pondělí 4. května 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Izrael

bombardoval sklady raket v Sýrii, patřící vládním vojskům a libanoncům, bojujícím proti chalifátu. Čímž se v podstatě postavil na stranu fundamentalistických muslimů z chalifátu. Pak ať se ale Židé nediví nárůstu antisemitských nálad v Evropě, protože její obyvatelé tohle vidí a nejsou blbí.

Carnajevovi obhájci

žádají pro svého klienta doživotí. Jsou za to placení, a tak dělají svou práci, na rozdíl od obhájců v lido demo zemích, kteří pro svého klienta žádali "ještě přísnější trest smrti".

Chalífa

je ve stavu kliniocké smrti, prozradil (či vyfabuloval) Írán.

V Jemenu

bylo bombardováno civilní letiště, což dále zhoršuje humanitární katastrofu v zemi.

Na severu Afghánistánu

se objevila nová skupina, chovající se jako Talíban, ale s tím rozdílem, že jsou do násilného šíření fundamentalistického islámu zapojeny i ženy z této skupiny.

V Nigérii

osvobodili véce než 300 žen a dívek ze zajetí Boko Haram. Po dvou dnech bylo osvobozeno dalších stošedesát a na prvního máje dalších 234.

Egypt

pravděpodobně nastoupí proti chalifátu v Libyi.

Francouzští muslimové

a dobroserové kvičí, protože byla ze školy vykázána patnáctiletá dívka, protože měla na sobě "muslimskou" sukni. Muslimové si prostě buď zvyknou, že zákony platí i pro ně, nebo ať se pakují.

Muslimští

členové PEN klubu odmítli účast na galavečeru k ohodnocení časopisu Charlie Hebdo, což je současně reakce na vystřílení části redakce islámskými teroristy. Prostě platí, že člen PEN klubu je prakticky to samé, jako terorista, pokud je to muslim.

Exemplární trest

dostali pachatelé útoku na nobelistku Malalu Júsufzaiovou, kterou se pokoušeli zastřelit v autobuse. Šetření má pod palcem armáda, která má k islámským extrémistům velmi "vřelý" vztah, minimálně od vyvraždění školy, kam chodily děti vojáků.

Boje v Jemenu

mají už 1200 známých a spočtených obětí. Údajně zde také byla použita kazetová munice.

Islámské pozadí

přiznala německá policie atentátu, zmařenému ve stádiu příprav, na cyklistický závod v okolí Frankfurtu nad Mohanem.

V Sýrii

byly údajně opět použity chemické látky, problém je, že není jasné kdo je použil. Pokud ovšem to celé není jen hoax sil, zaměřených proti legální syrské vládě.

Afghánská vláda

hodlá jednat s Talíbanem. Předpokládám, že si tím zrovna dvakrát nepomůže.

Chalifát

spáchal daších tři sta vražd, tentokrát byli oběťmi jezzídové.

Ukrajina

Na jihu země se střílí,

a to dokonce zbraněmi, které měly být podle dohod odsunuty do zázemí.
Boje pokračovaly i v dalších dnech.

Ukrajinská armáda

obklíčila jednotky Pravého sektoru. Není jasné, co se mezi vládou a Pravým sektorem, který jediný je schopný za ukrajinskou stranu dodat motivované bojovníky, bude dít dále. Rozkol v táboře protivníka je ucela jistě dobrou zprávou pro separatisty.

Obecné

Křesťanští fundamentalisté

z řad republikánů se pokusili v Texasu procpat zákon, který by ženám nařizoval donosit plod i těžce poškozený nebo vzniklý znásilněním. Předvedli tím názorně, že křesťanství je ve své podstatě prakticky stejný hnus jako islám.

Lubomír Zaorálek

se vyjádřil k ruským motorkářům v tom smyslu, že pokud mají v pořádku víza, tak není sebemenší důvod jim zakazovat vstup do země. Což je naprosto rozumný postoj v kontrastu s veškerým běsněním nikomu neodpovědných a nikoho nezastupujících aktivistů.
Moskva se již oficiálně ptala Polska, proč průjezd motorkářů nepovolilo, když měli doklady v pořádku. Poláci kontrovali, že "noční vlci" tvoří "stejně zakomplexovanou kulturu jako Putin".

Václav Bartuška

si žehlí svůj výrok "prostě je upálili", který řadě lidí došel a poněkud je postavil na opačnou stranu barikády.

V Baltimore

vyhlásili výjimečný stav kvůli rabování a dalším násilným aktivitám afroameričanů. Nastoupila i Národní Garda. Zákaz vycházení v noci byl vynucován pepřovým sprejem, kouřovými granáty a gumovými projektily.
Následně dobrosetové svolali v řadě dalších US městech demonstrace "proti policejnímu násilí".

V Brně

našli "zvlášť nebezpečné" zařízení, které mělo být použito k atentátu proti železnici. Byli zadržováni anarchisté a podobná verbež. Policie zatím drží bobříka mlčení.
Bylo oznámeno, že bylo obviněno šest lidí (to se nedá ututlat) a bobřík mlčení drží i nadále všem zúčastněným státním činitelům svůj placatý ocas před ústy.
Tři obvinění nakonec skončili ve vazbě. Bobřík mlčení plácá ocasem skoro tak mohutně, jako novináři klávesnicemi.

Finové loví ponorku,

která se pohybovala kolem Helsinek. Pravděpodobně ruská, ale nikdo to nemůže dokázat.

Omezení biopaliv

navrhli EUroposlanci. Ten byznys se strachem z "lidmi způsobeného globálního oteplování", co ho nikdy nikdo neprokázal, se už začíná hroutit i na úrovni politických špiček.
KDU ČSL a ANO prosazují u nás podporu biopaliv do roku 2020, protože jsou vlastněny Agrofertem, který z toho bude mít zisk.

Řecký premiér

pohrozil vypsáním referenda o setrvání v EUrozóně, pokud se nedohodne s věřiteli. A věřitelům se svírají půlky, protože už něco slyšeli o sněhové kouli, hozené na lavinový svah.

Pašeráky drog

popravili v Indonésii. Problematická není samotná poprava za objemy drog, které pašovali, jako spíše skutečnost, že Indonésie, jako islámský stát, není ani ochotna ani schopna zajistit obžalovaným právo na spravedlivé vyšetřování a spravedlivý soudní proces.

Rodiče zavražděného chlapce

ze školy ve Žďáře napadli zastavení řízení proti vražedkyni pro její údajnou nepříčetnost.
Faktem je, že celý problém si vyžaduje jednoznačně systémové řešení, které by znemožnilo pouštět vraždící šílence na svobodu a v případě propuštění někoho takového stanovit jasně toho (instituce, jednotlivec), kdo za případné následky ponese trestní i hmotnou odpovědnost.

Viktor Orbán

nadhodil možnost znovuzavedení trestu smrti v Maďarsku a strhl se uragán jekotu od nikomu a v ničem neodpovědných dobroserů po celé EU.
Levičácký plátek Guardian maďarského premiéra horlivě kritizoval a následně se divil, že proti němu maďarská vláda hodlá podniknout kroky, vzhledem k tomu, že jeho kritika obsahovala podle Maďarů lži a pomluvy.

Čeští záchranáři,

letící na pomoc Nepálu, postiženém zemětřesením, byli odkloněni pro přetíženost letiště v Káthmandú do Dillí.
Dorazili až s denním spožděním, na místo uvolněné složeným nákladem nabrali české turisty.

Poslanci podpořili

novelu zákona o odpadcích, podle nichž budou mít rodiče povinnost platit poplatky za nezletilé děti (takže nedojde k situaci, kdy dítě se zletilostí nabývá rovněž desetitisícový dluh za nezaplacené poplatky spolu s penále).

Část nočních vlků

nakonec dorazila do Osvětimi. Zdejší koncentrák osvobodili rudoarmějci.

Ačkoli Norové

ujišťovali ještě v březnu naše vládní činitele, že "adopce nepřipadá v úvahu", zahájily norské orgány kroky k adopci mladšího syna paní Michalákové (to je ten, co se mu Norům nepodařilo vymýt mozek a dále se chce setkávat s matkou).
Poslanci vládních stran ovšem zablokovali ostřejší variantu reakce našeho státu na tyto kroky.

Vláda

se rozhodla dále nesmyslně zadlužovat stát, tj. daňové poplatníky a jejich potomky.

Státní veterinární správa

našla ve slovenských sýrech "Nite prírodné" Listerii a spustila poplach. Novináři nevědí, která bije a tak kvičí také:
  1. Listerie druhu monocytogenes jsou běžně nalézány ve všech sýrech měkkých a dlouho zrajících
  2. Závadné jsou jen pro těhotné ženy a lidi s oslabenou imunitou, zdravý člověk po nich, pokud jich není nějaké enormní množství, problémy nemá
  3. Československá mikrobiologická společnost už od přelomu 80. a 90. let bojuje za to, aby se určité kategorie výrobků, jejichž starilitu nelze zajistit (tedy, rozumným způsobem) označovaly jako nevhodné pro malé děti, starší lidi, těhotné ženy a osoby se sníženou imunitou (nejen kvůli listeriím, ale i jiným podmíněně patogenním mikrobům)

Sonda New Horizonts

poslala první snímky Pluta. Surové i počítačově upravené (včetně spojení do animace) jsou k vidění na www.osel.cz.

Messenger

naopak vypotřeboval palivo a plánovaně spadne na povrch planety Merkur. Před dopadem by měl ještě stihnout poslat snímky z malé výšky.

Noční vlci

se prodrali do Ostravy. Čekalo je tam skoro stejně vřelé uvítání od obyvatel jako vojáky z amerického konvoje. Poté vyrazili na Brno a Bratislavu.

Rusko připravuje

společné vojenské cvičení s Čínou ve Středozemním moři.

První máj

oslavoval kde kdo, o průběhu v Brně jsem informoval extra článkem.

V USA

začali stíhat čest policistů za zabití afroameričana Freddieho Graye, posléze byli propuštěni na kauci.

Vévodkyně Kate

porodila dceru. A šla na to do standardní nemocnice, ačkoli by si se svým majetkem a příjmy mohla dovolit, aby se k ní domů nastěhovala půlka porodnice i s vybavením.

Sociální parasitismus,

kdy žena u nás bere peníze za mateřskou dovolenou a jezdí pracovat do ciziny, podpořila ombudsmanka Šabatová.

Židé

etiopského původu protestovali v Izraeli proti desítky let trvající rasistické diskriminaci.

5 komentářů:

  1. Trest smrti za cokoli jiného než vraždu je vražda.
    Zavedení trestu smrti je přiznáním, že je ve státě tak velký čurbes, že už není možné zvládnout kriminalitu civilizovanými prostředky.

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolím si nesouhlasit. Rozhodně má smysl popravovat i potenciálně nenapravitelné recidivisty.
    Pokud máte zločince třeba na "doživotí bez možnosti předčasného propuštění", tak se potenciálně vždy najde blb, který ho nakonec pustí (viz nedávno propuštění mnohonásobní vrazi z Rudých brigád v Německu).
    Pokud ho zlikvidujete, tak nekromancie přece jen dá o dost víc práce.

    OdpovědětVymazat
  3. Když se k moci dostanou blbci, tak napáchají tolik jiných škod, že propuštění dvou tří vrahů je už v tom relativně zanedbatelné.
    Problém blbů ve vládě, justici a policii nelze řešit tak, že budeme snižovat jejich pravomoc - výsledná anarchie by byla ještě horší.

    OdpovědětVymazat
  4. Opět nesouhlasím. V demokracii se v principu může stát, že se k moci dostane blb nebo korupčník. Čím méně toho budou moci lidé tohoto druhu podělat, tím líp.

    OdpovědětVymazat
  5. Když nebudou mít pravomoc to podělat, nebudou mít ani pravomoc dát do pořádku to, co už poděláno je.

    OdpovědětVymazat