pondělí 12. prosince 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Východní Aleppo

je postupně dobýváno z rukou islamistů. Jde to pomalu a ztráty mezi civilisty, jimž zřejmě islamisté znemožnili útěk během k tomuto účelu vyhlášených příměří, jsou a budou velké. Asad konstatoval, že dobytím Aleppa boj s teroristy z chalifátu neskončí.
Podobná situace se začíná rýsovat i v Mosulu, který dobývají Iráčané. Chalifát převezl do Mosulu uneseného britského novináře Johna Cantlieho.

Chalifát

začal hrozit útoky na turecké ambasády. Vzhledem k tomu, jak Turecko tento zločinecký státní útvar vykrmovalo a podporovalo, lze komentovat známým úslovím "pro dobrotu na žebrotu", což platí pro jakoukoli aktivitu, dělanou "pro muslimy".

Merkelová

prohlásila na sjezdu CDU, že by úplné zahalování obličeje mělo být zakázáno. V podstatě jí ovšem, po zkušenostech s ní, nelze věřit.

Britský soud

odsoudil belgického muslima za to, že pomáhal pařížským atentáítníkům. Ten se hájil svou náboženskou tolerancí.

Islamisté

z chalifátu dobyli zpět Palmyru.

Ukázalo se,

že turečtí imámové v Německu bonzovali na turecké muslimy, včetně politiků(na německé politické scéně) a dalších v Německu veřejně činných osob, islamistovi Erdoganovi.

V Nigerii

se odpálily dvě školačky, zfanatizované islámem v islamistické skupině Boko Haram. 45 mrtvých.

V Káhiře

došlo k atentátu na křesťanskou katedrálu Koptů, původních obyvatel Egypta. Zemřelo nejméně 25 lidí, počet není, bohužel, pro těžký stav mnoha raněných, asi konečný.

Imigrace


V Německu

v obci Kronshagen polil jedenačtyřicetiletý muž jsou osmatřicetiletou manželku hořlavinou a zapálil. Žena, která zaživa shořela do stavu "že nebylo možné rozpoznat, zda jde o muže, nebo ženu" (podle očitých svědků, kteří ji uhasili a volali zdravotníky), následně zemřela. Ano, jednalo se o imigranty a "rozvod po muslimsku".

Vražda studentky

údajně nezletilým Afgháncem (věk vysoké procento těchto lidí udává prokazatelně lživě) má širší odezvu v německé společnosti, než je vítačům milé.
Navíc se do centra kritiky dostala i německá "veřejnoprávní" televize, která o zločinu dlouhou dobu neinformovala veřejnost. Pak si ovšem soudruzi stěžují, že jim nikdo nevěří.
Zesílil také tlak na uvolnění omezení kolem testů DNA, která často brání v usvědčení zločinců.

V Německu

zadrželi Iráčana, podezřelého ze sexuálního útoku na dvě čínské studentky.

Ultralevičák Corbyn

prohlásil, že "imigrace ekonomikám zemí pomíhá". Problém je, že to nedokázal doložit na faktech, která vyznívají přesně opačně.

Rakousko

se rozhodlo sankcionovat lhaní "uprchlíků" o jejich púvodu, věku a v dalších klíčových údajích.

Němci předvedli,

že nejsou schopni odsoudit útočníky ze Silvestra loňského roku.

V Itálii

jsou (v souladu s politikou referendem svržené vlády) přidělovány imigrantům sociální byty, původně určené pro  italské chudé. Lidé se začínají bouřit.

Německá policie

zadržela "Němce", u nichž se nacházely výbušniny, zbraně a symboly chalifátu.
V Nizozemí zase dopadli teroristu s kalašnikovem a symboly chalifátu, připravujícího teroristický útok.

Obecné

Probíhá snaha zvrátit vítězství D. Trumpa ve volbách buď přepočítáváním hlasů nebo hlasováním volitelů pro někoho jiného.

Debakl

EUropeistů v Itálii vedl k oslabení EUra.

Nejvyšší soud

zrušil vydání Madony z Veveří církvi.

Vekslák Horáček

předvedl svou vizi presidentování: "Aby nebylo u presidenta o čem psát." Sklidil potlesk shromážděných kavárníků.

Proběhl Mikuláš

Zaznamenal jsem zejména dívčí tria, kdy všechny postavy (Mikuláše, čerta i anděla) dělala děvčata.
Blbové z ČT předvedli, proč by bylo nejlepší tuto instituci zrušit: Nechali se slyšet, že sv. Mikuláš je "populární turecký svatý".

D. Trump

ukazuje možnosti, které bude mít k oživení US ekonomiky: Firmy, které budou působit na území USA, budou mít výrazně nižší daně než firmy, vyvážející práci mimo stát.
Hodlá také výrazně zefektivnit boj proti chalifátníkům.
Trump také (na rozdíl např. od Babiše) prodal všechny své akcie, které by u něj vyvolaly střet zájmu. Navíc explicitně ukončil činnost svých firem, napojených na Saúdskou Arábii (což může něco signalizovat).

Francouzský

premiér podal demisi, protože chce kandidovat za socialistiy na presidenta.

Realisté

hledají své místo na politické scéně.

Provalilo se,

že Philip Morris sponzoruje německé politické strany a ty to voličům zatajují.

Německo

bude muset zaplatit odškodné za z politických důvodů (ekologistický hovadismus) odstavené jaderné elektrárny. Jen houšť a větší kapky!

Protokolník Forejt,

který v poslední době několikrát prokazatelně selhal a udiskreditoval presidenta a jeho úřad, na Hradě skončil. Nakonec ho "dorazilo" utajeně natočené video s konzumací drog a snad i nějakým sexem.

Krajský soud

osvobodil politika za ANO z rozesílání erotických fotek manželky, které jeho mobilem pořídil její milenec (a blbec je nevymazal).

Ekonomika EU

celkově vzrostla o 1,9 procenta (to, obávám se, nepokryje ani inflaci) a z toho eurozóna rostla výrazně pomaleji, jen o 1,7 procenta.

Trump a Zeman

spolu telefonovali a Zeman dostal pozvání do Bílého domu. Něco takového se ostatním politikům z EU zatím nestalo. Je to na mnoha zdrojích jízlivě komentováno v souvislosti s blekoty kavárníků, že nás Zeman "táhne do Číny".

Soudruzi (asi věřící)

se soudí s učitelkou, která na letní škole prohlížela (na přání rodičů) děti, zda nemají klíště.
Aby bylo jasno, klíšťata se zasají nejraději tam, kde je kůže nejtenší (tedy mj. i v intimních partiích), naše rekreační oblasti jsou prakticky totožné s výskytem klíšťové encefalitidy (očkování existuje, ale je nepovinné a ne zdarma) a Lymeská borelióza, proti níž očkování pro člověka neexistuje, je ještě rozšířenější (sám jsem v létě řešil první stádium antibiotiky, zabírajícími na borelie). Čím déle zůstane klíště zasáté, tím vyšší je riziko, že se původce nemoci přenese z něj na zasátou osobu.
Ovšem, vykládejte to nějakému blbovi z Pánbíčkem místo mozku, nebo někomu, kdo se vždy před spaním podívá pod postel, nečíhá-li tam na něho pedofil!

President Zeman

kritizoval rozpočtovou politiku vlád.

ČNB

nás neustále okrádá umělým oslabováním koruny.

Jeden z těch,

kdo vyhrožovali smrtí personálu žatecké hospody, kde zemřel patrně drogami předávkovaný Rom, byl odsouzen na čtyři měsíce. Je to málo, jak po stránce výše trestu, tak i z hlediska toho, že vyhrožujících bylo podstatně víc, nicméně je to lepší než nic, což bývá v podobných případech častější.

M. Konvička

opustil Alternativu pro Česko s odůvodněním, že k tomuto projektu ztratil důvěru. Mě osobně se jejich dlouhou dobu neobnovovaný web taky moc nezdá.

Nový ministr Chvojka

se vyjádřil, že jeho předchůdce Dienstbier "neuměl vyjednávat".

Norský

krajský soud zamítl odvolání paní Michalákové a odůvodnil rozhodnutí tím, že případ únosu svých dětí medializovala.
Bylo by opravdu vhodné, aby se takto postižené státy (je jich větší počet v EU i mimo) dohodly na nějaké formě tlaku na Norsko. V podstatě by stačilo zveřejnit seznam norského zboží a služeb (případně s výrazným norským podílem) a vyzvat občany, kteří nesouhlasí s únosy dětí, aby to nekupovali. Dalo by se zcela jistě jít i dál, ale tohle by mohlo stačit (jako jakési "memento mori").

Sluníčkáři kvičí,

že na Slovensku se ukázalo, že s kotlebovci a spol. sympatizuje kolem jedné třetiny mladých. Mohou si ovšem za to zcela a jenom sami, protože vytvářejí situace, které představují živnou půdu pro politický extrémismus.

V Polsku se prokázalo,

že v hrobě jedné z obětí havárie u Smolenska (kde zahynula významná část špičkových polských politiků) leží věkem neodpovídající mrtvola.

Ukazuje se,

že emise ze svých aut falšoval i Porsche.
Můj názor: Emise falšovali všichni, protože požadované hodnoty jsou při alespoň slušné spotřebě a výkonu bez falšování nedosažitelné.

ČSSD

se bude snažit prosadit snižování daní pro lidi s nízkými přijmy.

Zemřel John Glenn,

první Američan, který obletěl Zemi. Jak se později ukázalo, tak svou loď aktivně řídil, zatímco Gagarin fungoval v podstatě jen jako živá loutka. Navíc bylo Gagarinovo prvenství podvod, protože se z lodi v průběhu přistávacího manévru katapultoval, což sověti dlouho tajili (protože úspěšný let se počítá s přístáním v letounu).
Takže fakticky byl prvním úspěšným "obletovatelem" Země John Glenn.

Poslanci fašistických stran

prohlasovali "protikuřácký zákon".

Publikace

"Muslimové v Česku" se snaží vytvořit pozitivní obraz muslimů. Nemusí se snažit, její závěry, že současní muslimové jsou, až na podporu politického islamismu, jakžtakž přijatelní, nikdo nezpochybňuje.
Problém spočívá v tom, že naprosto stejně se chovali i salonní nacisté a salonní komunisté, kteří se snažili o těchto ideologiích vytvořit pozitivní obraz (a, na rozdíl od tšěch muslimů, tomu někteří i věřili). Podstatou věci je, že za těmi salonními přívrženci totalitního -ismu (včetně toho islámu) přicházejí přivrženci nesalonní, násilníci, teroristé a podobní. Přesně tak, jak to vidíme v západních zemích, kde už fázi "salonního islámu" muslimové překročili a masku, kterou mají pořád ještě nasazenu "naši" muslimové, zahodili.

Nizozemský politik

Wilders byl odsouzen, ale trest si mu soudci netroufli dát.

CIA

tvrdí, že se Rusko snažilo pomoci Trumpovi vyhrát volby. Je ovšem otázka, nakolik je to pravda, když to tvrdí lidé, dosazení Obamou a spol.

U stadionu v Istambulu

se odpálil sebevražedný atentátník. K atentátu se 38 oběťmi se přihlásila méně známá kurdská organizace.

Žádné komentáře:

Okomentovat