pondělí 3. října 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Všeobecné kvičení nastává kolem ofenzivy vůči islamistům v Aleppu. Dle mého soudu je třeba toto území dobýt co nejrychleji a bez jakýchkoli ohledů na obyvatele, podporující vraždící zrůdy z chalifátu.

Deutsche Welle

zažalovala tureckou vládu kvůli svévolně zabavenému záznamu rozhovoru s ministrem.

Humanitární pomoc

dorazila do čtyř měst v Sýrii. Osobně jsem k této formě pomoci vysoce skeptický.

Další dvě teenagerky

byly ve Francii zatčeny v souvislosti s chystanými teroristickými útoky ve jménu islámu.
O čtyři dny později byl chycen další středoškolák, sympatizující s teroristy a mající plány na podobné "aktivity".

Devět let

vyfasoval vůdce islamistů, zodpovědný za zničení památek v Timbuktu. Mohl by to být precedens pro zacházení s vůdci islámského státu, který těch památek zničil také velké množství, ale nebyly to památky islámské, takže nejspíš pro něco takového nebude politická vůle.

Švýcarská národní rada

schválila zákaz nošení burek na veřejnosti. Příznivci islamizace mohou legislativní proces zdržovat, ale ten může být naopak popohnán naštvanými voliči v referendu.
Podobný zákaz prošel v Bulharsku, kde se týká i Romek, protože část bulharských Romů konvertovala k radikálnímu islámu.

Chalifát

už údajně neovládá ani jeden ropný vrt.

V Súdánu

zadrželi Čecha, který se snažil pomáhat tamním křesťanům. Hrozí mu za to mnohaleté vězení, případně i smrt. Pochopitelně, protože pachateli těchto zrůdností a zvůle jsou muslimové, tak naše "lidskoprávní" organizace dělají mrtvé brouky.

Imigrace

V EU pokračuje kontraverze kolem "uprchlíků", která rozděluje státy i politické směry (respektive jejich zastánce). Stupňuje se nevraživost vůči nim, která stále častěji přerůstá do otevřených fyzických střetů.
Ve Francii se opakovaně "ruší a neruší" tábor Jungle nedaleko Calais, který je hrozbou nejen pro okolní obavatele, ale pro všechny pasažéry skrze eurotunel do Velké Británie. Už padl i návrh jako oplátku za brexit nahnat jeho osazenstvo skrze tento tunel do Británie.
Úplný (skoro) zákaz potratů v Polsku vyvolal velmi silné protestní hnutí a mezinárodní podporu svobodě polským ženám. S idiotstvím vlastním totálně vymozkovaným náboženským fanatikům polská PiS těžce likviduje sympatie, které jí přineslo neméně idiotské vládnutí "liberálů", včetně jeho finálních excesů. Prostě "na nic nezapomněli a nic se nenaučili", podobně, jak charakterizoval Taleyrand Burbony po Napoleonově odchodu na Elbu.


EU

začala imigrantům v Turecku vydávat platební karty. IMHO smysl by to mělo tehdy, pokud by byly použitelné jedině mimo EU.

V Drážďanech

vybuchly dvě bomby, z toho jedna před mešitou. Může to být stejně dobře provokace muslimů a jejich příznivců jako signál, že už toho lidé začínají mít dost.

Maďarsko

hlasovalo v neděli o kvótách, referenda se zúčastnilo málo občanů, drtivě vyhráli odmítači kvót.

President Zeman

vyzval k deportaci ekonomických migrantů buď na neobydlené řecké ostrovy (což by Řecku mohlo pomoci při splácení dluhu) nebo na neobydlená msta na severoafrickém pobřeží. Je to velmi rozumné, proto to těžko projde.

Obecné

V USA se stupňují sociální nepokoje kolem "vraždění" afroamerických kriminálníků policií (mnohdy i afroamerickou). Je docela možné, že to podněcují demokraté, aby ovlivnili volby.
Proběhly četné připomínky nedožitých 80. narozenin Václava Havla, se zdůrazňováním jak pozitivních tak i negativních stránek jeho odkazu. U nás jsou na tapetě spíše ty negativní, protože dopadly vesměs na naši populaci.

V Malmö

došlo k napadení automobilu maskovanými ozbrojenci na skůtrech. Byli ohroženi i lidé v okolí, a to i v bytech. Příčiny a identita útočníků nejsou známy.

Vražda Čecha

v Londýně se začíná vyšetřovat, motivy pachatele jsou zatím nejasné.

Střet Trumpa a Clintonové

dopadl podle různých ohlasů různě, více se k tomu asi uvést nedá.

Kauza trenýrek na Hradě

se znovu vrací před soud, budiž to "hovínkům" přáno.

Jiří Suchý

zkolaboval během představení. Jsou na to dvě skupiny názorů - "proč si ve svém věku neužívá důchodu" a "jít do důchodu by ho nejspíš zabilo". Osobně se kloním k tomu druhému.

Byl propuštěn z vyšetřovací vazby

Marin Ingančák, souzený za podíl na organizaci anarchistických útoků a přípravy zvláště závažných akcí (útoky proti vojenským transportům).

Soudružka Jourová

tvrdí, že některé Volkswageny nesplňují emisní limity ani po opravě. To nikoho dostatečně vzdělaného nepřekvapí, protože tyto limity jsou nastaveny tak, že je prostě z bazálních fyzikálních (či fyzikálně chemických) důvodů dodržet nejde.

Vrchol EUnijní absurdity:

v mléčném nápoji s kakaem jsou mléčné alergeny, a proto ho Penny musí stáhnout z prodeje.

Připomenuli jsme si

nejisté výročí zavraždění sv. Václava, který by nejspíš vehementně protestoval proti tomu, že se stal patronem sjednocené české země.

Sestřel

malajsijského letadla nad Ukrajinou byl "vyšetřen". Neobjasnil ovšem, proč jsou do trosek zasekány střepiny z jiného typu sestřelovacího systému, než který byl údajně použit, a hlavně není jasné, kdo vlastně navedl civilní letadlo nad oblast prudkých bojů.

Na více místech v ČR

proběhly koordinované prostesty proti islamizaci, propojené telemosty mezi sebou.

Kontraverzi

kolem mýtného v Německu vystupňovaly aktivity EU. Německo hodlá automobilistům peníze za známku na dálnice vracet. EU to chce zakázat. Patrně si tím "zvýší popularitu" i v tom Německu, kde zatím byla její kritika dost slabá.

Ve Švýcarsku

zadrželi bosenskou muslimku, která během občanské války brutálně zavraždila srbské dítě.

V Hranické propasti

se podařilo pomocí sondy, kontrolované téměř rekordně ponořeným potápěčem, dosáhnout hloubky 404 m, což je rekord v hloubce zatopených jeskyní a zároveň se stala Hranická propast nejhlubší změřenou na světě (od doby, co je hloubka propastí měřena i pod vodu v zatopené části). Číslo zcela jistě není konečné, propast leží na vývěru minerálky z mnohem větších hloubek (přes 1 km), jen je problém se tak hluboko dostat a tu hloubku prokázat, protože v propasti je za léta její existence napadáno mnoho balastu - staré stromy, balvany, bahno apod.

Od 1. 10.

byl spuštěn registr přestupků, který bude umožňovat sčítat přestupky spáchané v různou dobu (což je častí strategie některých pachatelů "nedostat se přes hranici trestného činu"). Hned zkraje měl technické problémy.

President Zeman

na ekonomickém fóru na Rodu mluvil plynně rusky a přirovnal islámský stát ke kanibalům a rakovině.

Novou jadernou elektrárnu

začne stavět Velká Británie. Podle kvikotu ekologistů "zdraží elektřinu", což je, pochopitelně, naprostý nesmysl. Elektřina půjde cenově dolů a je to i jeden z důsledků brexitu.

Internet věcí

Už se konečně začíná přicházet na to, že "internet věcí" představuje vysoké bezpečnostní riziko, které je dále akcentováno tím, že pokud "věci" z jedné domácnosti tvoří spolupracující celek (což je jedna z údajných výhod tohoto technického řešení), nejslabší článek se stává vstupní branou pro hackery. A tím i může být i nějaká levnější věc, jejíž HW nelze softwarově upgradovat na aktuální míru zabezpečení.

President Zeman

trvá na existenci Peroutkova článku "Hitler je gentleman", hledá se dále. Celou situaci komplikuje neúplnost některých archivů a knihoven vč. toho, že některé časopisy existovaly ve více mutacích a nejsou všechny v knihovnách podchyceny.

Brexit

započne v březnu příštího roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat