pondělí 22. srpna 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

K dalšímu teroristickému útoku,

tentokrát kombinací střelné zbraně a sekyry, došlo v Kolíně nad Rýnem.

Izrael

zbořil dům, patřící atentátníkovi, který zavraždil spící dívku v ilegální osadě.

Burkiny

byly zakázány ještě na Korsice a v další lokalitě v pevninské Francii. Pochopitelně, sluníčkáři blekotají, jak je to údajně špatné.
Padly již také první pokuty za porušení zákazu.

USA

propustí dalších 15 vězňů z Guantanáma. Uvidíme, možná se hned přidají k chalifátu nebo jinýmn teroristům, jak to udělali ti předchozí propuštění.

Německá vláda

označila Turecko za ústřední platformu islamistů.

Bin Ládinův syn

vyzval obyvatele Saúdské Arábie aby svrhli tamní, dle něho příliš sekulární a "neislámský" režim. Básní i o tom, že zkušeností, nabytých touto akcí, by potom bojovníci za islám mohli využít při nastolování "ideálně islámského" režimu v evropských státech.

S výše uvedeným

souvisí i blekot paní Merkel, že "běženci do Německa islámský terorismus nepřinesli". Má formálně pravdu v tom, že tento terorismus byl už dílem islámských (hlavně tureckých) gastarbeiterů, které německý stát uplácel "nezájmem" o jejich aktivity, pokud se budou odehrávat výlučně uvnitř těchto komunit. "Běženci" tyto aktivity "pouze" začali roznášet do celé společnosti, protože začali ignorovat pravidla "etnického smíru".

Proskočila zpráva,

že se USA chystají přesunout své jaderné zbraně ze základny v Turecku do Rumunska. Všichni potenciální účastníci to popírají, nicméně vyhlíží to realisticky. Jde ovšem i o to, zda Turci tento přesun umožní, nebo zda se budou snažit těch zbraní zmocnit (a i o to, co by v takové situaci udělali američané - šli by do střetu?).

Džihádisté

z chalifátu zaútočili na policejní stanici ve městě Balašicha (Rusko, na východ od Moskvy). Než se je podařilo zlikvidovat, dva policisty zranili.

Už i relativní islamofil

Thomas de Maiziére, německý ministr vnitra, přitvrdil proti nošení burek. Je ovšem otázka, zda to není rétorika k zářiovým volbám, které zatím vypadají jako totální výprask proislámských vládních stran.

Lékaři bez hranic

se stáhli ze severu Jemenu.
Už jsem viděl názor, proč tuto organizaci podporujeme a posíláme do ní lékaře, když stav našeho zdravotnictví je tak špatný, že se uvažuje o znevolnění soukromých lékařů, kteří by povinně, a snad i zdarma, pracovali ve státem mizerně řízených nemocnicích.

Ve Štrasburku

byl pobodán občan židovské národnosti v tradičním oděvu. Policie odmítá připustit, že útočník křičel "Alláhu akbar", zato blekotá, že byl psychicky narušený.

Matka českého džihádisty

byla vyslýchaná policií.
Zajímavá je i informace, že její syn si do vězení vyžádal Bibli. Ukazuje to, že se jedná o dobrou substituci Koránu a další islámistické literatury.

Chalifát

použil masy civilistů (včetně unesených) jako "živé štíty".

13 - 14 letý chlapec

se odpálil na kurdské svatbě v Turecku. Dosud neuzavřený počet mrtvých přesahuje 50, raněných bylo celkově přes sto, většina byly děti.
Ukazuje to jednoznačně, že džihádisté a náboženští fanatici i tohoto věku jsou naprosto legitimním cílem náletů a jiných akcí proti chalifátu nebo jiným podobným zločineckým tlupám.

Stanislav Křeček

tvrdí, že "není možné zakázat islám", ale že je nutné mu nastavit mantinely speciálním zákonem.
IMHO se mýlí:
  • po skončení druhé světové války jsme tu měli nacistů asi stokrát více než muslimů a přesto jsme nacismus úspěšně postavili mimo zákon
  • jsem rozhodným odpůrcem zákonů, které by měly nějak zvýhodňovat nebo naopak ponižovat část obyvatelstva (ono to jde zpravidla ruku v ruce, pozitivní diskriminace jedné skupiny obyvatel představuje negativní diskriminaci všech ostatních).

Konvičkovci

na Staromáku předem ohlášeným happeningem předváděli chování islamistů.
Podle skřeků sluníčkářů vyvolali paniku, podle očitých svědků (kteří jsou IMHO důvěryhodnější) se žádná panika nevyskytla.

Boko Haram

zavraždila v Nigérii dalších deset lidí.

Imigrace


"Uprchlíci mají stejné názory, jako AfD"

Když se to napíše takto, tak je tím značně dehonestována AfD. Uprchlíci i AfD chtějí zavést v Německu pořádek a vládu zákona, třeba i násilím. Problém je, že uprchlíci za toto považují nastolení šarijatského pseudozákona a poměrů, jaké známe z chalifátu, zatímco AfD chce prosadit standardní evropskou demokracii.
Uvedený stav skutečně naznačuje vývoj do apokalyptického střetu mezi stoupenci nesmiřitelných názorů, jakmile dosáhne eroze sociálního středu takové úrovně, že tento konec nebude moci dále oddalovat.

"Neznámí útočníci"

v několika městech Švédska zapálili desítky aut.

Maďarsko

prodloužilo výjimečný stav, zavedený kvůli migrantům.

Rakousko

hodlá zpřísnit podmínky pro imigranty na svém území, omezit islámský oděv a nutit je k práci za nižší mzdu, než je minimální (mají ovšem bydlení, stravu a další benefity, takže plat jako takový rozhodně nepotřebují).
Tlačí také na trvalé uzavření hranic na "balkánské trase" "uprchlíků".

V ilegálním táboře u Calais

je až kolem 9000 lidí, nejvíce za jeho existenci, navzdory snahám části fracouzských politiků a exekutivy tábor zrušit. Pořád předstvuje také riziko pro automobily, projíždějící do blízkého tunelu pod kanálem.

Multikulturalisté zabodovali:

V New Yorku nebudou už muset taxikáři ovládat angličtinu.

Autorka burkin,

Aheda Zanettiová, žijící v Austrálii, kritizuje jejich zákazy. Poukazuje na to, že burkiny "umožňují muslimským ženám dělat věci, které by jinak dělat nemohly", jako např. se koupat".
Problém vidím v tom, že cílem boje proti nacismu nebylo to, aby Židé v koncentrácích měli dostatečnou stravu a bylo s nimi (včetně plynování) zacházeno "humánně", ale aby Židé v těch koncentrácích vězněni nebyli a Norimbetské zákony šly na smetiště dějin. To samé je nutné vynutit na muslimech, třebas i stejnými prostředky, jaké byly použity pro denacifikaci Německa.

Obecné


Bouře

proti "rasistickému vraždění afroameričanů policisty" v Milwaukee pokračují. Pikantní je, že "rasistický" policista je afroameričan a jeho "obětí" byl mnohonásobný kriminální recidivista, navíc ozbrojený a v době střetu s policií páchající trestnou činnost.

Pokračuje střet

kolem navrhovaného drastického zdražování odběru vod, které by mělo stát průměrnou domácnost 1700 ročně navíc.

Jeden z důsledků

sociální politiky EU: 5 milionů mladých lidí 20 - 24 let, především na jihu EU, kteří ani nepracují ani nestudují.

"Boj se suchem"

má nahradit "boj s globálním oteplováním". Problém je, že peníze do neúčinných až škodlivých opatření (solární elektrárny, biopaliva i další "alternativní" zdroje) poplynou dál. Pokud nebude financování těchto nesmyslů skrečováno (bez ohledu na krachy těch, co si z toho udělali živnost), tak bude tato oblast dále jen snůškou nesmyslů. Nehledě k tomu, že od válu by měli jít všichni, kdo uvedené (a další) nesmysly prosazovali.

Donald Trump

chce zajsitit odpojejí džihádistických skupin od internetu a zajistit infiltraci imigrantů pracovníky tajných služeb.

Bylo zahájeno

pátrání po "zlatém vlaku" na jihu Polska v blízkosti českých hranic. Vlak by měl být ukryt v bývalém železničním tunelu. V lokalitě byly nalezeny georadarem anomálie, které by mohly souviset s nějakými podzemními prostorami. Rok trvalo rozhodnutí o povolení prací ze strany polského státu. Ještě není vyhráno, jednak se dá očekávat, že bude vlak zaminovaný, jednak by se mohlo nějak projevit i nacistické podzemí.
V první pokusné šachtě zatím nic nalezeno nebylo, pátrači budou kopat ještě jednu.

Na Dráhanské vysočině

leží řada zaniklých osad, které jsou objektem zájmu archeologů, protože zpravidla zanikly náhle a v souvislosti s vyvražděním veškerého (nebo většiny) obyvatelstva (což umožňuje i demografickou analýzu vesnického obyvatelstva té doby). Protože násilný zánik byl zpravidla "poslední kapkou" k zániku neprosperujícího sídla, nebyly některé z nich obnoveny, případně byly obnoveny některé z osad zničených za husitských válek (ochlazení po středověkém klimatickém optimu) za Jagelonců, kdy se zase oteplilo, a zanikly podruhé za třicetileté války a následně již obnoveny nebyly (malá doba ledová). Uvedené skomírání bylo dáno tím, že vesnice musela vypěstovat na daném území potravu (hlavně obilí) pro své obyvatele a ještě pro feudální rentu, což v řadě lokalit za chladnějšího klimatu nebylo možné a obyvatelstvo (jak ukazují antropologické rozbory pozůstatků) trpělo chronickou podvýživou. Pozemky po zaniklých osadách byly zčásti přeživšími okolními osadami využívány jako pastviny, zčásti podlehly spontánnímu zalesnění.
Trochu severně od středu spojnice Vyškov - Blansko leží zaniklá osaha Hamlíkov (německý název Hämlingen, tedy hamelnští), o níž byla publikována hypotéza, že sem byly zavedeny děti z Hameln známým krysařem, který nebyl krysař, ale lokátor Olomouckého arcibiskupa Bruna ze Schauenburku, který se snažil tuto část církevního dominia ve středověku kolonizovat.
Novináři "objevili Ameriku", protože uvedená hypotéza je stará již desítky let. Proto ani nevědí, že v okolí se vyskytuje více osad s názvy v původní podobě reflektujícími názvy vesnic a městeček v okolí Hameln, přičemž bývalo zvykem kolonistů pojmenovávat osady buď po mateřském sídle, nebo sídlech v jeho okolí. Novináři mají také představu legendární přesmyčky mladých lidí na děti, která je rovněž nereálná. Do kolonií šly opravdu 12 - 13 leté děti (jistěže i starší, ale nepřevažovaly), protože mezi nimi bylo nejvíce "nadbytečných, a současně přesunu schopných" jedinců. Ti také, jakmile postavili první zemnice, se ženili a vdávali a zakládali rodiny. 18 letá žena byla tehdy (pokud nešla do kláštera) ztahaná po několika dětech a na prahu stáří.

Americký vicepresident

Joe Biden vyjádřil Srbsku soustrast za nálety.
Krokodýlí slzy.

Štěstí

měla česká turistka (75 let), že ve skupině byla lékařka. Když se jí na tůře mezi Smokovcem a Slezským domem zastavilo srdce, byla úspěšně zresuscitována a incident přežila.

ERÚ

couvl od chystaného zdražení elektřiny, které by mělo cenu definovat podle síly jističů. Kdyby se to podařilo prosadit, pak by se řadě chatařů a chalupářů vyplatilo přes zimu temperovat objekty elektrickými kamny.

Exšéf Sazky

kandiduje do Senátu s velmi vyhraněným "antizeleným" programem. Bude zajímavé sledovat, kolik dostane hlasů.

Babiš

má další konflikt zájmů, tentokrát daný členstvím v předsednictvu německé firmy.

Britská absurdita

Britové hodlají sankcionovat daňové poradce, kteří ukazují svým klientům, jak využít mezer v zákonech k získání úlev na daních. Normální kontinentální Evropan by asi spíš opravil ty zákony, že?
Britové rovněž "bojují proti obezitě" tím, že hodlají zdanit slazené nápoje. Problém je v tom, že mezi slazenými nápoji a obezitou žádný vztah není, je to složitější věc na samostatný post.

Soudruzi

ze Ztohoven vymysleli "fintu": Nemohou být souzeni, protože soudkyně je zaujatá, jelikož ji jmenoval president Zeman, proti jehož kanceláři spor vedou.

Norský politik

unesl dceru (novináři pečlivě utajují věk), která se stala členkou gangu užívajícího drogy, a snažil se ji doma detoxikovat.
Byl za to odsouzen k nepodmíněnému trestu a k předání 40 000 norských korun jako odškodného - aby dívčina měla peníze na další drogy.
Je zajímavé, jak je země Barnevernetu totálně impotentní (a spíše kontraproduktivní) v situaci, kdy je někdo skutečně ohrožen na životě a zdraví a nejde jen o ryzí fikci jako v případě synů paní Michalákové a mnoha dalších unesených dětí.

Zemřel Ernst Nolte

proklínaný historik, který ukázal příčinnou souvislost mezi nástupem sovětského režimu v Rusku (a prosovětských skupin v samotném Německu) a nástupem nacismu.

Celorepubliková

epidemie virové infekční žloutenky typu A dorazila i do Brna, kde desetkrát zvýšila nad dlouhodobý průměr počet nových případů a vedla k vyhlášení epidemie. Proti nemoci se dá očkovat a prodělání zanechává trvalou imunitu. Bohužel, u části pacientů i dlouhodobě poškozená játra, ale tento virus je relativně méně škodlivý a jeho působení méně přecházející do chronického zánětu než jak je tomu u ostatních virů virových žloutenek.

Staré časy

na mě přímo dýchly nad zprávou, že v USA hledají dobrovolníky k nakažení se virem zika za účelem jeho dalšího výzkumu. Pochopitelně, tento virus je mimo těhotné ženy (a to ještě ne v celém průběhu těhotenství) relativně neškodný, asi jako na jihu Moravy "řádící" virus Ťahyňa, vyvolávající Valtickou horečku (je pojmenován po vesnici na Slovensku, nemoc jím vyvolávaná po městečku na Moravě, prostě československý virus).
Věnuji pietní vzpomínku Dr. Finlaysonovi, který zkoumal "o něco" nebezpečnějšího příbuzného viru zika - virus žluté zimnice, která tehdy měla úmrtnost v desítkách procent (a v některých epidemiích i přes 50). Tato nemoc zmařila první pokus o stavbu Panamského průplavu. Její organizátoři, "namlsaní" úspěchem při stavbě Suezského průplavu nedokázali logisticky zvládnout šílenou morbiditu a mortalitu pracovníků a vzdali to. Průplav poté (v trochu jiné trase) prokopali američané za účasti své armády. Pro ně je strategickou záležitostí, umožňující rychlé přesuny válečných lodí z Atlantiku do Pacifiku a naopak, což byl jeden z faktorů, které jim pomohly za druhé světové války.
Finlayson se vedle léčení (ne moc úspěšného) pracovníků zabýval i šířením nemoci. Do té doby se věřilo, že je nebezpečný styk s nemocnými a jejich výkaly. Prokázal, že tomu tak není, že nemoc přenášejí komáři. Přestože byla úmrtnost na tuto nemoc hororózní, měl tolik zájemců o svůj slavný pokus (polovina dobrovolníků byla vystavena fekáliím zemřelých, druhá komárům), že musel odmítat všechny, co nebyli svobodní a bezdětní.

Roste napětí

mezi separatisty v Doněcku a centrální ukrajinskou vládou.

Čeští politici

vyzvali Bohuslava Sobotku k odmítnutí přijímací politiky při návštěvě soudružky Merkelové. Chystají se akce jak na podporu její proislámistické politiky, tak proti ní.

Donald Trump

jasně řekl afroameričanům, že nemají co ztratit, když ho budou volit, protože Clintonová je nechá jen živořit na dávkách, aniž by se postarala o to, aby mohli najít práci.

Bigoti

"vymítali satana" na trase pochodu Gay Pride.

Žádné komentáře:

Okomentovat