pondělí 4. července 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

U Fallúdže

se pořád ještě bojuje. Síly chalifátu dosud nejsou poraženy, přestože dobytí samotného města již bylo ohlášeno.

Dvě právničky

podaly v Německu žalobu na tureckého presidenta Erdogana kvůli masakrům, spáchaným na Kurdech.
Nejsem si jist, zda je takovéto pojetí mezinárodního práva principiálně v pořádku, protože otevírá Pandořinu skříňku, v níž se ukrývají i mohemedánské fatwy na civilizované lidi (mimo mnoha jiných potenciálních průšvihů).

V Česku se vše vykecá...

I vykecalo se, že část výkupného za Hanku a Tonču kdosi přemístil, patrně do své či spřátelené kapsy.

V Istambulu

na letišti zažili jeden z nejhorších džihádistických atentátů, spáchaný více atentátníky, kteří jednali ve vzájemné koordinaci. Výsledkem je téměř 40 mrtvých a kolem 150 raněných.

Syrští antiasadovci

se střetli s velmi nevalným výsledkem s džihádisty z chalifátu. Dostali na kokos a ještě zůstaly nepříteli jejich zbraně. Americký výcvik jim moc nepomohl.

Bulharsko

vyhlásilo zákony, které v podstatě znamenají zákaz islámu. Ten se v tomto státě nesmí propagovat, obhajovat ani šířit (Bulharsko není jediné, kdo takový zákon má, navíc má zkušenosti s několikasetletou islámskou okupací).

V Bangladéši

zaútočili ozbrojenci na restauraci, vzali rukojmí, a nejméně 20 jich následně povraždili, většinou podřezali. Motivy nejsou úplně jasné (?Ramadán?). Armádě se podařilo útočníky zlikvidovat. Přes oficiální tvrzení bangladéšských úřadů se k útoku přihlásil chalifát.

Belgie vydala

do Francie komplice atentátníků, másících podíl na přípravě a logistickém zajištění masakrů v Paříži.

Imigrace

Belgičané

upravili své zákony, které jim zakazovaly nahlížet žadatelům o azyl do mobilů a počítačů. Mezinárodní normy toto nezakazují, takže nyní budou mít volnější ruce při jednání s "uprchlíky", kteří většinou lžou o své situaci, věku, občanství atd.


Obecné

Neustále se šílí kolem brexitu, přestože se vlastně dosud nic neděje. Někteří aktivsté chtějí opakování referenda, rozumnější se jich ptají, jestli by také nechtěli opakování zápasu s Islandem.
Libra začala k velké nevůli soudruhů bruselistů zpevňovat. Vyskakují Skotové, nicméně v EU existuje více států, které se bojí separatismu na svém území a budou blokovat snahy odtrženého Skotska se dostat do EU, aby nevytvořily negativní precedent, který by dopadl i na ně.
U nás je jakýsi kompromis, kdy se na jednu stranu oprašuje známé heslo "... na věčné časy a nikdy jinak!", jednak od nás zazněla zatím nejtvrdší kritika bruselské věrchušky, která se tváří, že na brexitu nemá sebemenší podíl viny. Ta volá "Více Evropy", což v jejich hatmatilce znamená přitvrzení všech idiotismů, které vyprovokovaly Brity k hlasování pro odchod. To se týká i výhrůžek o povinném zavedení EUra všem zbylým členům.
U nás byla také zřízena speciální pracovní skupina pro brexit.

Polsko

v souvislosti s brexitem uvažuje o zavedení eura.

30 pravicově

orientovaných demonstrantů bylo na povolené demonstraci v Sacramentu napadeno několika stovkami ultralevicové verbeže. Deset z nich bylo vážně pobodáno noži.

Zdravotní sestry

nebudou muset mít vysokou školu. Rozhodla o tom vláda. Problém je, že je to rozhodnutí EU, které se bude muset nějak obejít. Tento befél EU je dán velmi mizernou kvalitou školství (včetně zdravek) ve starých zemích, kde prostě asbsolventky a absolventi nemají dost znalostí a dovedností k výkonu povolání.

Soudruzi ztohovnaři

rozestříhali ukradenou presidentskou standardu na malé kousky a rozeslali náhodným lidem.
Brněnským divadelníkům z Husy na provázku se tato "performance" líbí, a tak vyvěsili na Špilberku červené trenýrky.

Lady Gaga

zakázali v Číně, nejen koncertovat, ale i prodávat hudební nosiče a stahovat její hudbu. Může za to její setkání s dalajlámou.

Nigel Farage

konstatoval obecně jasnou skutečnost, že vedení EU si pouze namlouvá, že tato organizace funguje, realita je naprosto jiná.

Soudruzi poslanci

prohlašují, že si nezasloužíme o vybraných dnech v roce mít možnost nakupovat. Zákaz prodeje o sedmi svátcích prohlasovali soudruzi z ČSSD, KSČM, KDUČSL a Úsvitu. Je třeba na to pamatovat, až půjdeme k volbám.
Zákaz patrně skončí u Ústavního soudu.

Ústavní soud

zrušil zákaz adopce dětí homosexuálními páry. Za velkého jekotu bigotů a dalších antidemokratů. Ti nyní blekotají o tom, jak budou ubohé děti vnucovány homosexuálním párům k totálnímu zneužívání (alespoň dle kontextu).
Faktem je, že Ústavní soud zrušil absurditu, kdy homosexuál nebo lesba mohli adoptovat dítě jako jedinec, ale nemohl je adoptovat celý pár. Dalším bodem byla uměle udržované nemožnost adoptovat biologické děti partnera.

Jeremy Corbyn

sice obdržel masovou nedůvěru od poslanců Labour Party, ale odejít nemíní. Na druhou stranu, čím déle bude tento ultralevičák s kladným vztahem ke kde jakému teroristovi v čele této strany, tím rychleji a hlouběji se propadně do bezvýznamnosti.

Evropská Komise

přikývla na zrušení ekoabsurdity, kdy se na již hotové a schválené projekty silnic a dálnic měly dělat znovu posudky EIA (aby nebylo možné na ně dostat dotace).

IKEA

stahuje druh komody, která, pokud není upevněna ke zdi, může být stržena na zem, což se stalo ve více zemích dětem a některé z nich i zemřely. Obávám se, že se jedná o normální vlastnost nábytku, a že pokud nebudou byty přeměneny na vězeňské cely nebo alespoň holobyty (kde je vše upevněno na zeď), bude nemožné nehody tohoto druhu zcela vyloučit.

Ústavní soud

také rozhodl, že slovo policisty by nemělo mít větší váhu než slovo jiného svědka nebo obžalovaného. Problém vidím v tom, že policista je pod služební přísahou, zatímco obžalovaný  může v rámci své obhajoby legálně lhát.
Z tohoto důvodu se bralo svědectví policisty jako "silnější" ovšem s tím, že pokud byl přistižen při lži, mělo to pro něho tvrdé následky.
Obávám se proto, zda uvedený rozsudek ve svém důsledku nepovede k "legálnímu lhaní" policistů a zda neznamená rezignaci na vynucování dodržování služební přísahy.

Objevily se úvahy,

zda po brexitu zůstane angličtina jedním z jazyků EU, protože Irsko má přihlášenou gaelštinu a malta maltštinu, a angličtinu měla jen Velká Británie. Její zařazení mezi oficiální jazyky EU po brexitu by muselo proběhnout jednomyslným hlasováním zbylých členských zemí.

Donald Trump

na předvolebním mítinku znovu obhajoval mučení při výslechu teroristů a podobných zločinců.

"EU je skvělý projekt s mizerným vedením",

prohlásil president Zeman. Já osobně to tak nevidím, protože "skvělý projekt" by měl být idiotenfest a mizerné lidi ve svém vedení prostě ustát. Navíc je EU konstruována tak, že se lidé tohoto druhu dostávají do jejího vedení zcela "samospádem", což je jednoznačně špatné.
Úvahy o "špatnosti" přímého hlasování občanů, které se objevily v souvislosti s "nesprávným" výsledkem referenda o brexitu jsou poněkud diskreditovány faktem, že většina totalit v současnosti je formálně parlamentními (tedy zastupitelskými) demokraciemi.

Asociace krajů

konstatovala, že církve se domáhají vydání věcí i nemovitostí, za jejichž nevydání získávají od státu mnohamiliardové kompenzace. Dožadují se toho, aby byly církve státem tlačeny k respektování dohod, které uzavřely s vládou Petra Nečase.
Kraje mají prostě hrabivost a nestydatost církví z první ruky, protože na nich se řeší největší sprosťárny církevníků.
S tím souvisí návrh Jihočeského kraje na zdanění církevních restitucí a restitučních náhrad. Sobotka, který je církvím velmi příznivě nakloněný, toto odmítá, ovšem s vědomím, že tak přichází o svůj elektorát.

Norský soud

rozhodl v neprospěch paní Michalákové. Ta se patrně odvolá a má pro odvolání přislíbenou pomoc od státu. Další věcí je, že celosvětové protesty proti zrůdné politice státních únosů dětí Norskem patrně nejsou účinné. Daleko lepší by byl hromadný bojkot norského zboží.

Palestinec

ubodal třináctiletou dívku spící v domě rodičů. Policisté ho následně zatřelili.
Problém je v tom, že se incident odehrál v ilegální osadě Kirjat Arba, kde Židé podle platných mezinárodních smluv nesmějí zakládat stálá sídla, protože se jedná o půdu, která legálně patří palestinským Arabům.
IMHO je v oblasti Paletiny situace, která vylučuje nějaké mírové a všeobecně přijatelné řešení.

Novináři jásají

nad zacelováním "ozonové díry" Problém spočívá v tom, že pokud by byly naše původní představy o problému pravdivé, k zacelování by ještě docházet nemělo a snížená produkce freonů do atmosféry po jejich omezeních by se ještě neměla do stavu ozonosféry promítnout.

Rakouský ústavní soud

prohlásil druhé kolo presidentských voleb za neplatné z důvodu nelegálních aktivit významné části komisí při sčítání korespondenčních hlasů.

Česko

má jednu z nejnižších nezaměstnaností v rámci EU. To je mj. důležitým argumentem proti překotnému přijímání eura, protože většina členů eurozóny je na tom hůře než my.

President Zeman

by podpořil referendum o vystoupení z EU, sám by ale hlasoval proti.

Vůdce Al Kajdy

Ajmám Zavahrí veřejně vyhrožoval USA "vážnými důsledky", pokud si dovolí popravit vraha a teroristu Carnajeva.

Rada Evropy

opět "konstatovala", že v ČR pokračuje "segregace Romů". Problém spočívá v tom, že "argumenty", na nichž staví, jsou z velké části prokazatelně lživé aktivistické bláboly, jak bylo konstatováno v souvislosti s předchozími jednáními na toto téma.

Podle Jaroslava Flegra a kolektivu

zvyšuje infekce toxoplasmou pravděpodobnost, že se narodí dcera. Dle mého odhadu se pravděpodobně jedná o zvýšení potratovosti plodů mužského pohlaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat