pondělí 14. dubna 2014

Co uplynulý týden dal

Kolem Ukrajiny
je stále nepřehledná situace, dtto kolem trosek Malajsijského letadla, které zatím nebyly troskami, ale jiným znečištěním moře.

Do zpravodajských webů
se dostalo se zpožděním: Islámský imigrant z Ghany "kulturně obohatil" Vídeň zdemolováním mobiliáře šesti kostelů, vč. Dómu sv. Štěpána. Lze k tomu mít ambivalentní pocity, kdy na jedné misce pomyslných vah je nezanedbatelná kulturní ztráta (chápaná jako taková i ateisty), na straně druhé je výrazná rektální speleologie církevních špiček obecně a katolických zvlášť vůči "kulturním obohacovatelům", která se jim tímto vrací zpět "v naturáliích".

Hlasitá kontraverze
se strhla kolem výroku sociologa Kellera, že dohoda EU s USA omezí farmářské trhy. Můžeme Kellera považovat za politického extrémistu, nicméně se obávám, že nějaký háček směřující proti současnému stavu, tato dohoda mít bude. Ono stačí "upravit" legislativu takovým způsobem, aby drobní výrobci byli nuceni strávit desítky hodin papírováním, požadujícím navíc právní či ekonomické vzdělání (pokud ne rovnou obojí), aby se vytvořila "formálně neexistující" bariéra pro jejich přímý přístup k zákazníkům. Už jen registrační pokladna za (korupční) desetitisíce pro příznivce a sponzory vládních stran může být likvidační pro zemědělce, který jednou z dní přijede na trh prodat obsah dvou chladících bedýnek s kuřaty a králíky. Pochopitelně, podstatně kvalitnějšími než cokoli, co se sežene v obchodních řetězcích.

Nizozemskou vládu
se snaží dostat před soud pozůstalí po islámských teroristech, popravených Srby ve Srebrenici. Pokud by měly být souzena, tak především za to, že do enklávy, mající poskytnout bezpečný útulek civilistům, nechala proniknout teroristy a udělat si z ní bezpečné zázemí k provádění teroristických akcí v širokém okolí.

Podněstří
nabídlo Moldávii civilizovaný rozchod na způsob rozchodu Čechů a Slováků.

Vylosovaná čísla
dostaly strany přihlášené k EUrovolbám. V řadě komentářů se objevují obavy, že při předpokládané nízké účasti voličů zabodují "extrémisté".

Nálož v atrapě knihy
prý byla příčinou smrti "palestinského velvyslance". Teď jde jen o to, jestli ji dostal, nebo naopak pro někoho chystal.

Protišpionážní smlouvu
Německo a USA neuzavřely. Jedním z důvodů bylo i to, že odmítli Merkelové sdělit, co na ni "vědí".

Výbuch vlaku

v Pákistánu způsobili Balúčistánci. Atentát patrně nemá přímou souvislost s islámem, ale se separatismem uvedené provincie.

Přestřelka
mezi ministrem školství a poslancem za ANO Zlatuškou se týká zákona, upravujícího působení nekvalifikovaných učitelů na školách. Ministr doporučuje zákon do zrychleného řízení, aby se stihl projednat před obdobím, kdy ředitelé škol budou uzavírat smlouvy na další školní rok. Zlatuška je proti, patrně proto, aby se uvedený problém o rok prodloužil.

ČLK utnula
soudní řízení s lékaři sušické nemocnice, kterým zemřel pacient po banální operaci. Ke kýle "přibrali" ještě slepé střevo (jak se to za socialismu běžně dělalo) a nevšimli si, že přitom přeřízli cévu. Chyby byly i v následném monitorování pacienta, které nezjistilo masívní krvácení, na které pacient zemřel.
IMHO ČLK by měla být už dávno "potrestána" zrušením povinného členství lékařů v této organizaci. Už proto, že si mj. osobuje právo svým členům nařizovat, jak mají svědčit při podobných kauzách.

Lidovci
se svými ideovými souputníky tlačí na vyslání českých vojáků do Středoafrické republiky. Je to charakteristické pro přívržence této ideologie, protože vojska OSN by měla především porazit sebeobranné milice, které si zorganizovali tamní obyvatelé (většinou křesťané) na obranu proti teroru islámistických pučistů.
OSN se zamýšlenou akcí, která má de facto obyvatele Středoafrické republiky násilně islamizovat, zcela jednoznačně projevuje jako zločinecká organizace. Na něčem podobném bychom se IMHO podílet neměli.

Čtyři tisíce ilegálů
přibyly do Itálie za dva dny. Pokud "demokratické" strany nepřehodnotí politiku vůči pronikání ilegálů, budou příští vlády sestavovat v řadě zemí "extrémisté".

Poněkud operetní
"špiónka Máša" byla zadržena na Ukrajině. O své činnosti, blbulka, jinak se to říct nedá, informovala své příznivce na sociálních sítích. Předvedla názorně, že ano, opravdu může být někdo tak stupidní.

Demokratický deficit
EU konstatoval president Zeman. Na rozdíl od svého předchůdce však z něj vidí cestu v další integraci. Předseda EUroparlamentu si s ním notoval s tím, že "nic lepšího nemáme". No a? Tak je třeba to udělat, a ne prosazovat bezcenný šunt!

Tendr na dostavbu Temelína
zrušil ČEZ poté, co nedostal státní garance. Pouštět se do takové rozsáhlé investice bez záruky, že stát pokryje škody v případě, kdy si nějací pochybní aktivisté vyřvou její ukončení, je prostě neúnosné riziko.
Jadernou energii pochopitelně budeme potřebovat, jinak dojde k tomu, co známe ti starší ze svých dětských let: Periodickému vypínání celých oblastí, aby výroba elektřiny stačila spotřebě. Problém bude o to větší, že dnes je na elektřině závislá řada obslužných systémů. I např. většina plynových kotlů je bez elektřiny ze sítě nefunkční.

Další důsledek církevních "restitucí":
rodina, která hospodařila na vráceném pozemku, který jim byl vydán místo původního majetku v restitucích v 90. letech, má nyní faře, která ho dostala v církevních restitucích platit zpětně tříleté pachtovné. A ještě téměř dvakrát převyšující obvyklou výši.

Nigérijská Maryša,
provdaná proti své vůli ve 14 letech, otrávila manžela a pár jeho kumpánů jedem na krysy, který jim nasypala do jídla, připraveného na oslavu úspěšné svatby. Tohle není nic jiného než důsledek islámu a islámského pseudopráva, podle něhož je žena majetkem mužských členů rodiny.

Papež František
se omluvil za příkoří, způsobené dětem zneužívaným pedofilními kněžími. IMHO by se měl především omluvit za církví vytvořený systém, který takovéto zneužívání umožňoval a až do velmi nedávné doby zaručoval pachatelům prakticky stoprocentní beztrestnost.

2 komentáře:

  1. O tom, jak se vměšuje ČLK do sporů pacientu s lékaři by nebylo marné vědět víc. Ven vycházejí jen fráze.

    Jinak je přehled na to, že popisuje samé tragédie vlastně dost humorný. Muslim v křesťanském kostele je vtip přímo ze života.

    Facebook a podobné sítě už "zlomily vaz" mnoha blbečkům - většinou "mladým a nadějným".

    NA nové elektrárny je podle expertů ještě pár let času. Jednak se používají úspornější technologie a pak - máme rezervy, pokud nebudeme prodávat elektriku na Západ aby byla kryta jejich "obnovitelná debilita". Závisí to ovšem na tom, k čemu nás donutí EU.
    K čemu se necháme donutit EU.

    OdpovědětVymazat
  2. K těm elektrárnám: My prodáváme špičkovou elektřinu, případně elektřinu v době, kdy slunce nesvítí a vítr nevane. Ta je velice drahá. Naopak nakupujeme velice laciné přebytky (mohou mít i zápornou cenu). Stavba JE (včetně projektové přípravy) trvá přes deset let, za ta léta bude o elektřinu nouze, úsporné technologie sem úsporné technologie tam.
    Paradoxně v oblasti energetiky by nám mohl pomoci DOL, protože některé jeho partie by mohly fungovat jako přečerpávací elektrárna. Mohli bychom zase lacino nakupovat a draho prodávat, stačilo by jen natáhnout dráty k německým hranicím (dvoje, jedny někam k Lužici a druhé přes Plzeň na Mnichov).

    OdpovědětVymazat