pondělí 30. července 2018

Co uplynulý týden dal

Islám

V britském Worchestru

polili útočníci tříletého chlapečka kyselinou. Naši marxističtí komentátoři se mohli po... radostí z toho, že útočníci byli Slováci. Problém je ovšem v tom, že si je najal exmanžel matky dítěte - muslim a sám se na útoku podílel také.

Turecký

Nejvyšší soud potvrdil rozsudky nad dvěma Čechy (6 a 1/4 roku) za údajný terorismus. Rozsudek má asi stejnou hodnotu, jako rozsudky nacistických lidových soudů z dob okupace.

Terorista,

přinejmenším silně inspirovaný islámem, postřelil v Torontu přes deset lidí, z nichž dva zemřeli a další zemřít ještě mohou. Blekotalové blekotají o "psychických problémech", ovšem ty musí zákonitě mít každý muslim, když je konfrontován s realitou civilizovaných zemí.
K útoku se přihlásili chalifátníci, údajně však "nedodali důkazy".

Islamisté

odpálili tři rakety na Kábul. Další útok spáchali afghánští islamisté na kolej pro výuku porodních asistentek v Džalálábádu.

Erdogan

kritizoval rasismus a fašismus Izraele.
Současně byly vyhlášeny "protiteroristické" zákony, které tento stát dále přibližují k nacistickému "ideálu".

Německá rozvědka

konstatovala, že k velkému teroristickému útoku může dojít prakticky kdykoli.

V Pákistánu

volili s násilím a atentáty.

Islámští teroristé

zaútočili na jihu Sýrie, 150 obětí, útočníky se podařilo zlikvidovat.

Izrael

spáchal nálety na syrské území. Navíc sestřelil syrské letadlo nad Golanskými výšinami, které okupuje. Golanské výšiny nebyly součástí starověkého Izraele ani za doby jeho největší územní expanze, takže na ně novodobý Izrael nemá naprosto žádný nárok, ani pofidérní "historický".

Velitel

Íránských Revolučních gard pohrozil válkou USA-

Imigrace

Itálie

byla donucena EU přijímat další "doktory a inženýry", předstírající nehody na moří a "zachraňované" ve spolupráci s pašeráky lidí neziskovkami.

Stovky imigrantů

zaútočily na hranici mezi Marokem a španělskou severoafrickou enklávou Ceuta. Bylo použito i nehašené vápno a improvizované plamenomety. Bohužel, nebyla žádná adekvátní reakce ze strany Španělska (adekvátní by byly dávky z kulometů), takže se jich značný počet prorval na území EU, kde budou jen dělat kriminalitu a vysávat sociální systém.

V Německu

museli zadržet další džihádistku německého původu, která se vrátila z chalifátu. Ukazuje se, že tyto ženy, i jejich potomci, jsou výrezně nebezpečnější, než se původně zpravodajské služby a policie domnívaly.

Babiš

se nechal slyšet, že "ilegální imigraci se musíme ubránit za každou cenu". Problém je ovšem v tom, že EU připravuje právní akt, který by veškeré imigranty plošně legalizoval.

Obecné

Politickou scénou i sdělovacími prostředky dále hýbala kausa H-systému. Reagoval president i další politici. Reagovali i lokální politici, podle nichž se vystěhování tak velkého počtu lidí na ulici nedá zvládnout. Premiér Babiš hodlá působit jako mediátor. Klienti H-systému se budou obracet na Ústavní soud.
Situace se zkomplikovala ještě tím, že cesta do sídliště s dostavěnými byty H-systému je zřejmě legálním majetkem lidí, které chce správce konkursní podstaty vystěhovat, a tudíž mu tito lidé mohou komplikovat život.
Uplynulý týden také přinesl nejdelší zatmění nejmenšího úplňku v tomto století, na části území státu však v té době (zhruba od 20 do 01) byly mraky. Další podobný úkaz nastane za více než sto let.

Objevila se statistika,

podle níž se v Česku zdvojnásobil počet vysokoškoláků. Problém je v tom, že tč. působí vysoké školy, chrlící absolventy "vyráběné" z lidí, kteří by za První republiky neměli intelektově ani na maturitu. Takové vysoké blbšůlky...
S tím, pochopitelně, byť jen do jisté míry, souvisí i problematika plagiátů, otřásajících naší politickou scénou.

Německé automobilky

používaly techniku, blokující částicové filtry v autech s benzínovým motorem. Hlavním problémem je ovšem ekologický idiotismus, prosazující naprosto technicky neuskutečnitelné parametry aut.

Clintonová

možná bude zkoušet potřetí kandidátovat na presidentku. Opravdu nepřeji USA nic tak špatného.

Podle satelitních snímků

KLDR opravdu likviduje instalace, používané v programu jaderných náloží a balistických střel. Na druhém straně však existují indicie další výroby štěpného materiálu.

Feministky

nařkly dalšího fotografa, tentokrát trojnásobného vítěze soutěže World Press Foto. Soudruzi se mohou podělat, místo toho aby je za ta ničím nepodložená obvinění poslali tam, kam patří.

Soud EU

vynesl rozsudek, že nelze viníky vydávat do Polska, protože jim tam není zaručen spravedlivý proces. Spíš by se IMHO měli starat o vydávání obviněných do Velké Británie.

Jedna ze zakladatelek

skupiny Femen, Oxana Šačková, spáchala v Paříži sebevraždu.

Řecko

sužují silné požáry s mnoha oběťmi na životech, včetně dětí. Je nutno konstatovat, že boj proti menším požárům (často přirozeně vzniklým) vede k nahromadění suchého jehličí a dalšího hořlavého substrátu v lesích, které způsobí, že vznikne nezvládnutelný požár. Druhým problémem jsou developeři, kteří požáry zakládají (resp. si na to najímají lidi), protože spekulují s cenami pozemků, na nichž jsou zlikvidovány "nežádoucí" budovy (a smrt jejich majitelů mají jako bonus).
Podobný problém mají i na jihozápadě USA.

Japonsko

popravilo další zločince ze sekty, která spáchala útok sarinem na tokijské metro.

Soud

se postavil za obtěžující a zdraví ohrožující skupinu (jak jinak, že?) a zrušil zákaz vjezdu cyklistů do pěší zóny, který vyhlásila městská část Praha 1.

Maďarští radikálové

chtějí obnovit trest smrti a nechávat část vězňů vykonávat trest ve věznicích na území Ruska. Ani s jedním nemám problémy v situaci, pokud by rozsudku předcházel spravedlivý proces.

Rath

se rozhodl kandidovat do Senátu PČR.

Ve Vyškově

rozebírali dva vojáci granát, aby z něj udělali studijní pomůcku. Granát bouch, jeden mrtvý na místě, druhý později v nemocnici.
Pamatuji léčení fotografa Přemysla Koblice, který za WW1 rozebíral nevybuchlé granáty, aby z nich získal kyselinu pikrovou (trinitrofenol), která se dá použít jako desenzibilátor fotografických materiálů (tehdy skleněných desek), aby se daly vyvolávat za červeného světla pod kontrolou zraku.

Zemědělci

mají kvůli suchu problémy s pící, někteří zvažují i početní redukci stád.

Kardinál

Theodor McCarrick (USA) rezignoval kvůli sexuálnímu zneužívání dětí.

Polsko

má rekordní úbytek věřících (mají také z čeho ubývat), hlavně mezi mládeží.

Žádné komentáře:

Okomentovat