pondělí 21. září 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

V Egyptě

vojáci omylem postříleli část turistů z Mexika a jejich průvodce, protože je považovali za džihádisty.
IMHO blbá organizace: V oblasti, kde dělá armáda safari na džihádisty nemají turisté co dělat, a je věcí armády, aby oblast vyznačila a lidi tam nepouštěla. Zvádnou u nás i pupkatí strejci s flintou, když organizují leč.

Talíban

přepadl věznici a vypustil stovky zločinců, z významné části svých lidí.

Putin

vyzval světové společenství, aby neřešilo Asada, ale snažilo se soustředit na porážku a zničení chalifátu. USA začaly nechotně přizvukovat. Problém je, že řada států už má zřejmě kontrakty s povstalci na naftu, která by se vrátila pod kontrolu Asada a společností, s nimiž má kontrakty on.

Islámský radikál,

který byl pod policejním dohledem, pobodal v Berlíně policistku. Její kolegové ho při snaze zachránit ji nechtěně prostřelili až do ní. Tohle je problém, který perfektně řeší expanzívní kulky, protože při jejich zásahu sice z prvního poraněného vyletí kus "masa", ale ne kulka ve stavu poranit někoho dalšího. Aktivisté si ovšem humanistickým jekotem vyřvali zákaz používání této munice, a tohle je jeden z mnoha negativních důsledků toho zákazu. Paradoxně jsou podobné kulky naopak nařízeny v myslivosti, aby se zasažené zvíře dlouho netrápilo.
V turecké armádě v dobách za sultánů údajně platil předpis, že pokud voják zabije kamaráda a kulka jím prolítlá zabije ještě dva další, tak dostane milost, protože něco takového se mohlo stát pouze z Alláhovy vůle.

Muslimové

z Fronty an-Nusra povraždili 56 syrských vládních vojáků.

Turecko

opět bombardovalo pozice Kurdů, bojujících proti chalifátu.

Vojandy

speciálního ženského komanda z Jordánska byly k vidění na Dnech NATO.

Irácký stát

je už údajně v takovém rozkladu, že z něho utíkají i policisté a vojáci.

Uprchlíci

Maďarsko

ucpalo plot na hranici se Srbskem.

Charlie Hebdo

si dělá legraci z dojemného obrázku utopeného Aljana, kterého nechává ležet ve vodě před bilboardem "Dvě dětská menu za cenu jednoho". Drsné, ale, bohužel, blízké realitě.

V Německu

začala opatrná kritika Merkelové. Současně začala i nedůrazná snaha omezit proud "uprchlíků" do země. Theo Sarazin konstatoval, že 80% světové populace splňuje současné azylové podmínky, které má Německo nastaveno. V Polsku zkrachovaly projekty řízené charitou: Prakticky všichni opečovávaní uprchlíci, navíc křesťané, po pár dnech odešli do Německa. Několik málo slušnějších se alepoň rozloučilo, většina odešla "po anglicku".

Libanonský

ministr vzdělávání opakoval informaci, kterou už poskytli i jiní: existuje důvodné podezření o džihádistech z chalifátu, kteří jsou namícháni mezi "uprchlíky".

Merkelová

odmítla pohrůžky krácením EUrofondů zemím, které odmítnou "uprchlíky". Buď realisticky chápe, že by to mohlo znamenat konec EU, nebo má nějaký jiný nástroj k přinucení vazalů poslouchat její rozkazy.

V Maďarsku

po předchozích opatřeních výrazně klesl počet "uprchlíků". Navíc začal tento stát prokazatelně beznárokové uprchlíky vyhošťovat.

Chorvatsko

rezignovalo na zadržování uprchlíků.

Rakousko

povolalo armádu v souvislosti s uprchlickou krizí, protože poicie na ni nestačí, a zavřelo hraniční přechody. Faktem je, že u nás by se musela asi provést mobilizace záložáků, pokud by měla být chráněna i zelená hranice.

Aktivité kvičí,

že Česko drží "uprchlíky" v nehumánních podmínkách. Problém je, že ilegálové jsou v podstatě zločinci, řada z nich aktivně podniká kroky, aby znemožnila svou identifikaci, a běžně útočí na personál. Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá.

Soudruh Dienstbier

prohlásil, že bychom mohli přijmout až 15 000 "uprchlíků". Ministr Chovanec to komentoval případně: Že nevěděl, že má pan kolega tak velký byt.
V Německu už začali občanům zabavovat nemovitosti, aby měli kam nasadit "uprchlíky": Prostě typický nacismus (tradice celého Německa), případně říznutý komunismem (tradice osis).

Odpůrci islamizace ČR

zablokovali krátkodobě a v podstatě symbolicky hraniční přechod v Dolním Dvořišti. Demonstrovali tak nutnost chránit území ČR před nelegály.

Ministr zahraničí

Lucemburska, které nyní předsedá EU, vyhlásil, že hodlají kvóty na "uprchlíky" prosadit i násilím.
Německo ho v tom podporuje.
Osobně nevím, jak si to soudruzi opředstavují. Pokud zůstane schengen, tak stejně "uprchlíci" budou cestovat za nejvyššími sociálními dávkami. A aby u nás dostávali víc, než kolik tu máme minimální mzdu, to je absurdum: Kdo pak zabrání tomu, aby se matka samoživitelka, pracující třeba v samoobsluze u pokladny, nezačala nějakým brebentěním dožadovat azylu s tím, že je uprchlice?

I Dalajláma

konstatoval, že Evropa nemůže přijmout všechny uprchlíky. Možná tím chce poškodit Čínu, která by ekonomický a politický kolaps evropských zemí patrně uvítala.

Migrant,

kterému maďarská kameramanka podrazila nohu, získal práci ve Španělsku.

Starosta Duisburgu

se vyjádřil v tom smyslu, že by raději místo některých východoevropanů přijal dvojnásobek Syřanů. Trápí ho především přistěhovalci z Rumunska a Bulharska.

Maďarsko

začalo stavět plot na hranicích s Chorvatskem.
Nakonec muselo kvůli migrantům povolat dobrovolné zálohy své armády.
Pohrozilo také Chorvatům, že pokud nebudou bránit zevní hranici EU, zablokuje jejich přijetí do schengenu.
Rumunsko zase odmítlo plán postavit plot na Rumunsko - Maďarské hranici.

U nás

se připravuje společné cvičení vojáků a policistů na ochranu hranic.

Další

migrant zahynul v EUrotunelu, dostal ránu vysokým napětím z troleje.

I Norsko

hodlá zavádět pohraniční kontroly.

Slovinsko

nasadilo proti migrantům slzný plyn.

Rodiny

syrských dětí, kterým byla nabídnuta péče v Motole, chtějí až na jednu odjet do USA. Přitom péči by zde dostali srovnatelnou, možná v některých parametrech i lepší (záleží na tom, který špitál je tam k bezplatné léčbě přijme).

Ministr Bělobrádek

se hodlá v případě nucení kvót většinovým hlasováním bránit soudně.

Armáda ČR

je údajně připravena na případnou vlnu migrantů.

Ministr Stropnický

navrhl založit uprchlický tábor v Maďarsku (pro odmítnuté uprchlíky) a upozornil na riziko verbířů chalifátu, působících mezi nimi.

Rakousko

zažilo na konci týdne největší nával uprchlíků.

Obecné

Ve školách

narůstají problémy s dětmi, které neumějí česky. IMHO české řešení (těžce porušující jejich lidská práva) - nějaká přípravná třída s doučením, nebo britské řešení - žák nemusí mumět vyučovací jazyk, na jedničku stačí, když vypadá, že je snaživý a multikulturně kreativní.

Rozbíhá se

další kolo boje o uhlí pod obcemi. IMHO je jasný problém v tom, že lidé neradi půjdou z míst, kde se narodili a vyrůstali, druhou stránkou problému je i to, že dosavadní náhrady za nemovitosti byly velmi mizerné. Když se za první republiky stavěly přehrady, třeba Vranovská nebo Knínická, tak se pro obyvatele zatopených vesnic postavily nové vesnice a dostali tím náhradu za své domky a zahrady cca 1:1. Za socialismu vyhnali lidi z rušených vesnic do panelákových haluzen, a to ještě na ně všichni neměli nárok. Právě z toho plyne odpor lidí v ohrožených sídlech.

Britští meteorologové

straší dvěma následujícími roky jako "nejteplejšími v historii"
  1. Je to poplatné "globálnímu oteplování"
  2. Údajně šíleně horký letošek měl noční mrazíky ještě v červnu, což se už mnoho let nedělo
  3. Pořád to nic není na "roky bez zimy", kdy podzimní plískanice přešly plynule do jarních dešťů, v únoru už kvetly jabloně a odvážnější sedláci sklidili ze svých polí dvě úrody za rok. Bylo to období nebývalé prosperity, kterou dodnes reflektuje úsloví "Za krále Holce byla za groš celá ovce" (král Holec = Ludvík Jagelonský).

Na Proseku

mají legionelu v teplé vodě. Legionella pneumophilla je podmíněně patogenní bakterie, napadající lidi s oslabenou imunitou. "Proslavila" se vyvoláním epidemie mezi příslušníky sjezdu americké legie (korpus, který bojoval v první světové válce), u nichž vyvolala (už to byli důchodci) epidemii atypického zápalu plic. Po této epidemii byla i pojmenována. Mohou onemocnět i malé děti, pacienti se supresí imunity po transplantaci, onkologičtí pacienti apod. Občas mají tuto "radost" v rozvodech teplé vody i nemocnice.

Tomio Okamura

připravuje návrh referenda o vystoupení z EU. Poslanci, napojení na EUrotunely, to zcela jistě zablokují, ale u voličů mu to rozhodně přízeň přinese.

Chlapec Ashya,

který loni absolvoval protonovou terapii pro nádor na mozku, navštívil s rodiči Prahu. Letos jde do školy. Rok bez příznaků recidivy zvyšuje pravděpodobnost, že byla léčba trvale úspěšná.

Církve

podávají žaloby na další a další majetky, hlavně nemovitosti, které se nevešly do "restitucí". Prostě předvádějí svou chamtivost a nenažranost.

Poslanci

odmítli schválit změny, které do zákona o mateřských školkách dodal Senát. Zejména se jedná o zrušení ustanovení, že by dítě pro přijetí do školky muselo být plně proočkované. Poslanci mj. argumentují uprchlickou vlnou. Ta je ovšem vůči většině položek našeho očkovacího kalendáře ne moc relavantní. Bylo by však dobré obnovit očkování proti TBC, které také (alespoň částečně) chrání i proti malomocenství. To se v zemích, z nichž část uprchlíků pochází, vyskytuje (Mycobacterium tuberculosis a M. leprae jsou příbuzné a imunita proti nim je alespoň částečně zkřížená, byť ne tak moc jako mezi kravskými a pravými neštovicemi).

Chile

zasáhlo silné zemětřesení, následované vlnou tsunami. Chile je v oblasti na čele postupu kontinentálního bloku Jižní Ameriky, který na jejím tichomořském pobřeží shrnuje zemskou kůru, vyvolává tlaky na zvyšování And, a tyto procesy jsou doprovázeny zemětřeseními.

V Dukovanech

odstavili oba bloky kvůli potřebě překontrolovat sváry na potrubí. Na konci týdne se elektrárna zase rozjela.

Ruské soudy

řeší žaloby na biblické a koránové texty, obsahující sexuálně explicitní pasáže (včetně incestu a jiných perverzí), extrémismus a další tématiku, která, pokud by byla napsaná jinde, by přinesla autorovi či vydavateli problémy.

Poslankyně

Jitka Chalánková (TOP) vyzvala k razantnějšímu postupu na ochranu unesených synů paní Michalákové.

Političtí korektníci

zakázali v Haagu Černého Petra, který tam chodí jako pomocník Mikuláče a pronáší od něj dárky dětem skrze komíny. Pikantní na celé záležitosti je, že Černý Petr není "afroevropan", jak prohlašují multikulturalisté coby zdůvodnění toho zákazu, ale normální běloch, jen zašpiněný sazemi z práce, kterou dělá (podobně, jako kominík). A pak se politickokorektníci diví, že je stále více lidí nenávidí.

Pravoslavná církev

vystoupila proti importovaným babyboxům s tím, že je to "zbraň západu proti tradičním hodnotám". Pikantní je, že ve středověku a na začátku novověku sama podobná zařízení, "okna života", provozovala v klášterech.

Průšvih!

V Praze chytli netopýra, nakaženého vzteklinou. Po několik let jsme byli rabies free zemí, maximálně se počítalo s možným doletem nakažených netopýrů z Alp na jih našeho území. Netopýří varianta viru se může přenést na člověka, lišky (představují hlavní rezervoár vztekliny v přírodě) by proti ní měly být odolné. Lišky jsme proto před léty očkovali nástrahovou vakcínou (vejce infikovaná oslabeným virem).

V Mnichově

proběhl Oktoberfest, tentokrát se poprvé objevily hlasy muslimů, kteří by chtěli tuto slavnost s více než stoletou tradicí zakázat. Inu, sami žádné kulturní tradice nemají, a tak je chtějí zakazovat jiným, aby se necítili méněcenní.

Skupina Ztohoven

sundala na Hradě presidentskou standardu a vyvěsila místo ní rudé trenýrky. K tomu:
  1. Mohou za to dostat až 2 roky natvrdo, viděl bych takový rozsudek docela rád
  2. Hanebně selhala ochranka, protože se ukázalo, jak blbě objekt střeží. Měli by si jít sednout s nimi (nejlépe do jedné cely, aby si to mohli vyříkat)
  3. Faktem je, že kdyby je někdo z té střechy sundal výstřelem ze služební zbraně, tak mu leda zatleskám (nehledě k tomu, že by nejspíš po výstražném výstřelu a svištění kulky kolem hlavy z té střechy sletěli, což by problém "co s nimi" při výšce napadeného objektu vyřešilo)

SYRIZA

vyhrála volby v Řecku, byť ztratila oproti minulým volbám z kandidujících stran nejvíce hlasů.

Žádné komentáře:

Okomentovat