pondělí 27. června 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Mottem týdne byly střídavé úspěchy v boji proti centrům chalifátu v Sýrii a Iráku. Ukazuje se, že bez přinejmenším letecké podpory Ruska úspěch proti teroristům, skrytě podporovaným ropnými státy i Tureckem, nebude tak snadný, jak signalizoval postup málo bráněnou pouští.

Dvacet dva obětí

má další teroristický útok v Afghánistanu, v Kábulu.

Boko Haram

se podařilo paralyzovat oblast na jihovýchodě Nigeru, kde hrozí humanitární katastrofa.

Fallúdža

padla, nicméně pokračovaly boje v jejím okolí i "dočišťování" samotného města. Konec čištění byl oznámen až v neděli.

Tipaře,

kteří navedli teroristu na rodinu francouzského policisty, se podařilo zatknout. Problém vidím v tom, že pokud nebudou tito lidé trestáni stylem "oko za oko, zub za zub", tak jejich zatčení v podstatě ztrácí smysl, protože každý vypráskaný advokát jim za peníze poskytnuté islamisty nebo různými "pachateli dobra" vyřve bagatelní trest nebo dokonce podmínku.

Jordánsko

bylo obětí mohutného útoku proti svojí armádě, náklaďákem napěchovaným výbušninami. Následně zavřelo hranice se Sýrií a Irákem a vyhlásilo, že v hraničních pásmech bude nejprve střílet a potom teprve zjišťovat, o koho jde (či spíš šlo).

Nálety na Rakka

provádějí jak Rusové tak USA. "Pachatelé dobra" kvílejí nad utrpením bombardovaných teroristů.

Až sedm let

může dostat dánský občan, který se přidal k chalifátníkům a pokusil se za nimi podruhé vycestovat (poprvé pro chalifát úspěšně pracoval v roce 2013). IMHO i těch 7 let je málo.

Syřané a syrští Kurdové

dobyli město Manbidž.

Džihádisté

unesli na severu Sýrie 900 osob kurdské národnosti.

Uprchlíci

Proud "uprchlíků" v současné době poklesl. Dá se to dát do souvislosti s kampaní kolem brexitu. Na druhé straně brexit ukázal, že pokud budou "uprchlíci" vybaveni ihned, "na počkání" plnými občanskými právy, mohou přehlasovat místní obyvatele, jak se stalo v anglickém referendu např. v Londýně.

Turecko

zadržuje "vzdělané a kvalifikované uprchlíky" a posílá dál pouze požírače sociálních dávek.

Obecné

Celý týden byl ve znamení hlasování o brexitu. Libra skákala jak žába, podle toho, zda průzkumy vycházely pro nebo proti. To se opakovalo i při samotném hlasování, kdy první průzkumy na východech z hlasovacích místností vycházely proti a pak se to začalo lámat do pro.
EUrověrchuška podle očekávání reaguje naprosto zmateně a neadekvátně. Neff (Neviditelný Pes) to přirovnává ke zmatku v rozhrabaném mraveništi, mě to spíš připomíná převrácení velkého kamene, v jehož lůžku se na světle začnou hemžit nejrůznější nechutně vypadající červi a tvorové s nestandardním počtem nožiček, prchající před světlem do jakéhokoli úkrytu.
Naši plašmuškové pochopitelně "povzbuzovali" Brity, aby hlasovali proti.
Někteří Britové se inspirovali Palackým a prohlašovali, že "byli před EU a budou i po ní".

Jeden z hasičů

11. 9. 2001 mohl mít alespoň symbolický pohřeb, protože se nalezly ampulky s kostní dření, kterou daroval v rámci programu, do něhož byl zapojen. Na druhé straně, kdyby pát let počkali, mohl z nich být naklonován.

V Itálii

slavilo v místních volbách euroskeptické "populistické" Hnutí pěti hvězd, které obsadí posty starosty Říma (poprvé tam bude v důsledku "rasistů a xenofobů" starostovat žena) a Turína.

Na Ukrajině

narůstá intenzita i rozsah bojů v oblasti Donbasu. Lze předpokládát, že obyvatelstvo většiny ukrajinského území závidí obnyvatelům Krymu, kteří jsou z tohoto hlediska "za vodou".

NATO

straší možností "bleskových akcí" Ruska. Problém je v tom, že jakákoli válka se státy NATO by nutně musela skončit při zachování stávající doktríny jako válka jaderná, kterou by Rusko nutně nevyhrálo, protože má jednak méně území, které je třeba zdevastovat, aby přestalo fungovat jako stát, a rovněž má i méně jaderných hlavic a bomb.
Průšvih by mohl nastat jedině tehdy, když by zparchantělá věrchuška odmítla jaderné zbraně nasadit (a Rusko by o tom bylo informované). Takové hlasy se objevily před časem ve Velké Británii (inu, mnichovanská tradice se nezapře), kde vznikla studie, podle níž ani odveta za nevyprovokovaný jaderný úder "v podstatě nemá smysl" a "pouze by zvýšila utrpení lidstva". Pokud by převážili takovíto kapitulanti a defétisté, pak by bylo nejlépe nikoli bojovat konvenčně proti jaderným zbraním, ale preventivně NATO rozpustit a jmenovat Putina císařem Zeměkoule.
Tento přístup reflektuje také blekotání "dobroserů" proti tomu, aby byly zbytky chalifátu odříznuty od internetu, přes který šíří svou propagandu i výzvy k teroristickým akcím. "Občané chalifátu mají na internet právo", děsí se dotyční takového aktu.
Druhou věcí je, že podle předpovědí bankéře Sorose EU zkolabuje a Rusko dostane její zbytky úhledně naservírované a ochucené.

Veterináři

našli salmonelu v krůtím mase. Opět se blekotá a šílí (?politická objednávka?), protože salmonely se vyskytují v syrovém mase zcela běžně. Naopak, s každým syrovým masem se musí zacházet jako s infekčním materiálem. Salmonelu ničí teploty kolem 80 stupňů a vyšší, takže při standardní kuchyňské úpravě je zničena, a to s velkou spolehlivostní rezervou. Problém může naastat v souvislosti s nyní módním nízkoteplotním pečením, při němž může přežít řada bakterií i plísní, případně při konzumaci syrového masa (tataráky).

Kněz Halík

nařkl presidenta Zemana z hlásání nepravdy o tom, že jako kněz by na presidenta nemohl kandidovat. Mohl by, pravil, ale potřeboval by na to souhlas samotného papeže. Je ovšem otázka, zda svou kandidaturu nestáhl tedy nikoli proto, že je kněz, ale proto, že se nějakými kanály dozvěděl, že na dispens nemá šanci.

Pokračuje

kontraverze kolem výchovného ústavu v Chrastavě. Stále více vyplouvá (přes zuřivé popírání multikulturalistů, proinkluzistů apod.) najevo skutečnost, že zde byli opravdu nebezpeční chovanci, potřebující polovězeňský režim (mj. i jako přípravku na pobyt v zařízeních, v nichž stráví většinu dalšího života).

Nejvyšší správní soud

konstatoval, že mohou být zrušeny vysokoškolské diplomy, vydané v rozporu se zákonnými podmínkami pro vydání takovéhoto dokumentu.

Zákaz igelitových tašek

zdarma v obchodech implementovala vláda na základě direktivy EU. Nádherná ukázka bezcennosti této organizace. S touto blbostí krásně kontrastuje fakt, že se EU více než rok po začátku imigrační krize "dokázala" usnést na tom, že (někdy v budoucnu, asi) vznikne společná pohraniční stráž států EU.

ANO

v průzkumech citelně oslabilo, Volby by vyhrála ČSSD.

Byl oficiálně uznán

nový minerál s názvem příbramit, který se vyskytuje jako mikroskopická zrníčka v kamenech na haldách uranových dolů na příbramsku.

V pátek ráno

bylo oficiálně oznámeno, že referendum s relativně vysokou účastí o milion a něco hlasů (tedy více, než kolik předpovídaly průzkumy) vyhráli zastánci brexitu.
Krátce na to se objevila "petice" pro nové referendum a za zneplatnění právě proběhlého. Ukázalo se, že petice je podvod, protože v ní mohli hlasovat obyvatelé celého světa, nikoli jen Britové a dále se podvádělo i tak, když např. z Vatikánu, který má 800 občanů, přišlo přes 4000 hlasů.

Myslivecký socialismus

vyhlásil krajský soud v Plzni rozsudkem, podle něhož myslivci, chovající přemnožené divočáky, nemusejí platit v plném rozsahu škody, které jimi chovaná zvířata způsobují.
Pak ať se ekologisté, bojovníci za práva zvířat atd. nediví, pokud tato škodná začně chcípat na otrávené návnady nebo něco podobného, kterými se budou lidé, zoufalí z hrozící ekonomické likvidace, bránit této panské zvůli.

Byl otevřen

rozšířený Panamský průplav, umožňující proplutí větším lodím.

Omluvu homosexuálům

chce zorganizovat za římskokatolickou církev papež. Dál ovšem bude hlásán blud, že homosexualita je nemoc a její provozování "hřích".

1 komentář:

  1. Tipaři by měli být nikoliv zavíráni, ale pomalu a bolestivě veřejně věšeni... Je to levnější a víc to odstrašuje.

    Boko Haram: Škoda, že Putin nemá na Somálsku žádný zájem, protože to jeho (ne)potírání je strašné...

    Uprchlíci a Turecko: Turci jsou hajzlové. Měli obrovský zájem na destabilisaci a islámském ujařmení Sýrie a když se to nepovedlo, tak aspoň zmetci škodí jak to jen jde, vydírají Evropu a ždímou jí jako citron. Zasloužili by nakopat.

    Brexit: Britové insiprovaní Palackým mají pravdu a já si myslím, že kdokoliv z Evropanů má bez bruselských dementů a zmetků mnohem větší šanci na přežití, než pod jejich taktovkou.

    NATO: Když vidím, co se na nás žene pod taktovkou administrativ americké, koupené i s muzikou Saudy a bruselsko-německé, koupené dílem Saudy a dílem čert ví kým, tak cítím, podobně jako kdysi Churchill, povinnost říct něco hezkého o Putinovi, ze kterého by za normálních okolností šel strach, ale tváří v tvář probíhající masivní invazi vozembouchů musím uznat, že z té jde strach mnohem větší, než z Putina. Ten teď spíš vypadá jako světlo na konci tunelu.

    Chrastava: A nač jsou ty ústavy? Je-li někdo neschopen žít ve společnosti aniž by ubližoval okolí, nebo mu škodil, neměli by ho dát do ZOO a nakrmit s ním medvědy? Ty medvědy bych nakrmil i se zastánci existence těch ústavů. Je otázkou, kdo představuje větší zlo.

    Al Halík: Přál bych mu tu prohru, ale i zpráva, že kandidovat nebude je dobrá.

    ANO: Že slábne ANO je dobře, špatně je, že na její úkor sílí KSČSSD, to není dobrá zpráva, není to spíš kec a zbožné přání agentury na ovlivňování veřejného mínění?

    Myslivecký socialismus: Stav naší justice a legislativy je neuspokojivý již dlouho. Zasloužilo by to napíchat na vidle.

    Petice proti brexitu: Hezky se antidemokraté odkopávají...

    Omluva homosexuálům: Ach jo... Pravěk je tu pořád s námi?

    OdpovědětVymazat