pondělí 10. července 2017

Co uplynulý týden dal

Islám

V Rakousku

zavraždil "rakušan tuniského původu" starší (80+) manželský pár za to, že jejich syn je členem FPÖ.

V Avignonu,

před jednou z mešit, došlo ke střelbě. Nešlo o útok radikálů, ale o vyřizování účtů mezi muslimy. "Žabaři, žádná mrtvola", jak by řekl Limonádový Joe.

Sebevražedný atentátník

v ženských šatech usmrtil v Iráku nejméně 14 lidí.

Džihádisté

z chalifátu upálili islámistického kazatele, který se zmínil o pravděpodobné smrti alcilotra Bagdádího. Inu, gestapo a polní policie také vraždily ještě osmého května 1945 (a ledaskde i později) každého, kdo by špitl o porážce hitlerovského Německa.
Džihádisté z chalifátu rovněž začali více používat jako sebevražedné atentátníky ženy (koho budou š*kat v ráji není úplně jasné).

Koaliční bojovníci

pronikli do centra Rakká.

V Turecku

demonstrují občané proti islámistickému diktátorovi Erdoganovi. Proč si ho zvolili?
Erdogan se vyjádřil o Německu, že "páchá sebevraždu", když mu nedovolí promluvit k německým Turkům.

V Belgii

zadrželi další islámské teroristy. Údajně nemají souvislost s předchozími, kteří na jaře spáchali úspěšný atentát.

Džihádisté

podnikli v Mosulu protiútok, ale byli zahnáni po nějakém čase zpět.
Důležité je i uklidnění vztahů mezi USA a Ruskem, plynoucí z osobního setkání Putina a Trumpa. I kdyby nevydrželo věčně, po nějakou dobu si proruské a proamerické skupiny nebudou vzájemně škodit (nebo takové akce alespoň omezí, buďme realisté) a ušetřenou energii (a střelivo) věnují na islamisty z chalifátu.
Na konci týdne to vypadalo tak, že v Mosulu přežívají poslední ohniska odporu, jinak je město osvobozeno a jeho osvoboditelé (snad ne předčasně) spolu s obyvateli slaví vítězství.

Muslimové

ze skupiny Aš-Šabáb zavraždili stětím v Keni devět lidí.

Soudruh Halík

se vyjádřil, že by nepodal přijímání přívrženci Bloku proti islamizaci. Zároveň také odsoudil nenávist k ďáblovi (což má svou logiku, protože Alláh, kterého muslimové uctívají, je de facto podle křesťanského učení ďábel).
Vytáhli na něj, chudáka, scénu z Nového Zákona, v níž Kristus odmítá ďábla. Patrně ani jemu by Halík jeho vlastní tělo nepodal. Bizarní myšlenka, perfektně charakterizující bizarnost křesťanství a nutnou nelogičnost konání a mluvení všech, kdo ho myslí vážně.

Imigrace


Dokonce

i hypermultikulturní Švédsko se snaží přiškrtit příval civilizačně nekompatibilních imigrantů.

Kanada

se rozhodla vyplatit "odškodné" teroristovi, který zabil medika US jednotek v Afghánistanu a byl následně vězněn na Guantanámu. Odmítají to jak USA tak i část Kanaďanů.

Kolem "neexistujících"

no-go zón Dánsko ve městě Århusu zřídilo check-pointy, podobné těm, které zřizuje Izrael kolem oblastí, kde jsou soustředěni palestinští muslimové.

Švédsko

zrušilo hudební festival Bråvalla v Norrkopingu, protože se tam houfně znásilňovalo. Zásahy proti islámským znásilňovačům a sjednání pořádku by totiž byly politicky nekorektní.

Narůstá

počet saláfistů v Německu, varovala tajná služba.

Průzkum

ve Francii ukázal, podobně jako k minulému týdnu citovaný větší evropský průzkum, silnou rozpolcenost francouzské společnosti ve vztahu vůči islámským imigrantům. Proti imigraci jsou především ti, kdo vytvářejí nějaké hodnoty, ať už materiální nebo intelektuální, pro jsou politici a různí parazitičtí kecalové.

Rakousko

nachystalo vše na kontroly v Brennerském průsmyku, ale nakonec od jejich provádění "zatím" couvlo. Problém státu, kde levice neví, co dělá pravice, případně si dělají naschvály.

Salzburg

zakázal vepřové v mateřských školkách. Údajně jako "prvek zdravé výživy", reálně však jde o ústupek islamistům.

Libyjská pobřežní stráž,

vycvičená a vyzbrojená v Evropě, začíná bezohledně zatápět pašerákům lidí a postřeluje jejich lodě pomocí kulometů ještě v libyjských výsostných vodách. Brzy se ozve jekot NGOistů, kteří tím jednak přijdou o zdroj příjmů, jednak o prostředek ke zničení evropské civilizace.

Italové

z Palerma, údajně na příkaz mafie, zaútočili na imigranty, obtěžující ženy, baseballovými pálkami. Mafie se tedy začíná vracet ke svým kořenům, protože původně to byla protiokupantská (nejprve proti islamistům, později proti pevninským Italům) odbojová organizace.

Obecné


Další divoká prasata

s africkým morem byla objevena na Zlínsku. Několikrát po sobě.

Přes půl Brna

protáhl svou partnerku plačící a prosící o pomoc šestadvacetiletý násilník. Posléze ji znásilnil.
Přesně tohle je důsledek dlouhodobého systmatického šikanování občanů, snažících se v podobné situaci pomoci. Toto existovalo už za socialismu a demokratizace v této oblasti u nás nic pozitivního nepřinesla (na rozdíl od Slovenska, kde je sebeobrana a nutná obrana definována pro útočníka daleko nevýhodněji).
V čerstvé paměti je případ sochaře Opočenského, signatáře Charty 77, který se zastal dvojice starších manželů, ohrožované skinem (a zabil ho), na kterého, když na něj pro jednoznačnou nutnou obranu nakonec nemohli, nakonec ušili "pedofilii".

Soudruh Juncker

se naštval, když si v EUroparlamentu jeho bezcenné žvásty, navíc monotónně opakované už delší dobu bez jakékoli inovace, skoro nikdo z EUroposlanců nepřišel poslechnout. Vřeštěl a označil EUroparlament za "směšný". V tom má do jisté míry pravdu, protože EUrtoparlament je v systému EU něčím jako páté kolo u vozu, jeho pravomoci jsou v porovnání s parlamenty skutečně demokratických států silně okleštěné. Představuje jen jakousi fasádu (či roušku nebo fíkový list) "demokracie", zakrývající totalitní hampýz.

Na Srí Lance

se šíří horečka Dengue. Toto onemocnění je virového původu, je charakterizováno vysokými horečkami, žloutenkou z narušených jater, hemorrhagiemi (výrony krve), častá jsou zakrvácená bělma. Původně se vyskytovalo v Africe, do jiných částí světa ji roztahala doprava a migrace.

KDU-ČSL a STAN

hodlají podpořit kandidaturu Jiřího Drahoše na presidenta. Ten se původně vydával za nepolitického či politicky neutrálního, jak vidíme, nepravdivě. Má blízko ke křesťansko (=klerofašisticko) - pražskokavárnickým antidemokratům a proto je pro demokraticky smýšlejícího člověka zcela nevolitelný.

Charlie Gard

trpí onemocněním mitochondriální vyčerpanosti (údajně existuje tč. 16 případů na celém světě, o nichž se ví). Rodiče vybrali v crowfundingové kampani peníze na dopravu do USA a experimentální léčbu, která u několika případů této choroby zabrala. Britští lékaři odmítli povolit převoz dítěte a chtěli ho, jako důkaz své neschopnosti a nekompetence, zlikvidovat vypnutím přístrojové podpory. Ve věci se odmítl angažovat Evropský soud pro lidská práva.
Nemocnice nakonec pod tlakem veřejného mínění trochu povolila (je otázka, kolik podobných případů se odborně impotentnímu britskému zdravotnictví podařilo zamést pod koberec).
Novináři, ty hyeny, vyhrabali kauzu Aahyi Kinga, kterého britští zdravotníci také nechtěli pustit na protonovou léčbu do Prahy a měl podle nich "důstojně zemřít". Chlapec je nyní zdravý a chodí do školy.

Severní Korea

vyzkoušela zcela novou mezikontinentální raketu, schopnou zanést jadernou nálož až na tichomořské pobřeží USA. Obávám se, že nakonec nic jiného než totální konfrontace se severokorejským režimem za masového nasazení jaderných zbraní nezbude.

Masové demonstrace

v Hamburku na summitu G20 byly od samého počátku násilné. V ulicích města se předváděl bezcenný póvl, jehož vizí je svět jako orwellovský (nebo hitlerovský) fašistický superstát, popírající bazální civilizační i lidské hodnoty (proto si tito lidé tak dobře rozumějí s islamisty). Proti těmto tvorům je třeba naprosto bezohledně nasadit těžkou, ne policejní ale vojenskou, techniku. Je naprosto legitimní jim názorně předvést, že kulomety, děla atd. budou proti nim opravdu použity.

V rámci G20

došlo k osobnímu setkání Putina a Trumpa. Hovořili spolu dvě a půl hodiny. Viditelným výsledkem bylo zklidnění napětí mezi ruskými a US jednotkami v Sýrii. Byl to také patrně nejvýznamnější výsledek celého jednání. Neslané nemastné záverečné komuniké je v postatě o ničem.





Soudruzi z ČT

se "vyznamenali" utnutím Trumpova projevu a vysíláníám jaqkési naprosto neaktuální číčoviny. Přesně toto je důvod, proč veřejnoprávnost ČT (včetně poplatků) zrušit.

Mladá žena

na výletě na horách se shýbla a už se nebyla s to narovnat. Pro neschůdnost terénu byla odvezena vrtulníkem.
Lze očekávat, že tento zdravotní průšvih mohl souviset s prodělaným těhotenstvím. Jednak působí negativně zátěž těhotné dělohy na páteř, kdy se mj. posouvá těžiště těla, jednak produkce hormonu relaxinu placentou - ten má usnadňovat porod změkčením spojů na pánvi, ale to samé udělá i se spoji na páteři, vč. vaziva, obklopujícího a fixujícího meziobratlové ploténky.
Pamatuji na případ, popisovaný ještě před revolucí v časopise Pracovní lékařství, kdy se úředník shýbl pro tužku a stalo se mu to samé co té mladé mamince. Protože to bylo ale v práci a zvednutí upadlé tužky bylo součástí pracovního úkonu (aniž by její pád byl hrubým porušením pracovních předpisů), byl z toho pracovní úraz.

Žena, zasažená bleskem

minulý týden, nakonec přece jen zemřela. Podařilo se jí sice obnovit srdeční akci, ale nakonec selhaly další vitální funkce.

Do konce května

se u nás nakazilo HIV 109 lidí. Tedy, abych upřesnil a opravil novináře, 109 lidí, o nichž se to ví. Spousta dalších si nemusí být této nákazy vědoma a pokud se na ně nepřijde náhodně, mají smůlu (a "lidské právo nebýt vyšetřován na HIV pozitivitu", které nadefinovali levičáci) a jejich partneři také.

Při přímém přenosu

na Facebook dvě dívky ve vysoké rychlosti sjely ze silnice a narazily do betonové stěny. Řidička zemřela, spolucestující je v nemocnici a snad přežije. Hlavně, že se to na Facebooku velice líbilo a mělo to hromadu lajků a sdílení. Možná to byl větší sukces než bude mít následný pohřeb.

Židovská obec

v Maďarsku prohlašuje kampaň proti amorálnímu "podnikateli" Sorosovi za "antisemitismus" (navíc lze patrně použít i termín "zločinec", protože ve Francii byl, alespoň podle Wikipedie, právoplatně, leč v nepřítomnosti, odsouzen).
Bohužel, přesně tímhle způsobem Židé tento pojem zprofanovali do takové míry, že zcela promarnili jeho neblahé a přitom velmi silné konotace, které získal v průběhu druhé světové války. U nás zase židovské obce podobně problematicky bojovaly proti potrestání židovských prominentů komunistického režimu (např. prokurátora Vaše, ale byla i snaha "očistit památku" vraha Slánského a jeho spolupracovníků).
Tímto jednáním se tyto organizace "jménem Židů" vlastně staví za zločiny a amorální činy, kterých se podobní lidé dopustili, a stávají se fakticky jejich spoluviníky. Pokud budou židovské organizace (přestože jejich "celožidovská" legitimita je krajně sporná) takto lámat kopí za vyslovené zločince, budou tím antisemitismus (a to i ten opravdový, na způsob Hitlera a spol.) fakticky legitimizovat jako boj proti zločincům a jejich pomahačům. Což považuji za potenciální průšvih.
IMHO by se proto proti těmto kampaním židovských obcí měli postavit slušní Židé, třebas i neorganizovaní, aby ukázali, že Židé opravdu netáhnou za jeden provaz s amorálními osobami, právoplatně odsouzenými za zločiny. Nikdo jiný to za ně, bohužel, udělat nemůže.

Jižní Korea

zveřejnila nalezený film, ukazující korejské ženy, které byly zneužívány jako sexuální otrokyně japonských vojáků.
Kolem zneužívání žen z okupované Koreje a Číny japonskými vojáky za druhé světové války dosud panuje neshoda a nesoulad mezi těmito státy a Japonskem. Japonsko až před dvěma lety odškodnilo poskledních 45 žijících sexuálních otrokyň, z původního celkového počtu kolem dvou set tisíc. Počínalo si tedy stejně jako Německo, které si také počkalo až prakticky všichni lidé, odvlečení za války na otrocké práce do Německa, zemřeli, a odškodnilo zbylých pár stařečků a stařenek.

V Polsku

ukázaly průzkumy, že přes lkaní levičáků a ultralevičáků PiS dále posiluje. Občanská platforma nadále ztrácí, mění svůj program, a tím dále ztrácí. Přestává ji zřejmě podporovat i ta část polské veřejnosti, která jinak PiS nesnáší.

Turecko

možná nebude ratifikovat Pařížskou dohodu o klimatu, s odvoláním na postoj USA. Jedna z mála pozitivních akcí tamní vlády.

3 komentáře:

  1. > Britští lékaři odmítli povolit převoz dítěte a chtěli ho, jako důkaz své neschopnosti a nekompetence, zlikvidovat vypnutím přístrojové podpory.

    To bych kvalifikoval jako pokus o vrazdu. Jina vec by byla kdyby meli nejaky lepsi plan, nebo si mysleli ze ho maji. Takhle je to dost jednoznacne.

    Navic nechapu co o tom maji co rozhodovat. Za dite zodpovida zakonny zastupce. Pokud nejedna v jeho zajmu, pak at se lekari obrati na soud (pripadne policii). To mi taky prijde dost jednoznacne.

    Nevychazim ze znalosti prava (ktere nemam) ale jen z logiky veci. Pokud je to podle prava jinak, pak je pravo spatne.

    OdpovědětVymazat
  2. Na Opočenského neušili pedofilii. Takového protizákonného jednání se dopustil, navíc opakovaně a to v době kdy už pro takové jednání byl souzený. Proces měl spravedlivý a trest přiměřený. Sám při zpětném pohledu své jednání považuje za pitomost. To mě těší, protože je to fajn chlap. A statečný. Ve vztahu k případu se "skinheadem" to bylo tak, že, ano, uvnitř represívního systému byly hlasy "teď mu to spočítáme i za něj". Včetně snahy proti němu zneužít i jeho uměleckou tvorbu. Což nebylo vyslyšeno, naopak v jeho prospěch při osobním hodnocení bylo přihlédnuto k jeho statečnosti, třebaže z z pochopitelných důvodů "nekrmit a nedráždit hlupáky" to nebylo zdůrazňováno.

    OdpovědětVymazat
  3. Blbé je, že to naše zdravotnictví začíná dohánět a předhánět to britské...

    OdpovědětVymazat