pondělí 2. července 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

Islamista

Erdogan oznámil své vítězství před sečtením všech hlasů. Zdá se, že ho k moci katapultovali, vedle zaostalých vesničanů z Anatolie, hlavně hlasy Turků, žijících v civilizovaných zemích (především Německo a Rakousko). Je to IMHO jasný signál faktu, že pouhé soužití s civilizovanými lidmi v civilizovaném státě neučiní muslimy umírněnými, ale naopak je radikalizuje.
Trhy zareagovaly zpevněním turecké liry. Trhy ovšem stejným způsobem vyhodnotily i nástup Hitlera v Německu.
Vedle toho ovšem požádalo v Německu o azyl přes tisíc Turků, ohrožených nástupem islamistické diktatury. Je ovšem problém, zda jim Německo s miliony islamisticky radikalizovaných Turků na svém území (a laxností policie při jejich umravňování) bude s to zajistit bezpečí před únosy nebo vraždami, objednanými tureckým islamistickým režimem.
EU se pochlapila a zmrazila rozhovory s Tureckem o vstupu a o celní unii.

Ve Francii

pozatýkali policisté "pravicové" radikály, kteří údajně chystali útoky na muslimy. Byla by to dobrá zpráva, ovšem pouze v situaci, pokud by si stejně počínali proti radikálům muslimským, což se zdaleka neděje.

Obrovský pokrok

v Íránu bylo povoleno ženám sledovat fotbalová utkání a dokonce společně s muži. Je zajímavé, že nad tímto "pokrokem" (stejně jako na umožněním ženám řídit auta v Saúdské Arábii) nejvíce jásají ti, kdo opakovaně prohlašovali, že útlak žen v islámu je výmysl "rasistů a xenofobů", a že v islámských státech mají ženy (podle důmyslně vykonstruovaných "indexů") naopak lepší postavení než v civilizovaných.

Izrael

opet bombardoval, tentokrát raketami, pozice vojsk, bojujících proti chalifátníkům ze zbytků "islámského státu".

Syrská armáda

osvobozuje jih země. Prchají před ní zločinci, kteří tam řádili v dobách chalifátu. OSN nad "ubohými uprchlíky" roní slzy.

Salah Abdeslam,

spolupachatel hromadné vraždy 130 lidí se hájil tím, že se jednalo o "obranu islámu". Je otázka, zda v Evropě připustit existenci skupiny, která si pod pojmem "obrany" představuje masové vraždy naprosto nevinných lidí.

Imigrace

V průběhu celého týdne se odehrávaly na úrovni EU hrátky ohledně imigrantů, přičemž Merkelová měla v zádech ultimátum od sesterské CSU ohledně rychlého vyřešení problému. Nakonec na summitu EU došlo k jakési dohodě, která vypadá ve stylu "kvóty nebudou, imigranty budeme zastavovat na zevních hranicích EU, ale stejně se na její území dostanou a bude o ně postaráno, ale nebudeme tomu říkat kvóty. V Britských listech to explicitně komentovali tak, že kvóty budou, ale nebude se jim tak říkat, protože tohoto pojmu se zmocnili "rasisté a xenofobové".
Už se ovšem ozvala Albánie, která nějaké checkpointy na svém území nechce. Dokonce ani za příslib vstupu do EU.
Řecko a Španělsko naopak s "přebíráním imigrantů" souhlasí.
Merkelová se také snaží hodit odpovědnost za otevření hranic imigrantům na údajnou žádost Rakouska a Maďarska. Je otázka, zda jí to někdo věří.

Švédsko

bylo nuceno potrestat odnětím svobody imigranty za žhářský útok na synagogu v Göteborgu, dva hlavní pachatelé dostali dva roky.

Německo

má na svém území bývalého bodygarda Usámy bin Ládina a zatím nebylo s to ho vyhostit. Naopak je tento výtečník vykrmován jeho sociálním systémem.

Alžír

Z území tohoto státu byli vyhnáni ilegální imigranti na cestu zpět přes Saharu. Je to sice kruté, ale nic lepšího se proti imigrační vlně dělat nedá.

Syřan,

který napadl dvojici mužů s jarmulkami v Berlíně, byl sice formálně odsouzen, ale dostal se ihned na svobodu, protože trest mu pokryla vyšetřovací vazba.

Malta

sice přijme do svého přístavu loď Lifeline s imigranty, ale hodlá potrestat jejího kapitána za porušení řady platných předpisů.
Malta nakonec uzavřela své přístavy pro další lodě nevládek, dovážejících imigranty ze Severní Afriky a předstírajících jejich ztroskotání.

Obecné

Byla ukončena první povolební vláda, protože president jmenoval druhou, která by s podporou KSČM mohla dostat důvěru.
Opozice vládu začala ihned kritizovat.

ČSSD

se začíná rozpolcovat ohledně podpory nové vlády, v níž nebude Miroslav Poche. President Zeman ho odmítl jmenovat pro prokázané vztahy s kmotrovsko-mafiánskými strukturami z dob jeho působení na pražské radnici.
Opozice vznáší negativní připomínky k ministryni Taťáně Malé, včetně toho, že její diplomová práce má být plagiátem (což dotyčná odmítá).

Někdejší

generální tajemník NATO, Javier Solana, nedostal povolení ke vstupu do USA. Je otázka, zda pouze náhodně splňoval nějaký znak pro nevpuštění, nebo o jinou příčinu.

V Německu

klesá důvěra podnikatelů pro tamní ekonomiku.

Nejvyšší soud

zamítl odvolání státního zástupce v kauze revizního technika, který údajně zavinil smrt dvou lidí tím, že jim dostatečně nezdůzarnil, že dveře místnosti s kotlem musejí zůstat vysazené tak, jak byly v době revize.

Marek Benda

a poslanci okolo něj chtěli zrušit prastaré vyhlášky (asi 60), platné ještě od dob Rakousko-Uherska, sněmovna to zamítla.

Harley Davidson

hodlá čelit embargu na vývoz svých motorek do EU přesunem části své výroby do Brazílie.
Trump to vzápětí negativně zkritizoval.
Trump ovšem získal posvěcení Nejvyššího soudu pro svoje dekrety, zakazující vstup osob z některých rizikových islámistických států na území USA. Ultralevičáci, pohrobci Clintonové, ovšem blekotají, že "islám je mírumilovný" a tito lidé údajně žádné riziko nepředstavují. Ze lži je ovšem usvědčují islámské teroristické útoky, ke kterým už v USA došlo.
Trump se také vyjádřil pro odchod USA z WTO.

Protiimigrační Liga

vyhrála v Itálii komunální volby, a to i v tradičních baštách levice.

Nejvyšší soud

neuznal manželství dvou gayů, uzavřené v Nizozemí. Je to docela zajímavý kontrast s faktem, že islámské dětské sňatky (navíc uzavřené nikoli v některém z civilizovaných států, ale nějaké islámistické unterschweinerei), které jsou rovněž protizákonné, jsou v evropských zemích běžně uznávány.

ODS

zbavila členství Adama Vojtěcha, který má být ministrem zdravotnictví za ANO. Prázdné gesto - dotyčný se se stranou rozešel před léty a má dlouho pozastavené členství.

Soudružka Mogheriniová

podpořila vznik "intervenčních sil" EU, které navrhla Francie, a které by měly konkurovat NATO. Je možné, že pokud by byly k dispozici v době brexitu, tak by vtrhly do Velké Británie a zařídily "opravné referendum". Nedovedu si představit, k čemu jinému by mohly být.

US úřady

dočasně zmírnily sankce proti ilegálním migrantům.

Na plánované trase D

pražského metra by mohly jezdit vlaky bez vlakvedoucího - vláda kývla na změnu legislativy, která by to umožnila.

EU

vydala návrh úpravy povinného ručení za provoz vozidel, který by se měl týkat i seqwayů a elektrokol (přitom bicykly jsou daleko větším rizikem), ale i různých domácích motorových vozítek a dětských autíček. Později začala prohlašovat, že tomu tak není, že se tato legislativa nemá na uvedená vozidla vztahovat, nicméně se viditelně zaplétá do vlastních lží.

Ve Velké Británii

v Gosport War Memorial Hospital mají obrovský skandál s tím, co nazývají "euthanasie", ale ve skutečnosti to byly promyšlené vraždy (protože nemocní o smrt nijak nežádali, což je atributivní znak euthanasie). Vraždy probíhaly už za premiéra Blaira, který zakázal jejich vyšetřování (protože se obával promítnutí do jejich volebního výsledku).
Je to jednoznačně důsledek znárodnení a socializace britského zdravotnictví po pádu Thacherové, protože právě v takovém zdravotnoctví vznikají situace, kdy je dlouhodobě nemocný pacient "na obtíž" přetíženému personálu a navíc "kazí" ekonomické parametry provozu nemocnice.
Neradujme se, za komunistů jsme měli plošně něco podobného, akorát se tomu říkalo "diferencovaná léčebná péče" (patřila sem např. neléčba pacientů středního a vyššího věku umělou ledvinou, protože na zajištění dialýzy pro všechny potřebné pacienty nebyly peníze, a mnoho dalšího).

Na romskou osadu

u Lvova zaútočili tamní neonacisté (v duchu ukrajinským režimem adorovaného Bandery). Byli chyceni a strčeni do vězení a budou souzeni.

USA

vyhrožují všem, včetně spojenců, sankcemi za nákup íránské ropy.
Saúdská Arábie oznámila zvýšení těžby.

Řecko

požaduje navrácení Elginových mramorů, které tento lord vyvezl z akropole a jsou nyní v Britském muzeu. Problém vidím v tom, že Akropolis je ničena Athénským smogem a Elginovy mramory jsou nyní v podstatně lepším stavu než ty sochy a reliéfy, které na Akropoli zůstaly.

V Polsku

řeší kuriózní případ dvou podezřelých ze znásilnění, kteří jsou jednovaječná dvojčata, takže je nelze identifikovat podle klasických testů DNA. Údajně lze analyzovat mutace, k nimž došlo během života (a které se i u jednovaječných dvojčat liší), ale je to mnohem obtížnější a je jen málo laboratoří na světě, které to svedou.

David Rath

byl snad už konečně odsouzen. Přirovnal se k Miladě Horákové (výročí její popravy jsme si tento týden připomenuli) a mával červenými trenýrkami.

Národní

protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil se opatrně vyjádřil o možnosti povolit rekreační užívání konopí. Pochopitelně, proti budou hystericky ječet hlásné trouby farmaceutických koncernů, protože konopí je pro ně silný konkurent jak co do účinku tak i co do ceny.

Britský

heterosexuální pár si ve Velké Británii vymohl registrované partnerství místo svatby. Je třeba připomenout, že původní koncept registrovaného partnerství u nás byl rovněž pro všechny typy párů, ale křesťanští bigoti si vyřvaly, že platí jen pro homo páry. Načež okamžitě začali útočit na homo osoby, že prý mají něco extra (jak je to u morálku postrádajících křesťanů normou).
Nyní se uvažuje o zákonu, který by i u nás umožnil stejnopohlavním párům uzavírat manželství, bigoti se formují proti.

Írán

začal znovu pracovat na jaderné bombě v zařízeních, jejichž činnost ukončila dohoda s USA. Problém ovšem je v tom, že dohoda nezaručovala zastavení veškerých takto směřujících prací, pouze nutila Írán k opuštění "profláklých" zařízení a vyšší míře utajení v těch zbývajících.

Probíhá soud

se ženou, která obvinila exmanžela z pohlavního zneužívání jejich dvouleté dcery. Případy obvinění z takového zneužívání (v naprosté většině zcela účelového) se dosti množí a bylo by zapotřebí pár exemplárních trestů aby si to krávy, co o něčem podobném uvažují, rozmyslely.
Jiná žena, která obvinila svého manžela ze sexuálního zneužívání dětí, dostala jen podmínku, což je naprosto nepřiměřené trestu, který by dostal manžel, pokud by se mu nepodařilo (spíš s náhodou a štěstím) se obhájit.

Levičáci kvílí,

že americký policista, pochopitelně běloch, zastřelil "neozbrojeného černocha". Pokud se ovšem taková osoba chová podezřele, tak policista nemusí čekat na to, až zbraň vytáhne.

Ve Francii

požádali řezníci o státní ochranu před radikálními vegany.

Nejvyšší soud

zrušil osvobozující rozsudek v kauze vydání Hitlerových projevů. Nehledejme v tom nic jiného než to, že Hitler říkal mnohé z toho, co hlásají současní neomarxisté, a tak je třeba lidem přístup k jeho projevům ztížit.

EK

se nelíbí, že Polsko hodlá poslat do penze soudce, profláklé spoluprací s levičáckým režimem D. Tuska.

Dvacetiletá puma

uprchla ze ZOO ve Zvoli u Prahy a pohybuje se v tamních parcích a lesích. Úřady varují před návštěvou těchto lokalit.

Poslanci

schválili "EUrozákon", který bude zvýhodňovat majitele elektromobilů a dalších "alternativních" pohonů. Skutečnost, že tato vozidla vyprodukují (při započtení exhalací z elektráren) více škodlivin než auta na benzín nebo naftu negramoty z EU prostě nezajímá.

Provalilo se,

že dcera nacistického válečného zločince Himmlera pracovala pro německou rozvědku.

Začal festival

v Karlových Varech.

Skončil

školní rok.

Ministerstvo

vyprodukovalo hovadinu, podle níž se musí víno skladovat v jednorázových plastových pytlech místo do opakovaně použitelných sudů. Nyní vznikají tuny plastového odpadu.

SPD

nepodpoří Babišovu vládu, která je orientována vstřícně k Bruselu.

Ke kuriózní

nehodě došlo ve Velké Británii, kdy z horka(?) vybuchl nafukovací hrad. Bohužel na něm skákala v době nehody čtyřletá dívka, která byla vyhozena do výše šest metrů a utrpěla smrtná zranění.

Žádné komentáře:

Okomentovat