z Jižního Súdánu. Finální cena byla 500 krav a tři auta.

Polsko

bude v prosinci organizovat klimaalarmistickou konferenci. Z tohoto důvodu zavedlo namátkové pohraniční kontroly na všech svých hranicích.

Pořád

vázne sestavení vlády ve Švédsku.

Americký

misionářský pošuk se propašoval proti indickému zákonu na ostrov Severní Sentinel (leží u Andamánských ostrovů). Příslušníci tamního izolovaného a styk s cizinci odmítajícího (a z těchto důvodů také zákony Indie chráněného) kmene ho následně zabili.

Soudružky feministky

udělily "sexistické prasátečko" reklamě na vinný sklípek, na níž teče z prsu červené víno. Inu, už za mého mládí se psalo, že "červené víno je mléko starců".

Soudruzi

ve Velké Británii rozšifrovali, že animovaná pohádka "Máša a medvěd" je propagandistický materiál Kremlu. Obávám se, že dojde i na Mrazíka.

Tisíce

lidí protestovaly v Budapešti na podporu Sorosovy univerzity. Odpůrců je ovšem mnohonásobně více.

Ukrajina

protestovala, že její dělové čluny byly násilně zastaveny v ruských výsostných vodách.
Trochu mi to připomíná vtip z dob konfliktu na řece Ussuri: "Čínská vojska ostřelovala pokojně orající sovětský traktor. Traktor palbu opětoval a potom se vznesl a odlétl na nedalekou základnu."

V Kongu

mají těžký průšvih s výskytem eboly u kojenců.

2 komentáře:

  1. 300 milionů dolarů? To už se nebezpečně blíží HDP Kocourkova. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Federální soud ve Spokojených státech a ženská obřízka:

    Dospělí ať si dělají co chtějí, až do určitých mezí, kdy to zasahuje do práv jiných, jim do toho nemá co kdo kecat, ale na děti se sahat nemá. Děti mají nedříve dospět a pak až se svobodně rozhodovat, alespoň na územích, která jsou civilisovaná. Buďto je tedy třeba zákon lépe formulovat, nebo z federálního soudu vykopat aktivisty, neboť ideologicky vylízané mozky tam nemají co dělat.

    Izrael, Írán a rakovina:

    Inu, potrefená husa se nejvíce ozývá, že? Islám svou rozpínavostí a agresivitou rozhodně připomíná rakovinu víc, než Izrael a v Íránu vládne islám, že?

    Pomoc do Turecka:

    Zbláznili se?


    Ukrajina, dělové čluny a vtip:

    Vtip jsem znával ve variantě, která je delší o tuto větu:

    „Pakliže provokace čínské strany neustanou, na pole vyjedou kombajny.“

    OdpovědětVymazat