úterý 23. ledna 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Atentát v Bagdádu

měl 130 obětí. Atentát byl proveden dvěma sebevražednými atentátníky, ktří své akce koordinovali (do jisté míry novinka).

Boko Haram

zveřejnila video s dívkami, které před třemi lety unesla. Už jim údajně natolik vymyli mozky, že se nechtějí vrátit.

Islámští Albánci

zavraždili předního srbského politika v Kosovu Olivera Ivanoviće.

Dva džihádisté

plánovali odstřelení sochy Svobody v New Yorku. Alespoň jasně vidíme, co na nás (u nás) muslimům vadí.

Německá rozvědka

varovala před nárůstem radikálů mezi německými vyznavači islámu.

Turecko

zahájilo agresi vůči severovýchodu státu, kde žijí Kurdové, kteří důsledně bojovali proti chalifátu, Turecko chalifátníkům oproti tomu dodávalo zbraně a další materiál výměnou za ukradenou naftu.

Byl zabit

Denis Cuspert německý džihádista a raper, manžel tlumočnice FBI Daniely Greenové, která se narodila v Československu a vyrůstala v Německu. Ta byla v USA zatčena a v důsledku spolupráce s vyšetřovateli dostala jen dva roky podmíněně.

V Pákistánu

pokračovaly nejasné hrátky kolem zadržené Češky.

V Iráku

odsoudili německou občanku za účast na aktivitách džihádistů z chalifátu k trestu smrti. Je třeba konstatovat, že konvertitky k islámu se velice častěji chovají fanatičtěji než rodilé muslimky, a že chalifát je využíval k pátrání po ženách "nepevných ve víře" a dopouštějících se jiných podobných "zločinů", které pak byly na základě jejich svědectví fyzicky likvidovány.
U nás se po osvobození taky věšely konfidentky gestapa a bylo jich tolik, že sloužily na lékařských fakultách jako pitevní materiál ještě na začátku 70. let. (Z čehož plyne, že s trestáním těchto zrůd nemám problém.)

Imigrace

Další pomoc

pro migranty přichází od soudů, které v Německu ruší význmamnou část vyhoštění.

Ke střetu

mezi imigranty a místními došlo u Lipska.
Koncem týdne došlo k dalším střetům místních lidí a imigrantů u Chotěbuzi.

Přísun imigrantů

do Německa údajně poklesl.

Macron

se chce snažit o to, aby Velká Británie přijímala více imigrantů (o tom byl, konec konců, i brexit).

Barma

přislíbila vzít zpět rohinžské uprchlíky.

Sněmovna

pověřila vládu odmítnutím přerozdělování imigrantů.

Reakce

na zavraždění německé dívky afghánským "uprchlíkem", který navíc lhal o svém věku a opakovaně před vraždou provozoval kriminální aktivity, předvedla obdobné rozpolcení společnosti, jaké vidíme i u nás.

Merkelová a Kurz

se nedohodli ohledně kvót na imigranty.

Obecné

Řešily se především pozice před druhým kolem presidentských voleb a kdo koho z kandidátů podporuje.
Připravovaly se i debaty obou kandidátů a řešily se jejich další propagační aktivity.
Proběhly různé propagační volby na načisto, v nichž vesměs vyhrál Drahoš.
Jekot "sluníčkářů" způsobily plakáty, trefně hlásající "Stop imigrantům a Drahošovi". Drahoš se sice nyní, během agitace před volbami, prohlašuje za "nevítače", ale byl jedním z iniciátorů i z prvních signatářů "Výzvy vědců", která je jednoznačně vítačská. Drahoš si pořídil bodygarda.
V Německu pekla SPD koalici s Merkelovou, od pekařů zněly rozdílné až protichůdné informace.

Polská komise

stanovila, že letadlo, jehož katastrofu u Smolenska nepřežila řada polských vládních činitelů, vybuchlo už ve vzduchu. Rusko to popírá.

Jablka z Polska

obsahovala podle SZPI pesticid propargit v nadlimitním množství.

Bývalý ředitel ŘSD,

který byl nyní zproštěn obvinění z držení dětské pornografie, se soudí se státem o odškodné za soudní řízení. Diskety s pornem mu byly patrně podstrčeny v souvislosti s projektem pronájmu dálničních odpočívadel.
IMHO přesně takovéto akce dobře ilustrují Babišův výrok, že soudní obvinění si v této zemi lze objednat (a pochybuji, že celá EU by na tom byla lépe - viz např. právně pochybná kampaň #me too).

V USA

drželi rodiče svých 13 dětí ve sklepě, přivázaných řetězy.

Babišova vláda

nedostala důvěru od poslanecké sněmovny.

Greenpeace

protestovali na balkónu ministerstva průmyslu s transparentem "ministerstvo uhlí a smogu". Vzhledem k účinné a nákladné ekologizaci našeho průmyslu je to názorná ukázka skutečnosti, že s vymozkovanými fanatiky se nedá nijak jednat.

Putin

přirovnal komunismus ke křesťanství a Lenina (a další jeho koeryfeje) ke svatým. Přes okamžité protesty církví lze konstatovat, že má v podstatě pravdu.

V Brazílii

se začala šířit žlutá zimnice i do oblastí, kde předtím nebyla. Proti této nemoci se lze před cestou do zahraničí nechat očkovat (některé státy takovéto očkování vyžadují). Původce onemocnění je virus ze skupiny flavivirů, takže léčba je pouze symptomatická a podpůrná.

Polská

křesťanská idiocie narůstá: Spoluviníkem "zločinu potratu" by měl být i taxikář, který ženu na tento zákrok vezl.

Česko

se nepřidá k žalobě proti nesmyslnému zpřísnění limitů na škodliviny v ovzduší, které vyplodila EU.

Německo

explicitně odmítlo platit válečné reparace Polsku.

Na Sibiři

mají extrémní mrazy, až -65 stupňů Celsia. Opět "důkaz" globálního oteplování.

Dolní sněmovna

schválila odluku britského práva od práva EU, proces postoupil do horní sněmovny.

Brigitte Bardotová

se přidala k těm, kdo kritizují kampaň #me too. Neměl jsem o ní moc dobré mínění v souvislosti s jejími aktivitami na ochranu "práv zvířat", nicméně v souvislosti s tímto prohlášením ji musím hodnotit naopak kladně. Není holt každý jen bílý nebo jen černý.

V Brně

byla provedena speciální operace páteře, při níž odstraněnou ploténku nahradili speciálním implantátem. Po operaci by pacient neměl být tak dlouho fixovaný (a ne šrouby zvenku do těla). Operace je i celkově šetrnější k pacientově organismu.

V Itálii

vymysleli "nahlašování podvodných zpráv". Problém vidím v situaci, která je k vidění i jinde, že neexistuje shoda o tom, které zprávy jsou a které nejsou podvodné.

Slováci

si trhli ostudu tím, že v Piešťanech zcenzurovali výstavu děl českého výtvarníka Jiřího Načeradského proto, že tam byla zobrazena i nahá těla.

Při honu

na Kutnohorsku padl střelnou ranou myslivec. Tyhle nehody částečně kompenzují skutečnost, že zvířata nemají ke své obraně proti myslivcům žádné zbraně.

Britští

biochemici nalezli indicie (rozbor krve na jeho košili ze smrtelné postele), že A. P. Čechova nedorazila tuberrkulóza, která ho dlouho sužovala a zhoršovala se, ale pravděpodobnou bezprostřední příčinou smrti byl infarkt. Z odumřelých srdečních buněk se dostávají do krve některé enzymy, které byly v Čechovově krvi detekovány (a normálně v krvi nejsou).
Má připomínka: Pokud by mu TBC napadla srdce (což je možné), tak by v krvi měl tyto enzymy taky, protože je více-méně jedno, jestli srdeční buňky ubezduší infarkt nebo původce TBC.

1 komentář: