pondělí 28. dubna 2014

Co uplynulý týden dal

Kolem havárie jihokorejského trajektu
je čím dál tím větší dusno: Vycházejí stale nové a stále otřesnější věci na jeho posádku. Uvidíme ovšem, zda to přinese nějaké obecné důsledky.

Malajsijský boeing
je stále nezvěstný. Veškeré poplachy se ukazují s odstupem doby jako falešné nebo alespoň zpochybnitelné.

Ukrajina
má tendenci se stále více rozpadat. Rozpad nezávisí na vládě vzešlé z Majdanu, ale na postoji velmocí se sousedním Ruskem v čele. Naši ideologové nenechají na Rusku nit suchou, jednak tak velí Brusel, jednak máme s Rusy nevyřízený účet č. 1968, takže do jisté míry v našich sdělovacích prostředcích sklízejí to, co jejich otcové zasili.

Další problematické
ustanovení občanského zákoníku požaduje navrácení bez náhrady věcí, nakoupených v dobré víře v bazarech a zastavárnách, pokud byly kradené. Nic proti tomu, ale problém je v tom, že zákoník explicitně nevyžaduje náhradu takto vzniklé škody po prodejnách, které kradené zboží redistribují. V této podobě je nový OZ jen nástrojem zlodějů a překupníků kradených věcí proti občanům.

Čtyřiašedesátiletý cizinec
zesnul při sexu s prostitutkou. Stává se a bulvár má alespoň o čem psát.

Kolem NP Šumava
vznikají další kontraverze v souvislosti s navrhovanými legislativními změnami. Duhatci kritizují především relativně rozumný senátní návrh. Nicméně si stále častěji kladu otázku: Musíme mít na Šumavě národní park, když jeho dopad byl celkově silně negativní? Nestačil by statut CHKO s rezervacemi, cíleně chránícími to, co má cenu chránit (a co ještě po řádění duhatců a dalších ekologistů vůbec zbylo - obávám se, že řadu rezervací bychom mohli s klidným svědomím zrušit, protože to, co měly chránit, a co úspěšně chránily až do nástupu ekologistů, tam už prostě není.

V jedné pražské popelnici
se výjimečně nenašel kojenec, ale dva sklípkani i s teráriem.

Smrt šestiletého chlapce
řeší soud. Chlapec s cukrovkou zemřel na to, že mu byl vysazen inzulín, ovšem na radu léčitelů, kteří dodali "tibetské kapky". IMHO by se soud měl zajímat o ty léčitele, protože medicínsky negramotní rodiče mohli věřit tomu, že inzulín nasazují nějakým ekvivalentem.

Zneužívání nezletilých
z dětského domova místní honorací nyní soudí v Polsku. IMHO názorná ukázka, že okázalá zbožnost nemá žádný vztah k morálce.

Okamurovci
okopírovali motiv oveček, vykopávajících černou, z úspěšné švýcarské kampaně za omezení imigrace. Snad proto mají mnozí soudruzi bobky, že u nás tato kampaň voliče osloví také. Navíc předvolební průzkumy dávají Okamurovcům vyšší preference, než kolik dostali hlasů o posledních volbách. Na úkor "tradičních" stran, tradičně kašlajících na voliče kdykoli mimo období volební kampaně. No hrůza!

TOPka
zahájila antikampaň, zaměřenou na diskredita ci a parodování hnutí ANO.

ECB
hodlá začít tisknout EUra, aby zvedla inflaci, která je podle ní moc nízká. Tedy podobný scénář, který už provedla ČNB. IMHO je to hra s ohněm, která může skončit pádem do hyperinflace a následným sociálním neklidem. V Německu něco podobného skončilo nástupem Hitlera.  Jsou ti bankéři opravdu tak stupidní?

Poměrně nový typ zneužívání
nezletilých dívek řeší jihomoravská kriminálka: Pachatel se vydával za nezletilou dívku, která navazovala kontakty se "stejně starými dívkami". Poté jim doporučoval natáčení pornofilmů jako dobrou zábavu a skvělý výdělek. Doporučil jim poté sám sebe, coby známého producenta. Následně dívky "testoval", tj. pohlavně zneužíval.
Pochopitelně, vše zde už bylo, nicméně zde to s využitím sociálních sítí, umožňujících kontaktovat velké množství dívek a průběžně je "třídit", běželo v daleko větším rozsahu, než na jaký by stačil i velmi pilný pachatel bez těchto pomůcek.

Lživou kampaní
odstartovala nadace Open Society Fund agitaci za účelem zvýšení účasti občanů (či spíše oblbnutelných ovčanů) v EUrovolbách. Předvolební průzkumy jasně ukazují možnost zabodování "extrémistických" stran, a tak je nutno za každou cenu dostat k urnám co nejvíc zblbnutelných "užitečných idiotů", ochotných se aktivně podílet na svém zotročování bruselskými úředníky.

President Zeman
vyzval k tomu, aby události na Ukrajině nepřerostly do "jugoslávského scénáře".
President se také může těšit z letošního Ropáka.
Dostat tuto "anticenu" je v dnešní době spíše čest, asi stejně, jako začíná být ostudou Nobelova cena za mír. Na tu byl z Ruska navržen také.
Ropáka dostal za prosazování výstavby kanálu Dunaj - Odra - Labe. Faktem je, že DOL by zajistil podle samých ekologů "nejekologičtější" a s "nejmenší uhlíkovou stopou" dopravu napříč Evropou. Napojil by naše území po vodě na Baltické, Severní i Černé moře a přes kanály v Německu rovněž na Atlantik. Mohl by sloužit i jako obrovská přečerpávací nádrž, a tedy do jisté míry kompenzovat negativní vlivy "ekologických" fotovoltaických a větrných elektráren.

Nejdražší pacient
stál VZP za loňský rok přes milionů Kč. Trpí hemofilií, patrně některou z forem, u níž je nutno dodávat vymražovaný faktor srážení krve. Výrobu tohoto faktoru prodražil AIDS, protože na výrobu těch ostatních lze krev tepelně opracovat při 60 stupních, což tento virus zničí. Pro výrobu výše uvedeného faktoru je nutno pro zajištění bezpečnosti dárce následně sledovat, zda se u nich neobjeví HIV pozitivita, což celý proces prodražuje. Před několika lety byl uzavřen ve Francii soud s managory polostátního ústavu, který tyto léky vyráběl a nedělal příslušné kontroly (takže peníze dostával za nic) a došlo k nakažení několika pacientů. Krevní deriváty jsou nebezpečné tím, že se v nich "sejde" krev desítek až stovek dárců a je-li jediný z nich nakažený, nakazí se příjemci dané šarže. AIDS se nakazil cestou krevních derivátů i jeden z "dinosaurů" SF, I. Asimov.
Pochopitelně, ideální by bylo příslušné faktory vyrábět cestou GMO, jako řadu jiných věcí. Žábou na prameni jsou v tomto případě různé pochybné eticko-náboženské spolky a nátlakové skupiny, které brzdí jak výzkum tak i zavádění jeho výsledků do praxe.

Ředitele NP Šumava
odvolal nový ministr za ANO. Ekologisté jásají, tj. čekají dosazení někoho, kdo bude pokračovat v destruktivních aktivitách Bursíkem dosazeného vedení, které nechalo "bezzásahově" zlikvidovat stromy na obrovských plochách a část z nich následně vytěžilo (těžba za časů "ekologického" vedení NP mnohonásobně převyšuje sanitační zásahy za Stráského a Mánka). Zničený les je už dobře patrný i na mapách pana Googla i na Mapy.cz.

Razii v mešitách
a islámských "kulturních" centrech provedla Policie ČR. Pravděpodobně souvisí se šířením knihy "Základy tauhídu: Islámský koncept Boha", která explicitně cituje drastické rasistické, sexistické a nábožensky diskriminační pasáže islámské víry. Autorem tohoto "díla" je britský konvertita Abu Ameenah Bilaal Philips, který má do řady států zakázán vstup, případně mu tam hrozí posezení v chládku za propagaci terorismu a aktivní spolupráci s jeho pachateli.
Faktem je, že tyto pasáže patří k základům islámu a boj za jejich naplnění (islamismus) nelze oddělit od islámu jako takového. Na rozdíl od křesťanství, kde klerikalismus je od křesťanské víry oddělitelný protože křesťanství rozlišuje světskou a duchovní sféru. Islám z toho dělá mix a takové oddělení možné není.
Vypadá to, že jeden ze zadržených šel do vazby a údajně mu hrozí až deset let a další by měli být vyhoštěni. Podle některých náznaků by mohl být hlavním zadrženým známý demagogický propagátor islámu V. Sáňka.
Někteří účastníci "velmi důležité" páteční modlitby si už na zásah policie stěžovali. Nyní budou zcela jistě lámat kopí dobře placení příznivci islámu ve vyšších patrech policie a justice, podporovaní multikulturalisty a dalšími antidemokratickými silami.

Pouhé dva roky
dostal 13 krát soudně trestaný recidivista za brutální útok (přepadení dřevěným hranolem, kopance, vyhrůžky zabitím). Nebýt Rom, dostal by nejspíš podstatně víc. Případně by byl podobný čin kvalifikován jako pokus o vraždu (ze pouhé "výtržnictví"). Prokurátor i obžalovaný se odvolali.

Virus MERS
(Middle East Respiratory Syndrome) řádí v Saúdské Arábii a vypadá to, že přeskočil i do Egypta. Muslimové mají strach v souvislosti s poutí do Mekky. Původce patří do skupiny coronavirů. Příbuzný virus způsobuje známější onemocnění SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), které v roce 2003 usmrtilo kolem 800 lidí. Vůči němu neexistuje očkování a zřejmě na něj nezabírají ani antivirotika. Projevuje se atypickým zápalem plic, na rozdíl od SARS dochází ještě k poškození ledvin. Počet obětí je přes sto (zatím). Existuje podezření, že virus by se mohl přenášet přes velbloudy.

Proměna smartphone na mikroskop
je možná pomocí silné čočky, vzniklé vytvarováním průhledného gelu gravitací. Australáci objevili Ameriku. Já pamatuji stařičkou Karavanu ze 60. let, kde to dělali kapkou vody (? Bílý prášek ?).

Polští záložáci
projevili zvýšený zájem o vojenský výcvik. Očekávají možný konflikt s Ukrajinou. Jsem docela zvědav, zda naše zelené panáčky napadne nabídnout "záložkám" přecvičení či refrešování znalostí a dovedností.

Ke vstupu Ukrajiny do NATO
vyzvala Tymošenková. Jako gesto je to pěkné, nicméně ve statutu NATO je jasně definováno, že se nepřijímá nikdo, kdo je momentálně v konfliktu s nějakou jinou zemí. Odmítnutí, pro prostého muže z ulice obtížně vysvětlitelné, může vést k další frustraci obyvatel Ukrajiny a současně prohloubit příkop mezi ruskojazyčným a ostatním obyvatelstvem. Lze vznést otázku, co tím ta dáma vlastně sleduje.

Žádné komentáře:

Okomentovat