úterý 29. března 2016

Nejen lež má krátké nohy


Informace o incidentu v Glasgowě

I soudruh Čulík byl nucen informovat o tom, že ve Skotsku byl zavražděn muslimský obchodník Asad Shah, pocházející z Pákistánu. Ve čtvrti, v níž měl obchod, byl velice populární. K incidentu došlo krátce poté, co na své Facebookové stránce popřál všem návštěvníkům šťastné prožití Velikonoc.
Nicméně BL nazvaly vrahy "extrémisty", kterýmžto pojmem jsou v jejich slangu nazýváni vlastenci, kritici totalitních ideologií (včetně islámu) a další demokraticky orientované osoby. Tvorové, vraždící jménem islámu nebo jiné zrůdné ideologie, takto v BL prakticky nikdy označováni nejsou (maximálně BL straší, že pokud nebudeme k "umírněným" muslimům "tolerantní", tak z nich naděláme "extrémisty").
Stačilo ovšem zadat do pana Googla jméno nešťastného obchodníka a již dva zdroje prozradily, že jeden z útočníků, ten, kterého se již podařilo policii dopadnout, je muslim. Také se objevila podezření, že tento zločin byl motivován nábožensky.

  • Muslim shopkeeper murdered in suspected 'religiously ... www.telegraph.co.uk › News › UK News › Crime 23 hours ago - Detectives arrest 32-year-old Muslim man after Pakistani-born Asad Shah, 40, repeatedly stabbed in savage attack. ... A popular shopkeeper was stabbed to death by another Muslim in a "religiously prejudiced" attack hours after posting an Easter message on Facebook to "my beloved ...
  • Arrest after Glasgow shopkeeper Asad Shah dies in attack ... www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-35898543 6 hours ago - Asad Shah, 40, was found seriously injured in Minard Road, Shawlands, ... Police said both Mr Shah and the arrested man were Muslims.
  • Lze najít i podrobnější ruský popis incidentu: http://www.sedmitza.ru/text/6249730.html (pomocí yandex.ru)

Prostě nejen lež, ale i zamlčování má krátké nohy a v době existence internetu neuteče daleko. Proto také všichni fašistoidé a jiní antidemokraté volají po tom, aby byl internetu nasazen náhubek samozvaných antidemokratických cenzorů (demokratická cenzura prostě neexistuje). I u nás je vztah ke svobodě internetu jednoznačným prubířským kamenem, oddělujícím demokraty od antidemokratů.

K samotnému případu

Je třeba si uvědomit, že v řadě islámských států je slavení křesťanských svátků (a svátků dalších jiných náboženství, odlišných od islámu) zločinem. V některých je to dokonce zločin hrdelní.
Popřáním příjemného prožití neislámských svátků se Asad Shah dopustil zločinu proti šaríje. Jeho vrahy je třeba vidět jako určité samozvané, ale islámskou komunitou silně podporované "policisty", dbající na "čistotu" náboženství. K tomu je také motivují jak Korán, tak i příklady ze sbírek hadísů.
Tito lidé vlastně nedělali nic jiného, než práci náboženské policie, jakou se snaží muslimové ustanovit v řadě států. Jejím cílem je nejprve terorizovat muslimy, aby byli udrženi v područí nábožensky radikálních členů komunity. V některých státech mají ale již dost drzosti a pocit silnějšího postavení, takže útočí i mimo tuto komunitu.
Ustanovení takovéto "policie" bylo v Německu motivem ke vzniku protestního hnutí PEGIDA. Respektive poslední kapkou do následně přetečeného džbánu trpělivosti normálních lidí bylo prohlášení státních institucí, že "proti tomu nemohou nic dělat". Byť je jasné, že prosazování jakési paralelní pseudojustice a pseudopolicie je v hrubém rozporu se samotnými principy ani ne jen demokratického, ale v podstatě jakéhokoli státu. Protože jen stát má na justici monopol a jen on ho může delegovat ještě na někoho jiného mimo státní strukturu.
Německý stát oním "nemůžeme s tím nic dělat" fakticky dal do rukou samozvaných islámských policistů právo terorizovat dle jejich vlastního uvážení ostatní občany. Takže se nelze divit, že to způsobilo občanské protesty.
Pokud se ukáže, že vrahové Asada Shaha nebyli členy nějaké organizované skupiny, tak zcela jistě budou různé proislamistické skupiny juchat a jásat. Fakticky to ovšem bude znamenat, že muslimové jsou na páchání podobných činů "naprogramováni" tak důkladně, že nepotřebují nějakou organizovanou zločineckou skupinu na to, aby takovéto činy páchali. Což zhoršuje naději na to, že bychom se při řešení těchto problémů obešli bez plošného odsunu muslimů z Evropy, nebo nějakého ekvivalentního opatření.
Vražda Asada Shaha je naprosto jednoznačně odporný zločin. Jsou zde ovšem dva aspekty, na něž jsem na webu zatím nenarazil:
  • S trochou nadsázky lze podobné činy přirovnat ke známému "testu" pravosti diamantu na prstýnku: Protáhneme ho plamenem svíčky a když zůstane, tak je to sklo, když prskne a shoří, tak to byl diamant. Jinými slovy, pokud se nějaký muslim chová a mluví umírněně, tak pokud ho jeho souvěrci nechají na pokoji, tak je součástí cíleného a organizovaného lhaní muslimů nemuslimům o islámu, pokud ho souvěrci vážně ohrozí, nebo jako v tomto případě, zavraždí, tak to byl nejspíš umírněný muslim, který to myslel vážně (tedy, pokud nelhal na vlastní pěst bez nějakého jištění v mešitě).
  • Tento hnusný čin však má jednu pozitivní stránku: Ukazuje naprosto názorně, k čemu vede ona tolerance islámského zla a islámských zločinů, po níž tak úpěnlivě volají multikulturalisté. A jejich řev narůstá po každém odporném zločinu, spáchaném muslimy a ve jménu islámu. Tento zločin je zapotřebí, jako názornou ukázku toho, k čemu multikulturalismus vede, důkladně otloukat jeho příznivcům a šiřitelům o hlavy. Nejlépe tak tak dlouho a tak intenzívně, dokud jim, řečeno s autorem Písně o Rolandovi, nezačne vytékat mozek ušima. (Pro multikulturní blby budiž explicitně řečeno, že autor citovaného textu patrně nikdy v žádné bitvě nebyl a pravděpodobně i houby rozuměl anatomii lidského těla a hlavy zvláště. Jinak by věděl, že po pořádném úderu do hlavy neteče ven mozek ušima, ale očima a nosem; tedy, pokud ještě drží hlava pohromadě alespoň kůží. Tudíž tento obrat používám stejně jako on - coby obecně vžitou básnickou hyperbolu.)

Žádné komentáře:

Okomentovat