středa 8. srpna 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Podle odborníků

jsou ženy a děti islamistů, vracející se z rozbitého islámského státu, nebezpečnější, než se soudilo. IMHO by tito lidé, občanství neobčanství, neměli být vůbec pouštěni do civilizovaných zemí.

Chalifátníci

zaútočili na tržiště v syrské Suvajdě, povraždili kolem 250 lidí a unesli blíže neupřesněný počet žen a dětí. Jeden z unesených byl na konci týdne zavražděn.

Donald Trump

nabídl schůzku bez jakýchkoli podmínek svému Íránskému protějšku. Rúhání ovšem chce návrat k nefunkční obamovské jaderné dohodě, která nechala prostor pro tajnou výrobu štěpného materiálu.

Sedmnáct let

dostal v Austrálii islamista, který připravoval teroristický útok bombou.

V Teplicích

zaútočili muslimové na skupinu českých občanů, procházející zde vznikající "no go zónou". Vzhledem k jejich agresivitě vytáhl jeden z napadených plynovou pistoli.

Chalifátníci

z Tádžikistánu zveřejnili video, na němž zavraždili čtyři západní turisty.

Provalilo se,

že islámská teroristická skupina, která zaútočila loni na ulicích v Barceloně, se původně snažila dostat na fotbalový stadion Camp Nou, kde by mohla napáchat daleko větší masakr.

V Kaliningradu

se podařilo rozbít devítičlennou buňku chalifátníků.

V Afghánistánu

unesli a zavraždili tři cizince, z toho jednoho evropana.
V téže zemi při atentátu na mešitu zahynulo 39 lidí a 80 jich bylo zraněno.

Ve Velké Británii

odsoudili na doživotí tamní osmnáctiletou občanku za pokus o přípravu atentátu na území GB a pokus se dostat do chalifátu. Rozsudek mi připadá dosti kontrastní v porovnání s jinými produkty britské justice, vztahující se k muslimům a šíření islámu.

V Turecku

poslali na doživotí devět pachatelů atentátů v Ankaře v roce 2015 (přes sto obětí).

Tři naši vojáci

zahynuli při útoku sebevražedného útočníka v Afghánistanu.

Imigrace

Španělské lodi,

spolupracující nadále s pašeráky lidí, "zachránily" imigranty, kteří "se topili".

V Drážďanech

nalezli dvě mrtvé děti. K jejich zabití došlo pravděpodobně od otce a na základě neshod v manželství. Rodina je to islámská z Afriky.

Indie

řeší problém ilegálních imigrantů z Bangladéše (muslimů) jejich násilným (pokud nepůjdou dobrovolně) vystěhováním do země původu.

Provalilo se,

že jednoho z atentátníků v Manchesteru, který sebevražednou explozí zabil 22 lidí, zachránilo britské námořnictvo u Libyjských břehů. Jasný důkaz toho, co jsou tito imigranti zač.

V Dánsku

začal platit zákon o zákazu zahalování obličejů na veřejnosti. Je sice koncipován obecně, takže platí i proti ultralevičáckým kraválistům, nicméně hlavně proti němu protestují muslimové a prvním postiženým byla islamistická aktivistka.

Bylo prokázáno,

že se imigranti v létě snaží zamíchat mezi turisty.

Bavorsko

začalo třídit imigranty.

Obecné

Dominují vedra a s nimi spojené kolapsy a také nehody při koupání, včetně úmrtí. Jednoho Čecha zabil žralok v Rudém moři u egyptského letoviska. V řadě států se k vedru a suchu přidávají požáry, i s obětmi na životech.

Nejvyšší soud

odmítl odsouzení řidiče sanitky, jemuž se od vozu odrazilo auto, nerespektující přednost v jízdě a rozšmelcovalo cyklistku. Řidič automobilu vyrazil z místa, kde ho řidič sanitky mohl vidět až okamžik před kolizí. Problém jistě je, že ve městě je tolik odrazových ploch, že řidič, navíc uzavřený v autě, nemusí být schopen identifikovat přesnou pozici sanitky, ale mělo by mu docvaknout, že se sanitka pohybuje někde poblíž a že ta auta, co se je chystá předjet, stojí kvůli ní.

Britští poslanci

chtějí cenzuru na internetu. Prostě nechtějí demokracii, tak ať to řeknou rovnou a neblekotají o nějakých "fake news".

Kramný

podal návrh na obnovu řízení. Faktem je, že o justici si mohu myslet co chci, ale expertíza, podle níž to, co měl Kramný udělat podle obžaloby, je fyzikálně nemožné, je prostě neodkecatelná. Byť nějaký vymozkovanec z práv si může myslet něco jiného, protože nerozlišuje mezi zákony a přírodními zákony.

Čína

navrhla Velké Británii smlouvu o volném obchodu. Podobnou navrhuje i Trump. Tolik o "katastrofě", která má GB postihnout po brexitu. My, protože jsme v EU, volný obchod ani s Čínou a ni s USA nemáme.

Pražský magistrát

rozkope další ulice, protože už řidiči nalezli funkční objížďky a doprava se vylízala z kolapsu.

V Baltu

se přemnožily sinice do takové míry, že je voda škodlivá pro plavce.

Soudruh Rath

oznámil svou kandidaturu do Senátu.

Putin

nařídil obnovit politickou správu armády (jejíž nejviditelnější složkou byli politrukové u jednotlivých útvarů).

Gruzie

legalizovala užívání marihuany.

Generálové

obou Koreí jednali v demilitarizované zóně mezi těmito státy.

Francouzský parlament

zakázal ve školách mobily. Tohle je dosti dvojsečná záležitost, protože mobily mohou být smysluplně využitelné ve výuce (např. jako kalkulačky, zápisníky apod., naši studenti si jimi dokumentují také mikrobiologická praktika a co jim vyrostlo). Na druhé straně jsou jistě i zdrojem vyrušování. Mohou se stát nástrojem kyberšikany, ale na druhé straně mohou jimi být pořízeny i záznamy o násilných a dalších nezákonných činech (obávám se, že tato poslední možnost, protože toho násilí se na francouzských školách dopouštějí hlavně muslimové, je ta správná).

V Nymburku

sundali prorezlou lávku. Byla ve velmi špatném stavu, protože jí nestačilo moc a padla.

Provokace?

Firma BigMedia nabízela SPD reklamu na bilboardech v lokalitách, kde jsou umístěny v rozporu se zákonem. Otázka v nadpisu se jistě nabízí sama.

Ústavní soud

rozšířil definici pojmu osoby blízké z rodinných příslušníků na blízké přátele. IMHO dobře udělal.

Německého "extrémistu"

zprostili po roce souzení obvinění z útoku trubkovou bombou.

Prvoinstanční soud

uznal bývalého tajemníka SPD vinným z "rasistických řečí". Problém je, že ony řeči slyšeli pouze poslanci konkurenčních "demokratických" stran a nikoli personál restaurace.
No, já pamatuji ze studentských dob, jak jsme byli na hokejovém utkání Švédsko - SSSR a jak si z nás vytáhli jednoho studenta a nutili ho bitím a výhrůžkami (včetně štvaní služebního psa proti němu), aby se přiznal, že vykřikoval "Rusi patří do rakve" a "Ivani do plynu". Což údajně slyšel jakýsi agent STB.

Mayová

čelí kritice svého vyjednávání o brexitu. Problém vidím v tom, že ten se nijak přijatelně vyjednat nedá, GB bude muset odejít "na tvrdo".

V Zimbabwe

obě strany tvrdí, že vyhrály volby.

US soud

zakázal dočasně veřejnou distribuci návodu na vytištění funkční střelné zbraně na 3D tiskárně. IMHO se tím nic nevyřeší, protože fyzika je známá a možnosti 3D tištěných materiálů také. Proto takový návod dá dohromady prakticky jakýkoli lucidní inženýr (inženýry ekonomie či výroby potravin a podobných aktivit jen přidružených k technice jako takové z nedostatku fantazie zákonodárců ovšem vypouštím). Zejména pokud se ví, že je možné vyrobit zbraň, která vydrží několik výstřelů a pak se zahodí.

Google

vyrobil pro čínský totalitní stát okleštěnou verzi svého vyhledávače, který znemožní čínské populaci dostat se k relevantním informacím o lidských právech, poměrech v civilizovaných státech apod. Je to velmi explicitní ukázka toho, jak velké firmy ochotně spolupracují s totalitními, pokud ne přímo zločinnými režimy.

Jihoafričtí černoši,

kteří se v tomto státě zmocnili vlády, vyhlásili program vyvlastňování farem, patřících bílým, bez náhrady. V Zimbabwe takový program vedl k ekonomickému a potravinovému kolapsu.
Důležité je si také uvědomit, že černoši nejsou původními obyvateli území, na němž je JAR. Těmi jsou 'Sanové (křováci), žijící na úrovni +- evropského mezolitu. Do jejich země přišli Boerové a další osadníci z Evropy a teprve do jimi zcivilizované země začaly přicházet ze severu černošské kmeny. A zatímco Boerové se se 'Sany více-méně míjeli v nárocích na teritorium, byli to černoši, kdo tyto původní obyvatele na většině území JAR vybili a jejich zbytky vytlačili do nejnehostinnějších částí země.

Klíšťata

i komáři tlumí pro veliké horko své aktivity.

V Česku

byl poprvé zachycen pacient se žlutou zimnicí.

Donald Trump

hodlá zrušit Obamovy požadavky na emise osobních aut. Je nutné konstatovat, že tyto limity jsou fyzikálně nemožné a nelze je dodržovat jinak než za cenu podvodů.

V jezeře Lhota

u Prahy se utopili dva sedmiletí chlapci. Potápěči je našli po dvou hodinách. Češi jsou ovšem "hrozní rasisti", jak tvrdí neomarxistická sebranka.

Polsko

odmítlo obvinění EU, snažící se držet u moci přestárlé soudce, které tam dosadil Tuskův režim po svém volebním debaklu.

V Číně

mají skandál s buddhistickým klášterem, kde provozovali sex s jeptiškami, kterými namlouvali, že je to součást náboženských obřadů. Pro nás, co jsme četli "Strašidelný klášter" od Roberta van Gulika, ovšem nic nového, že?



Politicky uvědomělý

zpěvák a písničkář Hutka napsal píseň "Zeman a zubatá", kterou poněkud dehonestoval své dosavadní dílo.

OSN

obvinila Severní Koreu z pokračování v jaderném programu. Je ovšem otázka, nakolik jsou informace z této organizace důvěryhodné.

V Kongu

mají třináct nakažených ebolou, z nichž tři již zemřeli.

1 komentář: