pondělí 3. července 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Izrael

opět ostřeloval děly syrské vládní jednotky. Prostě se chová jako spojenec džihádistů.

Německo

odmítá, aby při návštěvě Erdogana byli součástí jeho doprovodu strážci, kteří napadali v USA tamní demonstraty.
Vypadá to, že Německo také nedovolí Erdoganivi promluvit k německým Turkům.

Multikulturalisté

kvílejí, protože Trump si dovolil neuspořádat hostinu na počest ukončení ramadánu. Tyto hostiny pořádali hlavně fašistoidé z demokratické strany, nicméně se angažoval i Bush mladší.
Vox populi ovšem pokládá otázku, kde že v islámských zemích slaví Vánoce.

Džihádisté z chalifátu

podnikli protiútok v Mosulu za pomoci sebevražedných atentátníků.

V Mali

se dostal na svobodu švédský novinář, vězněný šest let tamní pobočkou Al Kajdy.

"Islámský terorismus přejde"

prohlásila soudružka Merkelová. Znal jsem jedoho, co si myslel, že ta bulka taky přejde, a ona to byla rakovina. A "přešla" až v krematoriu.

USA

se nechaly slyšet, že Asad údajně připravuje další chemický útok. Později to bylo vyvraceno až na úroveň, že se jedná o zprávu agentury JPP (jedna paní povídala).

Byla vybombardována

věznice chalifátnických džihádistů. Multikulturalisté a humanrightisté ječí a kvílejí nad "spoustou obětí".
Připomínám, že z WW2 odbojáři opakovaně v různých zemích žádali Spojence o bombardování věznic, protože tak se zachránili alespoň někteří z vězňů. Známé je bombardování věznice v Caen (Francie) těsně před invazí, aby bylo zabráněno vyvraždění vězňů ustupujícími Němci. Úspěšné bylo i bombardování věznice a budovy gestapa v Kodani. Části vězńů zachránilo život i bombardování Drážďan před koncem války, protože zabránilo jeich plánovanému povraždění. I Židé opakovaně žádali, bohužel neúspěšně, o bombardování koncentračních táborů.

Sebvražedný atentátník

se odpálil při loučení se svými spolubojovníky. Nebude mu v pekle smutno, doprovází ho dvanáct soudruhů.

Na Mallorce

španělská policie zadržela několik verbířů chalifátu.

Humanrightníci ječí,

že byl údajně na chalifát použity kazetové bomby. IMHO už dávno měly být použity bomby jaderné.

Rakka

je už několik dnů pod soustředěnou palbou.

Iráčtí vojáci

dobyli trocky mešity an-Núrí, v níž byl vyhlášen chalifát.

Filipínská armáda

objevila masové hroby znetvořených (patrně umučených) obětí islamistů, operujících na jihu státu. Bude IMHO třeba výrazně přitvrdit.

V Paříži

se pokusil nemuslim najet do lidí před mešitou, zadržely ho bariéry (proti džihádistům je soudruzi tak ochotně nebudují).

Sýrie

odmítla obvinění z chemického útoku sarinem. Faktem je že toto obvinění není podloženo žádnými použitelnými a věrohodnými důkazy.

Na choleru

zemřelo v Jemenu cca 1500 lidí.

Pokračují

boje o Mosul, jehož část je osvobozena a část drží džihádisté z chalifátu.

Při střetu

utopil příslušník speciálních britských jednotek džihádistu v kaluži.

Imigrace


Nejvyšší soud USA

zčásti obnovil Trumpův dekret proti imigrantům z rizikových islámských zemí. Budou muset na vstupu do země prokazovat, že v ní mají blízké příbuzné, nebo jiný legitimní důvod pobytu. Multikulturalisté ječí, protože ideální hranice jsou z jejich hlediska takové, které fungují asi jako maloměstské korzo.

Odhad příjmů

pašeráků migrantů je na úrovni miliard dolarů ročně.

Polsko

se postavilo k imigrční krizi tak, že ji nevyvolalo, takže nevidí důvod se podílet na jejím řešení.

Itálie

je zvalena imigranty a žádá o pomoc. Problém je v tom, že pořád není ochotna šlápnout n kuří oka zločincům, kteří do ní imigranty navážejí a není ochotna ani dělat něco rozumného s nimi (dát je např. za ostnatý drát).

Obecné

Berlín

dlouhodobě a systematicky špehoval jak US vojáky, umístěné na území Německa, tak i US diplomaty.

Zbankrotoval

Takata, jeden z výrobců airbagů, označovaných za "zabijácké".
Problém vidím v tom, že správně fungující airbag je cosi jako kvadratura kruhu. Tedy něco, co spojuje dva naprosto protichůdných požadavky: Velmi časné a přitom velmi správné exploze.

V IKEM

se podařilo transplantovat játra 4  měsíčnímu kojenci.
Tady je hlavním problémem skutečnost, že dárců této věkové kategorie je velice málo. Většinou se berou kusy jater od pokrevních příbuzných, což znamená problém s napojením tepen, žil, vrátnicové žíly a žlučových cest, které jsou na kusu jater jinde, než by bylo potřeba. Navíc je zde problém, že zevní členění jater na laloky neodpovídá členění podle větvení krevních a žlučových cest.

V Rusku

vyšlo v průzkumech, že za největší osobnost považují Stlina. Ozývá se kolem toho hrozný jekot, nicméně v Německu museli zfalšovat výsledky soutěže o největšího Němce, aby nevyhrál Hitler.

Británie

má menšinovou vládu s podporou severoirských unionistů.

Babiš

se vyjádřil, že nechce v dohledné době přijímat euro. Zdůvodňuje to v podstatě stejně jako Zeman, tj. že bychom museli platit dluhy hroutících se států na jihu Evropy.

Vláda

podpořila, aby vysocí státní úředníci mohli dělat krajské zastupitele. Dosavadní stav byl použit proti Ing. Drábové, která vyhrála zastupitelský post, ale má souběh daný vedením SÚJB.

Salvatora Dalího

budou na základě rozsudku exhumovat z účelem analýzy DNA, neboť se dědictví po něm dožaduje paní, která má být jeho nemanželskou dcerou. Organizace, které Dalího pozůstalost spravují tomu zuřivě bránily, protože by přišly o velice lukrativní džob.

Mayová

prohlásila, že s občany EU, kteří dlouhodobě žijí ve Velké Británii, bude zacházeno ja s brity. Multikulturalisté ovšem mají pěnu u huby z toho, že tito neobčané nebudou mít volební právo.

ČSSD

má problémy s kandidátkou na jihu Čech, protože se na protest proti odstavení hejtmana Zimoly odhlašují stále další kandidáti.

Prahu

navštívil nový rakouský president. Presiden Zeman s ním strávil jen nejnutnější dobu a na některé akce (např. setkání s průmyslníky) se omluvil.

Na severu Moravy

se objevil u divočáků africký mor prasat. Nastala kontraverze kolem dalšího postupu, protože podle regulí se má zakázat lov v okruhu několika desítek km od místa výskytu (praví předpisy), myslivci chtějí toto pásmi vystřílet.
Byla už potvrzena tři úmrtí prasat na tuto chorobu.
Můj názor: Prasata jsou u nás na cca 10 až 20 násobku přirozené hustoty populace, proože s i myslivci dělají z honiteb v podstatě soukromé prasečáky. U populace na přirozené hustotě by skutečně stačilo v okolí nestřílet (protože lov by potenciálně nkažená prasata rozehnal do širšího okolí). V šíleně přehuštěné populaci by asi byly od věci totálně vystřílené koridory kolem ohniska nákazy.
Mé přání: Vzhledem k tomu, jak divočáci šíleně devastují lesy, bych uvítal spíše plošné rozšíření této choroby a redukci výskytu černé zvěře na těch 5 - 10 % současného stavu, která jsou pro přírodu únosná.
Africký mor prasat je onemocnění s vysokou smrtností (přes 90 %), postihuje jak divoká tak domácí prasata, v Africe koluje v jejich příbuzných. Pro člověka není nebezpečný, ale údajně ho lidé mohou přenášet (což by znamenalo, že u lidí tato nemoc bezpříznkově proběhne).

Velitel

ukrajinské rozvědky byl usmrcen bombovým atentátem.

Odvolací soud

v Haagu "v zásadě potvrdil" odsouzení nizozemských jednotek za podíl viny na "masakru ve Srebrenici".
Problém vidím v tom, že tyto jedotky neměly co do počtu i co do výzbroje proti Srbům nejmenší šanci (a je otázka, zdy by v případě střetu nedošlo k většímu počtu obětí). Navíc měly nejasné, zmatené a protichůdné rozkazy. Další věcí je, že Srbové odvlekli a zastřelili ty bosenské muslimy, kteří se podíleli na vyvražďování nemuslimského obyvatelstva v Bosně a Hercegovině (především Srbů) a v "bezpečné zóně pro civilisty" tito zločinci neměli co dělat.

EK uložila pokutu Google

O širším kontextu této akce jsem již psal.

Řada počítačů

byla ve více vlnách napadena ransomware, navíc nereagujícím na "výkupné".

Skotsko

zatím nebude vyhlašovat další referendum o odtržení od Velké Británie.

Parlament

schválil (přehlasoval senát) novelu zákona, která by měly více rozlišovat mezi cizinci, kteří zde pracují, podnikají nebo studují a cizinci ostaními.

Klasika:

V Seattle zvýšili minimální mzdu pro chudé. Řada z nich z tohoto důvodu ztratila práci. "Liberálové" (= sociálfašisté) přesto blekotají, jak má toto opatření blahodárný účinek. Jejich cílem totiž je dostat co nejvíce lidí na sociální dávky.

Návrhy senátu,

snažící se o zadní vrátka v novel stavebního zákona pro ekologistické raketýry  podobné pochybné zjevy, sněmovna odmítla.

Soudruzi

ze Severní Koreje přirovnali Trumpa k Adolfu Hitlerovi. No, od nich to opravdu sedí.

Soudruh Soros

se vyjádřil, že doufá, že se brexit podaří ještě zvrátit. Tím je vcelku jasné, že by Velká Británie měla dokončit brexit stůj co stůj.

Sněmovna

schálila ústavní většinou zákon, oprvňující držet občany zbraň mj. na obranu státu. Teď to jde do Senátu. Je třeba hlídat, kdo ze senátu bude hlasovat pro a kdo proti.

USA

se budou snažit různým zemím, mj. i Česku, nabízet břidlicový plyn, který těží.

Severní Korea

údajně vydala příkaz ke spáchání atentátu na jihokorejskou presidentku.
USA připravují scénáře reakcí pro příopad, že Severní Korea dosáhne na možnost posílat své jaderné hlavice na větší vzdálenost.

Údajně i déle

než do konce tohoto roku bude trvat inventura obětí požáru mrakodrapu Grenfell Tower.

Na Střížkově

(Praha) zasáhl blesk ženu do deštníku. Podařilo se ji asi po 40 minutách zresuscitovat.
Po zásahu bleskem může být "EEG ticho" až po dolbu několika měsíců, protože dojde k "přepálení" spojů mezi nervovými buňkami. Těm trvá delší dobu než dorostou  začnou koordinovat aktivity nervových buněk, které vyvolávají odezvu na EEG. Je to jeden z mála stavů, kdy se vyplatí dlouhodobá resuscitace i při tomto nálezu.

Soud v Moskvě

osoudil za vraždu Borise Němcova pětici Čečenců. Není jasné, jestli je někdo najal.

Jiří Drahoš

se postavil proti referendu o setrvání ČR v EU, nebo o jiných závažných věcech. Prostě typický pražskokavárnický fašistoid.

Trump

se má na summitu G20 setkat poprvé osobně s Putinem.
USA také dodají Tchai-Wanu zbraně, bez ohledu na protesty Číny.

Německo,

přes odpor Merkelové, schválilo sňatky homosexuálů.

Policie

vyhlásila na prázdniny rozsáhlou buzeraci řidičů.

Od roku 2020

by se v Česku měli povinně čipovat psi.

EU

se postavil proti polské maloobchodní dani, která se snaží o jisté míry srovnat nerovné podmínky menších a velkých podniků.

Byl zahájen

Karlovarský filmový festival.

Soudruzi z EU

nařizují, že všechny nové kancelářské budovy a nákupní centra budou muset mít dobíjecí stanice pro elektromobil. Od této pitomosti je neodradila ani kanadská studie, prokazující vcelku známý (a logicky odvoditelný) fakt, že elektromobily nijak nepřispívají k životnímu prostředí ani boji proti CO2 v atmosféře.

Trump

zcela věcně kritizoval CNN a sklidil za to od levicového póvlu haldu urážek.

Žádné komentáře:

Okomentovat