pondělí 10. října 2016

Co uplynulý týden dal

Islám

Pokračuje obléhání Aleppa. Přes zdůrazňované "humanitární hrůzy" je nutno konstatovat, že dobytí tohoto islámistického hnízda může významným způsobem zkrátit válku, podobně jako kobercové bombardování německých měst za WW2.
President Asad v této souvislosti konstatoval, že Evropa zmizela z politické mapy světa (protože se stala jen přívažkem USA).

Talíban

provádí ofenzívu na více místech země.

Německá prokuratura

zastavila stíhání satirika Jana Böhmermanna za "urážku" tureckého presidenta Erdogana.

Belgie

zažila další teroristický útok, tentokrát s nožem na policisty. Pachatel dva policity úspěšně (byť ne fatálně) napadl. Na útěku způsobil zranění dalšímu policistovi, než byl zneškodněn (bohužel nikoli trvale) střelbou.

Islamisté z Rijádu

jasně prohlásili vůči OSN, že islámské pseudoprávo považují za nadřazené čemukoli jinému (i lidským právům v dikci dokumentů OSN), a že toto pseudoprávo je s těmito právy v rozporu.
Další věc, kterou je třeba ad nauseam otloukat o hlavy bezcenných blbů i zlovolných zločinců, bědujících nad "útlakem muslimů".

Rusko

přeměnilo svou základnu v Sýrii na stálou a jasně sdělili USA, že ji v případě nutnosti budou bránit.

Imigrace

Neustále připlouvají další a další imigranti a není vůle s nimi dělat cokoli jiného, než je #přijímat.

Migranti v bývalé Jugoslávii

se "vzbouřili" a vytáhl k Maďarské hranici. Snad v domnění, že když referendum dopadlo "sluníčkově", tak projdou. Neprošli a další, když viděli, že neprojdou, to obrátili už na cestě.
Soudružka Merkelová ovšem tvrdí, že "uzavření balkánské trasy" problém "uprchlíků" nevyřeší.

Libye

(patrně některá z mnoha tamních pseudovlád) se postavila proti návrhu zřídit na jejím území tábory pro odmítnuté imigranty. IMHO by to měla dostat pocítit nepodporou.

Syrský "uprchlík"

plánoval atentát, patrně na jedno z berlínských letišť. V bytě u něho bylo nalezeno půl kila výbušnin.

Obecné

U nás vrcholila kampaň před volbami a proběhly samotné volby do krajů a první kolo voleb do třetiny senátu. V Brně se objevily bilboardy s portrétem Haška a citovaným českým příslovím "kdo lže, ten krade. Jezdila s nimi auta ještě v den voleb. Sám jsem nevěděl, zda si je hejtman dal vyrobit sám, nicméně podle kejhání potrefené husy to byla hejtmnanova konkurence, údajně za ANO.
Další významnou akcí bylo jubileum nedožitých 80. narozenin V. Havla.
V USA se chýlí ke kulminaci presidentské volby.
Byly také rozdány Nobelovy ceny za tento rok.

Ekologisté

se vyšplhali na chladíci věže  elektrárny ve Chvaleticích a přihmoždinkovali se na ni. Po čase byli slezeni i s transparentem. IMHO by ostrahy takovýchto zařízení měly mít jedn označný rozkaz střílet hned po neuposlechnutí výzev.

Je rozebíráno

maďarské referendum. To jsem probíral v samostatném příspěvku a trvám na svém, přes hýkání levice všech barev, že Orbán získal silný mandát k opozici proti kvótám.

Volkswagen

zaplatí 29 miliard ve spojených státech v souvislosti s podvodnými testy emisí.

Merkelová

vychází v průzkumech oblíbenosti coby třetí nejoblíbenější politik. Někteří komentátoři a dikutéři upozorňují na podezření, že jsou tyto průzkumy "cinknuté".
O něčem takovém svědčí i to, že Merkelová byla drsně vypískána v Drážďanech na oslavách výročí sjednocení Německa.
Zatím se daří německou populaci masírovat imaginárním strachem z "extrémní pravice", která v Německu prakticky neexistuje.

Proses s anarchisty

pokračuje. Utajení policejní agenti popírají, že by oni byli iniciátory útoku na vlakm, který chtěla skupina provést.

Na Peroutkovu vnučku

vytáhli kostlivce z rodinného šatníku: Je současně vnučkou protektorátního policejního ředitele a posléze i ministra Bienerta, který si posléze odseděl několik let (protože byla řada polehčujících okolností) za kolaboraci.
Současně se ukazuje, že Peroutka patrně nebyl vězněm jako takovým, ale "rukojmím", kteří měli minimálně na začátku války výrazně lepší podmínky v base i větší šanci přežít.
Hrad v Peroutkově kause podal dovolání.

V Polsku

měl masivní účast #black protest. Paní premiérka se začala tvářit, že vládní návrh na další zpřísnění současného extrémně přísného potratového zákona byl vlastně soukromou iniciativou několika poslanců a návrh šel ze stolu.
Věřící soudruzi protesty označili za "ďáblův karneval".

Moskva

pozastavila dohodu s USA o likvidaci plutonia.
Za kratší konec nyní tahají USA, protože ruské plutonium pohání řadu jejich vesmírných instalací (namátkou Curiosity na Marsu, New Horizons u Pluta, ale i vojenské satelity) a sami tč. výrobní kapacity nemají.

EUroparlament

předvedl názorně své odtržení od reality, když odhlasoval, že teplota vzduchu bude menší o dva stupně než byla v předindustriální éře (tedy za doznívání Malé doby ledové).

Náměstí V. Havla

vzniklo (bylo pojmenováno) po řadě diskusí a kontraverzí.

Kardiologové

pracují na prasatech, kterým byly knokautovány geny, zodpovědné za antigeny vadící lidskému imunitnímu systému, která by mohla sloužit jako dárce pro transplantaci srdečních chlopní (a typoval bych, že i třeba žil nebo šlach).

Hvězdičku,

respektive jiné označení filmů nevhodných pro děti, chce zavést vláda. Záměr jistě chvályhodný. Děti se pak nebudou zdržovat nějakými s..kami a rovnou si z internetu stáhnou skutečně zajímavé věci.

Šokována

byla židovská obec tím, že na soutěži dětí v přehazované se jeden tým pojmenoval Cyklon B.
IMHO místo placení různých multikulturních a "kohezních" podržtašků a nemakačenků z neziskovek, za nimiž je nulový výsledek po celá léta jejich pseudopráce, by tady měl stát zaplatit celé třídě výlet do Osvětimi.

Malajsijské letadlo

se skutečně před více než rokem rozbilo v moři. Podařilo se prokázat, že troska, nalezená na ostrově Mauritiu, patří skutečně individuálně tomuto stroji, nikoli jen stejnému typu letadla.

Penízky, hurá do štrózoku!

Chce se zvolat nad nápadem soudruhů z Národní banky, že zavedou záporné úroky.

Paktoval se s mafiány

a dostal za to nobelovu cenu míru. Kdo? Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Norští soudruzi opět, jako v mnoha případech předtím, tuto cenu zdiskreditovali.

3 komentáře:

  1. Zdeněk Žíkovecký10. října 2016 v 12:22

    Ta hvězdička mi připomněla Š+G:
    "Na televízní obrazovku vyšla hvězdička. Běžte spát, milé děti. Ne, že bych vám to snad nařizoval, to bych si nedovolil, mnohé jste ostatně silnější než já. Ale pamatuji se, že když jsem byl malý, tak jsem jednou spal. A bylo to krásné."
    (nebo tak nějak)

    OdpovědětVymazat
  2. Chyba. Pu 239se používá do RTG generátorů a Pu 238 do jaderných zbraní. Práv+ přítomnost 239 byla ze začátku problém, zbraň od něj musí být zcela čistá.

    USA pochopitelně kapacitu na výrobu Pu 239 mají, dokonce znova obnovily výrobu.

    OdpovědětVymazat
  3. tak koukám, že jsem ty dva izotopy prohodil + sry za typos

    OdpovědětVymazat