středa 15. srpna 2018

Velmi kulaté výpostí

Pokud nevíte, co je to výpostí, pak jistě víte, co je to výročí. A protože příspěvek do blogu se (mj.) řekne post, mělo by se vám rozsvítit.

Ano,

tenhle post na mém blogu je tisící, což je, alespoň v desítkové soustavě, dosti kulaté číslo.
Tento blog vykrystaloval z původně úplně jinak zamýšlené podoby. Měl jsem představu, že se spíš budu věnovat věcem kolem sebe, ve svém dosahu, včetně banalit a absurdit. To jsem také v prvních postech tak trochu dělal. Teprve později a více-méně průběžně se do tohoto mého světa začala probourávat "velká" politika, na úrovni státu, EU, případně světa. A začalo být stále více jasné, že ono okolí, které umožňuje (například) glosovat absurditu skoro nahaté manekýny na reklamním bilboardu za lednových (či jakých) mrazů, se začíná měnit.
Fašistoidé, konec konců, zaútočili i na ty bilboardy se spoře oděnými dívčinami a udělují jim jakési pochybné "anticeny". Ty ovšem, protože jejich udělovatelé jsou snadno identifikovatelní jako antidemokratický politický odpad, jsou spíše doporučením, což se podařilo asi nejlépe využít majiteli pivovaru Bernard.
Fašistoidní "liberální demokraté" útočí i na další samozřejmosti světa okolo nás a snaží se tak zlikvidovat prakticky vše, za co ti starší z nás postávali na listopadových náměstích a cinkali klíči. EU nám vrací nikoli plnými hrstmi ale rovnou lopatami vše, čeho jsme se snažili v onom velikém roce 1989 zbavit, a domnívali se naivně, že se nám to i povedlo.

Co se nám snaží vnutit EU

  • Evropská unie a její pohůnci se nám snaží vnutit rasismus. Podle jejich představ by se od rasy pachatelů i jejich obětí mělo odvíjet vše, od policejního vyšetřování až po výši trestu pro pachatele (případně by některá etnika měla být vůbec beztrestná). Příslušník původního tuzemského obyvatelstva může spáchat "vraždu" i tehdy, když nikdo nezemřel a jeho aktivity ani nebyly k něčímu usmrcení zaměřeny. Pochopitelně, stane se to tehdy, je-li "obětí" (která by v případě civilizovaného soudu byla spíše pachatelem) příslušník některého z rasistickými liberálními demokraty protežovaných etnik.
  • Evropská unie se nám snaží vnutit nerovnost podle pohlaví. Pro přijetí na (například) profesorský post by neměly být rozhodující takové věci, jako je intelekt, znalosti, morálně volní vlastnosti, počty a kvalita publikací (apod.), ale to, co má uchaz-gender-osoba mezi nohama.
  • Evropská unie se nám snaží vnutit i nerovnost podle sexuální orientace, kdy příslušníci LGBT komunity by měli být v řadě situací, od profesních až po např. přidělování bytu, upřednostňováni před heterosexuálním "póvlem", a zejména tím, který upřednostňuje pohlavní styk konaný plus mínus fyziologickým způsobem.
  • Evropská unie se nám snaží vnutit i nerovnost podle náboženství, kdy všemožným způsobem protežuje islám, a to islám extrémistický, s nímž mají problémy i někteří muslimové.

Důležitá okolnost

Za důležité považuji to, že "tradiční" politické strany se buď s výše uvedenými (a mnoha dalšími) fašizujícími trendy z EU ztotožňují v plném rozsahu, nebo v nějaké "umírněné" podobě (buď co do spektra prosazovaných hovadin nebo co do jejich intenzity a důslednosti). Navíc se z řady "tradičních" politických stran ozývá stále silněji volání po cenzuře a po likvidaci demokratických voleb (nyní je aktuální zavedení korespondenčních voleb, které mají jednoznačně sloužit k neutralizaci hlasů místních obyvatel a rozsáhlým podvodům ve stylu J. V. Stalina: "Není důležité, jak lidé hlasují, ale jak jsou jejich hlasy sečteny."), po zavedení cenzury (přestože ji explicitně zakazuje ústava), případně po omezení volebního práva na pouze ty "správné" občany (ano, opravdu jsme byli nedávno svědky výroků, daných furórem nad propadem klerofašisty podporovaného Drahoše, že "voliči Zemana by neměli mít volební právo").
Je vcelku jasné, že ti voliči, kteří by měli být podle "liberálních demokratů" rasisticky a nábožensky utlačováni (a navíc zbaveni volebního práva, alespoň někteří z nich), se stále více odvracejí od "tradičních" politických stran, které jejich problémy nechtějí a ani nemohou řešit.
Bohužel, nemáme na naší politické scéně nějakou obdobu maďarského FIDESZ, na němž by se mohla shodnout větší polovina populace (a významná část toho zbytku dát hlas stranám s podobným politickým programem). Z toho pak plyne značná roztříštěnost naší politické scény, navíc komplikovaná skutečností, že odchod voliče od tradičně (celá léta a často celou rodinou) volené strany může být psychicky náročný stejně jako rozvod. Řada voličů ČSSD i dalších "tradičních" stran tak činí jen ze setrvačnosti, nicméně i jejich tvrdá jádra se začínají drolit. Druhou věcí je, že řada netradičních, či dokonce za alternativu se vydávajících, stran jsou v reálu jen "liberální demokraté", trochu přebarvení a maskovaní nic neříkajícími netradičními frázemi (mnohdy také nic neznamenajícími). Lidé se takto nechali nachytat na "veverky", které ovšem propadly, jakmile se vybarvily. Nyní se podobný proces rýsuje u "pirátů", kteří už stačili hlasovat proti věcem, které jako kandidáti do parlamentu slibovali prosazovat. Většina voličů si také uvědomila, že ryzími fašisty, navíc cíleně škodícími celé společnosti, jsou "zelení", proto tato strana u nás dostává v poslední době jen kolem jednoho procenta hlasů, a to se musí snažit. ANO je problematické tím, že se jedná o "pytel hadích ocásků" (či blech), který v řadě oblastí nemá naprosto žádný (nebo alespoň předvídatelný) postoj či názor.
Z těch, kdo by mohli být činitelem změny, neuspěli ani Robejškovci a Svobodní (ti druzí IMHO opět kvůli některým "antisvobodným" stanoviskům), takže v parlamentu se za demokracii a lidská práva (v původním, nikoli liberálně demokratickém = fašistickém, pojetí) bije akorát SPD. Občas jí pomohou "renegáti a disidenti" z jiných politických stran, z nichž asi nejznámější je V. Klaus jr.

Život si vynutil změnu

Situace na naší občanské a politické scéně si tedy vynutila změnu na tomto blogu a pánové, kropící za deště záhon vodou z konve (což ovšem může mít své racionální opodstatnění, jak jsem kdysi konstatoval) museli jít stranou a přenechat místo vraždícím džihádistům a politikům, kteří se je snaží vnutit také k nám, aby i zde vraždili a páchali materiální škody, jak to dělají v jiných státech EU. A dalšímu podobnému "výkvětu politiky", který by z nás nejraději nadělal bezprávné otroky, ať už muslimů, nebo nadnárodních korporací.
Z tohoto důvodu jsem, původně zcela spontánně, později už s určitým vědomým záměrem, přesměroval blog do podoby, v jaké se nachází v posledních cca dvou třech letech. Odměnou za to byla vyšší čtenost i postupný nárůst registrovaných čtenářů, které ukazují, že tato práce není úplně marná a zbytečná.
Navíc podobný obrat mohu pozorovat i na blozích iDnes včetně toho, že se tam dnes objevují posty, které by ještě před nějakými třemi lety znamenaly likvidaci celého blogu tamní fašistickou cenzurou (jak se ostatně stalo i např. M. Konvičkovi).
Jistěže to vše doprovází skutečnost rozdělení společnosti na demokratický (zhruba voliči Zemana) a antidemokratický (zhruba voliči Drahoše) tábor. Přičemž, a to je velice důležité, desítky procent těch, co volili toho Drahoše, byli ti, kdo se dali ukecat masovou (a lživou) kampaní o jeho demokratičnosti a nedemokratičnosti protikandidáta, a kteří se dnes a denně přesvědčují o tom, že realita je někde zcela jinde.
Proto je také pro antidemokraty životně důležité udržet tyto lidi ve lži, protože po jejich odchodu by těch skutečně kovaných antidemokratů zbylo méně než 30 % populace a po promítnutí této skutečnosti do složení zastupitelstev by hrozil demokratický obrat, podobný, jaký nastal ve výše zmíněném Maďarsku.

Platí tedy, že každé písmenko, které naruší snahu antidemokratů o monopol na informace a zveřejňování názorů, je proto velice důležité.

1 komentář:

  1. Díky Pergile za obrovský kus práce, který je za Vámi. Hondě jme se naučili. Naučili se pracovat s informacemi i zdroji… Naučili se nevěřit nikomu a ničemu a ověřovat a ověřovat. Naučili jsme se přemýšlet.
    Ohlédnu-li se zpět mám obrovskou radost. Kdo by čekal, že se postupně weby a blogspoty Vašeho typu stanou mainstreamem, zatímco jed plivající, ulhaní mediosauři budou před vyhynutím.

    A co se týče existence a dalšího fungování tohoto glogu. Vy jste jej zvednul a použil. Ten model funguje a myslím, že je aplikovatelný i v našich podmínkách. Hillary Rodham Clinton si svého času velmi stěžovala před Congressem, jak alternativa válcuje americký mainstream a žádala další miliardy na promazávání mainstreamové mediální mašinérie pro formování tupoňů. Marně. Američané to dali dost najevo volbou DJT. Ale řekla jednu pravdu: „We are in Information War and We are Loosing that War…“ A http://upergilla.blogspot.com na tom, ať se Vám to líbí či ne, má svůj „malý“ podil…

    Ještě jednou díky a hodně štěstí do dalšího kola :)

    OdpovědětVymazat