pondělí 30. listopadu 2015

Co uplynulý týden dal

Islám

Pařížští atentátníci

dle svědectví v období před atentátem chlastali, brali drogy a děvkařili. Podle multikulturalistů je to příznak, že to byli vlastně "hodní hoši", jenom se poté cosi zvrtlo. Kdokoli, kdo se alespoň trochu seznámil s muslimskou ideologií, ví, že toto naopak může být příznakem definitivního rozhodnutí jít v džíhádu na smrt, protože pak jsou muslimovi odpuštěny všechny podobné aktivity a on jde rovnou do nebe.

Francie

zahájila nálety na chalifát ze své letadlové lodi.

Belgie

se ukázala jako nefunkční stát (funguje na dost podobných principech nefunkční federace jako celá EU), což teroristům pomohlo v přípravě atentátu využít její území.

Slavnostní rozsvícení

vánočního stromu se v Praze na Staroměstském náměstí odehrálo bez lidí a v dopoledních hodinách. Údajně z bezpečnostních důvodů. Spousta lidí je naštvaných, preference Bloku proti islámu nadále rostou.

Američané konečně

a tak říkajíc s křížkem po funuse (když to dávno před nimi začali, a úspěšně, dělat Rusové), začali bombardovat zásoby a přepravu ropy, ukradené chalifátem.

Policie

znovu navrhla stíhání zástupců pražské muslimské obce za vydání knihy "Základy tauhídu" od islámského radikála, který má do řady států zakázaný vstup (případně by tam šel hned do vězení za teroristické a proteroristické aktivity).

Dvě rakušanky

bosenskomuslimského původu, které odešly svými těly povzbuzovat džihádisty chalifátu, jsou už údajně po smrti. Patnáctiletá Sabina patrně zahynula už před necelým rokem v souvislosti s bojovými aktivitami, sedmnáctiletá Samra byla ubita islámskými bojovníky při pokusu o útěk z města Rakka, které nyní intenzívně bombardují Rusové. Paradoxem je, že sami džihádisté odtamtud utíkají jako králíci. Situace poněkud připomíná konec nacistického Německa, kdy "zběhy" soudili nacističtí soudci a stříleli nacističtí policisté, kteří už dávno měli v kufru nachystané civilní šaty pro útěk. I v takovýchto detailech je islám pozoruhodně shodný s nacismem.

Turecko

sestřelilo ruský letoun, operující nad Sýrií v blízkosti jeho hranic. O kauze jsem referoval minulý týden, od té doby jen narůstají sankce Ruska (a další jsou oznamovány) a Turecko si stále více uvědomuje, že do medvěda se nekope, ani když se zabývá někým jiným.

Ve Francii

odmítají přijmout na své hřbitovy pozůstatky "teroiristů". IMHO správné, já bych šel ještě dál a prostě bych ty mršiny spálil a vysypal do prasečího hnoje. Alespoň by se hned poznalo, kdo s nimi sympatizuje, a kdo ne.

Islámský stát

zařadil Česko mezi 60 ďábelských zemí, proti nimž chce bojovat. Slova o "dobré společnosti" některých našich politiků nejsou tak úplně na místě, protože mezi těmito státy jsou i vyslovení mnichované.

Burky zakázali

ve švýcarském "italskojazyčném" (ve skutečnosti tam hovoří rétorománsky) kantonu Ticino.

President Hollande

přijel do Moskvy za "přítelem Vladimírem". Dohodli se na výměmě zpráv o teroristech. Původně se neshodli na Assadovi, ale nalezli kompromis v tom, že Asadovi bojovníci budou považováni za součást koalice proti chalifátu.

Imigranti

Polsko

po volbách a pařížských atentátech prohlásilo, že nedokáže přijmout imigranty (vesměs muslimy) z bezpečnostních důvodů, a že preferuje bezpečnost vlastních občanů.

Během týdne

i nejnatvrdlejší státy začaly omezovat imigranty a snižovat benefity, na něž by měli mít "uprchlíci" nároky. Mluví se i o zákazu slučování rodin.
Ve Švédsku začali mít problémy i s tím, že ze země odchází stále více nadprůměrně vzdělaných a pracovitých lidí. Tentokrát je nevyhánějí vysoké daně, jak tomu bylo při předchozím švédském exodu, ale imigranti a impotentní politika vůči jejich kriminalitě. Odcházejí také více ženy než muži, protože jsou více ohroženy, především znásilňováním.

Přestřelka

kolem uprchlíků nastala mezi presidentem Zemanem a premiérem Sobotkou. President kritizoval mj. odmítnutí připojit se k žalobě dalších států V4 proti kvótám. Připojení se k žalobě podpořil i Babiš.

Stovky "uprchlíků"

se pokusily násilně prorazit přes makedonskou hranici, byli zastaveni.

EU

razí dohodu s Tureckem o "uprchlících". Česko by na ni mělo přispět stamiliony korun.

Ukrajina

Byla zablokována

vedle elektřiny a vody a pod. také doprava na Krym. Rusko intenzívně pracuje na mostu. Situace s elektřinou se poněkud zlepšila nahozením elektrárny, která byla v době zahájení blokády v odstávce.

Rusko

zablokovalo přísun plynu Ukrajině.

Obecné

Téměř český humor

nalezli v sobě Belgičané, když jim policie nedoporučila uvádět aktuální informace z policejního zásahu proti teroristům. Začali zveřejňovat fotografie kočiček a fotomontáží s kočičkami.

Svobodní

zvolili do čela strany Petra Macha. Znamená to, že strana bude nadále respektovat svobodu muslimů znásilňovat svobody zbytku občanů. Možná by se mohli přejmenovat na "leninskou stranu užitečných idiotů".

Studio HŠH

vysoudilo na Národní knihovně odškodné tři miliony korun za to, že soutěž architektonických návrhů vyhrála Kaplického chobotnice, která nesplňovala její zadání. Na jedné straně je to dobře, protože neférovost soutěže a vítězství bezcenného braku od Kaplického bylo jasné od samého počátku, na straně druhé se obávám, že nebudou vyvozeny pratřičné důsledky, a že to budou muset zatáhnout daňoví poplatníci. IMHO by měli bezprostřední aktéři soutěže za její férovost ručit, např. složením nějaké jistiny.

Další otrava metanolem

se objevila na kladensku. Pacient byl ve vážném stavu, v jeho domácnosti nenalezli žádný pančovaný alkohol a na konci týdne zemřel jako 49. oběť metanolové kausy s tím, že souvislost s ní není jednoznačně prokázána (mohl se otrávit i zcela nezávisle na ní).

V Brně

na MOÚ vyrobili ve spolupráci s Ústavem jaderného výzkumu v Řeži nové radiofarmakum, které se selektivně vychytává v mozkových nádorech a umožňuje jejich vizualizaci při pozitronové emisní tomografii (PET). Některé typy nádorů v této lokalizaci dosud nebylo možné bez říznutí do pacienta ani nalézt, ani určit jejich rozsah.

Opávia

byla dotlačena k tomu, že polský hnus, který začala vyrábět místo tradičních kulatých piškotů, musí explicitně značit jako vyrobený v Polsku.

Bývalý policista,

propuštěný pro HIV pozitivitu, vysoudil odškodnění. Pro ty, kdo rozsudek schvalují, bych doporučil vyčlenit speciální kliniku, kde by byli zaměstnáni pouze HIV pozitivní lékaři a sestřičky.

Byl obviněn

z gumového paragrafu o podněcování k nenávisti předseda Bloku proti islámu  a IVČRN, Martin Konvička. Opět jsem referoval minulý týden. Zatím to BPI a spol. přineslo spíše sympatie. Na Konvičkovu stranu se přiklání překvapivě dost osobností, k velké nelibosti fašistoidů a jiných antidemokratů.
Mimochodem, hnutí ANO, jehož zástupce tuto akci inicioval, má z větších politických subjektů na naší politické scéně svůj politický i ekonomický program nejblíže klasickému fašismu za prvních let éry Mussoliniho.

Ve Francii

zachytili znovu ptačí chřipku.

Vrbí se

idea jakéhosi "minischengenu", především států, které přistupují na rozdělování "uprchlíků" podle kvót. Podle některých verzí bychom měli zůstat uvnitř. Já bych zcela jednoznačně preferoval být vně společně s celou skupinou V4 a dalšími podobně orientovanými státy.

Evropa

měla v uplynulém roce nejvyšší nárůst nových případů infekce HIV.

Přelomem v léčbě cukrovky

může být injekce vlastních T-lymfocytů, ochraňujících beta-buňky (producenty inzulínu) před dalšími částmi imunitního systému. Metoda postoupila do stádia úspěšných pokusů na lidských dobrovolnících. Jsem zvědavý, jak moc a jak moc zjevně se ji budou snažit farmaceutické koncerny zaříznout.

Slovensko

v souvislosti s terorem hodlá zasáhnout do ústavy tak, aby policie a další protiteroristické složky měly volnější ruce.
Francie explicitně vyhlásila, že kvůli teroristům hodlá do konce února 2016 suspendovat některé body Evropské konvence o lidských právech.
Budu ošlivý: Obecně je v Evropě "přelidskoprávováno", přičemž praktické provádění lidských práv (a jejich výklad soudy), což je ještě horší, chrání zločince proti normálním lidem a postihují normální lidi, když se chtějí bránit proti zločincům.

Nejdramatičtější chvíle týdne

prožilo Česko v neděli: Celý národ do poslední chvíle hádal, zda si Karel Gott přijde pro 40. slavíka osobně, nebo ho nemoc spolu s následky léčby natolik zkrušily, že si netroufne. Nakonec přišel, přes doporučení lékařů a k velké radosti fanoušků. V této souvislosti manželka citovala Jaromíra Jágra, že život mezi ukončením hokejových aktivit a smrtí vidí jako prázdný a k ničemu (či nějak tak). Jsem toho názoru, že to Mistr vidí podobně zase se zpíváním. Zcela jistě mu všichni lidé dobré vůle přejí uzdravení ze závažné choroby a já se k nim tímto připojuji.
Drama na Slavíkovi ovšem pokračovalo i nadále, protože stříbrného slavíka obsadila skupina Ortel a bronzového její frontman. Jekotem multikulturalistů (protože skupina je skutečně velice politicky nekorektní) zaléhají uši.

Žádné komentáře:

Okomentovat