pondělí 25. května 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Dobytí Rámadí

ohlásil chalifát. Později se ukázalo, že džihádisté využili ke skrytému postupu písečnou bouři.

Bin Ládina

údajně pomohly odhalit informace od německé tajné služby. Později prosákla zpráva o pákistánském generálovi ve výslužbě.
CIA zveřejnila, ale bez pikantních podrobností, že měl počítače plné porna. Vzhledem k tomu, že porno je jedna z věcí, které islám na naší civilizaci kritizuje a odsuzuje, lze hovořit o "kázání vody a pití vína". Využije to někdo v protiislámské agitaci, nebo tuto možnost opět propásnem, jako mnohé jiné?
Později vyšlo najevo i to, že podporoval, podobně jako někteří "demokratičtí" politici v EU, tzv. "Arabské jaro".

Rok vězení

dostala jedenáctka afghánských policistů, kteří neuchránili před lynčováním ženu, lživě nařčenou duchovním ze spálení Koránu.

Islámští uprchlíci,

muslimové, které nechtějí přijmout ani islámské státy, se na lodích u Bangladéše vzájemně pomlátili se ztrátami až sto mrtvých (mrtvoly byly házeny do moře, přesný počet není možné zjistit).

Bombu odpálili

v Kábulu před budovou ministerstva džihádisté z Talíbanu.

Chalifát

má víc příjmů z daní a vydírání, než z ropy. Je ovšem otázka, nakolik se dají statisticky podchytit všechny ilegální aktivity chalifátu a jejich výnosy.

Ruští muslimové

požadují oficiální zavedení mnohoženství.

Syrští povstalci

(ne chalifát) dobyli syrskou základnu v Idlífu. V podstatě tím oslabili boj proti chalifátu, byť jsou formálně proti němu.

Chalifát

dobyl skoro celou Palmyru, památkám hrozí zkáza. Při jejím dobývání údajně pomáhali džihádistům i místní obyvatelé.

Chalifát

opět předvedl kvality a humánnost islámu tím, že před kamerami povraždil zajatce pomocí granátometu.

Rusko

slíbilo Iráku zbraně pro boj s chalifátem. Problém je, že Irák nepotřebuje zbraně tolik, jako vojáky, kteří by ty zbraně nezahodili na neutekli v případě střetu s džihádisty. Podobné problémy s domorodými vojáky byly i v době známého povstání Mahdího v 19. století. Nakonec je vyřešili evropané v expedičních sborech, kteří před mahdisty neutíkali, ale postříleli je z kulometů.

USA

přiznaly ztrátu posledního přechodu mezi Sýrií a Irákem.

Saúdská Aábie

silně bombardovala Jemen. Je vhodné připomenout, že na akce proti Jemenu nemá žádný mandát.

Bomby

vybuchly v šíitských mešitách v Saúdské Arábii a Jemenu v době "bohoslužeb".

Atomovou bombu

do roka hodlá mít chalifát. IMHO je to je otázka vyjednávání např. s Pákistánem a mohou ji mít i dřív.

Čečenský džihádista

si stěžoval na svých webových stránkách, že při výběru na sebevražedné atentátníky dostávají přednost známí vůdců chalifátu. Ukazuje to, na co poukazuji už dlouho: že pro muslimy je sebevražedný atentát příležitost dostat se ihned do ráje, a tak o ni aktivně usilují a nějaké začlenění do společnosti, zaměstnání, rodina atd. je od toho nemohou nijak odradit.

Ukrajina

Ke stažení ruských vojáků

z Ukrajiny vyzval generální tajemník NATO.

Dalších šest vojáků

padlo na Donbasu u Luhanska.

Podle Amnesty International

mučí zajatce obě strany konfliktu a mučení i vražd se účastní i mladé ženy.

Ebola


WHO

hodlá zřídit nouzový fond, z něhož by byly financovány průšvihy, jako byla nedávná epidemie eboly.

Virus eboly

může delší dobu přežívat v očích, u mužů též ve vereti (a přecházet do spermatu).

Obecné

Už je to tady

Počítačovému expertovi se podařilo během letu skrze palubní systém zábavy dostat do zbytku počítače, takže mohl sledovat dění v pilotní kabině a dokonce překódovat ovládání jednoho z motorů. Je otázka, co vše v tomto duchu by šlo udělat, pokud by to bylo letadlo zařízené na dálkové převzetí řízení, jak se o tom uvažuje v souvislosti s ochranou letadel před únosci.

Vláda zruší

druhý pilíř důchodového pojištění.

Vláda zahájila

úpravu energetické politiky. Uhlí by mělo být nahrazeno zčásti jádrem a zčásti obnovitelnými zdroji. To první je reálné, to druhé nikoli.

Byly zveřejněny

kontraverzní odposlechy expremiéra a jeho milenky, nyní manželky.

Tlak na výkupny kovů

se bude dále zvyšovat. Připravuje se udělování licencí jen na dobu určitou i kontrola dění v nich kamerovými systémy.

Norové přiznali,

že mají cestou Barnevernetu unesených 3000 ne norských dětí. Narůstají potíže Norska při kontaktech se státy východní Evropy, jejichž občané patří mezi nejčastější oběti norského Lebensbornu.
Náš Ústavní soud rozhodl, že dítě lze trvale odloučit od matky pouze na základě soudního rozhodnutí, nikoli úředníků z nějaké pofidérní "děckoprávní" organizace.

Nová pravomoc

umožňuje obcím zarazit dávky na ubytování v případě obtěžujících ubytoven nebo nově, proti vůli obce, zřizovaných.

Odpadlíci z Úsvitu

založili stranu Národní zájmy. Drží ovšem +- Úsvitovou politickou linii.

Argentinský soud

snížil trest muži, který zneužil šestiletého chlapce, s odůvodněním, že jeho oběť je gay. Problém je, že sexuální orientace je před pubertou neurčitelná. Patrně jde o výsledek typicky jihoamerické korupční justice.

Teplokrevnou

(či spíš částečně samovyhřívanou) rybu (český název leskyně) objevili oceánografové z NOPAA v USA. Ryba, na rozdíl od jiných ryb a paryb, neohřívá pouze cíleně určité skupiny svalů, ale má na žábrách mechanismus protiproudového návratu tepla, které je následně distribuováno po těle speciálními cévami.
Vypadá to, že "slepý hodinář" zde zapracoval s poněkud jinými mechanismy, než jaké vidíme u ptáků a savců, coby dědiců dinosaurů.

Krajské dálniční známky

podpořila sněmovna proti vůli vlády. Známky mají ten význam, že umožní obyvatelům využívat i dálnice, které vedou "odnikud nikam", ale jsou postaveny tak, že objížďka po normálních silnicích není možná. Jejich uživatelé proto musí platit známky do celé dálniční sítě, aniž je využijí. Problém trápí hlavně Karlovarský kraj, kde taková dálnice, coby alternativa dřívější silniční sítě, kterou není možno nijak objet trápí obyvatele nejvíce.

Jen 12,5 procent

mají úspěšnost mladí úhoři, při tahu po proudu řek do moře a rozmnožovací oblasti v Sargasovém moři. Hlavní vinu nesou "ekologické" a "alternativní" a "obnovitelné" vodní elektrárny. Prostě i zde platí ono známé heslo "zabij bobra, zachráníš strom".

Sněmovna odmítla

zavedení možnosti ve výjimečné situaci očkovat děti bez souhlasu rodičů.

Norové,

ačkoli před nedávnem ujišťovali o opaku, hodlají paní Michalákovou zbavit rodičovských práv k ukradeným synům.

Ukončení podpory okrádání

spotřebitelů zvýhodněním tzv. ekopaliv sněmovna odmítla, byť to již nepožaduje EU, (le přinásí to zisky jakémusi Babišovi. Podle jeho prohlášení "náhle změnili názor". Opozice začala pracovat na vyhlášení hlasování i nedůvěře vládě.

V kauze

"smrt dítete odepřením inzulínu na radu léčitelů" vyplynuly najevo okolnosti, které poněkud nabourávají obraz blbců, svedených léčitelem. Ukazuje se např., že údaje o glykémii (shromažďované pro lékaře) falšovali už před návštěvou léčitele, a že neposkytli dítěti pomoc ani v situaci, kdy bylo zjevně ve vážném zdravotním stavu.

HIV pozitivní,

který měl záměrně pohlavní styk s gayi tak, aby bylo vysoké riziko přenosu infekce, půjde do vězení na šest roků. Soud přihlédl i k předchozím porušováním karanténního režimu. Dal bych i víc.

OECD

kvílí nad růstem nerovnoměrnosti v příjmech obyvatel. Tak nějak jí nedochází, že příjem je odměna za práci, a že se tím rozevírají nůžky mezi lemply a pracovitými.

Podle linek bezpečí

jsou tím, kdo nejčastěji ubližuje dětem, jejich rodiče. Problém je v tom, že tyto instituce jsou na takovém výsledku zainteresované, a tudíž jsou jejich interpretace poněkud nedůvěryhodné.

Různost výběru sociálního pojištění

navrhuje skupina poslanců s tím, že sociální pojištění by platili větší bezdětní a naopak by úlevy měli rodiče více dětí.
Návrh je v zásadě rozumný. Potřeboval by ošetřit nechtěnou bezdětnost na straně jedné a kvalitu těch dětí na straně druhé (např. by se pohyblivá část důchodu mohla odvíjet od výdělku / odvedených daní dětí).

Nový druh demence

popsali ve fakultní nemocnici u Sv. Anny v Brně. Nemoc nastupuje ve středním věku a má relativně rychlý průběh.

Výpověď

dalo 14 pracovníků Agentury pro sociální začleňování. Její zrušení by zcela jistě bylo přínosem ještě větším.

Soudruh Juncker

oslovil maďarského presidenta "zdravím, diktátore". Není s to překousnout, že Maďarsko zvažuje znovuzavedení trestu smrti a Orbán distribuoval občanům konzultační dopisy k problému ilegálních přistěhovalců.

Ničit neprodané jídlo

zakázali supermarketům ve Francii. Má jít na charitu nebo na krmení.

Riziko mimozemských organismů

hodlají zkoumat vědci z Mendelovy university. Dle mého soudu se jistě dají nalézt zajímavé logické souvislosti, ale dokud nějaké organismy tohoto druhu a jejich vlastnosti nebudeme znát, budou to pořád úvahy na úrovni Drakeovy rovnice (tedy exaktně se tvářící blábolení).

Máme dostat

příděl dalších více než tisíce ilegálů.

Čtyřčata porodila

65 letá Němka a zvedla počet svých dětí na 17. Kontraverze byly už kolem její nyní desetileté dcery. Příslušné zákroky si nechala provést na klinikách mimo EU, protože její načalstvo nám na jedné straně tvrdí, jak vymíráme a musíme proto dovážet polozvířecké barbary, a na straně druhé se však snaží klást všemožné překážky těm, kdo by mohli přivést na svět cosi kvalitnějšího než teroristu.

Sobotka

preferuje jako první zákrok v energetice dostavění dalšího bloku v Dukovanech. Rakouští politici začali kvílet.

Irové,

ač většinou věřící katolíci, schválili legalizaci homosexuálních sňatků.

V Praze

mají průšvih: do části vodovodní sítě se jim dostala závadná voda. Přišli na to nárůstem průjmů v postižené oblasti.

V Polsku

zvítězil v presidentských volbách euroskeptik a konzervatovec Andrzej Duda, v rozporu s volebními prognózami.

4 komentáře:

  1. - Jak je mezi populací rozšířená ta "demence od Sv. Anny"?
    - Zákaz ničit neprodané jídlo: Rozumné! Od Frantíků nečekané gesto.
    - Agentura pro začleňování: Už jsem také doporučil její zrušení. (Ani Cikáni ji nemají rádi.) Ale lehkoživky si najdou nové cecíky.
    - Michaláková: Nevím o tom nic než to, co projde sdělovacími prostředky. Ale paní Michaláková mi připadá poněkud... hysterická. Jen to, co vidím a slyším v TV. Já osobně bych ji nevěřil. (Je to ovšem jen instinkt....)

    OdpovědětVymazat
  2. V takové životní situaci by mi nepřišla hysterická, ani kdyby začala řádit jak Breivik. Toho se měl dožít Franz Kafka.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad BinLaden a porno:
    Byl jsem v Pakistánu 3/4 roku. Na porno tam čumí všichni a dokonce se vzájemně zvou na večeře ( k tomu si vždy najmou nějakýho souseda, aby obsluhoval u stolu, protože porno jo, ale vidět manželčin xicht ne). Btw, za porno tam považují i indické hudební filmy, takové ty jak tancují ta děvčata v klasických kostýmech bajadér a podobně.

    Ad teplouši a AIDS:
    Že by Darwin fungující natvrdo přes druhou signální soustavu?

    Ad Polsko:
    Je zajímavé, jak se to začíná hemžit těmi průzkumy co se mýlí. Že by samosevyplňující proroctví přestalo na vovce fungovat?

    OdpovědětVymazat
  4. OECD kvílí správně. Ty nůžky se totiž nerozevírají mezi lemply a pracovitými, ale mezi těmi, kteří mají příjem z práce a těmi, kteří mají příjem z korejtka, z lichvy nebo ze šmeliny. Krátce řečeno, kdo maká, ten bere furt stejně málo, a na koho je makáno, ten bere rok od roku víc. A to není udržitelné, protože to podkopává sociální smír a skončí to zase nějakým Rudým říjnem.

    EK.

    OdpovědětVymazat