úterý 18. července 2017

Co uplynulý týden dal


Islám


Saúdská Arábie

nakupuje zbraně i od Ruska. Takže prostě prachy nesmrdí nikomu. Jen pár pachatelům lásky a pravdy, kteří byli ochotni kvůli tomu zruinovat a přivést k rozpadu Československo.

V Mosulu

nalezli chlapce, který se asi dvacet dnů skrýval mezi troskami, aby se vyhnul nebezpečí z probíhajících bojů.

Epidemie cholery

v Jemenu se údajně vymkla kontrole.
Cholera vyvolává průjmy a zvracení, nemocný umírá na dehydrataci a nedostatek některých iontů v těle. Pravděpodobnost přežití vysoce zvyšují i infuze prachsprostého fyziologického roztoku (0,9 resp. 0,85% roztok chloridu sodného ve vodě). V Jemenu jsou nyní takové ekonomické a logistické poměry, že "nemají ani na slanou vodu", což byl pro generaci mých rodičů znak nejvyšší bídy.

FBI

zadržela US vojáka s vazbami na chalifátníky.

Džihádisté

z chalifátu dobyli zpět jednu vesnici poblíž Mosulu.
Z Mosulu samotného zbyly jen rozvaliny, v mnohém podobné rozvalinám Berlína na konci války, nebo Stalingradu po bitvě.

Chalifátníci

oficiálně potvrdili smrt arcilotra Bagdádího, který jim velel.

Džihádisté

v Sýrii sestřelili vládní letoun.

Evropský soud

pro lidská práva vynesl konzistentně s předchozími další rozsudek, podle něhož zákaz zahalování tváře na veřejnosti není porušením lidských práv muslimek.

Za jásotu

pachatelů pravdy a lásky prošla informace, že dívky v Saúdské Arábii budou mít na školách (ovšem jen soukromých a silně segregovaných) tělocvik.

V Indonézii

financuje Súdská Arábie "univerzitu", která produkuje džihádisty s vymytými mozky (podobnost se Sorosovou "univerzitou" v Maďarsku čistě logická a zákonitá).

USA

se podařilo zlikvidovat šéfa chalifátníků v Afghánistanu, Abú Saída.

V Egyptě

v letovisku Hurghada došlo k teroristickému útoku nožem na turisty. Byla pobodána i jedna naše občanka. Podařilo se ji převézt do Káhiry.

Imigrace


Od loňska

stoupl počet evidovaných obyvatel EU o 1,5 milionu, většinou v důsledku migrace.

Neziskovky

dovezly do Itálie od začátku roku již 4600 nelegálních imigrantů. Navíc pocházejících ze zemí, kde není žádná válka (mimo tam normální mezikmenové konflikty), jejichž obyvatelům se prostě nechce pracovat.
Itálii se nepodařilo protlačit obrat v proimigrační politice na schůzce s Macronem a Merkelovou (je to jasné, tito politici chtějí Evropu totálně zničit, jak se to nepovedlo Hitlerovi a Peténovi). Nakonec Italové pohrozili, že dají "uprchlíkům" doklady a pustí je dál.

Předseda SPD

Martin Schulz hodlá prosadit snížení peněz zemím, které odmítají "uprchlíky".

Obecné


Přetřásá se,

že se Trump junior sešel s ruskou právničkou, aby získal nějaké kompromitující informace na Clintonovou. Problémů je zde více:
  • Obama o ruském sběru informací o kandidátech na jeho nástupce věděl a nezasáhl patrně proto, že si byl jist vítězstvím Clintonové
  • Kompromitující informace na soupeře sháněla i Clintonová
  • Pořád je zde ten problém, že na Clintonovou vytáhli pravdivé informace, takže si to v reálu polepila sama svým jednáním.

Pokračuje

epizoocie afrického prasečího moru. První uhynulí divočáci byli nalezeni i mimo okres Zlín. Jak jsem opakovaně uváděl, černá zvěř je u nás asi 5 - 10 krát přemnožená proti stavu, který příroda ještě snese. Toto přemnožení by mělo teoreticky mít vliv i na šíření nákazy (stimulovat jeho rychlost a intenzitu).
Pořád není známá příčina, zvažovalo se povolení intenzívního lovu. Nakonec byli vyzváni ke střílení divokých prasat myslivci v celé ČR.

Rakousko

nepustilo do země tureckého ministra, který hodlal organizovat oslavy výročí "potlačení puče" (fakticky Erdoganova islamistického puče). Přiřadilo se tak k Německu.

EUroparlament

prohlásil skutečnost, že občané EU nebudou mít v postbrexitové Velké Británii stejná práva jako britští občané (ultralevici jde hlavně o volební právo a sociální dávky), za "diskriminační".
Z vyjednávání o brexitu pořád nejsou nějaké určité informace. Je docela možné, že skončí nedohodou a tvrdým brexitem.

Ministr Chovanec

předložil návrh zákonného sjednocení postupu při udělování zbrojního průkazu.

Ukrajina

pošilhává po vstupu do NATO. V první fázi si ujasňuje podmínky, které jsou IMHO pro ni nesplnitelné.

Připomenuli jsme si,

že Patricie Muzikářová je už půl roku nezvěstná. Je ošklivé to takto explicitně říkat, ale to, že se její tělo nenalezlo ani v horkém počasí, kdy by se prozradilo zápachem, je znak spíše kladný, protože zmizela v období extrémních mrazů a její jednoruký otčím (který figuruje jako hlavní podezřelý) by neměl šanci vyrobit hrobeček, fungující "smradotěsně". Zvyšuje se tak pravděpodobnost, že sama nebo s nějakou dopomocí odešla k rodině svého biologického otce, který se s její matkou rozešel a žije mimo ČR.

Náš stát

plánuje zavádět utopii, auto na vodík. Proč utopii? Je to extrémně technicky náročné, je to vysoce rizikové (vodík běžně "prosakuje" skrze kovy a tvoří se vzduchem výbušnou směs ve velmi širokém rozmezí) a neřeší to hlavní současný problém aut: Produkci NOx.

Policie

bude moci v rámci boje proti terorismu procházet data v rezervačních systémech leteckých dopravců.

V italském Bibione

vyhlásili totální nekuřáckou zónu. Tak jim turisty nahradi ilegální migranti, no bóže.

Opilý Ind

zastřelil svou manželku, protože nechtěla nosit na stůl.
Z toho plynou dva závěry:
  • i v nemuslimských komunitách se vyskytují dobytkové
  • v Indii bude tento vrah řešen a tvrdě potrestán, v islámských státech by vyvázl s bagatelním trestem, pokud vůbec nějakým (za rozbití židle nebo utracení ovce se taky netrestá).

Britská policie

zvýšila počet obětí, nalezených ve vyhořelém věžáku Grenfell Tower na 80. Počet ještě není končný a není jisté, zda končné číslo nebude zatíženo nějakou zásadní chybou (tj. zda v některých partiích požářiště nedosáhl oheň schopnosti totální likvidace lidských pozůstaků).

Soudci

ústavního soudu se i nadále budou považovat za extra kastu, vyvyšující se nad obyčejný plebs imunitou vůči postihu za spáchané přestupky. A pak se soudruzi diví, že justice u nás patří k nejnedůvěryhodnějším institucím.

Sucho

odhalilo na Dyji soustavu kůlů. Nejpravdpodobnější původ tohoto nálezu je přístaviště pro lodě a vory z dob Lichtensteinů.

Vladimír Putin

začal agitační aktivity, zaměřené na Ruskou mládež. Je to reakce na podporu opozice ze strany části mládeže.

Steve King z Wisconsinu,

podnikatel, byl jmenován velvyslancem USA pro ČR. Podle OSACR je to osoba, vyznačující se silným náboženským bigotismem.

Spor

propukl mezi ČSSD a ANO. ČSSD chce do voleb prosadit pro učitele tzv. kariérní řád (který by většině učitelů vzal peníze a zarazil platový postup s vyhlídkou, že na svatýho Dyndy dostanou možná přidáno). Vedení ANO nakonec doporučilo svým poslancům "volné hlasování", které zvýšilo pavděpodobnost, že tato socanská hovadina do voleb neprojde. Po volbách socani pravdpodobně nebudou ve vládě a snad (když se zadaří) ani v parlamentu.

Ústavní soud

podpořil zločinecké organizace. Vydal rozsudek, podle něhož mají u pozemků církevní restituce přednost před restitucemi normálních lidí (kteří si na ty pozemky, na rozdíl od církví, řádně a poctivě vydělali).
Oproti tomu ústavní soud vydal rozsudek, podle něhož náklady na protiprávní exekuci jdou na vrub exekutora.

O video,

natočené "facebookovými hvězdami", z nichž jedna přitom zahynula, se zajímá jako o propagační materiál BESIP.

Některé síly

v USA se troštují, že USA splní závazky z Paříže i bez podpisu klimatické dohody. Můj názor je, že "výhodnost" alternativních zdrojů padne v momentě, kdy je Trumpova administrativa přestane dotovat.

V Německu

a dalších zemích EU se prodává za stejné peníze, nebo i levněji, výrazně kvalitnější zboží než u nás. Tato fakta ovšem nijak nebrání pražskokavárnickým hnusům blekotat o tom, že "u nás lidé nechtějí kupovat dražší zboží".

Soudruzi z MMF

se obávají, že ekonomické problémy středo a východoevropských zemí mohou "narušit pokrok", tedy zabránit přeměně těchto států na sociálfašistické diktatury, byť formálně demokratické, po vzoru západoevropských zemí.

Rusko

začalo s výrobou nových typů zbraní.

Nezaměstnanost

byla v Česku nejnižší za posledních 19 let.

Čína

získala v Džibuti první zahraniční vojenskou základnu.

USA

úspěšně testovaly protiraketový systém THAAD, který by měl umět sestřelit severokorejské rakety, letící na jejich území.

Firma

Kaspersky lab byla vyškrtnuta ze seznamu vládních dodavatelů pro USA.

Norsko

pokračuje v krádeži dětí Michalákových. Staršmu chlapci udělilo norské občanství. Česká vláda se zmohla alespoň na protest, zaslaný diplomatickou nótou.

Sešlo se

dvacet tisíc podpisů proti protikuřáckému zákonu.

Ve Velké Británii

přiznali vdovský důchod gayovi kterému po dlouholetém soužití zemřel partner.
Malta uznala sňatky homosexuálních párů.

Putin

přiznal, že by v čele USA viděl raději Clintonovou. Je to logické, protože ta by je dále rozkládala až na úroveň podmocnosti.

Podařilo se prokázat,

že práce v noci zvyšuje riziko nádorů. Je to logické, protože rozvrací produkci melatoninu a ten je součástí protinádorové obrany organismu. Zcela jistě má tentýž dopad i střídání normálního a letního času.

Na Hodonínsku

bylo nalezeno nové velké ložisko ropy.

Maďarsko

chce, za velkého pokřiku džihádistů a jiných pachatelů dobra, učit na školách děti střílet. Je to IMHO podstatně rozumnější než povinné návštěvy mešit, spojené se sborovým blekotáním nesmyslů o míumilovnosti a tolerantnosti islámu.

TOPka

veme na své kandidátky zástupce Bursíkovy strany LES. Doufejme, že jí to srazí preference, jako Starostové lidovcům.

EU

začala buzerovat Maďarsko za zákon, který by v zemi znemožnil fungování "VUMLu" fašisty Sorose.

USA

pracují na vývozu zkapalněného zemního plynu. jejich konkurence by se měla projevit pádem cen této suroviny, dosahujícím i na naše koncové spotřebitele.

Liou Siao-po,

čínský disident a nositel Nobelovy ceny míru zemřel na rakovinu jater. IMHO by mu léčba mimo Čínu s vysokou pravděpodobností nepomohla.

Macron s Merkelovou

chtějí prohlubovat spolupráci Francie a Německa.
Na úrovni bezpečnosti budou spolupracovat s Francií USA.

Čína

teleportovala foton na svou družici. K "vemte nás nahoru Skotty" je to ještě daleko, ale vysoce bezpečná komunikace (dokonce i v případě, že by se skrze ni posílaly jen klíče ke komunikaci normálně šifrované) se blíží.

Další důkaz

globálního oteplování je tu: V Česku v některých výše položených lokalitách před víkendem mrzlo.

K nevůli

ekologistů koncernu Volkswagen, bez ohledu na "ekologickou kausu" narostly prodeje i zisky. Je to jakési "hlasování peněženkou" se strany normálních lidí proti ekologistickým vypatlancům.

Ústavní soud

zrušil vyhlášky ve Varnsdorfu a Litvínově, zakazující dlouhodobé vysedávání mimo lavičky. Problém je, že se takto chovala a chovají práce se štítící individua a vyhlášky vznikly proto, že tato individua dělala bugr a mnohdy se i připravovala na trestnou činnost, což ústavní soudci byli nuceni konstatovat.

Připravuje se

výkup vepřína v Letech. Velmi nevhod se témeř současně přišlo archeologickými vykopávkami na to, co se na základě mp a plánů vědělo už dávno, že se totiž areál prasečáku s areálem tábora jen částečně překrývá (z důvodu velké nepravidelnosti všech dotčených ploch odhaduji, že rozsah sdílené plochy je mezi 10 a 20 procenty), přičemž místa hlavních částí tábora (velitelská budova, ubytovny, marodka atd.) jsou mimo areál prasečáku.

Londýnské metro

již nebude oslovovat cestující "dámy a pánové". Kvůli genderistickým přiblblíkům.

Byla vychytána

část rozsáhlé sítě, která ve velkém měřítku a ve více státech EU (včetně u nás) pančovala masné výrobky levným koňským masem (tedy něco tak trochu jako naši podnikatelé s lehkými topnými oleji).

1 komentář:

  1. Saudská Arábie nakupuje zbraně, kde to jenom jde. Rusko to bere pragmaticky: „Zaplať, vezmi si to a vypadni...“. Konec konců, vzpomeňme na soukromého kosmonauta Denise Tita. Když se obrátil se svou žádostí o výlet do kosmu na americkou agenturu NASA, rozpoutala se taková právní bitva, že to vypadalo, že Denis Tito se nedočká jejího konce za této jeho inkarnace, tak se zeptal Rusů a ti mu odpověděli, že když zaplatí 22 mega v dolarech, že poletí a právní formality byly vyřízeny v řádech pár týdnů. Jakoby se v USA inspirovali stalinistickým Ruskem a v Rusku zase pro změnu předválečnými USA.

    Co se týče odmítání dodávat zbraně, tak do Saudské Arábie k nelibosti místních zbrojovek odmítli dodávat Švédové a Němci. Byli rychle nahrazeni Američany a Rusy a možná i někým dalším. Trhy se ztrácí snadno, získávají hůř. I když zrovna těmhle cokoliv dodávat může být dost podobné tomu, o čem říkával Gottwald jeho oponentům ve sněmovně, že by mu ochotně prodali i ten provaz, na kterém je oběsí až získá moc.

    OdpovědětVymazat