pondělí 10. března 2014

Co uplynulý týden dal

O Ukrajině
už bylo řečeno a napsáno mnohé. Včetně toho, že se tato krize začíná promítat do vnitroEUnijní i vnitrostátní politické situace. Vyhraňují se názory od konstatování impotence EU až po nutnost EU posílit na úroveň velmoci.

V Beskydech
vyhořela chata Libušín, projektovaná architektem Jurkovičem. Podle zpráv od hasičů je vyloučena technická závada. Bude snaha chatu rekonstruovat do původní podoby.

Šest let
hrozí myslivci, který místo srny odstřelil spícího muže. IMHO je to i tak málo, a to patrně tolik nedostane a ještě ho pustí dřív.

Mírná zima
umožnila silničářům zahájit opravy na D1. I jinak silničáři kvůli počasí ušetřili značné peníze. Bylo i méně nemocných (stěžují si ambulantní lékaři, kteří jsou placeni od výkonu, nikoli od evidovaného pacienta jako praktici) a méně úrazů.

Německá RWE
ohlásila ztrátu 75 miliard a něco za loňský rok. Na vině jsou OZE a jejich nesmyslné dotování, které se u nás přenáší do rodinných rozpočtů, zatímco v tom Německu to zčásti táhnou výrobci energie. Ovšem, pokud zkrachují, tak budou Němci sedět při svíčkách.

Revizor,
který si vymyslel černou jízdu na cestujícího (ten pak skončil v exekuci za dluh 24 tisíc Kč), vyvázl s hanebně nízkým trestem: 9 měsíců s 18 měsíční podmínkou. Navíc, na výsměch všem, revizoruje dál. Na vině je především špatný systém, kdy na MHD přispívají i ti, kteří ji neužívají, a ta si pak může z pozice monopolisty vytvářet vlastní zákony a pravidla. Být to např. policista, dostal by daleko tvrdší trest a letěl by ze služby.

ČIŽP
se vydala na další tažení proti e-cigaretám. Cvrlikají si vrabci na střeše, že za snahami o jejich likvidaci jsou peníze tabákových koncernů, které jimi přicházejí o monopolní zisky z prodeje nikotinu. Na ampulkách 10 - 30 ml by měly být příslušné výstražné symboly a povinné varovné věty (běžně jsou na litrových láhvích, kam se bez problémů vejdou). Je zajímavé, že tyto povinné značky a věty nemusejí být na tabákových výrobcích.

Policista zastřelil hasiče
v Kanadě. Ten ho (mimo službu a opilý) napadl a těžce poradil, takže si vysloužil dvě střelné rány do hrudníku, kterým podlehl. Humanisté budou zcela jistě ječet jak Viktorka u splavu, ale IMHO dostal, co si vykoledoval.

Pedofilové
s krví na rukou se propouštějí na svobodu bez dalšího dozoru i u nás, nejen v Polsku. I u nás za to nese vinu chybná práce soudu.
Údajně u nás takto běhá bez kontroly 17 deviantů.

Policistka
Eva Ulmová zachránila život matce dvou dětí tím, že jí darovala svou kostní dřeň. Odběr kostní dřeně není nebezpečný, ale je velice bolestivý. Místo vbodnutí jehly do kosti se sice opichuje anestetikem, ale při nasátí dřeně bolí celá kost. Dárce musí jít jednak na odběr, ve kterém mu vyšetří HLA skupiny (jsou to skupiny na leukocytech a je jich víc než krevních skupin na červených krvinkách) a zařadí ho do databáze a potom na samotný odběr v případě, kdy je vybrán jako vhodný dárce.
Budiž těmto lidem čest a chvála!

Dubaj, Emiráty
ruší vízovou povinnost (pochopitelně symetricky) se státy EU, tedy i námi. V těchto státech se masívně porušují základní lidská práva, ale to nikomu z EUrověrchušky, která tuto dohodu podepsala, nevadí.

Brutální Íránec,
který se dopustil se třemi komplici v Kalifornii mučení a vraždy lékárníka, byl nakonec vydán do USA.

Kapsch
žaluje stát o 156 milionů Kč. I tak vydělali majlant.

Jaroslav Kubera
znovu kandiduje na teplickou radnici.

O škodlivosti masa
po netu koluje nová "zaručeně vědecká" zpráva, z Ameriky. IMHO je to hoax, buď zcela záměrný (z komerčních účelů) nebo statistický artefakt daný tím, že nadměrná konzumace masa může koincidovat sd některými rizikovými faktory životního stylu a navíc při některých typech úpravy masa (třeba pečení, grilování), vznikají běžně produkty pyrolýzy bílkovin, o jejichž karcinogenitě není pochyb. Něco podbného vzniklo pod rukama i promovanému matematikovi Husákovi, který škodlivost konzumace masa "objevil" na konci 80. let. Bylo by zajímavé zjistit, zda ho ti američané alespoň citují.

Diag Human
dostala kartáč od francouzského nejvyššího soudu. Navzdory "našim" státním úředníkům, kteří z "nejasných důvodů" zatloukali důkazy ve prospěch ČR a opačné zamlčovali.

Z nákazy HIV
vyléčili v USA druhé dítě.

Řidička na olomoucku
nadýchala čtyři promile a přitom působila dojmem střízlivé. To je názorná ukázka toho, že reakce na hladinu alkoholu v krvi je silně individuální a nasazovat jakousi jednotně danou hladinu je prostě nesmysl.

Kotraverze
ohledně lidských práv a obchodování se rozpoutala mezi Zemanem a Schwarzenbergem. Obávám se, že víc pravdy má Zeman.

"Ženy v politice

by zjednodušily mnoho věcí", dušovaly se kandidátky na poslankyně EP. Je mi líto, ale je to naprostá pitomost.

Upálení ženy,
nařčené z čarodějnictví, zabránili policisté na Sibiři (tedy v Rusku). Je to situace dost odlišná od USA, kde tamní evangelikálové pořádají výpravy do zemí třetího světa, nejčastěji do Afriky, a tam organizují pronásledování a upalování "čarodějnic", nejčastěji příslušnic domorodých kultů nebo jiných jinověrkyň.

Do ČR
byla zavlečeny spalničky, z Indie. Ať žije imigrace a multikulturní obohacování!

Dodávky břidlicového plynu
žádají země Visegrádu (včetně ČR) z USA. Pochopitelně, pokud bychom zlomili bůhví kým (asi Rusy, možná i Araby) placené "občanské iniciativy", mohli bychom tuto surovinu těžit i u nás a v dalších okolních zemích.

Česká policie
dosud nikdy neslyšela o jedech, které nezpůsobí zvracení, průjem nebo obojí. Tak lze alespoň chápat výrok jejího mluvčího v souvislosti s dalším vývojem kausy Kramný. Nepřeji mu to, ale mohl by si zobnout třeba botulotoxinu.

Zemřel výtvarník Jaroslav Kerles
známý starší generaci z Dikobrazu.

Boeing 777
zmizel mezi Malajsiií a Vietnamem nad mořem. Byla nalezena ropná skvrna, která by mohla pocházet z něj a rovněž nějaké trosky. Zato bylo zjištěno, že na palubě byli minimálně dva cestující s kradenými pasy, které byly řádně nahlášeny do databáze Interpolu, ale letecké společnosti se neobtěžují s touto databází pracovat. Ve hře je mnohé, od technické závady (letadlo bylo po opravě) až po teroristický akt.

1 komentář:

  1. "...nicméně vám přeji krásný den!"
    Po takové spršce realistických zpráv se člověku vlastně uleví. Nezabili ho, viditelně neokradli ba i rodina je zdráva...
    Díky, Pergille! [;>)

    OdpovědětVymazat