sobota 2. července 2016

Dvě drobnosti

Dvě záležitosti příliš drobné na samostatný příspěvek ale příliš velké na vložení do přehledu týdne.

Vysavače

EU nám zakázala efektivně pracující vysavače o vyšším výkonu a nyní se pracuje na zákazu efektivnějších toustovačů a varných konvic.
Pochopitelně, mantrou je "ekologie", a opět pochopitelně, v pojetí bruselských bezmozků.
Bezmozkovi z brusele či nějaké ekologické NGO nevysvětlíte, protože správně neměl úspěšně dokončit ani zvláštní školu, že spotřeba anergie na určitý úkon je násobkem příkonu a času.
Většině těchto bezmozků není možné vysvětlit ani to, že energie nevzniká z ničeho, ale musí se nějak "vyrobit" (tedy, z fyzikálního hlediska přeměnit z jiné, pro nás nepoužitelné, formy na formu použitelnou). Nejde jen o tradiční výroky "ryzích ekologů" typu: "Proč zamořovat životní prostředí auty na naftu a benzín, když v zásuvce je dost energie i pro elektrická auta", případně "Pokud by nešla elektřina, tak bych si na televizi svítila svíčkou" (o topení v kamnech mrkví ani nemluvě).
Při diskusích o zavádění zbytečného denního svícení aut se ukázalo, že naprosté většině diskutujících "pro" nedochází (a patrně ani těm blbům, co to zavedli), že o to (cca 5% za denního provozu) vzroste spotřeba aut, protože ji musí vyrobit alternátor, a ten bude klást při výrobě většího množství elektřiny motoru vyšší odpor.
Jinými slovy, tito lidé, kteří nám diktují své bezcenné hovadiny, nezvládli (či alespoň nepochopili) ani učivo základní školy (termodynamické zákony).
Ale zpět k těm vysavačům:
Pokud by příkon vysavače jen snížil výkon, tak by se prostě neušetřilo nic, protože vysátí stejné místnosti by trvalo proporcionálně déle. Zásadním problémem je ovšem fakt, že nižší výkon zhoršuje kvalitu vysávání neproporcionálně, jinými slovy, při polovičním výkonu nestačí dané místo na podlaze přejet dvakrát, ale někdy je potřeba přejet třikrát i vícekrát. Paradoxně tedy celková spotřeba energie vysavačem s nižším příkonem je při vysátí téže místnosti vyšší. A to ještě pomíjím fakt, že některé druhy prachu takový kriplvysavač nenasaje ani pak (a výsledkem jsou alergie a další zdravotní potíže, které se promítnou do ekonomiky, a nakonec i do spotřeby elektřiny - "propálí" ji nemocnice).
Dalším aspektem je skutečnost, že úklid vysavačem o nižším příkonu "sežere" nejen více elektřiny, ale současně i výrazně více času. To, pochopitelně, nevzrušuje bruselského úředníka, který má v přepočtu statisíce Kč měsíčního platu a může z něj vydržovat armádu služebných, které mohou vysávat až do aleluja. Vyšší časová zátěž při úklidu ovšem naopak znamená nižší kvalitu života mas normálních lidí, kteří si uklízejí sami.
Stejné aspekty mají i připravované topinkovače a toustovače s "ekologicky" přiškrceným příkonem, případně i nevýkonné rychlovarné konvice. Opět se jedná o zloděje času, protože jejich práce bude trvat patřičně déle, a opět, vzhledem k tomu, že budou i déle svým provozem ohřívat své okolí, bude jejich zavedení spotřebu energie spíše zvyšovat než snižovat.
A to ještě pomíjím obecně platnou a známou skutečnost, týkající se velkého množství elektrických přístrojů, že s příkonem roste jejich efektivita.
Celá tahle kuza názorně ukazuje, že normální lidé, kteří v reále vydělávají na jejich platy, jsou v očích bruselských úředníků jen bezcenný póvl, na němž jim naprosto nezáleží.

Holčička

Soudruzi udělali pokus s holčičkou, která se špinavá a roztrhaná, dožadovala pomoci a ta jí byla odmítána.
Soudruzi to, pochopitelně, interptretují "hrozným sobectvím" lidí, kteří takovouto pomoc odmítli. Je to, pochopitelně, naprostý nesmysl.
Sami soudruzi mnohokrát udělali na lidi nejrůznější podrazy, kdy "za bukem" čekalo komando, okamžitě sankcionující normální a přirozené lidské chování. U nás se takto nechvalně proslavila ultralevicová aktivistka Šabatová se svými romskými provokačními komandy.
Vzhledem k tomu, že v celé EU nyní probíhá temnými silami řízený boj "proti pedofilům", opravdu se nedivím nikomu, kdo uvidí dítě v nouzi, tak místo snahy o poskytnutí pomoci začne zdrhat. Může se důvodně domnívat, že pokud by tu pomoc poskytl, obvinilo by ho za bukem číhající komando fašistických EUroinkvizitorů z "pedofilie" a totálně ho tím profesně i občansky zlikvidovalo ("najít" během jednoho roku v zabavené elektronice obrázky typu "child porn" opravdu není žádný problém).
Druhou věcí je, že scéna patrně působila nepřirozeně (ona působí nepřirozeně i na videích) a přinejmenším část lidí tušila nějaký podraz i z ní samé, nikoli ze širších souvislostí, které jsem výše zmínil.
Je to ošklivé, ale sociální inženýři ve službách neomarxistických, trockistických a dalších fašistoidů vytvořili ve společnosti v podstatě válečnou atmosféru. Přežívá jen ten, kdo se permanentně chová jako voják na nepřátelském území. A řídí se tím, co je řečeno třeba v "Bigglesovi od velbloudích stíhaček": "Když uvidíš něco přitažlivého a dožadujícího se tvé pozornosti, mazej od toho, protože je to past".
Potlačování základních pozitivních prosociálních instinktů a chování populace je něco, co je samozřejmou součástí politického programu ultralevicových sociálních inženýrů, a musíme počítat s tím, že je toho dosahováno i tak odpornými prostředky, jako je zneužívání dětí jako provokatérů.

I tyhle dvě drobnosti, byť se záležitosti samé přímo netýkají, ukazují názorně, že hlasování sociálně konzistentnějších Britů pro brexit bylo správnou a racionální volbou.

4 komentáře:

  1. K první části článku se nemá snad ani význam vyjadřovat. Učivo z fyziky na základní škole. Páni z EU asi tenhle level neabsolvovali.

    Ke druhé části: Je zajímavé, že provokace se v policejní práci (dokazování úplatkářství např.) prý nesmí používat. Ale investigativci a neštěstí zvané Anna Šabatová ji používají běžně. Opět jsou tady rovní a rovnější?

    OdpovědětVymazat
  2. K vysavačům (1. části článku) snad jen tolik, že doufejme, že tady soudruzi zezelenalí neobolševici poněkud podcenili dosah vlastní činorodé debility. Jestli totiž německým Brumhildám trkne, kdo že to může za to, že se ráno ani za 1/2 hodiny nedočkají kafe a že ani za 2 hodiny nevysají to, co dřív za 1/2 hodiny, tak je těmi nefunkčními spotřebiči prostě umlátí. Už aby to bylo, nic jiného to nabubřelí idioti nezasluhují. Jestli chtěli výrobce vysavačů dokopat k používání efektivnějších ložisek kupříkladu, dá se toho nepochybně docílit i mnohem inteligentnějšími a ani zdaleka ne tak arogantními metodami. Jenže podle toho „rukopisu“ se poznají opravdoví „lumeni“ a „géniové“.

    Ta druhá část je hodně smutná, ale ano je vidět, že jsou tu rovní a rovnější. Když jde o to, že by nějakého zezelenalého neobolševika mohli načapat jak bere úplatky, tak se provokatér nasadit samozřejmě, že nesmí. Když jde o to, že někdo nechce přijmout Cikána do zaměstnání, nebo nějak jinak prokazovat, že někdo není dostatečně nadšený pro multi(anti)kulti, tak na to se samozřejmě provokatéři používat přímo musí. Takže zákony se přihýbají a ohýbají přesně podle toho, jak se to kdejakému zmetkovi hodí do krámu. Nic nového pod sluncem, nebo snad ano?

    OdpovědětVymazat
  3. > Brumhildám trkne

    Brumhildam netrkne. Maochisticky se svyho kafe vzdaji pro dobrou vec. Nketerym to doslo uz davno, nekterym to dojde, ale je jich malo. Nez by to k necemu mohlo vest tak uz davno zadna EU nebude.

    Nevim jestli je umlaceni nefunkcnim vysavacem primereny trest pro zradce ale pro ten vysavac mi to prijde jako spravne pouziti.

    OdpovědětVymazat
  4. > házení klacků pod nohy poškodí všechny zúčastněné

    Pokud zucastnenymi myslite obcany GB a EU, tak jo. Ale ti do toho nemaji co mluvit. Verchuska to ma u brusele, pripadne se ridi heslem cim hur tim lip. Oni si klidne uzakoni vetsi plat, co je zajima nejaka prosperita. Takze myslim ze sankce budou, leda by bylo potreba drzet Eutanic jeste chvili nad vodou.

    OdpovědětVymazat