úterý 14. června 2016

Proč nemá masakr v Orlandu nic společného s islámem a imigrací?

Poté, co dozněly výstřely v Orlandu (49mrtvých a přes 50 raněných) se ihned rozjela masívní propagandistická mašinérie multikulturalistů a dalších antidemokratických sil, že tento čin "nemá nic společného s islámem".

Některé argumenty je dobré glosovat.


Pachatel byl muslim, To by musely všechny zločiny křesťanů být vyvolané křesťanstvím?

Ty, které jasně plynou z křesťanské ideologie, pochopitelně, za "křesťanské" prohlásíme naprosto legitimně (např. vraždění "ve jménu víry v zemích 3. světa). Jiné ne. I trestné činy muslimů, které neplynou z islámu, nebudou považovány za "islámské" (třeba krádež nebo loupež), tento čin je ale jednoznačně islámem motivovaný.
Mimochodem, na věci by nic neměnilo ani to, kdyby pachatelem byl fanatický křesťan nebo judaista, protože tato náboženství se ve své fundamentalistické podobě stavějí ke gayům podobně.

Pachatel není imigrant

Ale jeho rodiče imigrovali do USA z islámského Afghánistanu a provozují islám i v novém bydlišti. Pachatel je ukázkou snadné radikalizace dalších generací imigrantů. Můžeme na něm názorně ukázat, že nebezpečné (a snad i nebezpečnější než sami migranti) je potomstvo migrantů. Jinými slovy, migranti představují permanentní nebezpečí po dobu desítek let (přinejmenším), což tento případ jasně ukazuje.

Čin odsoudili muslimové

Co taky měli dělat? Je toho na ně moc. Nejedná se o první masovou vraždu spáchanou muslimem nebo muslimy a ve jménu islámu. Potřebují, aby se neocitli pod lupou nějakého podrobnějšího a preventivního vyšetřování. Mimo jiné proto, že jsou mezi nimi i budoucí pachatelé dalších podobných zločinů. A s vysokou mírou pravděpodobnosti se nemýlím v odhadu, že už mají i ledacos dalšího "rozděláno".

Prý je pachatel "neislámský"

Islám jasně definuje pronásledování a těžké tresty (včetně vraždění) gayů. Islámské státy také mají homosexualitu trestnou, včetně trestu smrti v některých z nich.
Pachatelova nenávist ke gayům zcela jistě plynula z jeho islámské výchovy (jako nenávist jiných k této skupině lidí plyne z výchovy fundamentalisticky křesťanské či judaistické). Islámsky vychováván byl v rodině a chodil i do mešity. Navíc vykonal i cesty do Saúdské Arábie (pouť do Mekky?). To vše jsou faktory, které zcela jistě přispěly k jeho radikalizaci.
Jeho chování před činem může naznačovat, že sám byl gay, nebo alespoň bisexuál, a muže, veřejně se hlásící k homosexualitě, považoval za zdroj "pokušení ke hříchu", či něčeho podobného.
Příznačný je i výrok jeho otce, že "gaye potrestá Alláh" (to je ďábel, ke kterému se muslimové modlí). Tento výrok jasně ukazuje, jakou ideologií mu byla vymývána hlava. Pokud byl sám gay, mohlo to dospět až k rozštěpení osobnosti.
Že nebyl po sexuální stránce v pořádku, to ukazuje i průběh a rozpad jeho prvního manželství (řada gayů se žení, jednak si od toho slibují "vyléčení", jednak sociální krytí).

Nebyl příslušníkem žádné skupiny

Sám se aktivně přihlásil k chalifátu a ten nad ním převzal, alespoň dodatečně, velení a odpovědnost. To zcela stačí.

Je třeba omezit přístup ke zbraním

Pachatel byl pracovníkem bezpečnostní agentury. Prošel opakovaně relativně náročnými testy. Byl vyšetřován (s negativním výsledkem) i FBI. Pokud by takto "promrskaná" osoba neměla dostat povolení nosit zbraň, alespoň v souvislosti se svou profesí, pak by takové povolení neměl dostat prakticky nikdo a do války by mohli jít vojáci vyzbrojení klacky a kamením.
Lze vyslovit předpoklad, že fiktivní náboženský svět, do něhož se pachatel upjal, mu zajistil duševní rovnováhu, která ho mohla dostat právě skrze uvedené testy. Je třeba si uvědomit, že věřící žijí částečně ve virtuální realitě, dané jejich vírou, a že jejich reakce neodpovídají tomu, jak se chovají nevěřící, nebo vlažně věřící (na něž jsou tyto testy dělány jako na normu).
Ideální by byla úprava uvedených prověrek tak, aby se přes ně fanaticky věřící osoba, s hodnotovým systémem odpovídajícím prakticky výlučně náboženské víře, nemohla dostat.
Naopak, pokud by alespoň část jeho obětí byla ozbrojena, mohla kauza skončit podstatně menším počtem mrtvých.





Abych zodpověděl otázku v nadpisu:

Protože žádné vraždění muslimy a ve jménu islámu nesmí mít nic společného s islámem, tak zní jednoznačné politické zadání od těch, kdo s islámem kolaborují.

Na závěr si dovolím ošklivou poznámku:

Pokud masakr v Orlandu dopomůže k vítězství Donaldu Trumpovi, případně k brexitu, tak jeho oběti nezemřely zbytečně, ale budeme je moci považovat za padlé v boji za zvrat světa k lepšímu.

4 komentáře:

  1. Heleď se, Donald tu před pár týdny mluvil na tiskovce. Tomu chlapovi kouká z očí minimálně mamon, o tom žádná. Na druhou stranu opravdu věří, že je spasitelem Ameriky a má prostředky na dokazování naznačeného přesvědčení! Sice ho v Illinois většina bůhvíproč nesnáší, přesto kdybych mohl, dal bych mu hlásek, protože když ho nedostane on, zvítězí stále ještě zhrzená žena, a to nemůže našinec připustit. Mstila by se na prominentních dětech našich dětí i na bezprizorních maloměšťácích :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potěš Jakeš, Ty máš ale rodinu, samej infant maloprominet.

      Vymazat
  2. Dle FBI není evidence, že by byl gay. Lidé, co to tvrdili se buď spletli nebo lhali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je problém (a protože ho nemáme živého, tak dost obtížně řešitelný), protože podle některých svědectví si dokonce dával gay rande. A jeho matrimoniální anamnéza také svědčí proto, že nebyl standardní heterosexuál.
      Na druhou stranu, pokud by byla jeho motivace ryze islámská, tak tím hůř pro islám.

      Vymazat