pondělí 7. března 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Pokračují boje v Sýrii. Sousední Turecko se stále více propadá do jednoznačně fašistoidního islámsky totalitního režimu. Příměří bylo údajně (podle Ruska) patnáctkrát porušeno.
Pokračoval též spor kolem džihádistova iPhonu, u kterého by potřebovala US tajná služba a kriminálka zanalyzovat obsah.

Džihádisté z Aš Šabáb

spáchali další masovou vraždu, tentokrát s cca 30 oběťmi, v somálském městě Baidoa.

Celý týden

je přetřásána kauza muslimské "chůvy", která uřízla hlavu čtyřleté holčičce, o niž měla pečovat. Sluníčkáři se zatím zmohli jen na blábolení o duševní chorobě. K tomu viz post ze 6. 3. zde.

Nizozemští džihádisté

byli povražděni chalifátníky poté, co byli shledáni "vzpurnými". IMHO budou-li se džihádisté z chalifátu vraždit mezi sebou, bude dobře.

Británie

poslala vojsko do Tuniska na pomoc proti expanzi chalifátníků z Libye.

Rusko varovalo

před tím, že chalifát může vyrobit chemické zbraně.

Bin Ládin

řídil teroristické a jiné zločinecké aktivity až do posledních okamžiků svého života. Nešlo tedy o žádného "chudáka zločince", prchajícího před spravedlností.

Bylo prokázáno

používání zajatců jako živých štítů islamisty. Jejich duchovní spřízněnci za druhé světové války to dělali zcela běžně.

Uprchlíci

Politická scéna je stále více rozdělená. Merkelová ztrácí pozice i mezi politiky vlastní strany. Neustále blekotá o tom, jak "uzavření hranic nic nevyřeší". Narůstají násilné kriminální činy, páchané fašistickými aktivisty z "anti-hate" scény, s cílem zastrašit občany, sympatizující s protiuprchlickými protesty.
Idnes uveřejnila na regionálním webu reportáž, realisticky popisující situaci v sousedním německém příhraničí. Čímž lidem v regionu, velice často obeznámeným s německými poměry neřekla nic nového. Nicméně proimigrantští antidemokraté běsní, jak to předvedli čulíkovci na Britských listech. Je docela možné, že se protě bojí i toho, že zavedené zpravodajské zdroje začnou informovat o situaci kolem "uprchlíků" alespoň "umírněně pravdivě". Konec konců, podobný zlom ve státem řízených sdělovacích prostředcích posunul v listopadu 1989 "sametovou revoluci" o značný kus směrem k úspěšné generální stávce.
Sluníčkáři také zřetelně fandí protizákonným aktivitám "uprchlíků", včetně jejich útoků na hraniční přechody.
Stále přibývají rovněž případy "uprchlíků", kterým se v civilizovaných zemích nelíbí a vracejí se zpět. I tyto kauzy těžce diskreditují sluníčkářské blábolení o "ubohých uprchlících před válečnými hrůzami".
"Rasisticky a fašisticky" (o xenofobii ani nemluvě) byl policií částečně vyklizen ilegální tábor v Calais, což také ukazuje na určité posuny v chování se státních institucí vůči protizákonným aktivitám "uprchlíků".
"Radikálové" mezi "uprchlíky" se také častěji dopouštějí vražd a dalšího kriminálního jednání. V Německu už proto byli nuceni začít třídit "uprchlíky" podle náboženství, pohlaví a sexuální orientace, na vzdory politicky kortektním blekotalům kolem jednak Merkelové, jednak vysokého kléru německých církví, kteří to explicitně odmítali a odmítají.

V Nizozemsku

se podařilo identifikovat mezi "uprchlíky" třicet osob, podezřelých z válečných zločinů pod prapory islamismu v Sýrii a okolí.
Je třeba konstatovat, že vůbec identifikace "uprchlíků" je značný problém, k němuž tito svým chování aktivně přispívají. Propojit již identifikovanou osobu s nějakými konkrétními zločiny chalifátu a spojeneckých organizací je problém ještě větší. Na videích jsou tyto zrůdy většinou v maskách a svědkové jejich řádění jsou buď mrtví nebo k smrti vystrašení.
Přítomnost teroristů mezi "uprchlíky" potvrdil i velitel sil NATO v Evropě, což vyvolalo u fašistoidních sluníčkářů hysterické verbální zvracení.

Několik konternerů výstroje

zabavili ve Španělsku. Byla připravena pro odvoz do chalifátu. Snad se jim alespoň částečně podařilo rozbít zločineckou síť, která tu dodávku sehnala a připravila. Přišlo se i na to, že komponenty výbušnin byly takto zasílány jako "humanitární pomoc".

Pět žen

zavraždila dvanáctiletá dívka s mozkem vymytým islámem před kamerami chalifátnických džihádistů.

Uprchlíci

jsou pro ekonomiku evropských států bezcenní, ukázala studie nizozemských ekonomů. Naprostá většina těchto "lékařů a inženýrů", jak vždy blekotali sluníčkáři, nemá dokončené ani tamní základní vzdělání (na podstatně nižší úrovni, než je to evropské) a v ekonomice moderního státu je naprosto nepoužitelná.
Nabízí se nechat je kopat kanál DOL, a to stejnými prostředky, jakými se kopal Bělomorkanal.

Uprchlíci

znásilnili v německém aquaparku dvě dívky. Soudruzi v demokratickém Německu nato omezili přístup všech mužů do aquaparku. Neudělali náhodou soudruzi z demokratického Německa nějakou chybu?

Historické sošky,

patrně z ilegálních vykopávek, byly nalezeny ve vyklizeném tábořišti po "uprchlících" ve Slovinsku. Opět názorná ukázka podstaty "uprchlíků".

Francie

pohrozila Británii, že v případě brexitu pustí "uprchlíky" přes kanál. Ukazuje to, jak se "uprchlíci" stávají pro antidemokratické síly v EU zbraní.

Velice názorný

text německé novinářky se objevil na internetu. Sluníčkáři ho buď ignorují, nebo vztekle prskají.

Za "arabskou invazi"

označil papež František uprchlickou vlnu. Blekotal ovšem následně o tom, jak šíleně Evropu tyto hordy "obohatí". Pak se cicmal s Koránem.

Nizozemský premiér

explicitně prohlásil, že "uprchlíky" bude nutno třídit, kam který půjde. Snad se inspitoval tříděním, které prováděli Němci v koncentračních táborech.

Obecné

Opět jsme byli svědky úvah na téma jedinečnosti 29. února a ubohých spolubčanů, co mají narozeniny jednou za čtyři roky. K tomu je třeba konstatovat, že "již staří Římané" to měli vyřešeno, a to tak, že 28. a 29. únor byly považovány za "dvojden". Narozeniny 29. 2. se mimo přestupné roky slavily 28. 2. a naopak, pokud termín vrácení dluhu padl na 28. 2. o přestupném roce, bylo možno peníze vrátit ještě 29. 2., aniž by tím došlo k překročení termínu splatnosti. Stejně tak byly 28. a 29. únor považovány za jediný den v souvislosti s pojišťovnictvím (např. ukončením nebo započetím termínovaných pojistek).
Že je něco šíleně špatného na procpání EET už začíná docházet i zcela apolitickýcm lidem (nebo se alespoň nějak moc veřejně politicky neprojevujícím). Příkladem může být tenhle blog který rozhodně nijak neoplýval a neoplývá politickými tématy.

V Japonsku

soudí tři manažery z Fukušimy, kteří zcela zjevně za nic nemohou, na nátlak "zelených" iniciativ. Jde o to, že hlášena byla oficiálně 10 m vlna, na kterou byla elektrárna projektovaná, a kterou by bez problémů ustála. Ve skutečnosti přišla tsunami 30 metrová, která byla nad úrovní propjektu. Dalším problémem byla pochybení japonské záchranné služby, která mohla, ale neudělala to, buď na základě osobního pochybení těch, kdo řídili záchranné práce, nebo těch, kdo sestavili jejich plán, dodat do Fukušimy palivo pro generátory, pohánějící chladící zařízení. Teprve potom, co se zastavily tyto generátory, došlo k přehřátí reaktorů a následným škodám. Tlak protijaderných aktivistů je ovšem značný.

Zelené blbnutí

na kvadrát předvedla státní správa v Hamburku tím, že zakázala na podřízených úřadech používat kapsle do kávovarů.

Samořízený vůz Googlu

měl tento týden první nehodu, kterou prokazatelně zavinil. Do nehod se tato auta, řízená strojem, dostala i dříve, ale bez vlastního zavinění.

Zika virus

může u dospělých netěhotných podle stále narůstajících indicií vyvolat syndrom Guillain-Barré, což je autoimunní onemocnění centrální nervové soustavy, které vede k invalidizaci a má 3 - 5% úmrtnost. Studie byla provedena na pacientech s tímto syndromem ze zemí, kde se zikavirus vyskytoval i dříve, pátráním po markerech prodělané infekce tímto virem. Našli procento pacientů s takovými markery vyšší, než je u běžné populace. Na druhé straně ovšem autoimunní choroba znamená, že se imunitní systém nemusí chovat zcela normálně a míra udržení takovýchto markerů prodělané infekce mlže být různá proti běžné populaci (napadlo mě jen tak z voleje), takže to bude zcela jistě chtít další výzkum, který by takovouto či podobné námitky dokázal vyvrátit.

Dosti otřesné

výsledky průzkumu mezi matkami v azylových domech byly zveřejněny pro laiky zde. Tohle je ukázka, jak funguje a jaké následky má sociální deprivace.

Rusko zveřejnilo

zprávu, podle níž sověty v srpnu 1968 pozval také Dubček. Vzbudilo to vlnu emotivního popírání, nicméně bych to sase tak úplně nevylučoval. Dubček nebyl žádný demokrat. S velkou energií se pustil pom okupaci do potlačování výsledků "Pražského jara". Stojí jednoznačně za střelbou do demonstrantů v srpnu 1969 a jeho podpis je i na neblaze proslulém "pendrekovém zákonu", který umožnil represe vůči protestujícím občanům. Proto opravdu nelze vyloučit, že v době, kdy se občanské hnutí v roce 1968 začalo dostávat mimo limity komunisty povolených reforem, mohl "požádat o pomoc sovětské soudruhy". Pro ně byl ovšem figurou nespolehlivou, proto následně raději vsadili na Husáka.

Trump a Clintonová

mají nejvíce nakročeno k nominaci za svoje strany. Pořád jsou ale za oběma straničtí konkurenti, ne zcela vyřazení ze hry.

Hrad

byl nepravomocně odsouzen za výroky o Peroutkovi. Patrně se odvolá. I pražská kavárna je rozdělena, protože Peroutka v době Druhé republiky publikoval více silně antisemitských textů, za jaké by dnes nejspíš šel sedět. Kdysi jsem se o tom zde zmiňoval v souvislosti s E. Moravcem, že proněmecké řiťolezení bylo částí vlasteneckých (míněno vážně, proto bez uvozovek) kruhů proponováno jako strategie přežití národa, který mocnosti hodily přes palubu, alespoň do doby, než bude Hitler poražen ve válce. Byla to představa z našeho pohledu naivní, ale po bitve je generálem i každý debilní vojín (i ten, co nesmí dostat do rukou nabitou zbraň a při útoku běží v první řadě, aby chytal kulky a odpaloval protipěchotní miny).
President Zeman zopakoval, že článek zcela určitě existoval, že ho četl.

Úlomek letadla,

asi Boeingu 777, byl nalezen vyvržený na pobřeží Mosambiku. Spekuluje se o tom, že by se mohlo jednat o kus před již před téměř přesně dvěma lety zmizelého malajsijského letadla.

Nastal spor

ohledně nuceného zavírání obchodů o vybraných svátcích. Mě osobně by docela zajímalo, kolik prosazovatelů tohoto zákazu je opravdu přesvědčeno, že lidi místo do (zavřených) nákupních center půjdou do kostelů poslouchat skřeky nějakých bezcenných ministrantofilů, a kdo dostává za každý den, na který se mu podaří zavřít u nás krámy, sponzoring od obchodníků v sousedních státech, z nichž k nám jezdí občané v takové dny nakupovat.

Sněmovna

podpořila fašistický návrh zelených o soudem nenařízených domovních prohlídkách u lidí, kteří budou udáni, že hází do kotle něco "nepovoleného".

Babiš

po předchozím ukázání vlídné tváře, zacouval před aktivisty z Kliniky a prohlásil, že jim nepomůže. Klinika měla oficiálně skončit uplynulý týden o půlnoci ze středy na čtvrtek.

Na Slovensku

vrcholila kampaň do parlamentu a následně v sobotu proběhly volby.
Podle prvních výsledků Fico bude mít jen třetinu křesel. Do parlamentu se dostaly i "extrémistické" strany (= nechtějí na Slovensku uprchlíky a uvažují o vystoupení z EU). Problém akcentuje i skutečnost, že mladí voliči by poslali Kotlebu na pozici nejsilnější parlamentní strany.
I u nás začaly velké strany oslabovat.

Šibenice

na občanských prostestech nakonec nebyly ani přestupek, jak ukázalo vyšetřování kauzy, nad níž "lidskoprávníci" a sluníčkáři ječeli jak prasata na jatkách.

V USA

doběhl další skandál se sexuálním zneužíváním dětí katolickými knězi, které bylo 40 let kryto aktivitami tamních biskupů.

Šikanu

zažívá až dvacet procent žáků. Není divu, je to jednoznačně důsledek rozpadu a "demokratizace" školství po roce 1989, kdy učitelé ztratili v podstatě jakoukoli možnost represe vůči šikanujícím žákům a není možná (vzhledem k nezletilosti pachatelů) ani represe po linii policie a soudů.

2 komentáře:

  1. Zeman je mi sympatický tím, že zaujímá zdravě reálné postoje vůči expansi islámu do Evropy. Také je mi sympatický tím, že se staví reálně k Rusku a dění kolem a že se pragmaticky odmítá handrkovat s Čínou. Momentálně totiž nám jde o krk a na nějaké bláboly kolem Tibetu opravdu není kdy. Co se Peroutky týče, nejspíš na něj nějaký nátlak po okupaci vyvíjen byl, ale pokud vím, tak skončil v koncentráku, takže asi tomu nátlaku příliš nevyhověl. Zrovna v tomhle se tedy se Zemanem neshodnu. A že dovede sčítat hrušky s jablky a srovnávat postele s židlemi, to o něm už vím. Teď narážím na jeho článek v T-čku a pozdější kušnění na Letné. Demagogie mu bohužel není tak úplně cizí. Na druhou stranu, nikdo nejsme bez chyby a pořád je lepší, bude-li na hradě Zeman se všemi jeho chybami, než aby tam místo něj byl nějaký sluníčkářský, vstřícný, ochotný, hujerný a ke všemu svolný Quisling.

    Slovenské volby byly poučné a nadějné :-)

    Dubček, ať už to bylo jak chtělo, byl bolševik, byť se nějakou dobu pokoušel o „lidskou tvář“. A o moc víc se v tom hrabat nechci. Minulost si chci pamatovat jen a pouze do té míry, abych se vyhnul jejímu opakování.

    Šikana a další projevy hajzlovitých mladistvých zmizí jedině poté, co bude zavedeno staré dobré britské pravidlo, že kdo je zralý na spáchání těžkého zločinu, je zralý i odpykat si za něj trest. Že se jiným nemá ubližovat, vědí už předškoláci, tak jaká sakra hranice 15-ti let? A nebylo by od věci zavést zpět pro učitele i možnost nasolit některým spratkům pár pohlavků v případě potřeby. Když by to bylo bez trvalých následků, nevidím v tom problém. Na příslovích, že za jednoho pohlavkovaného dávají deset nepohlavkovaných je bohužel hodně pravdy.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono za hranicí zdravého rozumu i ústavnosti je už i reálně platné kontrolní hlášení k DPH, které umožňuje Burešovi vědět, kdo s kým obchoduje, v jakých objemech a jakým zbožím či službami. EET, to už je jen taková třešnička na dortu Orwellova 1984, který se nám jen trochu zpozdil, o pouhé 32 roky. Orwell byl ale jinak velice dobrý prognostik a vizionář.

    OdpovědětVymazat