středa 15. února 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Terorista z Louvru,

který zaútočil na tamní stráž a pak se přiznal, že chtěl poškodit tamní obrazy (výtvarné a v podstatě jakékoli umění je v rozporu s islámem), byl syn egyptského policejního generála ve výslužbě.

Syrské armádě

se podařilo přerušit zásobovací trasu islamistů do Al-Bábu.

Chalifátníci

verbují uprchlíky, směřující do Evropy. Ne, že by to nedělali dříve, ale zřejmě tento jev silně narůstá.

Amnesty International

kvílí, že údajně Asadův režim popravil 13 000 odpůrců. K tomu stručně
-nepochybuji o tom, že korekce zpráv "agentury jeden terorista povídal" půjde dolů alespoň natolik drsně, jako v případě obléhaného Aleppa, kde mělo úpět půl milionu nevinných obyvatel a v reálu tam bylo pár desítek tisíc s významným zastoupením chalifátníků
-kdyby byl šáh Pahlaví tvrdší a popravil islamistů víc, nemusel být v Íránu dnes u moci jeden z nejodpornějších režimů, jaké se na světě vyskytují.

K dalšímu

teroristickému útoku, tentokrát s 20 oběťmi, došlo v Kábulu. V téže zemi byli zavražděni i pracovníci Mezinárodního červeného kříže.

Pokračoval soud

s Janem Silovským, který se přiznal, že se chtěl přidat k chalifátu a zabíjet americké a ruské vojáky. Znalci se to snaží hodit na porušenou osobnost.

Hrozný pláč

se rozléhá maďarskou obcí Ásotthalom, která zakázala burky. Žijí zde manželka muslima a ještě údajná konvertitka k islámu, které se, opět údajně, "bojí".
Starosta obce zase novinářům řekl (to, co všichni normální lidé už dávno vědí), že se muslimové odmítají přizpůsobit civilizovaným poměrům.

Somálským presidentem

se stal rodilý Somálec, který má jako druhé občanství občanství USA, Abdullahi Farmajo. Nepřátelé Trumpa spekulují o tom, že i on by nebyl vpuštěn do USA (jako ostatní občané Somálska dle jeho dekretu).

Jeden ze spolupachatelů

teroristického útoku na výstavu karikatur "proroka" Mohameda v USA dostal 30 let. Je názornou ukázkou toho, že islámské komunity jsou líhní teroristů.

Kniha "Základy tauhídu"

půjde (respektive její vydavatel) znovu před soud. Kniha obsahuje motivační texty na rozvracení a rozbíjení civilizované společnosti ze strany muslimů. Explicitně mj. uvádí, že muslimové by měli nenávidět nemuslimské režimy a snažit se o jejich likvidaci.

V Turecku

zatkli islamisty s vestami a 15 kg TNT.
V té samé zemi hrozí zadrženým čewským občanům, kteří pomáhali bojovníkům proti chalifátu, až 15 let vězení.

Izraelští občané

sami zadrželi teroristu, který začal střílet. Je to proto, že Izraelci jsou vyzbrojeni a pravidelně cvičeni v zacházení se zbraněmi.

Strůjce útoků

z 11. 9. napsal Obamovi dopis, podle něhož se podobné útoky mohou opakovat.

Německý soud

přiznal odškodné ženě, kterou nevzali jako učitelku do základní školy, protože se zahalovala. Zcela jistě by neskončilo jen u zahalování, ale nejspíš by dětem vymývala mozky islámskou propagandou. Německo bude dál zakazovat některé partie satirické básně na Erdogana od Jana Böhmermanna. V téže zemi také demonstrovalo několik set lidí proti vyhošťování ilegálů. Vymozkovanost německých aktivistů názorně ukazuje i jejich reakce na dopis policie, v němž ta vyzývá občany, aby neorganizovali výlety uprchlíků na masopustní oslavy. Takže vozit islámské extrémisty někam, kde se podává vepřové a alkoholické nápoje - to je správné. Snažit se přejít konfliktu, který to jistě vyvlolá, je "rasové profilování".

V Turecku

budou mít voliči asi poslední možnost zvrátit Erdoganovu islámskou revoluci, protože Erdogan bude potřebovat zvýšení svých pravomocí posvětit referendem.

Asad

odmítl Trumpem plánované bezpečnostní zóny v Sýrii.

Francie

nechala jako beztrestné surfování na webech džihádistů.

Velká Británie

(patrně v souvislosti s Brexitem) zastaví výšetřování "případných válečných zločinů" svých vojáků v Iráku. IMHO rozumné rozhodnutí, protože tyto zločiny vznikly prakticky jen jako konstrukce ultralevých a islamistům poplatných aktivistů z EU.

Slovenka

pomočila a spálila Korán. Multikulturalisté ječí a ozývají se různí "experti" s tím, jak strašlivě ohrozila stát.

Čeští vědci

se podílejí na digitální rekonstrukci památek, které v Mosulu poničili nebo zničili džihádisté z chalifátu.

Imigrace


Někdo se v Německu

těžce pochlapil a Súdánec, který pod různými identitami vybíral neoprávněně dávky byl odsouzen, bohužel jen podmíněně + 200 hodin veřejných prací.

Země EU

se dohodly na prodloužení kontrol na hranicích o další tři měsíce. Pozor, nikoli EU, ale země EU.

V Bratislavě

pobodal Afghánec dva krajany.

Typicky australská

manželská dvojice, Sameh Bayda a Alo-Bridget, připravovala teroristický útok podomácku vyrobenou bombou. Prasklo to na ně, když už seděli v base za jiný delikt.

Maďarsko

začalo při oplocené hranici se Srbskem budovat vojenské základny.

V Německu

zadrželi dvojici islamistů, která chystala teroristický útok. Policie je nějaký čas sledovala a v době nárůstu rizika jeho provedení "spadla klec". Zcela jistě budou plakat humanitníci, že je nezatkli dřív!
Další islamisty, vč. 16leté dívky, kteří plánovali sebevražedný atentát, chytili ve Francii.

Většina Evropanů

(55 procent) přes vymývání mozků miltikulturalismem a propagandou o "hodných muslimech" by zakázala muslimům vstup do evropských zemí.

Orbán navrhl,

že Maďarskou bude přijímat obyvatele západních zemí, které z jejich vlasti vyženou muslimové.

Imigranti

opět masově řádili v Paříži, zapalovali auta a ohrožovali občany. Za záminku si vzali údajné znásilnění migranta policistou.

Trump

Nový US president se orientuje zřejmě na silné NATO.
Jeho střet se soudci je dán tím, že většina dostala své posty za demokratických presidentů (a mnozí za Obamy) takže jsou silně motivovaní k tomu, aby nenáviděnému Trumpovi co nejvíce uškodili. Trump ovšem správně konstatoval, že jakýkoli islámský atentát v USA bude považován za něco, na čem nesou přinejmenším spoluvinu.
Trump v diskusi na Fox News upozornil na to, že i když je Putin "zabiják", tak USA se s nepříteli země i režimu také nemazlí.
Trump pranýřoval také zamlčování teroristických útoků médii. Vypukla smršť vyvracení, ovšem mnohdy šlo o noticku v nějakém zapadlém médiu a bez bližších podrobností, takže Trump do značné míry pravdu má.
Trump se měl dohodnout s Erdoganem na společném boji proti chalifátu. Považuji za vysoce pravděpodobné, že Erdogan dohodu poruší a Trumpova reakce nebude politicky zdrženlivá, ale nepoliticky drsná.
Trump napsal čínskému presidentovi dopis, jímž se snaží uklidnit napětí mezi USA a Čínou.
Odvolací soud odmítl obnovit platnost Trumpova dekretu vůči imigraci z rizikových islámskýczh zemí. Trump na zákazu vstupu muslimů do země trvá.
Trumpa burzy hodnotí vzestupem ceny amerických akcií.
Informace od Trumpa ukazují, že zeď s Mexikem by zdaleka nemusela být tak drahá, jak to líčí opozice.

Obecné


V pondělí

oslavila britská královna 65 let své vlády. Budiž jí i Británii přáno ještě mnoho společných let, lze předpokládat, že pobrexitové prosperity.

ANO má spor

se svým olomouckým hejtmanem Koštou, kterého chce odvolat a on odmítá rezignovat.

K dalším vybíjení chovů

došlo na jihu Čech.
Liberecká ZOO preventivně přemístila ptáky z voliér do pavilonů, aby nedošlo k jejich nucené likvidaci v případě vypuknutí ptačí chřipky v její blízkosti. Přímo u areálu ZOO pak uhynula jedna labuť.

Podle ekonomů

jsou nízké (oproti očekávání dle minulých let) tržby v obchodech způsobeny jejich nuceným zavřením. IMHO není možné počítat s tím, že lidé si potřebné věci koupí jindy. V řadě případů zvolí alternativní řešení, které je spojeno s nižší tržbou (např. nákup trvanlivých potravin, když čerstvé nebude možné koupit).

Vzrušení

vyvolalo Chvojkou vyhlášené neprodloužení projektu Hate Free (přitom v nějaké podobě asi zachován bude muset kvůli norským fondům, nicméně asi to bude forma redukovaná a postihne to darmoživky z nevládek).

V Austrálii

mají novou statistiku, podle níž asi sedm procent tamních kněží zneužívalo děti. Je to podstatně vyšší číslo, než výskyt pedofilně orientovaných mužů v normální populaci. Ukazuje to názorně, že řada lidí, co jdou na toto povolání, je "sexuálně alternativní".

V Rumunsku

mají kontraverzi okolo novely trestního zákoníku, která měla údajně legalizovat některé ektivity, dnes považované za korupci.
Tahle věc má ovšem druhou stránku: U nás jsou obce, města i městské části v podstatě paralyzovány tím, že jakékoli rozhodnutí jejich samospráv může být prohlášeno za korupci a při kvalitách našeho soudnictví jednak není jistota, že nepadne i nějaký zjevně nesmyslný rozsudek, jednak, i v případě příznivého konce, to znamená často léta až desetiletí popotahování po soudech.

Slovenský nejvyšší soud

konstatoval nedostatek důkazů pro spojení Babiše s agentem Burešem.

Řecko

se znovu ekonomicky hroutí. Je třeba opakovat ad nauseam, že Německem dlužené reparace výrazně řecký dluh převyšují. Přitom sanace řeckého dluhu je v podstatě "malá domů" pro vybrané německé banky (z kapes všech daňových poplatníků eurozóny, takže nakonec na tom německý daňový poplatník něco vydělá také).

ČNB

nás dál hodlá okrádat o peníze řízenou inflací.

Naši géniové

se opět vyznamenali: "Řeznictví prodalo maso se salmonelózou".
  1. Salmonelóza je nemoc, mrtvé maso ji z definice mít nemůže (jako nemůže můj počítačový stůl dostat třeba kůrovce nebo revma do noh)
  2. Salmonelózu neměly ani poražená kuřata, protože bakterie tohoto rodu se vyskytují v drůbeži jako součást normální mikrobiální osádky organismu (hlavně střeva)
  3. Mražení salmonely sice stoprocentně nezabije, ale dochází k poklesu koncentrace bakterií o několik řádů
  4. Z drůbežího masa se, pokud je mi známo, nedělají syrové speciality a klasické upečení v troubě nebo uvaření na polívku salmonelu s velkou rezervou (vydrží pár sekund při cca 85 stupních a šmytec) zabije.
Když takto referují o věcech, které znám, tak nepochybuji o tom, že stejně věrohodné jsou zprávy našich "géniů" v médiích i o věcech, které neznám.

Praha 2

zaměstává vězně v úklidových službách. Dobrý nápad. Včetně toho, že mohou získat u stejné firmy práci i po propuštění. Můj komentář: Soudy by takovéto práce mohly ukládat jako alternativní trest, věznicím by to pomohlo. IMHO když tito lidé pracují venku (takže kdyby stáli o útěk, tak si příležitost vytvoří), tak je poněkud kontraproduktivní jejich ubytování ve věznici (pokud mají kde hlavu složit "v civilu").

Společným úsilím

jazykovědců z celého světa se podařilo dát dohromady slovník akkadštiny (slov z dosud známých textů), jednoho z jazyků starověké Mezopotámie, jehož uživatelé používali klínové písmo. Sympatické je i to, že bude vystaven na internetu.

V Drážďanech

vztyčili autobusy z Aleppa, coby symbol "utrpení" tohoto města, které mělo, jak se po jeho osvobození ukázalo, v podstatě virtuální charakter. Navíc ty autobusy používali džihádisté jako barikády proti vládnímu vojsku. Příznačné je umístění tohoto ůpamátníku u Frauenkirche, symbolu bombardování Drážďan za WW2, o němž jsem již psal a doložil, že bylo naprosto správné, bez ohledu na současné notování si lidskoprávníků s nacisty.

Ve Skotsku

se zvyšuje podpora nezávislosti, ovšem její přívrženci si to představují jak Hurvínek válku. Dokážu si představit, že jednání o vstupu Skotska do EU by se protahovala na léta a s vysokou pravděpodobností by přesáhla horizont dožití tohoto monstra. Daleko větší šance proti tomu má Severní Irsko, protože to by se mohlo spojit s Irskem (asi jako se NDR dostala do EU spojením se SRN).

Nejvyšší soud

rozhodl o tom, že větrný park má přednost před chráněnými živočichy (v tomto případě krkavci). Ekologisté jásají, protože jim dávno nejde o ochranu přírody, ale o peníze pro provozovatele těchto (a jiných podobných) pochybných instalací.

Vláda

kývla velkopodnikatelům na dovoz více Ukrajinců. Je to, samozřejmě, jednoznačně špatně.

Žádné zprávy,

ani pozitivní ani negativní o zmizelé Míše nejsou. Policie pouze explicitně odmítla teorie o tom, že by mohla být v Německu. Policie hodlá prohledávat les, v němž její otčím spáchal sebevraždu.

Dolní sněmovna

posvětila, k velkému zármutku mnoha aktivistů, placených Sorosem a z podobných zdrojů, exit GB z EU.

ODS

vyhlásila, že chce oslovit voliče, nespokojené s EET a byrokracií vůbec. Problém je, že jim v tom budou konkurovat Robejškovci a některé další strany (včetně klinicky mrtvé, doufejme, TOPky).

5 komentářů:

  1. Jak jste přišel na to, že "výtvarné a v podstatě jakékoli umění je v rozporu s islámem"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zakázána hudba, výtvarné umění, literatura ...
      Prohlašují to ortodoxní imámové. Pokud se to v některých islámských zemích nedodržuje stoprocentně, je to z důvodu, že (i např. vlivem toho, že existujeme) nemají ortodoxní imámové nad společností dosud absolutní kontrolu.

      Vymazat
    2. To se prosím pěkně račte poptat těch agresivních zarostlých opičáků, kteří vyhazovali do povětří budhistické sochy v Afghánistánu, nebo ničili krásné staré památky v na území Íráku či Sýrie. Událostí, které takové tvrzení podporují, je podle mě víc než dost.

      Vymazat
  2. Budeme se tedy držet toho, co říká ortodoxní výklad náboženství, a říkat tomu "podle islámu..."? Aha. Tak to pak jo. V tom případě ortodoxní židovství je taky nebezpečný, ale nikoho jsem neslyšel, že by kvůli tomu řekl "judaismus říká..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ortodoxní judaismus je přinejmenším problematický a staví se k němu přinejmenším ambivalentně i Židé nábožensky vlažní, co konvertovali k jinému náboženství a sekulární.

      Jinak, pochopitelně, představuje judaismus významný civilizačně retardující faktor; zde na blogu jsem o tom před několika lety psal.

      Vymazat