úterý 22. března 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

V Itálii

se provalilo, že islámské rodiny nedovolují dokončit dívkám vzdělání.

Turecko

zažilo opakované atentáty. Obviňuje z nich Kurdy, ale ukazuje se, že přinejmenším za některými z nich stojí islámský stát.

Mezi oběťmi

teroristického útoku na hotel v Pobřeží slonoviny bylo i dítě, které teroristé identifikovali jako křesťana.

Američané

potvrdili, že se jim podařilo zabít při náletu jednoho z vůdců chalifátnických džihádistů, Umara Čečence.

V Bruselu

pokračovalo pátrání po pařížských atentátnících a jejich společnících.

Rusko

se začalo oficiálně stahovat se Sýrie, což je podle většiny komentátorů další ťafka američanům.

Německo

bylo donuceno zvýšit trestní sazbu za sexuální útoky.

V Paříži

zatkli džihádisty, podezřelé z přípravy teroristického útoku.

Fronta an Nusra

patrně drží japonského novináře, který je rok a půl pohřešován.

Teroristu

Abdeslama dopadli v Belgii živého. Přiznal se k chystání dalších teroristických útoků.

Imigrace

Fotoreportéři

zorganizovali teatrální nápor "uprchlíků" přes pohraniční řeku z Řecka do Makedonie. "Uprchlíci" byli po této akci pochytáni a vráceni zpět. Snad jen dva se přitom utopili. Nevadí - šlo o dramatické fotografie na podporu sluníčkářské propagandy, a ty se povedly.

Bulharsko a Makedonie

začaly koordinovat své pohraniční akcevůči ilegálním migrantům.

Řecký ministr

vnitra prohlásil Idomeni, kde se shromažďují "uprchlíci" za "novodobé Dachau". Asi bychom se mu měli složit na exkurzi po nacistických koncentrácích, aby nehlásal bludy.

Obecné

Pokračovaly manévry kolem Čapího hnízda a následků, které z této kauzy plynou.
Pokračovaly také diskuse nad volebním výpraskem, který utrpěla Merkelová. Včetně snah, vydávat ho "vlastně za vítězství".

ČLK vydala varování

před faktem, že čeští lékaři odcházejí do ciziny a nahrazují je cizinci. Lékaři jsou u nás systematicky a po dlouhou dobu platově podhodnocováni a navíc ještě existuje naprosto idiotský systém atestací, který procpali ministerští úředníci přes hlavy odborníků (od lékařských fakult po odborné lékařské společnosti).

Norsko

podepsalo přistoupení k mezinárodní smlouv o právech dětí, která umožní snadnější navracení dětí, unesených Beavernetem, do domovských zemí.

Nejnižší důvěra v instituce

byla naměřena u českých občanů v současné době.

Dopravní géniové v Praze

vymysleli, že zruší mimoúrovňové křížení tramvají se severojižní magistrálou a nechají tramvaje jezdit skrze auta.

Poslanci

předložili návrh novely o registrovaném partnerství, který by umožnil adopci partnerem biologického rodiče dítěte (což je obvyklé i u hetero vztahů).
Leží už v pořadí na štosu věcí k projednávání podobný návrh ministerský, ale poslanecký by měl mít šanci na rychlejší projednání. Proti budou klerikálové všech barev.

Breivik

žaluje norský stát za týrání ve vězení. Je držen na samotce, bez možnosti kontaktu s ostatním světem. Aniž bych chtěl cokoli přirovnávat, tak podobný trest, byť na materiálně horší úrovni (bez počítače nepřipojeného k internetu a posilovny) měla připraven římskokatolická církev pro Husa, pokud by odvolal.

President Zeman

podpořil polskou vládu proti aktivitám brusele.

Ve Mníšku pod Brdy

budou likvidovat přemnožené divočáky, včetně možnosti střelby na vybraném místě uvnitř obce. IMHO je třeba těch živočichů vymlátit přes 50 % současného stavu, na který se přemnožili.

Maďarský premiér Orbán

konstatoval známou věc, že EU není svobodná. Za velkého jekotu sluníčkářů a EUrohujerů.

Připomenuli jsme si

nekulaté výročí nacistické okupace.

Kontraverzi

způsobilo Kotlebovo zastavení ochotnického představení kvůli sprosté mluvě.

Vypadá to

nadějně pro vznik slovenské vlády: Strany si začínají rozdělovat ministerské posty.

Asi 1000 Lotyšů

se účastnilo pochodu veteránů SS. Je třeba konstatovat, že sovětský útlak proti Lotyšům byl srovnatelný s německým vůči neárijcům, takže došlo k rozštěpení národa na prosovětskou a proněmeckou část. Obě vycházely z toho, že bojují za menší zlo. My jsme, do jisté míry naštěstí, před takové dilema postaveni nebyli a i nejvýznamnější skupina kolaborantů kolem E. Moravce se netajila s tím, že jim jde o zajištění holého přežití národa.

Kanada

odmítla trvalý pobyt rodině s dítětem, které má Downův syndrom. A tihle nás poučují o "inklusi"!

Začalo jaro


Bylo nalezeno

velké množství zbraní a munice ze druhé světové války, včetně pancéřových pěstí. Byly ukryty ve studni na Karlovarsku. Tak nějak mi na zpravodajských serverech chybí konstatování, že šlo nejspíš o jeden z mnoha skladů nacistické organizace Wehrwolf, která bojovala až do rázných opatření kolem příparavy odsunu proti československému státu, ale prováděla i vraždy německých antifašistů.

Různí "odborníci"

kvičí nad představou, že by se presidentem USA mohl stát Donald Trump. I Čína dala najevo, žr by Trumpa v čele USA nechtěla. Aktivisté se snaží vyvolávat bitky na Trumpových předvolebních mítincích - taktika, kterou používá fašistická sběř i proti AfD.

Ministerstvo spravedlnosti

obsadilo exekutorský úřad v Přerově, který je znám řadou proptizákonných aktivit. Že by si pan ministr chtěl částečně vypulírovat renomé, pošpiněné jeho zjevnými sympatiemi ke zločinnému islamismu?

Spojování nádorových buněk

může vysvětlit část případů rezistence nádorů proti léčbě i vznik pozdních recidiv. Podrobný článek o práci odborníků z MU je na Oslovi.

Napětí

mezi ČSSD a ANO stále narůstá. Sobotka patrně tuší, že by mohl na boji proti Babišovi něco trhnout, a tak se zřejmě nebojí ani rozpadu koalice a předčasných voleb.

Asi se zbřídí

bojovníci proti kouření: Ve Francii povolili studentům kouřit v areálech škol, dokud je na ulicích nebezpečno z teroristických útoků.

President USA Obama

navštívil Kubu.

2 komentáře:

  1. Itálie:

    Kdokoliv brání někomu ve vzdělání, měl by být smrtelně postřelen a zaživa zahrabán, to prý bohužel nejde. Škoda. Podle mě by to bylo velmi účinné. Když už to nejde, měl by takový hajzl dostat aspoň doživotí. Je to totiž svým způsobem horší počínání, než vražda.

    A ono se provalilo? Ono se to o vozembouších snad všeobecně neví, že ženská je pro ně jen bezprávné tažné a pracovní hovado? To Cikáni, kteří také brání dětem ve vzdělání, tak činí aspoň bez rozdílů v pohlaví, z principu. A navíc, on je to snad nějaký převratný objev? Mě spíš překvapuje a šokuje, že se proti tomu dlouhodobě nic nedělá. Ví se o obojím přece už velice dávno.

    Atentáty v Turecku:

    Jedním z mála nepřátel hajzlů, kteří si říkají IS a kterých se tito zmetci opravdu bojí, jsou Kurdové. Proto zmetci z IS provokují Turky, doufají, že tito jim s Kurdy pomohou. Navíc mi připadne, že s Turky a IS je to jako s politickým a teroristickým křídlem IRA, Turecko je to politická frakce, IS ta teroristická a jinak je to jeden za 18, druhý za 20-2.

    Idomeni:

    Řekové řekli, že vyhostí hajzly, co to organisovali. To měli udělat už dávno. Celý ten invazní svaz, kterému se z maskovacích důvodů našimi Quislingy říká „uprchlíci“ se už do Řecka dostal nezákonně.

    OdpovědětVymazat
  2. Nechtějí si náhodou toho Obavu na Kubě nechat? Určitě by mezi soudruhy revolucionáře výborně zapadl, jak se říká, svůj k svému :-)

    OdpovědětVymazat