pondělí 12. února 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

V Bruselu

probíhá stále soudní proces s teroristou z Paříže Salahem Abdeslamem.
Jeho obhájce chce zproštění z obžaloby.

Byly zveřejněny

podrobnosti o osudu posádky ruského letadla, sestřeleného nad Sýrií islámskými teroristy. Jeho pilot na konci boje na sobě nakonec odpálil granát, aby lidským zrůdám, které ho atakovaly, nepadl do rukou živý. I nutností potenciálních zajatců chovat se takhle je islám velice podobný nacismu.

Do Evropy

se začínají vracet bojovníci chalifátu a hrozí, že budou pokračovat ve "svém boji" i zde.

EU

se zmohla na mírnou kritiku vpádu Turků do Sýrie.

V Pákistánu

je zakázáno zmiňovat blížící se svátek sv. Valentýna.

Evropské země

odmítají návrat chalifátníků, kteří odešli z jejich území "bojovat za islám". Mají pravdu, měli by nechat jejich souzení a potrestání na postižených státech, které se s těmito zločinci mazlit nebudou.

Imigrace

Tři

nezletilí imigranti, kteří se podíleli na loňském znásilnění turistky v Rimini, dostali devět let a osm měsíců. Dospělý spolupachatel již byl odsouzen na 14 let.

K chalifátu

se nakonec přihlásil terorista, který ve Finsku zavraždil loni v létě dvě ženy a osm lidí zranil. Dlouho soudruzi zatloukali a tvrdili, že tento útok nemá s islámem nic společného.

V italské Maceratě

"protestovala" antidemokratická svoloč proti útoku na imigranty, který byl (byť trochu nešťastnou) odvetou za zavraždění a zohavení mladé Italky.

Obecné

V Německu probíhaly hrátky kolem "velké koalice". Na konci týdne to vypadalo, že koalice CDU/CSU s SPD se nakonec podaří. Podařilo se i vyšachovat Schulzeho z postu ministra zahraničí (protože se po jeho původním usazení na tento post rozlehl jásot po V4 hájích a luzích, že tyto země budou vyhnány z EU, jak to soudruh slíbil). V současné době existují dva problémy, a to je schválení velké koalice hlasováním v SPD (nemusí se povést, existuje významná opozice, zejména Mladí sociální demokraté) a (o čem se zatím moc nemluví), pokud by v letošních bavorských volbách ubrala AfD významnou část hlasů CSU, mohla by se rozpadnout koalice CDU-CSU.
Rozběhla se také olympiáda, rozehrávající známý tyátr na téma "profesionální sportovci jsou vlastně amatéři".

Provalila se

bezpečnostní chyba Flash Playeru, která je údajně neopravitelná. Bude dobře, když tento formát zmizí ze světa (či alespoň z internetových stránek), protože dělá jen škody. Nahradit by ho mohl od hodiny obecně definovaný formát SVG.

V Česku narůstá

incidence chřipky, tedy chřipková epidemie propukla naplno.

Neúspěšný

presidentský kandidát Hilšer se prý pokusí dostat do Senátu.

Lidovci

a ČSSD manifestačně "odsuzují" Okamuru a Roznera za výroky o táboře v Letech. Faktem je, že samotní nacisté měli zákon, podle něhož se koncentrační tábory na území protektorátu budovat nesměly (Terezín byl v okupovaných Sudetech, tedy ne v protektorátu). Čili i z hlediska nacistické legislativy se nejednalo o koncentrák.
Později se začali snažit o vyštípání Okamury z ústavních pozic.
Předčasné volby na ně, podle průzkumů by Starostové a TOPka určitě a lidovci tak půl na půl zůstali mimo sněmovnu - nic lepšího by si demokraticky orientovaní občané nemohli přáít.

Taxikáři

opět hromadně otravovali na pražských komunikacích, protože služba Uber je "drtí" jednak kvalitnější prací, jednak nižšími cenami. MMCH po světě nás tito soudruzi již stačili "proslavit", protože jejich gaunerské chování je popisováno (s varováním před nimi) v zahraničních průvodcích po Česku v řadě zemí.
Uber prý "bude hledat řešení". Inu, "Řešením" by bylo, kdyby jeho řidiči začali zákazníky okrádat stejně nehorázně, jak to dělají taxikáři.

Rusko

rozmístilo v Kaliningradské enklávě rakety, které dostřelí na polovinu Evropy. Naši "sdělovatelé" opomínají drobný fakt, že NATO podobné rakety, zaměřené proti Rusku, již má rozmístěny.
IMHO je rovnováha strachu pro nás, co bychom to nejspíš slízli z obou stran, výhodná, protože snižuje riziko, že někdo v domění, že "tuto válku musíme vyhrát" zmáčkne příslušné (snad) červené tlačítko.

Provalilo se,

že Helmut Kohl posílal celá léta peníze na konto organizace, která pečovala o nacistické válečné zločince a umožňovala jim skrývat se před spravedlností.
IMHO je to názorná ukázka dvojakosti Německa vůči nacismu, kdy na jedné straně provádí teatrální až nesmyslná gesta sebemrskačství, ale na straně druhé dělalo Německo vše proto, aby váleční zločinci nebyli potrestáni a aby oběti německé válečné mašinérie nedostaly žádné odškodnění.

V Británii

se má narodit, po Ukrajině a a Mexiku, dítě se třemi rodiči. Do vajíčka od dárkyně, zbaveného původního jádra, se přenese jádro z vajíčka matky a buď se oplodní spermií, nebo se do něj vloží i jádro spermie.
Tento zákrok se neprovádí proto, aby vznikl b...l v matričních záznamech, ale proto, že matka (dárkyně jádra) má v citoplasmě defektní mitochondrie, jejichž defekt je spojen s některou ze závažných poruch, nejčastěji nervového a svalového systému, přičemž řada těchto chorob usmrcuje svého nositele v dětském věku (případně v pubertě).
Vady jsou dány tím, že žena má v buňkách směsku zdravých a vadných mitochondrií. Mitochondrie se při dělení buněk rozdělují náhodně (na rozdíl od genetické informace, uložené v jádře buňky), takže se může stát, že do některé linie buněk proniklne vyšší procento vadných mitochondrií. A pokud jsou to buňky kritické z hlediska dodávky energie (jako svalové nebo nervové), nastane problém.
Při dané proceduře se sice do výsledné buňky může dostat i malé množství vadných mitochondrií spolu s přenášeným jádrem, ale ty funkce buněk nového jedince neovlivní. Teoreticky by se do oplozené vaječné buňky mohly implantovat i mitochondrie otce (mitochondrie ze spermie do vajíčka při oplození neprocházejí), ale to zatím nikdo nezkoušel.
Oplozené vajíčko může donosit některá ze zúčastněných žen (dárkyně enukleovaného vajíčka nebo dárkyně buněčného jádra), případně "nosnice", která se vzniklým dítětem příbuzná není.

V kanceláři

Heinze-Christiana Stracheho (FPÖ) bylo nalezeno odposlouchávací zařízení. Inu, "demokraté" na zákony kašlou.

Rozbíhá se

diskuse o referendu. Antidemokraté, pro něž jsou občané jen póvl, který má je, "elitu", poslouchat a jen se uctivě klanět až do naprostého sebezničení, jsou samozřejmě proti.
V souvislosti s referendem se začínají ozývat hlasy "odborníků", jak by odchod z EU pro nás byl ekonomicky zhoubný. Zlí jazykové ovšem takový akt srovnávají s hypotetickým odchodem ČSSR z RVHP v létě 1989.

Na Slovensku

bojují s epidemií syfilidy. Ohnisko je údajně v jedné z romských osad. Zatím se odmítají spekulace o dětské prostituci, nicméně ta se docela nabízí. Poslední nebo jedna z posledních epidemií této choroby před rokem 1989 vznikla tak, že si parta vychovatelek udělala z dětského domova hampýz.
Přenos kontaminovanými předměty, kterým operují novináři, je krajně nepravděpodobný. Původce mimo tělo přežívá řádově desítky sekund (proto je také pohlavní styk, vyjma přenosu z matky na dítě před porodem a při kojení, a zde i směrem opačným - v komunitách, kde se kojenci při kojení vzájemně půjčují, a při transfúzi krve a transplantaci orgánů, prakticky jedinou možností, jak tuto chorobu získat).

Vzlet rakety Falcon Heavy

se téměř zdařil, do stoprocentního úspěchu chybí úspěšný návrat prostředního stupně (který se nepovedl) a trochu jiná než plánovaná výsledná oběžná dráha automobilu Tesla, který byl raketou vynesen.

Multikulturalisté kvílí

Mladí Češi mají podle posledních průzkumů vyšší míru "rasistických předsudků" než starší generace. Není to náhodou tím, že tyto "předsudky" vznikají prostě na základě reality?

Soudružka Thunová

(Polsko) vylíčila v temných barvách na půdě EUroparlamentu poměry ve svém mateřském státě a její kolega, místopředseda EUroparlamentu, ji za to nazval "szmalcownik", což byli za války vyděrači, kteří tahali peníze ze skrývajících se Židů (případně lidí, kteří je ukrývali) a poté, až již peněz u jejich obětí nebylo, své oběti udávali Němcům. EUroparlamentní soudruzi se rozhodli, že takového místopředsedu nechtějí a zbavili ho funkce.

Ve Španělsku

porodila 11letá dívka, otcem je patrně její 14letý bratr. Rodina je z Bolívie. Obecně je známo, že tyto průšvihy se stávají v rodinách křesťanských, kde není zajištěna sexuální výchova.

EU možná

bude řešit možné zrušení letního času.

Česká vědkyně,

Helena Fulková, vytvořila geneticky modifikované křečky s geny, přenesenými z jiného živočišného druhu. Vinou zaprděné a stále více zaostávající EU k tomuto významnému vědeckému počinu došlo v Japonsku, kam musela vědkyně před EUrohovadskými zákony, zakazujícími v podstatě dělat cokoli s GMO, emigrovat.

Milionář Soros

podpořil antidemokratickou kampaň proti Brexitu a vyjadřuje údiv nad tím, že je coby antidemokrat veřejně označován a kritizován. Sorosovi jde především o setrvání britské ekonomiky v podřízeném stavu vůči EU a EUrounijním direktivám, protože takto ji může efektivněji ždímat. O žádné "lidumilství" se, pochopitelně, nejedná a v případě úspěchu by Soros vydělal mnohonásobek toho, co nyní investuje.

SUKL

varuje pořed tabletkami, ukončujícími těhotenství, nabízenými po internetu. Problém je v tom, že česká legislativa dostupnost "potratových pilulek" na základě tlaku náboženských tmářů silně omezila a potřebné ženy se k nim nemohou legálně dostat.

Dva muži

obvinili jednu z čelných představitelek hnutí #MeToo, Cristinu Garciovou, ze sexuálního obtěžování. Soudružka holt káže vodu a pije víno, jak se u nás takovým říká od dob slavných husitů.

Squatterský póvl

obsadil usedlost Šatovka v Šáreckém údolí. Stát následně předváděl svou totální impotenci je z obsazeného domu vyhnat. Opravdu si přeji žít ve státě, v němž se s takovou svoločí nikdo párat nebude, a když nebude chtít odejít dobrovolně, tak bude chytat kulky.

Izrael

agresívně (a zdaleka ne poprvé) bombardoval syrské území.

Velice ošklivě

zareagoval poslanec Koten u Moravce na osočení SPD z extrémismu: "My nejsme extrémisté, jen říkáme pravdu."

31letý

Mahmud Abdulahi, který je na seznamu osob podezřelých z terorismu, dostal práci na londýnském letišti a v jejím rámci se byl schopen dostat i na řadu citlivých míst.

Žádné komentáře:

Okomentovat