pondělí 24. července 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

Kurdové

na rozdíl od zdrajů chalifátu prohlašují, že Bagdádí je ještě naživu. Opět se nabízí paralela s nacistickými bonzy, kteří v době porážky Němcka předstírali svou smrt a utekli do bezpečí (v zásadě nelze vyloučit, že se tento manévr podařil i Hitlerovi).

Útočník z Hurghady

(letovisko v Egyptě, byla zraněna i česká turistka, která se stále léčí v Káhiře) provedl svůj útok v souladu s "právem" šaríja.

V Kamerunu

se potopila loď s elitními vojáky, kteří měli být nasazeni proti islámské sektě Boko Haram.

Egypt

zrušil bezvízový styk s Katarem.

Šestnáctiletá

Němka, která uprchla, aby se přidal ke Chalifátu, byla zadržena v Mosulu.

Írán

zvýšil peníze na vývoj balistických střel (což jistě souvisí i se snahou o získání jaderné nálože).

V Saúdské Arábii

byla policejně zadržena dívka, která se nchala nafilmovat v civilizovaném oblečení. Hrozil jí přísný trest. Nakonec byla na základě tlaku světového veřejného mínění propuštěna.

USA

přerušily výcvik a podporu některých skupin, bojujících proti legální syrské vládě.

Ve Štrasburku

neuspěl šiřitel islámistické nenávisti, ohánějící se "svobodou slova". Problém vidím v tom, že podobné zákroky proti "nenávistným" projevům se téměř monopolně uplatňují vůči šiřitelům pravdivých informací o islámu.

Kuvajt

vyhostí 15 íránských diplomatů pro prokázané vazby na teroristické skupiny.

Turecko

vyzradilo souřadnice deseti US základen v Sýrii. Spojenec za všechny prachy. Nejlépe by bylo Turky vykopnout z NATO.

Rodrigo Duterte,

president Filipḯn, navštívil město Marawi, kde probíhají boje s islamisty.

Humanisté kvílí,

že příznivci zločinné islámské skupiny Boko Haram byli v Kamerunu při výsleších mučeni.

V Šárce

proběhl konflikt mezi muslimkou a ženou, která "si dovolila" ji vyfotografovat. Naši profesionální lháři to ovšem líčí jako napadení muslimky nemuslimkou.

Imigrace


EU

omezila export nafukovacích člunů do Libye. Ilegální přepravci, třeste se!
Idiotství vidím v tom, že hlavní využití plavidel tohoto typu je mezi Tureckem a ostrovy v Egejském moři, které patří Řecku.

V Itálii

se zatím nepodařilo protlačit ultralevičácký zákon z neomarxistických dílen, na jehož základě by děti imigrantů automaticky dostávaly italské občanství.

Italský premiér

se ohradil proti zemín V4 v souvislosti s jejich kritikou idiotské italské imigrační politiky.

Interpol

má seznam 173 teroristických bojovníků chalifátu, kteří by nyní mohli útočit v Evropě.

Obecné


Lékaři

z pražké Homolky se zapojili do mezinárodního výzkumu možností léčby mozkových nádorů pomocí ultrazvuku.

Jižní Korea

navrhla poprvé od uzavření příměří přímé rozhovory svému severnímu sousedovi.

Orbán

ocenil Hortyho jako výjimečného státníka. Židovské obce zuří, protože za Hortyho proběhly v Maďarsku deportace Židů (čemuž ovšem Horty zcela reálně vzato nemohl zabránit), nicméně fakem je, že se Hortymu podařilo zlikvidovat komunistický puč po první světové válce a zvládl i výrazné okleštění velikosti země (včetně ztráty přístupu k moři, Horty byl admirál z doby, kdy součástí Uherska bylo i jadranské pobřeží), aniž by se země z takovýchto ran totálně zhroutila. Vůdcové Výmarské republiky ve stejné době naprosto selhali a otevřeli bránu Hitlerovi.

EU

rozšířila seznam druhů zboží, které je možné bezcelně dovážet z Ukrajiny.

Bylo vysloveno

podezření, že "za nákazou africkým morem je lidský faktor". Rozhodně bych to nevylučoval z toho důvodu, že divoká prasata jsou u nás přemnožena na pěti až desetinásobnou hustotu oproti tomu, co je krajina s to unést. Výsledkem jsou devastace jak lesů, tak i zemědělskýh kultur, přičemž náhrady škod jsou vypláceny jen velmi laxně a v nedostatečné míře. Existují tudíž desetitisíce (přinejmenším) osob, vysoce zainteresovaných na tom, aby tento stav skončil.
Myslivcům se údajně "nedaří divočáky najít".
Mají být nasazeny "pachové ohradníky" pro omezení migrace zvířat.

Soudruh Sobotka

prohlásil, že je nutno regulovat sdílenou ekonomiku typu Airbnb nebo Uber. Prostě vše, co táhne společnost ekonomicky nahoru, je třeba zlikvidovat, to je hlavní heslo socanů.

Radioteleskop v Arecibu

zaznamenal záhadný signál od hvězdy Ross 128. Jedná se o červeného trpasíka.
V poslední době je vedena rozsáhlá diskuse o možnosti života na planetách této kategorie hvězd. Na jedné sraně představují tyto hvězdy vysoce početnou skupinu (mnohonásobně početnější než hvězdy podobné Slunci) a jejich délka života je podstatně vyšší než délka života Slunce, na straně druhé je zóna života u těchto hvězd velice blízko, což vede k vázané rotaci planet v takové blízkosti (planeta je obrácena ke hvězdě stále stejnou polokoulí, jako Měsíc k Zemi) a "bouřlivé mládí" na začátku vývoje tohoto typu hvězd může vést k "odfouknutí" atmosféry od tak blízkých planet.

Ve Walesu

se podařilo po 40 letech odsoudit vraha 12leté dívky.

Po Evropě

se z důvodu malé proočkovanosti populace masívně šíří spalničky. Je třeba konstatovat, že se do nedávna (současný stav neznám) očkovalo oslabeným virem, velice citlivým na vzduch, takže se injekce musela aplikovat do několika desítek sekund od otevření ampulky. To je u hystericky se bránícího batolete problém. Část dětí proto nezískala dostatečnou imunitu, ale při masívní proočkovanosti se nic nedělo (pokud nevycestovali někam do rozvojových zemí, kde to mohli chytnout). Pokud se ovšem proočkovanost sníží, překročí procento citlivých jedinců v populaci kritickou hranici a nemoc se může lavinovitě šířit (což se zřejmě nyní děje).

Pokračují

jednání o brexitu, zatím bez viditelného výsledku.

Johnu Ogburn

přežil 42 minutovou zástavu srdce. Novináři poněkud ignorují fakt, že byl po celou tuto dobu resuscitován, takže bazální krevní oběh mu udržovala srdeční masáž.

Na východě Ukrajiny

vyhlásili separatisté stát "Malorusko". Z historie víme, že se tak původně jmenoval stát, zahrnující část současné Ukrajiny (a Rusko bylo "Velkorusko" a vedle toho byla ještě "Bílá Rus" zhruba v hranicích současného Běloruska).

Senátoři

se vyslovili pro odklad platnosti zákona o kožešinových farmách a pro zvýšení odškodného pro majitele současných poniků, které by měly být zrušeny. Je možné, že pokud se tato platnost přehoupne přes volby, že se tuto ekologistickou zvůli podaří zrušit.
Pokud se tyto farmybudou rušit, tak b se peníze na finanční kompenzace měly IMHO vzít exekucí z kont aktivistů, které tuto fašistickou hovadinu prosazují.

V německém katolickém sboru,

vedeném mj. bratrem minulého papeže, docházelo k masovému zneužívání chlapců kněžími (500 a něco vyšetřovaných případů). JXD z Reflexu v této souvislosti navrhuje prověřit všechny katolické školy a podobné instituce pro mládaž na našem území. Ne vždy s JXD souhlasím, ale v tomto případě tak činím zcela jednoznačně.

Ústavní soud rozhodl,

že ČEZ není povinen odpovídat na dotazy položené podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Další rána důvěryhodnosti naší justice.

Vlci na Šumavě

napadli 29 ovcí. I zde je problém, že odškodné za podobné incidenty vyplácí stát velice liknavě a v podhodnocené míře. Navíc se i tyto náklady na libůstku několika ekologistických extrémistů hradí z peněz nás všech.

Česká pošta

nesmí omezovat svou provozní dobu ani o prázdninách a z důvodu nemoci. Toto rozhodnutí je správné, protože ČP má pořád prolobován na některé atraktivní služby monopol, tak na ni musejí platit přísnější kritéria než na běžné podnikatele.

Studie

organizace Institut info spočítal, že Německo by zákazem spalovacích motorů přišlo o 600 000 pracovních míst. IMHO by to mohlo odstartovat krizi, která by si v mnohém nezadala s tou, která vynesla do čela Německa Hitlera.

Verbální přestřelka

se konala mezi Václavem Klausem ml. a režisérkou Olgou Sommerovou, která se velice nelichotivě vyjádřila o lidech, bydlících v panelácích, a Klaus se k tomuto bydlení přihlásil a soudružku sepsul.

Koalice

Lidovců se STAN byl odpískána po opakovaných průzkumech, které jí nedávaly šanci proniknout do parlamentu.

V Polsku

probíhá spor o zákon, který by měl zvýšit pozici státu při dohledování soudů. Je to nestandardní věc, nicméně nenyslím,  že by tím byla významně narušena dělba práce mezi jednotlivými dílčími mocemi ve státě. Navíc byla řada soudců navržena minulým levičáckým režimem a mnozí (jako u nás) představují rezidua z dob komunismu. Dozor nad lidmi tohoto druhu je spíše žádoucí.
Obě komory Sejmu tento zákon schválily (a v obou má PiS většinu, danou řádnými demokratickými volbami).
Jourová coby EUrokomisařka za ANO navrhla Polsku odebrat dotace. Objevily se u nás návrhy na její odvolání.
Omočily si i "špičky české justice", vesměs produkty komunistického školství a mnozí i s dalším komunistickým máslem na hlavě.
Levicově orientovaní Poláci, nerespektující (jako tradičně veškerá levice) pořádají demonstrace.

Donaldu Trumpovi

se nadaří prosadit reformu socialistického projektu Obamacare.

V kauze OKD

byl předvolán jako svědek premiér Sobotka.

Senát schválil

přechod na novou normu televizního vysílání, a tedy vyluxování kapes občanů nákupy nových televizí nebo alespoň nových "bedýnek" mezi televizí a anténou.

ČOI

bude moci využívat inspektorů se skrytou identitou, včetně krycích dokladů.

Izraelský premiér

konstatoval na schůzce vedení států V4, že se EU chová jako šílenec. Naprostý souhlas, pane premiére.

Macron

se dostal do konfliktu s armádou, protože osekal výdaj na obranu způsobem, neslučitelným se závazky Francie vůči NATO.

V Kunratickém lese

u Prahy (resp. na území Prahy) byla nalezena klíšťata nakažená virem klíšťové encefalitidy.

Rusko

představilo nový bitevník, Mig 35.

BMW

bez ohledu na brexit hodlá postavit závod na výrobu elektromobilů v Oxfordu. Buď tedy kecají všichni, kdo si představují brexit jako konec jakékoli spolupráce mezi GB a EU, nebo jde o to, že BMW tomuto projektu nepřikládá žádný význam.

Českem

se šíří virus králičího moru.

Loni

bylo zaznamenáno 517 nových případů tuberkulózy, cca 1/3 tvořili cizinci. Jako hlavní věc bych viděl, aby se obnovilo očkování.

Byl exhumován

Salvátor Dalí kvůli sporu o jeho otcovství.

Ministr Jurečka

chce každoročně přilákat do Česka až 1500 Ukrajinců.

KRNAP

zakázal vstup na část svého území kvůli sběračům borůvek.

Jiří Čunek

se vyslovil pro povolební spolupráci Lidovců a ANO. Kdyb vyhrála volby strana Velkého Satana, zcela jistě by s ní Lidovci spolupracovali. A rádi.

Šéfové některých firem

prohlásili, že odchod Katalánska ze Španělska by poškodil ekonomiku země. Je ovšem otázka, nakolik je to pravda z pohledu celé společnosti. Katalánsko je nejbohatší část Španělska a zbytek tohoto státu ekonomicky "táhne".

Žádné komentáře:

Okomentovat