pondělí 27. července 2015

Lidskoprávníci běsní

Britské listy s patřičnými kýbly jedu komentují novou protiteroristickou legislativu v Tunisku, které bylo podle nich do té doby "oázou demokracie".

Pochopitelně, vše je jinak:

  • V Tunisku byl poměrně silný autoritativní režim, který se nepodařilo lidskoprávníkům rozložit, takže ustál i islamistickou kontrarevoluci nazývanou "Arabské jaro".
  • Prodloužení doby zadržení policií z 6 na 15 dnů lépe reflektuje skutečnost, že teroristické skupiny jsou sofistifikovaněji uspořádané a je obtížnější a časově náročnější dostat se k důkazům o vině konkrétního jedince
  • Teroristé mohou dostat až trest smrti - lidskoprávníci kvílejí, nicméně normální člověk si klade otázku, proč celá léta živit zrůdu, která, pokud bude někým neblahým propuštěna nebo se jí podaří utéct, bude znovu vraždit?
  • Lidskoprávníci mají oubytě z ustanovení, že: "Trest smrti může být uvalen i na toho, kdo šířil informace vedoucí k teroristickému útoku, při němž někdo zemřel". Nelze se jim divit, protože řada lidskoprávnických aktivit je v podstatě servisní službou pro teroristy, a pokud by to bylo spojeno s reálným nebezpečím života, tak by těchto proteroristických krys začalo ubývat jednak cestou poprav, jednak úprkem těch, co neztratili zbytky soudnosti a uvědomili si, kde se to ocitli. Není také žádným tajemstvím, že na teroristických útocích se podílí velké množství muslimů, kteří pachatelům samotného útoku poskytují jak materiální zázemí, tak i např. informace o lidech a objektech, které jsou pro útok vytypovány. Postižení těchto spolupracovníků, kteří v evropském právním prostředí dostávají pouze bagatelní tresty (pokud vůbec nějaké) je docela klíčové pro rozvrácení zázemí, z něhož tyto útoky vyrážejí. IMHO by mohl být postižen i duchovní, který akterům teroristických útoků (včetně sebevražedných) "vysvětlí", že jdou na džihád, a že se v případě úhynu okamžitě ocitnou v ráji (protože i tohle je informace, která vedla k útoku). Stejně tak by mohli dostat flastr (včetně oprátky) i příslušníci Haagského tribunálu pro bývalou Jugoslávii, kteří islámským teroristům sdělovali identitu svědků, přinášejících svědectví o jejich zločinech.
  • Velký kvil se ozývá rovněž nad ustanovením, že "poškození veřejného nebo soukromého vlastnictví při demonstraci může být nyní definováno jako terorismus". Pokud si vzpomeneme na islámské excesy s hromadně zapalovanými auty a ničením dalšího veřejného i soukromého majetku v řadě evropských metropolí, tak pokud by byly tyto aktivity jednoznačně definovány jako terorismus s možností udělení trestu smrti, tak by se opět islamisty placení a řízení lidskoprávníci nemohli ohánět bláboly typu "bylo zničeno trochu soukromého majetku, to nemá žádný náboženský nebo politický význam".

Jinými slovy: Ustanovení, která prošla parlamentem Tuniska, by bylo vhodné zavést v celé Evropě (včetně EU) jako jednu z obranných linií proti islámskému terorismu. A vztah k těmto (a podobným) opatřením je jednoznačným škrtem o prubířský kámen, definujícím poměrně jednoznačně vztah dotyčného nebo dotyčné (osoby či instituce) k islamismu, potažmo islámskému terorismu.

4 komentáře:

  1. Vidím to velice podobně a mé sympatie jsou na straně tuniského režimu. Ne, že by byl tak úžasný, chraň bůh, ale stojí proti čemusi, co je horší nežli Hitler se Stalinem dohromady a když toto zohledním, není až tak nesnadné zorientovat se a udělat si názor. A ano, dříve či později bude nezbytné zavést podobná opatření i v Evropě. Já se domnívám, že jestliže nějaký duchovní vybíjí k zabíjení, měl by být popraven veřejně a velmi krutě a bolestivě. To a by ostatní podobné zmetky přešla na něco takového chuť.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jest!
    Proti terorismu lze postavit pouze tuhý režim, blížící se poněkud totalitě. Ať se to někomu líbí nebo ne, jen tohle může fungovat. Sluníčkáři si neuvědomují, že i oni budou nakonec "zterorizováni" těmi, kteří počítají s mírnými nebo žádnými tresty a proto mají odvahu teror provádět a podporovat.Bohužel my ostatní s nimi.
    Mírnost proti násilí - to funguje jen teoreticky, v Bibli: "Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem." Nevím o žádném historickém příkladu, který by tohle "naučení" dokázal potvrdit jako správné, funkční. Naopak jedno české přísloví praví: "Na hrubý pytel hrubá záplata!"

    OdpovědětVymazat
  3. > Teroristé mohou dostat až trest smrti - lidskoprávníci kvílejí

    a ja vyjimecne s nima. V Tunisku budou soudy jeste o neco horsi nez v Cesku. Ty bych nenechal rozhodovat ani o uklidu h*n, natoz o zivote.

    Na druhe strane uznavam, ze s podminenym trestem (a vysetrovanim na svobode) co by terousi nejpis dostali tady, to taky nepujde.

    A lidskopravnikum vetsinove preju intenzivni a dlouhodobe kulturni obohacovani, at si taky uziji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na závěr píšu, že bych něco podobného chtěl taky, a to i s těmi tresty smrti pro teroristy. V tom Tunisku budou soudit zcela jistě o mnoho lépe a civilizovaněji než ve většině islámských států (čímž není mnoho řečeno, ale je to lepší, než nic).

      Vymazat