středa 25. listopadu 2015

Aktuální témata

Aktuální témata jsou dvě a obě mají společné násilné šíření islámu.

Turecko a chalifát

Turecké letectvo sestřelilo ruský bitevní letoun, provádějící bombardování islamistických povstalců. Trosky letounu i oba piloti dopadli podle zatím ne zcela potvrzených zpráv více než 4 km od tureckých hranic, což do značné míry kompromituje tureckou verzi, že stroj sestřelili nad svým územím.
Podle posledních údajů se podařilo navigátora zajistit proasadovským silám a dopravit na základnu. Kromě pilota sestřeleného letadla zyhynul ještě po ostřelování jeden člen posádky vrtulníku, který po sestřelených letsích pátral. Jedním z důvodů střílení po katapultované posádce mohla být snaha o likvidaci svědků incidentu.
Faktem je, že Turecko se v syrském konfliktu opakovaně a systematicky angažuje na straně chalifátu, od bombardování jeho protivníků (především Kurdů, ale i dalších) až po zajišťování kanálů, jimiž proudí z chalifátu nafta, ukradené starožitnosti a případně další věci a opačným směrem zase munice a další vojenské propriety spolu s džihádisty, sexuálními oblažovatelkami a podobnými příznivci nijakými ohledy se neomezujícího islámu.
Dosavadní reakce Ruska je velmi tvrdá: Sestřelení bylo označeno za akt agrese (jistěže ke kladným aspektům jeho hodnocení nepřispělo ani turecké střílení po letcích na padácích, i po vrtulníku, který na syrském území sestřelené letce hledal), hovoří se o drastickém omezení obchodní výměny, ruské cestovky mají pod hrozbou sankcí omezit nebo zastavit zájezdy do Turecka, je docela dobře možné, že po diplomatické linii dojde i ke vzájemnému vypovězení velvyslanců.
Další ohlasy jsou spekulace, kterých se na webu vyrojila celá spousta. Vojenští činitelé se údajně dali slyšet, že by mohli aktivně zarušovat turecké radary a další prostředky, sledující prostor nad Sýrií (dělali by to s požehnáním legální syrské vlády, takže by si Turci mohli trhnout levou, ba i pravou, zadní). Hovoří se i o doprovázení bombardujících bitevníků moderními ruskými stíhačkami. Ty jsou minimálně o půl generace před tím, co má k dispozici Turecko, takže střet většího počtu letounů (eliminující náhodný prvek a do jisté míry i výkony posádek) by nejspíš nedopadl pro Turky moc dobře. Pokud by se to stalo nad Sýrií, kde to lze označit za odražení agrese, nemělo by Turecko ani nárok na ochranu od NATO podle článku 5.
Spekuluje se (a snad je to i částečně potvrzeno) lze i o dodání lepších protiletadlových kompletů Kurdům a dalším proasadovským silám (dokonce ani ne aktuální generace systému, jehož starší verze na Ukrajině "sundala" z více než deseti km dopravní letadlo, ale něco, co má dosah až 30 km), což by s propojením systémů včesné výstrahy mohlo být pro turecké letectvo, bombardující zatím protivníky chalifátu prakticky beztrestně, velmi drsné.
O čem se zatím nespekuluje, ale IMHO to může mít ještě zajímavější aspekty i perspektivu celkového dopadu, je možné posílení Rusko - Řeckých vztahů. Řecko (jako člen NATO) vedlo s Tureckem válku a dodnes jsou vztahy mezi ním a Tureckem dosti napjaté, už kvůli reminiscencím na tureckou okupaci Řecka i současnou tureckou okupaci historických řeckých území v Malé Asii, včetně toho, že oba státy spolu před pár desetiletími vedly regulérní válku. Pokud by se Řecko dalo navnadit (třeba mohutnou finanční injekcí) k zapojení do konfliktu s Tureckem, muselo by NATO zůstat stát stranou (lze předpokládat, že s pocitem krajní úlevy), protože by se nejednalo o napadení členského státu nečlenským.

Domácí scéna

Lídr iniciativy IVČRN a jeden z hlavních lídrů Bloku proti islámu byl obviněn podle značně gumového paragrafu "ze šíření rasové nenávisti".
Trefně to komentuje J. X. Doležal v Reflexu, který vyjmenovává část podobných kauz, kdy bylo takovéto stíhání nakonec zastaveno. Nejde jen o kauzu kázání Alráwího o nucení dětí k nenávisti vůči nevěřícím třeba i bitím, ale i o další.
Druhou věcí je, že stíhané Konvičkovy výroky jsou zpravidla reakcí na obdobné výroky s opačným znaménkem islámských diskutérů (případně jejich nohsledů ze "sluníčkové" scény).
Čili jestliže někdo na FB napíše něco ve smyslu: "Jakmile se dostaneme k moci, tak vás, všechny nevěřící psy, podřežeme, jak do dělají naši souvěrci a náš vzor v Sýrii", tak reakce ve smyslu "To vás raději pozavíráme do koncentráků a tam z vás naděláme masokostní moučku" je naprosto stejného kalibru.
Státní moc by IMHO buď měla tyto věci neřešit (tuto situaci bych preferoval už z toho důvodu, že dle mého, a nikoli jen mého, názoru nemají verbální trestné činy v trestním zákoníku demokratického státu co dělat. Kriminalizace těchto činů je typická pro fašistické či komunistické režimy a také ti, kdo se příslušnými paragrafy ohánějí, patří jednoznačně do extrémně antidemokratické části politckého spektra), nebo potrestat aktéry diskuse oba, asi ve stylu známé Mládkovy písničky: "... oba starší pánové,/ když je potom zabásli,/ poprávu si přibližně/ stejně vyfásli".
Celá věc se jeví být akcí na politickou objednávku, protože náhodný souběh výroku ministra spravedlnosti (na jehož rodinu byly nalezeny docela ošklivé věci) a akce prokuratury (navíc územně nepříslušné) je prakticky vyloučen. Je otázka, zda se islamizátoři na půdě naší justice cítí natolik pevní v kramflecích, aby tento proces ustáli (včetně naprosto zjevného překrucování reality, ke kterému by museli sáhnout), nebo zda někdo naopak situaci neodhadl.
Je rovněž otázka, jak zareaguje "manažer Babiš", protože ministr Pelikán v podstatě postupoval proti "firemní kultuře" (Babiš se zřejmě rozhodl přihřát preference ANO na problematice imigrantů).
Blok proti islámu obvinění zcela explicitně označil za politické (v čemž se bude mýlit jen se zanedbatelnou pravděpodobností) a pokud bude postupovat takticky, tak nahrabe tolik politických bodů, kolik by mu nedala ani kampaň v desítkách milionů Kč.
Druhou věcí ovšem je, zda se někdo nepřipravuje zrušit volby, nebo zavést něco jako "jednotnou kandidátku Hate Free Fronty", a celá akce není palebnou přípravou na otevřené zrušení demokracie ve státě.

2 komentáře:

  1. Tohle vše se odehrává zatím víceméně na propagandistické frontě. Pokud by hrozilo zrušení voleb (což ovšem nepovažuji za pravděpodobné), je třeba zajistit, aby aspoň některé z celoplošných sdělovacích prostředku stály MIMO vliv tohoto Quislingovského seskupení. Jak to zajistit nevím, ale je to nezbytně nutné. Zásah proti tomu protiústavnímu aktu bych od EU totiž nečekal. Viz "odložené volby" ve Švédsku. O tomhle průšvihu se moc nemluví - spíše vůbec.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak může někdo střílet do katapultujících se pilotů? To není humánní. :)

    OdpovědětVymazat